Drug2 Опубліковано: 24 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 грудня 2023 Що обрати: штіль FS350 чи хускварна 535RX? Обидва по 1,6кВт, але в хуски при 8400об і максимальні оберти валу 8220, А в штіля при 9000об і макс.об.валу 9150. Який бензиновий тример буде більш потужним в реальності? Дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 28 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2025 Кошу китайцем много лет. Покупал на время стройки, думал на пару лет и потом заменю на брендовую. Но китайцу уже 10 лет+. Каждый год купить брендовую мне мешают цены на запчасти китайца. В этом году впервые не завелась. Искра есть, свеча мокрая, вроде все ок, но не заводится. Посмотрел брендовые косы и купил на китайца новый карбюратор за 250 грн, катушку зажигания за 150 и зачем-то глушитель за 100. Поставил, коса завелась и кошу дальше 🙃 Ничего ее не берет. Никогда ее не жалел, соседям давал, ноу нейм масло на глаз, бурьяны выше пояса или травку, самая толстая леска, газ на максимум, после зимы заводится сразу. Я блин ее уже уважать начал. Ну а запчасти это просто чума - во первых их море везде, подходят как родные купленные наугад в ближайшем сельмаге, во вторых цены даже в 25 году это просто слезы. Поршень, цилиндр, кольца, все прокладки, болты герметик свеча всё это вместе взятое стоят 500 грн. С коленвалом гривен 700. Бензобак гривен 130, редукторы гривен по 200. Короче до 1000 грн можна новую косу собрать. Потому я и не сильно разбирался почему не заводится, купил карб+катушку и заработала. Где то прочитал, что мог глушитель забиться так заменил и его заодно. При таких ценах запчастей получилась какая то вечная коса. За 10 лет заменил треснувший бачок, карб, катушку, глушитель. Ну и свечи. Даже головка тримерная родная. Цена самой косы была баксов 60. Внешнее состояние конечно уже убитое, но блин заводится и косит 🙄 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2025 28.06.2025 в 14:04, LITMANENko сказав: Кошу китайцем много лет. Покупал на время стройки, думал на пару лет и потом заменю на брендовую. Но китайцу уже 10 лет+. Каждый год купить брендовую мне мешают цены на запчасти китайца. В этом году впервые не завелась. Искра есть, свеча мокрая, вроде все ок, но не заводится. Посмотрел брендовые косы и купил на китайца новый карбюратор за 250 грн, катушку зажигания за 150 и зачем-то глушитель за 100. Поставил, коса завелась и кошу дальше 🙃 Ничего ее не берет. Никогда ее не жалел, соседям давал, ноу нейм масло на глаз, бурьяны выше пояса или травку, самая толстая леска, газ на максимум, после зимы заводится сразу. Я блин ее уже уважать начал. Ну а запчасти это просто чума - во первых их море везде, подходят как родные купленные наугад в ближайшем сельмаге, во вторых цены даже в 25 году это просто слезы. Поршень, цилиндр, кольца, все прокладки, болты герметик свеча всё это вместе взятое стоят 500 грн. С коленвалом гривен 700. Бензобак гривен 130, редукторы гривен по 200. Короче до 1000 грн можна новую косу собрать. Потому я и не сильно разбирался почему не заводится, купил карб+катушку и заработала. Где то прочитал, что мог глушитель забиться так заменил и его заодно. При таких ценах запчастей получилась какая то вечная коса. За 10 лет заменил треснувший бачок, карб, катушку, глушитель. Ну и свечи. Даже головка тримерная родная. Цена самой косы была баксов 60. Внешнее состояние конечно уже убитое, но блин заводится и косит 🙄 А название то какое? Бо надо, и не хочется покупать какой-то типа "айфон" за 100500 денег и потом на нее молится, чтобы не сломалась Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 21 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2025 15 хвилин тому, ЯД сказав: А название то какое? Маю схожу ситуацію. Напевно також 10+ років як купив мотокосу Бригадир Professional 2.2 кВт, здаєтсья також китаєць. Косить все підряд, навіть диском з победітовими напайками доволі грубі кущі ріже без проблем. За ці роки замінив тільки один раз карбюратор і декілька разів стартер, бо раз на пару років рветься пружина. Котушку з жилкою також міняв, оригінальна тріснула, здаєтсья один раз свічку і ще шланг в баку. Ціна на те все копійки. На тому і все. Не знаю як вона живе до сих пір, там наче потрібно змащувати час від часу, чого я ніразу не робив ))) Максимум що робив, це інколи чистив карбюратор, якщо не хоче заводитися. Масло в бензин перший рік виміряв, дальше на око. Косить, заводиться зазвичай з першого разу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 21 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2025 48 минут назад, ЯД