Миколайчик Опубліковано: В понеділок в 14:07 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 14:07 (змінено) 1 час назад, andrey_ka сказал: О... , цього разу людина вже перемістилась на вулицю , але все ще залишається трохи недолугою. Якщо людина не читає інструкцію до використання продукту який купує (і не важливо що це за продукт , клей для плитки , пральна машина чи ліки) то в неї плитка відпаде незалежно від використаного клею , пральна машина здохне через місяць , а сама вона пючи ліки навряд чи проживе цей місяць. Ваші слова наводять на думку, що всі люди без особливих знань - дебіли. Але ж це далеко не так і достатньо відкрити тех. опис до клею або перевернути мішок і прочитати що написано на тильній стороні , щоб зрозуміти , що , куди і як. Як же вас зачепило. Вам же писали вже не сприймати все на власний рахунок. Тут усім вже давно зрозуміло, що ви найбільший спеціаліст у всіх сферах внутрішнього оздоблення. З двома десятками досвіду у сфері виробництва сухих будівельних сумішей, я так повністю і не зрозумів тієї інструкції. А якби був недосвідченим, то міг би запросто зробити так само сам, як написав про образну людину. І тут мені вже якось образливо чути що ви вважали б мене недолугим. А ваша думка про те, що люди без особливих знань - дебіли, взагалі не робить вам честі. На відміну від мене, я бачу, ви чудово зрозуміли ту інструкцію. І якщо ви вже відповіли і все чудово зрозуміли, то повторю питання. Для якої плитки він (той клей) призначений, де і у яких умовах його можна використовувати? Змінено В понеділок в 14:20 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В понеділок в 14:29 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 14:29 а хтось клав плитку на стару глянцеву плитку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В понеділок в 14:54 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 14:54 26 хвилин тому, Миколайчик сказав: Для якої плитки він (той клей) призначений, де і у яких умовах його можна використовувати? Клей групи 3К1. Всередині приміщень в сухих умовах для плитки з максимальною стороною 400мм. Все ж просто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В понеділок в 15:04 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 15:04 33 хвилини тому, МаТраС сказав: а хтось клав плитку на стару глянцеву плитку? Хтось клав. А питання в чому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В понеділок в 15:33 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 15:33 (змінено) 29 хвилин тому, andrey_ka сказав: Хтось клав. А питання в чому? да чи треба її заматувати чимось? чи можна просто монтувати ,як на звичайну стяжку? чи чудо -клей треба ще якийсь.? Змінено В понеділок в 15:34 користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В понеділок в 15:53 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 15:53 4 хвилини тому, МаТраС сказав: да чи треба її заматувати чимось? В залежності який клей використати. 5 хвилин тому, МаТраС сказав: чи можна просто монтувати ,як на звичайну стяжку? В залежності який клей використати. 6 хвилин тому, МаТраС сказав: чи чудо -клей треба ще якийсь.? Так. Вкладав на таку плитку, (на підлогу) на клей Церезіт СМ17 aero. Шукайте , щоб в сфері застосування було написано ось так: ПС.. Наприклад в СМ117 pro вказують , що також можна плитка по плитці але оговорюють , що на глазуровану поверхню ні , ні. Тобто , я так розуимію можна і на нього але поверхню треба матувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В понеділок в 16:00 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:00 (змінено) 9 хвилин тому, andrey_ka сказав: В залежності який клей використати. В залежності який клей використати. Так. Вкладав на таку плитку, (на підлогу) на клей Церезіт СМ17 aero. Шукайте , щоб в сфері застосування було написано ось так: ПС.. Наприклад в СМ117 pro вказують , що також можна плитка по плитці але оговорюють , що на глазуровану поверхню ні , ні. Тобто , я так розуимію можна і на нього але поверхню треба матувати. дякую. круто. вірив,що рішення є. думаю, шліф машинкою 40 зерном піде. є алмазна чашка,але стрьомно,щоб не забухтіла. а стіни можна ним гребінкою пройти без матовки? а потім гіпсовою штукатуркою Змінено В понеділок в 16:20 користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serd Опубліковано: В понеділок в 16:14 