Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Anton Oprya - Яблоновка

Anton Oprya

Рекомендовані повідомлення

Блин сколько откладывал, последние штрихи как говорится
начал уборку в гараже (избавляюсь от хлама как от стройки так и от собственного скупердяйства, не выкидываю многое что не мешало бы)
наставил там стелажей, крепления для колес, для бокса на крышу. для инструментам и тд
поставил розетки выключатели, светильники
прикупил небольшую бочку под бензин и тд
закупил новую партию пини кей, почти не топил в последнеен время, так для настроения, ну и ва начале войны когда с электрикой перебои
уборка пока идет, хочу до холодов потихоньку успеть, мешает завершение дел по Киевской квартире :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 1 рік потому...

Так одразу почну з цікавого. Встановив сонячну станцію на 10квт. Інвертор 10.2 кВт powmr

Два Сонячних поля по 5.2 кВт. І літіевих батарей на 21 с копійками кВт 

Батарею замовляв, панелі також замовляв монтаж, електрику сам робивIMG20240817140815.thumb.jpg.492a052f127ccc71955c19b91ab84f65.jpg

Також встановлені в кожну житлову кімнату кондиціонери аля теплові насоси c&h. Один мультиспліт на 4 блоки в кімнати поменше і окремий спліт в велику кімнату. Ідея основне опалення перевести на кондиціонери. Подивимось що з цього вийде :)

Трохи продовжую наводити лад в гаражі, але поки повільно йде, то бажання нема, то часу 

Як наведу лад мабуть буду думати про заміну гаражних ворот, а можливо і ворот на ділянку, ну або на ділянку хоча б додати автоматики якщо можливо. 

Також хочу може не прям зараз але електро авто. Тому в нараді одразу буду думати де зарядку організувати стаціонару. Хоча б туди електрику довести 

А так в нашу аномальну спеку у липні були відключення а сонячної станції ще не було, так трохи генератору було зле. Але нічого критичного, викликав майстра, регулювання клапанів і ревізія карбюратора допомогли. Але сподіваюсь генератором тепер буду не так часто користуватися 

Змінено користувачем Anton Oprya
  • Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

якось на ваше поле, інвертор і батарейку січення кабелю АКБ виглядає досить скромним, чи там щось високовольтне?

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...
В 27.08.2024 в 22:58, Gitan сказал:

Що це за пристрій під інвертором? 

Як інвертор підключений до мережі будинку?

Рідко заходжу :(

У мене і раніше був підключений генератор як резервне живлення. Тепер резервне живлення інвертор 

Під інвертором зарядка на 50А. В мене генератор звичайний, а звичайні генератори не дуже дружать с китайськими копіями вольтроніка. Байпас працює а зарядка батарей ні. Тому це щоб ефективніше генератор використовувати. Бо генератору на 5квт звичайному байдуже по споживанню палива  що 100 ват що 1.5 кВт навантаження. Ефективніше зарядити батарею 

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 28.08.2024 в 15:38, standov сказал:

якось на ваше поле, інвертор і батарейку січення кабелю АКБ виглядає досить скромним, чи там щось високовольтне?

Там все згідно з інструкції к інвертору навіть с запасом.

Батарея 48V січення до автомата від кожної батареї 25мм2 від автомата до інвертора короткф проводи там 35 мм2.

По інструкції треба 25 мм2

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 минуту назад, Anton Oprya сказал:

По інструкції треба 25 мм2

це по якій інструкції? січення обирають по струму заряду/разряду, 21квтг батарея та інвертор на 10квт та 10квт поля це під 150А струм, що забагато для 35 квадратів і вже точно небезпечно для 25. є підозра що ви інструкцію не коректно інтрепретуєте. 25 на окрему батарею то варіант норми але на інвертор імхо 35 мало.

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

Короткі результати до сезону опалення.

Після запуску системи серпень та вересень не споживав електрику з мережі взагалі. 

Такої потужності з головою вистачає при моєму споживанні 500-700 кВт в неопалювальний сезон. Майже завжди батарея до 12 годин дня була заряджена а далі енергію просто нікуди дівати.

З нововведень:

- доданий tuya розумний шунт між батарею та інвертором для відслідковування в системі розумного будинку стану батареї і при потребі перемикання на на мережу (на вході с будинок також встановлений розумний автомат)

- перейшов на solar assistant для відслідковування стати та керування інвертором. Для solar assistant використовую raspberry pi 4b + кабелі для його підключення до jk bms (звичайні, не інверторні) та інвертора. Там були деякі нюанси. Але то досить специфічна штука. Кому дійсно треба можу в приватному порядку дати консультації. Також використовую solar assistant для деяких автоматизацій. Так як міграції з рідної системи нема, то думав сам зроблю. Там треба було трохи трохи розробкою було позайматися. Але так як стати втрачався тільки місяць то забив на це діло. Старий вже та лінивий :)

Рідний wifi модуль переїхав до київської квартири. Де влаштував теж на основі powmr тільки 3-х кіловатного систему резервного живлення. Може з часом і в квартирі дозволять на фасад панелі сонячні вішать одразу буде готове до використання. В квартирі як раз вікна нам південь і поверх високий 

IMG-79588a990cc4138737255a11235ef2ef-V.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, standov сказал:

це по якій інструкції? січення обирають по струму заряду/разряду, 21квтг батарея та інвертор на 10квт та 10квт поля це під 150А струм, що гарантовано забагато для 35 квадратів і вже точно небезпечно для 25. є підозра що ви інструкцію не коректно інтрепретуєте. 25 на окрему батарею то варіант норми але на інвертор імхо 35 мало.

Є підозра що ви просто вигадуєте що хтось щось там не так інтерпретує. 

Screenshot_2024-10-24-17-54-19-16_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 минут назад, Anton Oprya сказал:

Є підозра що ви просто вигадуєте що хтось щось там не так інтерпретує. 

кек, powmr в своєму репертуарі. Хочете прикол? 2AWG це не 25 квадратів а більше 35. Вони взялі інструкцію від 5ки та не все що треба помініяли. Але навіть 35 це прям на грані на 160а за власним досвідом, бо грітися буде. але ну таке, ваша справа дійсно

Змінено користувачем standov
  • Лайк 2
Посилання на коментар

1 минуту назад, standov сказал:

кек, powmr в своєму репертуарі. Хочете прикол? 2AWG це не 25 квадратів а більше 35. Вони взялі інструкцію від 5ки та не все що треба помініяли

Хочете прикол? Я знаю що 2awg то не 25 мм

Тому там 35 а не 25.

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 минут назад, standov сказал:

окей ваше право, я просто звернув вашу увагу, норм то і норм

Та без проблем. Тим більше довгі проводи 25 мм2. А короткі які між інвестором  та автоматом якщо були проблеми вже б поміняв. В мене на батарею буває і 8 кВт навантаження в основному під час зарядки від сонця і це максимум 160А що вміє інвертор. Тобто на кожну батарею по 80А

Посилання на коментар

1 минуту назад, Anton Oprya сказал:

Та без проблем. Тим більше довгі проводи 25 мм2. А короткі які між інвестором  та автоматом якщо були проблеми вже б поміняв. В мене на батарею буває і 8 кВт навантаження в основному під час зарядки від сонця і це максимум 160А що вміє інвертор. Тобто на кожну батарею по 80А

в мене на 70а обмежених 4awg (25) (пілонтечевські) грілися градусів до 45 

Посилання на коментар

10 минут назад, standov сказал:

в мене на 70а обмежених 4awg (25) (пілонтечевські) грілися градусів до 45 

Не знаю може тому що 4awg це також не 25 а 21. В мене саме 25mm2 пв3 кабель.

Посилання на коментар

2 години тому, standov сказав:

кек, powmr в своєму репертуарі. Хочете прикол? 2AWG це не 25 квадратів а більше 35. Вони взялі інструкцію від 5ки та не все що треба помініяли. Але навіть 35 це прям на грані на 160а за власним досвідом, бо грітися буде. але ну таке, ваша справа дійсно

так наче ж х2 стоїть, типу подвійний кабель

Посилання на коментар

9 минут назад, ho4u_pizzu сказал:

так наче ж х2 стоїть, типу подвійний кабель

де стоїть?) 

Посилання на коментар

трохи стати за жовтень про сонячну станцію та вже опалення кондиціонерами

З мережі взято 408 ( з них 177 для заряду батарей) - все нічний тариф
Сонячної енергії згенеровано 532 (з них 7 квт накопичено в батареї різниця між зарядом і розрядом)
385 з них - корисне навантаження
тобто 140 - втрати на перетвореннях + витрати самого інвертора + похибки вимірювальних приладів 

Опалення в мене з 15 жовтня працює (з 13 жовтня дитяча кімната), це не враховуючи санвузли там опалення конвекторами і нема окремого лічильника 

Мультиспліт спожив - 77 

кондиціонер в великій кімнаті - 60

Бойлер - 185

про ефективність опалення кондиціонерами зарано робити висновки, треба чекати зиму

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...