сказал: А название то какое? Я сча покупал карбюратор, к нему идет совместимость такая: Подходит для Китайских, российских, украинских бензокос таких как: Байкал, Урал, Тайга, Беларусьмаш, Искра, Ижмаш, Минск, Спец, Кентавр, Гудлак, Техпром, Спектр, Вайпер, Крафтек, Forte, Grunhelm, Foresta и т. д. То есть название вообще не важно, они ведь все одинаковые. На мой взгляд главное не купить какой то слишком новый изврат китайской инженерной мысли. Типа 4-х тактную или вижу праймер на карбюраторе встречается сверху, или какая то непонятная форма и крепеж стартера сзади. Также не брал бы какой то мудреный бумажный воздушный фильтр. У меня обычный поролон 10+ лет работает и я никогда ничего с ним не делал даже. То есть берете обычного китайца, которые все как на одно лицо. Тогда в случае поломки вы купите любую деталь в любом магазине и при этом за три копейки. Название вашей косы вообще никого интересовать не будет, оно тупо все совместимое. Я купил глушитель, карбюратор, катушку зажигания на косу которой 12 лет и все эти детали как будто родные, совпали в точности. Даже целый двигатель в сборе на китайца можно купить за 1600 грн, это ли не чудо? 😂 Я бы сейчас купил китайца какого нибудь аля 52 куба (все равно вранье), но в каком то приличном магазине с гарантией. Годик она на гарантии, потом детали к ней по 100-200 грн. Ну вы меня извините, если это правильная цена, то я пас. Единственное что, к китайцу можно докупить сразу ремень ранцевый плечевой какой то покруче. Ну зависит от того что в комплекте. Но и они, если китайские, то стоят копейки. Еще можно докупить головку тримерную (катушку с леской) новую, даже оригинальную брендовую. Чем лучше косить (какая катушка лучше) можно глянуть в ютюбе обзоры. Но это только мой опыт. Возможно кому то не повезло или купив Штиль/ОлеоМак/Хускварну, кто то понял, что китайские мотокосы вообще не стоят внимания. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 22 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2025 колись дуже давно ще мабуть курс долара був 5 чи 8, купив мотокосу вроді Viper CG-430B 2 рази замінював карб, 1 раз верхній редуктор, там просто підшипник гудів , простіше цілий замінити ніж підшипник. цього року купив нижній редуктор вроді 280 грн, старий прсто розвалився , він з якогось силуміну. часто він в якомусь моху окислах був, хз що то таке. також щараз купив чергову упаковку жилки , але квадратну Штіль 271 метр, попередня жилка 5 кутна 210 метрів за 2 роки закінчилась. час від часу купую нові котшки для жилки 1 раз в 2 роки коли як повезе з котушкою, зараз замовив 2 нові на 4 жилки , незнаю як їхня якість. також в розхід ідуть ножі на захисному кожусі. замінював шланги до бачка, інколи вистачало на 2-3 місяці, зараз почтавив нормальні які є на зворотку для соляри на форсуунках на авто, кілька років нормально. є ножі 3 пелюсткові і 4 пелюсткові, часто їх можу погнути бо камінь, забор і т.д. також від цього ломаються коштуки для жилки. знаймий купив 2 роки тому stihl fs 55, майже нею не користувався, зараз йому я замовив ту підкачку пального прозору такі фігню, бо там вже почала пропускати тріснула. кілька разів літом буває що кошу по 6 годин без перерви, лише заливаю пальне і жилку міняю чи диск. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 22 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2025 три коси маю в господарстві. Акумуляторну зі стрілкою (щось біля клумб підстригти), стартового Штіля і ноунейма китайця для хащів з дисками і ножами. За кілька років користування зрозумів, що у 90% випадків все-одно береш Штіль, бо знаю що з одного разу заведу без танців і через універсальність не треба за іншою косою бігти. Іномарка проти жигуля. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LITMANENko Опубліковано: 22 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2025 1 час назад, MaxS сказал: За кілька років користування зрозумів, що у 90% випадків все-одно береш Штіль Тому що китаєць не заводиться, не працює, не косить, в ремонті? Якби я зайшов в сарай і там висів Штиль і Буковина, то я б також брав кожного разу Штиль Але тут питання яку одну косу купити в сарай. І виходить зараз по цінах, за ціну одного Штіля, базового по суті, можна купити 3 китайця. Штіль 9к, китайці 3,3к. Різниця дуже велика. Якщо у вас обидва варіанти, то скажіть, чи штіль в 3 рази кращий? В чому переваги? Я без іронії питаю, бо реально кожен раз в роздумах і рука тягнеться купити штіль/олеомак/хускварну. Потім бачу трикратну різницю в цінах і якось рука не підіймається. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 22 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2025 2 хвилини тому, LITMANENko сказав: Тому що китаєць не заводиться, не працює, не косить, в ремонті? Якби я зайшов в сарай і там висів Штиль і Буковина, то я б також брав кожного разу Штиль Але тут питання яку одну косу купити в сарай. І виходить зараз по цінах, за ціну одного Штіля, базового по суті, можна купити 3 китайця. Штіль 9к, китайці 3,3к. Різниця дуже велика. Якщо у вас обидва варіанти, то скажіть, чи штіль в 3 рази кращий? В чому переваги? Я без іронії питаю, бо реально кожен раз в роздумах і рука тягнеться купити штіль/олеомак/хускварну. Потім бачу трикратну різницю в цінах і якось рука не підіймається. Різниця в комфорті. іномарка і жигуль. І в середину не треба лізти, якщо вчасно обслуговувати. І льоска зручно працює. І то і то їде, але... В результаті китайцем майже не користуюся, хіба що паростки акації порубати весною і осінню в одному місці. Принаймні з моєю інтенсивністю використання розумію, що від китайця б тільки ручка оригінальна залишилася б за 3 роки, якщо б тільки він у мене був. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alex_kr Опубліковано: 8 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2025 Собі 1,5 роки назад купив 4т Прокрафт Т5600 працює без зауважень. Лише одного разу в самому началі збилося запалення, все настроїв, за одно перенастроїв зазори клапанів. і цей рік взагалі тільки масло міняю (там його всього на всього 80-100 грамм, хоч кожного разу можна міняти). від двотактного подобається тим що не треба заморочуватися зі змішуванням масла та бензину. Просто залив те що є і вперед. До бенза не привередлива, навіть коли знайшов та залив старий бензин, який простояв роки три (відливав в пляшку для паяльної лампи) У сусіда якась двотактна, полюбляє тільки свіженький бенз, як що той бенз трохи постоїть то заводиться далеко не першого разу Ну і 4т все ж таки трохи тихіша від 2т. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Не мотокоса, а акумуляторний тример. Хтось мав справу з ними? Конкретно цікавить якийсь ProCraft на 18В акумах, чисто щоб після газонокосарки в труднодоступних місцях прокошувати, без необхідності тягати бензокосу. Або щось інше, бажано з посадкою під Makita 18В, бо схоже в прокрафта саме вона. Взагалі щось косить воно чи не варте грошей? Якийсь невеличкий ніж може тягнути чи тільки жилка? Бо іноді жилка траву як вентилятор роздуває, краще диском. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 2 години тому, TaurosRMK сказав: Не мотокоса, а акумуляторний тример. Хтось мав справу з ними? Конкретно цікавить якийсь ProCraft на 18В акумах, чисто щоб після газонокосарки в труднодоступних місцях прокошувати, без необхідності тягати бензокосу. Або щось інше, бажано з посадкою під Makita 18В, бо схоже в прокрафта саме вона. Взагалі щось косить воно чи не варте грошей? Якийсь невеличкий ніж може тягнути чи тільки жилка? Бо іноді жилка траву як вентилятор роздуває, краще диском. У мене є Ryobi на 18В останній в лінійці. Той що з двома ручками. Волосінню ним косити одне знущання: хіба що низеньку м'яку травичку. Диск на 255мм він взагалі не тягне. А от з диском 150мм на 40 зубів він себе проявив непогано. Ріжу ним бур'яни в незручних місцях. По рідкій траві диск погано працює. По високій м'якій та густій теж не дуже - трава намотується на диск. А по сухій траві і по бур'янам - норм. Але робота з диском то вже знущання для 18В тримера. У мене він нагрівався так, що аж запах від мотора йшов. Ну і після декількох років такої роботи в ньому вже щось тарахтіти почало. Думаю що пластиковим шестерням кирлик скоро настане... Тож я б не радив 18В взагалі. Дивіться краще на 36-40В. Собі я взяв на заміну електричний мережевий тример і електричну мережеву ж таки газонокосарку. Ну і подовжувачі 50м, 30м та 20м. Ця зв'язка закриває всі мої потреби на 50 сотках вже 3 роки. Ще використовую ручний серп та ручну косу. Але косу раніше сусід клепав, а тепер йому не до того. То нажаль коса без діла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 54 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 54 хвилини тому 1 година тому, delic сказав: Тож я б не радив 18В взагалі. Дивіться краще на 36-40В. Ну то все ж таки не для серйозного навантаження, а більше для докошування там, де газонокосарка не влазить - десь під кущами, по кутах і тд. Ну і це в основному трава, а не бур'яни. Але варіант з мережевим тримером також цікавий, все рівно докошування після мережевої газонокосарки, тож подовжувач вже на місці, тільки перекинути. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз