Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вибираємо сонячні панелі

Фрай

Рекомендовані повідомлення

7 хвилин тому, Фрай сказав:

кабель 3-фази заведений

договір з ДТЕКом вже є? на скільки кВт? 3-фазний договір?

9 хвилин тому, Фрай сказав:

скважина

насос вже є? потужність? частотний контроллер?, 1-фазний? кондюки 1-фазні? 

17 хвилин тому, Фрай сказав:

Я вас почув )

та щось не дуже... цифер так і не навели.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, vbb сказав:

та щось не дуже... цифер так і не навели.

Яких вам ще цифер?

2 години тому, Фрай сказав:

маю будинок під оздоблення, кабель 3-фази заведений в будинок у вигляді «хвоста» з розетками, щиток і розводку треба зробити.

Споживачів на три фази не планую, скважина, полив, пару кондюків інверторних, кухонний набір повний, плита газова, котел газовий, бойлер електро

Все! Далі можна планувати і підганяти так, щоб без всяких там частотників.

1 годину тому, vbb сказав:

договір з ДТЕКом вже є? на скільки кВт? 3-фазний договір?

Теж писав

12 годин тому, Фрай сказав:

Я не дуже хочу вкладатись у три стабілізатора, але як бути з 3-фазним вводом на 10кВт?

І не розумію як можна нормально користуватись по 3кВт на фазу, тому у старому будинку відмовився від 3-х фаз і ніколи не пошкодував

І не трахався як інші такі ж чайники при блекаутах

6 годин тому, mib сказав:

@Фрай это вы себе в дом? Или какой то новый объект?

Себе (детям) на другой дом і хочется все продумать шоб не чухать позже репу.

Посилання на коментар

25 минут назад, Фрай сказал:

Себе (детям) на другой дом і хочется все продумать шоб не чухать позже репу.

Тогда уточню, ввод будет всего 16 ампер на три фазы итого 10 квт на все?

Или по 10 на фазу, вы там просто где то упомянули про 10

Если 10 всего то однофазный инвертор точно не получится, да и без инвертора нужно очень тщательно размазывать все по фазам, и учитывать привычки семьи, если есть газ то проще, но я долго жил с 16 ампер, и заморачивался с размазыванием

Но и инвертору 16 мало если он однофазный, ему нужно и заряжать акб и питать нагрузку, итого приходим к трехфазному, ну и потенциально к трем стабам

По панелям мое мнение пофиг и нет смысла заморачиваться, откровенный шлак к нам не везут, так как 50% стоимости панели это доставка

Между маленькими/болтшими тоже как по мне разницы нет лижбы влезли

А вот цену просто пересчитать в ваты и сравнить у всех поедложенных

• Лайк 1
Посилання на коментар

Оце так вʼїпало!!!((((

sorry, не втримався від емоцій, гуде в голові від вибуху

Цитата

11 годин тому,  mib сказав: Тогда уточню, ввод будет всего 16 ампер на три фазы итого 10 квт на все?

Так, у наявності 3-фазний вхід на 10кВт, теоретично можна забашляти і отримати більше (нібито)

Цитата

11 годин тому,  mib сказав: …однофазный инвертор точно не получится, да и без инвертора нужно очень тщательно размазывать все по фазам

Вот тут и миркую как же так лучше, проще и надежнее сделать, хоть бери пиши заяву на однофазньій ввод ((

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

23 хвилини тому, Фрай сказав:

хоть бери пиши заяву на однофазньій ввод ((

Або треба було раніше просити "на місці" електриків поставити автомат на 25А.

У мене також 3-Ф ввід 5кВт, а автомат поставили на 25А.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Фрай сказав:

Оце так вʼїпало!!!((((

sorry, не втримався від емоцій, гуде в голові від вибуху

IMG_5814.thumb.jpeg.ca808e08f78133f89a948f2e9f9e5003.jpeg

Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

Вот тут и миркую как же так лучше, проще и надежнее сделать, хоть бери пиши заяву на однофазньій ввод ((

Трехфазный инвертор, вам сможет частично перекрыть ваши перекосы внутри дома, одна беда если будет сильный перекос в сети он перейдет на акб, но я с этим уживаюсь

Посилання на коментар

так не лучше ли перейти мне сразу на однофазку? Что я теряю и чем рискую?

Цитата

По панелям мое мнение пофиг и нет смысла заморачиваться

как нету?

Зараз виявив, що запропоновані у специфікації 620 панелі двосторонні і одразу питання чи потрібні вони на бітумному дахові?

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

14 минут назад, Фрай сказал:

так не лучше ли перейти мне сразу на однофазку? Что я теряю и чем рискую?

Трехфазными потребителями если такие в будущем появяться, ну и деньгами это будет новое подключение, и хватит ли? При наличии газа наверно да, без все в притык

15 минут назад, Фрай сказал:

как нету?

Зараз виявив, що запропоновані у специфікації 620 панелі двосторонні і одразу питання чи потрібні вони на бітумному дахові?

Пересчитывайте все предложенные панели в стоимость одного ватта на крыше и сравнивайте цену

Не претендую на истину но все что больше 500 ватт, в первую очередь предназначено для наземных конструкций, от того и появились двух сторонние, опять таки имхо, на крыше вы от двухсторонних никаких плюсов не получите

Посилання на коментар

17 годин тому, Фрай сказав:

Яких вам ще цифер?

Все! Далі можна планувати і підганяти так, щоб без всяких там частотників.

з вами дуже важко спілкуватися.
ви на жодне ПРЯМЕ питання не відповіли ПРЯМО (лише на чергову спробу іншої людини таки сподобились) - сподіваєтесь що тут всі вміють читати "між рядків?"

17 годин тому, Фрай сказав:

Споживачів на три фази не планую, скважина, полив, пару кондюків інверторних, кухонний набір повний, плита газова, котел газовий, бойлер електро

ок . пара кондюків - 2х3кВт, скважина хай буде 1кВт робочій та 3кВт пускового (без частотника) духовка - 3кВт. бойлер - 2 кВт

от вже вийшли більш за ваших 10кВт не рахуючи микрохвильовку, холодильник, фен та инші приємності комфорта.

тобто навіть 11 макс кВт по одній фазі можуть бути перевантажені за якимось доволі вірогідним збігом.

приходимо до 3-фазної системи. 

вже бачимо що в 10 кВт не влазимо, тобто однозначно требя піднімати- я гадаю чергова ступінь 25А автомат - там 15-17 кВт має бути достатньо на все.

приклад розподілу по фазам - 

1 - кондюк №1 + все освітлення та розетки в будинку (окрім кухні та бойлеру)

2 - кондюк №2 + бойлер + розетки в котельні, майстерні, де там ще треба

3- кухня - духовка, холодильник та все інше там на розетках

скважину є сенс зразу зробити на 3 фазному насосі та ще й з частотником (не знаю чому ви його цураєтесь хоч кондюки інверторні вибрали) - так споживання "розмазується" по фазам , рівніше працює а частотний інвертор знімає проблему стартових струмів.

з розрахунку що сонячний інвертор будк ДЕЯ 12 кВт та батарея 16 кВтГ то все чудово вписується.  звичайно, на батареях не варто "шикувати" за відсуьністю мережі.

Панелів треба "під зав'язку" - інвертор може переварити до 19 кВт - щоб мати запас на зиму.

(до речі, у другій пропозиції вам всього 10 кВт панелів порахували - чому? якщо питання в бюджеті - і як для старту системи з подальшим розвитком - то ОК)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...