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:14 Лучше чашкой, быстрее и качественнее матирует, прижимайте без фанатизма и ничего не забухтит По стенам это конечно самодеятельность, но я бы однозначно матировал. Под гипс работает бетонконтакт😏 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В понеділок в 16:21 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:21 5 хвилин тому, Serd сказав: Лучше чашкой, быстрее и качественнее матирует, прижимайте без фанатизма и ничего не забухтит По стенам это конечно самодеятельность, но я бы однозначно матировал. Под гипс работает бетонконтакт😏 тобто , пожна без матовки і клея поштукатурити по бетоноконтакту? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В понеділок в 16:29 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:29 24 хвилини тому, МаТраС сказав: думаю, шліф машинкою 40 зерном піде. Думаю , що нічого не вийде. Тільки чашка. 25 хвилин тому, МаТраС сказав: а стыни можна ним гребінкою пройти без матовки? а потім гіпсовою штукатуркою Ніколи б такого не робив. Перед штукатуркою плитку однозначно зняти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В понеділок в 16:40 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:40 (змінено) Матувати "адназначна". Ідеально = черепашка (алмаз у гумовій матриці) з зерном 60. Кутова машинка з регулюванням числа обертів. Працювати на низьких. Є варіант 2, але дорого. Змінено В понеділок в 16:50 користувачем Propeller 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В понеділок в 16:45 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 16:45 15 хвилин тому, andrey_ka сказав: Думаю , що нічого не вийде. Тільки чашка. Ніколи б такого не робив. Перед штукатуркою плитку однозначно зняти. чому:?) якщо плитка не відпадає, то чому штукатурка повина відпасти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В понеділок в 17:02 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 17:02 2 часа назад, Миколайчик сказал: Як же вас зачепило. Вам же писали вже не сприймати все на власний рахунок. Тут усім вже давно зрозуміло, що ви найбільший спеціаліст у всіх сферах внутрішнього оздоблення. З двома десятками досвіду у сфері виробництва сухих будівельних сумішей, я так повністю і не зрозумів тієї інструкції. А якби був недосвідченим, то міг би запросто зробити так само сам, як написав про образну людину. І тут мені вже якось образливо чути що ви вважали б мене недолугим. А ваша думка про те, що люди без особливих знань - дебіли, взагалі не робить вам честі. На відміну від мене, я бачу, ви чудово зрозуміли ту інструкцію. І якщо ви вже відповіли і все чудово зрозуміли, то повторю питання. Для якої плитки він (той клей) призначений, де і у яких умовах його можна використовувати? Прочитав TDS цього клею. Пишуть лише в якій пропорції змішувати сухарь з водою. Емульсія.....написана тільки назва. Як на ній робити заміс - нічого. Не зміг знайти хто цю емульсію продає, щоб хоч щась про неї прочитати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В понеділок в 17:04 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 17:04 8 хвилин тому, МаТраС сказав: чому:?) якщо плитка не відпадає, то чому штукатурка повина відпасти? Ну хоча б тому , що це різні матеріали. Немає в мене аргументів підкріплених досвідом , щоб однозначно заявити що вона відпаде. Чисто інтуїтивно , плитку однозначно зняв би , це не та основа на яку варто наностити штукатурку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В понеділок в 17:12 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 17:12 6 хвилин тому, andrey_ka сказав: Ну хоча б тому , що це різні матеріали. Немає в мене аргументів підкріплених досвідом , щоб однозначно заявити що вона відпаде. Чисто інтуїтивно , плитку однозначно зняв би , це не та основа на яку варто наностити штукатурку. да я то теж інтуїтивно розумію,але там наскільки якісно все,як камінь) тому й виникла ідея промазати гребінкою плиточним клеєм тим, а вже потім поштукатурити десь 1 см... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 07:14 Поділитись Опубліковано: учора в 07:14 16 часов назад, andrey_ka сказал: Клей групи 3К1. Всередині приміщень в сухих умовах для плитки з максимальною стороною 400мм. Все ж просто. Чому ЗК1? там же чітко написано на фасаді С1Т. Ззаду написано також ЗК1 в інструкції і С1Т, але це різні клея по характеристикам. Так який це клей? Чому всередині приміщень? Там же написано для внутрішніх і зовнішніх робіт як спереду так і ззаду, в інструкції "Використовується для приклеювання плитки всередині та ззовні (на вертикальні поверхні) приміщень до міцних, стабільних поверхонь з високою адгезію, що не деформуються." Сьогодні, до речі, цей клей став ще дешевшим. 157,50 грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 07:15 Поділитись Опубліковано: учора в 07:15 14 часов назад, Propeller сказал: Прочитав TDS цього клею. Пишуть лише в якій пропорції змішувати сухарь з водою. Емульсія.....написана тільки назва. Як на ній робити заміс - нічого. Не зміг знайти хто цю емульсію продає, щоб хоч щась про неї прочитати. Те саме. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 11:49 Поділитись Опубліковано: учора в 11:49 1 годину тому, Миколайчик сказав: Чому ЗК1? там же чітко написано на фасаді С1Т. Ну звідки я можу знати чому вони так написали. Хоча ні , тут трохи лукавлю. Хіба може людина , яка все знає , не знати таких банальних речей. А коли вона ще й набула статусу найбільшого (на правах людини яка все знає поправлю , спеціаліст не буває найбільший , там інше слово має бути) спеціаліста в оздобленні так тим більш. Логічно з таким питанням звернутись безпосередьно до виробника. Можу висловити тільки свою субєктивну думку , ні не так , трохи привідкрити таємницю знань. Цей клей відповідає групі 3К1. Група - це класифікація суміші за призначенням. Тобто , група - це для чого : (Облицювання плиткою на недеформівних основах, що не працюють на вигин ). І С1Т рівно для цього ж самого. Можна сказати , що С1Т цілком і повністю відповідає групі 3К1. Грубо кажучи , ви висмикнули із нашої загальної класифікації один параметр (групу) і ототожнюєте її зі всіма параметрами европейської класифікації. ПС.. Цей клей не групи 3К1 , а відповідає параметрам цієї групи , а також ще купі параметрів , може і після додавання тої загадкової емульсії. Ось тут наприклад видно , що він відповідає не тільки табличним параметрам 3К1. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: учора в 13:14 Поділитись Опубліковано: учора в 13:14 (змінено) 1 час назад, andrey_ka сказал: Група - це класифікація суміші за призначенням. Тобто , група - це для чого : (Облицювання плиткою на недеформівних основах, що не працюють на вигин ). І С1Т рівно для цього ж самого. Можна сказати , що С1Т цілком і повністю відповідає групі 3К1. Це вимоги до клею групи ЗК1 А це вимоги до клею класу С1 І що, ви справді не бачите різниці? Змінено учора в 13:15 користувачем Миколайчик Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: учора в 14:44 Поділитись Опубліковано: учора в 14:44 10 хвилин тому, Миколайчик сказав: І що, ви справді не бачите різниці? Ну звісно бачу. Але , якщо виробник написав , що його клей відповідає С1Т , то він має на те підстави. Ну не від ліхтаря він це придумав. Я до того , що будь-який клей класу С1 буде відповідати вимогам групи 3К1. А групу 3К1 не коректно порівнювати з класом С1 , бо група , це окремий параметр. І наскільки я зрозумів , то це клей класу С1Т , який повіністю відповідає вимогам групи 3К1. І в описі так і написано для укладання всередині та зовні в сухих умовах. Хочете інші умови додайте чудо емульсію. Ви скажете : раз на ньому написано С1Т він повинен відповідати вимогам класу С1. А я відповім: а з чого ви вирішили , що цей клей не відповідає С1Т. Може лабораторні дослідження проводили. Раз на ньому написано , то мабуть , відповідає. А взагалі , оці всі групи , класи , таблички , і.т.п... для звичайного обивателя да і для плиточника також до самісінької дупи. Це хіба що потрібно та цікаво лише виробникам. ІМХО. Як воно відбувається: людина купила собі плитку яка їй сподобалась , далі приходить в магазин та купує собі клей , який підходить цій плитці. Вона 100% не лізе в ДСТУ , не дивиться до якого класу , групи і.т.п.. відноситься данний клей. За неї це все вже зробив виробник , і дбайливо надрукував на мішку інструкцію , ну або на сайті тех. опис. Далі вона відкриває тех. опис і читає Сферу застосування. Якщо клей підходить до параметрів плитки (розмір , водопоглинання) і якщо підходить до умов де і на чому ця плитка буде лежати то Ок. Якщо ні , шукаєм клей який підходить. Все. Їй абсолютно байдуже на всі ті цифрки та літери в маркуванні. В 99% ота блямба на мішку , де написано С1Т для неї повна абракадабра. Те саме і з плиточником. Навіть знаючи усі ті циферки він всеодно буде звертатись до тех. опису та інструкції , бо цих клеїв сила силенна і змінюються частіше ніж пори року. І якщо він добросовісний то ніколи не буде прикривати свою дупу більш дорожчим клеем , а брати той який необхідний. Кращий за якістю , так але в межах необхідного. А то потім в замовника починає око сіпатись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 18 часов назад, andrey_ka сказал: Ну звісно бачу. Але , якщо виробник написав , що його клей відповідає С1Т , то він має на те підстави. Добре, що бачите. Але по написаному далі, то ніби не розумієте що це різні клеї. Питання віри не обговорюю. По моїм підрахункам клей групи ЗК1 має коштувати десь 190 грн у розробі мінімум, класу С1 - 250 грн. А далі все може бути - демпінг, доступ до якихось дуже дешевих ресурсів, намагання позбутися неліквідного товару і ще з якихось причин про які я можу бути не в курсі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 година тому, Миколайчик сказав: Питання віри не обговорюю. По моїм підрахункам клей групи ЗК1 має коштувати десь 190 грн у розробі мінімум, класу С1 - 250 грн. А далі все може бути - демпінг, доступ до якихось дуже дешевих ресурсів, намагання позбутися неліквідного товару і ще з якихось причин про які я можу бути не в курсі. Знов за рибу гроші. З якого переляку ви порівнюєте групу з класом. Порівнюйте клас з класом. І ще раз , нафіга оці всі порівняння з групами , класами та видами перемішувати наші норми з європейськими і цим самим плутати , плутати та плутати звичайних людей. Всеодно обирається клей керуючись інструкцією та тех. описом. Купили плитку , обрали до нього відповідний клей за описом в інструкції. Не подобається вам цей клей (дешевий чи важаєте його не якісним) , обрали інший якому довіряєте і знову ж таки керуючись інструкцією до нього. Ну немає ніякого сенсу купивши плитку 40х40см. брати клей , який призначений для 60х60см. тільки тому , що він кращий за табличними данними. За такою логікою : образно, купивши плитку 1х1м клей краще взяти для плитки 1,2мх1,2м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 22 минуты назад, andrey_ka сказал: З якого переляку ви порівнюєте групу з класом. Порівнюйте клас з класом. От саме це я і мав на увазі, коли писав, що ви не розумієте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mazurati Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Завжди в пріоритеті буде клей на порядок вище . В силу того що він « пробачить « вплив людського фактора. На загальному кошторисі при плиточних роботах то буде мізерна різниця. Можна вважати це свого роду страховка . 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 3 години тому, mazurati сказав: Завжди в пріоритеті буде клей на порядок вище . В силу того що він « пробачить « вплив людського фактора. На загальному кошторисі при плиточних роботах то буде мізерна різниця. Можна вважати це свого роду страховка . Ага , а потім..... Цитата П.С.: є в мене замовник. Людина не жадібна і без питань купує ті комплектуючі, яки радить майстер. Я заходив на той об'єкт на різних етапах і черговий раз зайшов після пліточників. Дивлюся а у замовника трохи око сіпає, коли про плитку запитую. Виявилось що на запитання майстра який клей купувати замовник відповів - купуй той, який вважаєш за потрібне і ціну звичайно не обговорював. У кошторісі після завершення робіт побачив ціну - 1500грн за мішек. Це 2 роки тому було. Подивився на мішок з залишками клею - банальний С2ТЕ. Якийсь невідомий мені виробник. На форумі принаймні не зустрічав. І цим самим ви дайте зрозуміти замовнику , що ви трохи не майстер , якщо вам потрібна сраховка , перестраховка. І чомусь так виходить , що цей мізер платить замовник , хоча перестраховка потрібна вам. ПС.. З таким успіхом і ліки треба приймати не ті що лікар прописав , а на дві пігулки більше. І масла в авто доливати на літр більше , і.т.д... ПСС.. А майстер з цитати , взагалі красавчик. Питати у замовника який клей купувати , то щось з чимось. 3 години тому, Миколайчик сказав: От саме це я і мав на увазі, коли писав, що ви не розумієте. Зрозуміло , що нічого не зрозуміло. Змінено 7 годин тому користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз