TaurosRMK Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 55 хвилин тому, beavis сказав: Схоже для блюма там все ок під нульову планку - publications.blum.com/2024/catalogue/uk/76/ Для корпусу ЛДСП 18 мм стало би ідеально. В мене в шафі яку робив корпус 18 мм, прикинув на око, наче відступ до чашки якраз 5 мм, петлі вліво/вправо регюлював може зовсім трохи, на долі міліметра. А от для корпусу 16 мм проситься планка 3 мм. Але вище писав, прикинув ціну блюм і вартість шафи, то подумав що ну його )) Тому дивлюся на якісь GTV чи щось в тому ціновому діапазоні. Але маючи досвід з Hafele з такими самими газовими доводчиками, то щось не дуже такі хочеться... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 23 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: Бо якшо почнете єврогвинт з отвора без фаски викручувати, то може бути лихо Тут згіден, але планка прикручуєтсья один раз і не знімається ніколи, хіба що для повної заміни завіси. Не треба нічого імітувати, треба тільки підібрати потрібні завіси і планки, а для цього є схеми виробників. Завіса яка сідає нормально на корпус 18-19 мм, на корпусі 16 мм вже не буде так само сидіти. Треба з планкою бавитися, брати вищу і по місцю вже регулювати. Зі стандартною планкою 0 напевно нічого не вийде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому Так шоб "бавитися з планкою" треба крутити туди сюди... Карочє. Майо крайнєє слово © А там дивіться самі. В нам це називали "викручувати" , це коли на фасаді 4 замість 2,5мм до краю отвір. Але то треба на стійці іншій розмір по глибині. Малюнки малюнками але ж треба корпус зібрати і хоч крайні фасади навісити, шоб шось побачити і зрозуміти. Більше тексту, чим справи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому (змінено) 1 годину тому, TaurosRMK сказав: Для корпусу ЛДСП 18 мм стало би ідеально. В мене в шафі яку робив корпус 18 мм, прикинув на око, наче відступ до чашки якраз 5 мм, петлі вліво/вправо регюлював може зовсім трохи, на долі міліметра. А от для корпусу 16 мм проситься планка 3 мм. пидивіться уважно на табличку в мануалі. Змінено 19 годин тому користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 25 хвилин тому, beavis сказав: пидивіться уважно на табличку в мануалі. Ні, ну можна і нульову використати, але прийдеться кожну дверку регулювати, відтягувати. Ну і відстань все ж таки 4.5 мм на одній, на іншій майже 5 мм. Я тільки на двох заміряв, не переміряв всі. Так що по мануалу мало би вийти накладання 15.5 мм, з регулюванням +1.5 мм. Хоча з планкою Н=3 наоборот регулювання -1.5 мм. Так що одно і то саме, в будь якому випадку треба підкручувати. Звісно за умови що порізка деталей розмір в розмір як в паспорті, бо так виходить зазор 4 мм і накладання 14 мм. А як насправді без поняття. Але, враховуючи це, Blum напевно відпадає. 2 години тому, TaurosRMK сказав: прикинув ціну блюм і вартість шафи, то подумав що ну його Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому Доречі ще таке, це якось можна самостійно виправити? Це бокові стінки корпусу, присутній невеликий удар по кутах і кромка трохи постраждала. Ніби тримається, не задерлася, але видно заломи, і хоча колір дуже світлий (кашемір), але все рівно помітно. Ось в цих місцях, і якщо зверху це буде прикрито дверками, то знизу буде кидатися в очі. Є якісь лайфхаки? Сколи на ЛДСП це фігня, з цим знаю що зробити, цікавить саме кромка. Чи тільки переклеювати? Звісно питання вирішуєтсья з продавцем, може завод і замінить деталі (хоча не може, а мав би), але це може тягнутися декілька тижнів, а без цих деталей шафу не зберу. Чекав на виготовлення, а якщо ще чекати на нові деталі, то напевно буде аж після нового року. п.с. На кромці економили де тільки можна, та сама бокова стінка має кромку тільки з лицевої сторони, верх і низ без кромки, і вони відкриті, ну і ззаду також без, але то допустимо. І на шухлядах зекономили 3 м кромки... 🙈 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) Греть феном 70-80С на длину 100-150 и растягивать, но лучше не трогать - не очень то вверх голову поднимают Недопустимо низ стойки без кромки, если она не на дно шкафа становится Змінено 18 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому А какой размер, сколько денег? Просто интересно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 5 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: А какой размер, сколько денег? Просто интересно Правда замовляв трохи дешевше. www.dybok.com.ua/ua/product/safa-doros-lukas-3-dverna-z-antresollu-135-sm-kasemir 10 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: но лучше не трогать - не очень то вверх голову поднимают Ну вверх так, а знизу буде видно... Але чекаю відповіді, що запропонують ті що продали і привезли шафу. 11 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Недопустимо низ стойки без кромки, если она не на дно шкафа становится Так отож, стійка до самої підлоги, низ без кромки, ніжки набивні самі прості. Є ризик контакту з вологою при прибиранні і подальшими наслідками. Але якщо пройтися пару разів водостійким ПВА, то мало би трохи спасти ситуацію. Але то таке, думав купити пару метрів кромки і приклеїти знизу. Надійніше буде. В цілому не очікував інакшого, знав що будуть нюанси і може самому прийдетсья щось підправляти. З нюансів тільки оці удари на кромці, все інше поправимо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому (змінено) 9 минут назад, TaurosRMK сказал: думав купити пару метрів кромки і приклеїти знизу. Надійніше буде. 9 минут назад, TaurosRMK сказал: З нюансів тільки оці удари на кромці, все інше поправимо. Шикарний виробник я вважаю. Майже бездоганний виріб. Змінено 17 годин тому користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому Может есть возможность купить ножки м6 с муфтой, бо это капец ножка гвоздик. И дело не в ровности пола, дело в куче фасадов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 26 хвилин тому, Vikctor сказав: Шикарний виробник я вважаю. Майже бездоганний виріб. Ну що поробиш, шафа як шафа, ніхто і не обіцяв що там кромка на всіх торцях буде. Всі так роблять, тим більше в такому ціновому діапазоні, якщо ви не в курсі. Маю на увазі заводські рішення, а не індивідуальне замовлення в майстра, яке виконано так як ти хочеш. А так то сам собі майстер, бо всі меблі в хаті (кухню, шафи, тумби) робив сам, від замірів і проектування, до повного збирання. В тому числі клеяв кромку в місцях де були підрізи деталей. І якщо ви думаєте що то складно, довго і виглядає якось інакше ніж поклеяно на заводі, то помиляєтесь. Але зараз немає часу і можливості самому цим всім займатися, тому прийшлося замовити те що є, бо треба було по швидше. Свої гроші відслужить. Тому підклеїти 3 метри кромки то на годину часу. Шо маємо, те маємо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 40 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Может есть возможность купить ножки м6 с муфтой, бо это капец ножка гвоздик. И дело не в ровности пола, дело в куче фасадов. Та звісно що є, тим більше навіть десь валяється десяток штук, які купив і не використовував. Але то до одного місця ті ніжки. На одній шафі стоять ніжки Italiana Ferramenta INTEGRATO, на іншій якісь схожі від Camar, тому і тут також візьму такі самі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому (змінено) На 88? Или "бумагу"? Клеить в сиысле. Та не , ножками хоть можно к стене верх поджать, а то будет "хододец", хер фасады выставишь Змінено 16 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому Тільки що, SantehnikPPR100 сказав: На 88? Или "бумагу"? Ага, на 88, ПВХ кромка 0.8 мм і 2 мм. 2 мм звичайно було не легко, але там її було небагато, а 0.8 мм без проблем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 6 хвилин тому, TaurosRMK сказав: Думаю така ніжна справиться краще ніж М6 )) Ну а зверху кріплю до стіни на кутики на мертво, шафа не рухається зовсім. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 11 часов назад, TaurosRMK сказал: І якщо ви думаєте що то складно, довго і виглядає якось інакше ніж поклеяно на заводі, то помиляєтесь. Я не просто впевнений а з досвіду знаю що крайкування наразі чи найвідповідальніша частина виробництва меблів. В останній квартирі в мене була шафа-купе довжиною й заввишки на весь коридор вартістю як крило від боїнгу. Робили професійні мебляри. На жаль віяра тоді ще не було. Принаймні в Дніпрі. Тому люди зі схожими на ваші переконаннями приклеїли крайки на від'Єбись. Через 5-6 років експлуатації почали відставати крайки то там то там. Ще через рік вже деінде були метрові проміжки з відлеїною крайкою. Більше особливих претензій до той шафи у нас не було. Тому в будинок я замовляв всі меблі на віярі й обирав навіть для сухих зон крайкування пур клеєм. І зрозуміло що ніяких випадковостей як то вдарені деталі з пошкодженою крайкою в мене не було, а як би сталося, то повернулося б на віяр для переробки. Підсумок - за 7+ років в будинку в мене не було жодних траблів з крайками чи меблями взагалі. Навіть в тієї шафі під кухонною мийкою, де інколи тече щось в системі осмосу. П.С.: завіси від блюм це чи найдешевше рішення зі всього спектру позицій цього виробника. В тому сенсі що все інше дійсно коштує відносно дорого, але завіси не так щоб сильно дорожче нонейм виробів. Для самозборщика фурнітура блюм залишає багато шпаринок для виправлення власного рукодупства. Я вже мовчу, що встановивші будь-який виріб від блюм на меблі ти на все життя забуваєш про це. В сенсі не доведеться повертатись виправляти. Змінено 5 годин тому користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 24 хвилини тому, Vikctor сказав: Я не просто впевнений а з досвіду знаю що крайкування наразі чи найвідповідальніша частина виробництва меблів. В останній квартирі в мене була шафа-купе довжиною й заввишки на весь коридор вартістю як крило від боїнгу. Робили професійні мебляри. На жаль віяра тоді ще не було. Принаймні в Дніпрі. Тому люди зі схожими на ваші переконаннями приклеїли крайки на від'Єбись. Через 5-6 років експлуатації почали відставати крайки то там то там. Ще через рік вже деінде були метрові проміжки з відлеїною крайкою. Більше особливих претензій до той шафи у нас не було. Тому в будинок я замовляв всі меблі на віярі й обирав навіть для сухих зон крайкування пур клеєм. І зрозуміло що ніяких випадковостей як то вдарені деталі з пошкодженою крайкою в мене не було, а як би сталося, то повернулося б на віяр для переробки. Підсумок - за 7+ років в будинку в мене не було жодних траблів з крайками чи меблями взагалі. Навіть в тієї шафі під кухонною мийкою, де інколи тече щось в системі осмосу. П.С.: завіси від блюм це чи найдешевше рішення зі всього спектру позицій цього виробника. В тому сенсі що все інше дійсно коштує відносно дорого, але завіси не так щоб сильно дорожче нонейм виробів. Для самозборщика фурнітура блюм залишає багато шпаринок для виправлення власного рукодупства. Я вже мовчу, що встановивші будь-який виріб від блюм на меблі ти на все життя забуваєш про це. В сенсі не доведеться повертатись виправляти. Якби не крайкування, то ВіЯр і подібні компанії взагалі б на мінімумі заказів сиділи. Погружна пила і рейка на розпил, пару фрезерів і шаблонів - і DIYщики б листи ДСП цілі купля би. Жаль, у нас фанера в широкому доступі не в моді. Дивлюся Ізраіль, Америку - все набагато простіше і швидше. Пилка і саморізи. Змінено 4 години тому користувачем MaxS 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 15 хвилин тому, Vikctor сказав: Тому люди зі схожими на ваші переконаннями приклеїли крайки на від'Єбись. Через 5-6 років експлуатації почали відставати крайки то там то там. Ще через рік вже деінде були метрові проміжки з відлеїною крайкою. Я не спорю що це дуже просто, як наприклад приклеїти скотч, але в мене за тих самих 6-7 років в місцях де я клеїв трохи промки, як не дивно нічого не сталося. І це кухня, також під мийкою, там вирізалося багато під труби. Дивно, як так кромка стоїть і не відірвалася? Може тому що клеїв не на від*бись і не на ПВА? Звісно якщо клеїти багато, або ще гірше думати що нафіг тобі поклейка на виробництві, ти ж сам можеш цілу шафу обклеїти кромкою, то тут повна срака і питань немає, 100% повідклеюється. А якщо приклеїти прямолінійний відрізок 50-60 см в двох трьох місцях, то не бачу проблем. Знову ж таки, якщо руки з потрібно місця і ти знаєш що робиш, а не клеїш як ваші майстри. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 4 хвилини тому, TaurosRMK сказав: Я не спорю що це дуже просто, як наприклад приклеїти скотч, але в мене за тих самих 6-7 років в місцях де я клеїв трохи промки, як не дивно нічого не сталося. І це кухня, також під мийкою, там вирізалося багато під труби. Дивно, як так кромка стоїть і не відірвалася? Може тому що клеїв не на від*бись і не на ПВА? Звісно якщо клеїти багато, або ще гірше думати що нафіг тобі поклейка на виробництві, ти ж сам можеш цілу шафу обклеїти кромкою, то тут повна срака і питань немає, 100% повідклеюється. А якщо приклеїти прямолінійний відрізок 50-60 см в двох трьох місцях, то не бачу проблем. Знову ж таки, якщо руки з потрібно місця і ти знаєш що робиш, а не клеїш як ваші майстри. тут якраз виручає цех підрізки ВіЯр, якщо недалеко. Пару деталей в машину, кромку на місці купив і готово через півтори години (якщо не треба через все місто їхати). Змінено 4 години тому користувачем MaxS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Invest-finans Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 14 минут назад, MaxS сказал: Якби не крайкування, то ВіЯр і подібні компанії взагалі б на мінімумі заказів сиділи. Есть сотни фирм предлагающих мебель на заказ и 99% из них делают чертежи в вияровской программе и отдают все на тот же вияр. Потому что кроме цеха приличной площади, логистики и загрузки оборудования надо иметь не дешевые станки для ЧПУ раскроя и кромки, а еще надо держать рабочих, умеющих обращаться с оборудованием и склад материала. Это есть на Вияре и еще паре - тройке фирм в Украине. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 17 минут назад, MaxS сказал: Якби не крайкування, то ВіЯр і подібні компанії взагалі б на мінімумі заказів сиділи. Погружна пила і рейка на розпил, пару фрезерів і шаблонів - і DIYщики б листи ДСП цілі купля би. Жаль, у нас фанера в широкому доступі не в моді. Дивлюся Ізраіль, Америку - все набагато простіше і швидше. Пилка і саморізи. Для меблів в дитячу я на віярі замовляв порізку меблевих щитів. Там немає крайкування, але я не готовий піляти то все лобзиком чи паркеткою (те що є в мене) і не готовий порівнювати таки вироби з тими що робляться за допомогою дорослих станків на віярі. Знов таки присадка фурнітури приємна річ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Поклеено нормально все, зачем это пустозвонство. Просто кромка дешевая (тонкая) и углы вье...ли при загрузке/разгрузке. Никакого отношения к качеству материалов вьеб..ые углы не имеют. Только к цене. Было бы круто , если бы за те же деньги кромка была 0.8 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 16 часов назад, TaurosRMK сказал: Доречі ще таке, це якось можна самостійно виправити? Це бокові стінки корпусу, присутній невеликий удар по кутах і кромка трохи постраждала. Ніби тримається, не задерлася, але видно заломи, і хоча колір дуже світлий (кашемір), але все рівно помітно. Ось в цих місцях, і якщо зверху це буде прикрито дверками, то знизу буде кидатися в очі. Є якісь лайфхаки? Вспомнил еще... Фаска под ~45% бруском с наждачкой и капля восковой замазки "в цвет". Да, и кромка отлично приклеена, по крайней мере с этих ударенных углов. 😉 Боже как давно это было...© Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 2 години тому, Invest-finans сказав: Есть сотни фирм предлагающих мебель на заказ и 99% из них делают чертежи в вияровской программе и отдают все на тот же вияр. Потому что кроме цеха приличной площади, логистики и загрузки оборудования надо иметь не дешевые станки для ЧПУ раскроя и кромки, а еще надо держать рабочих, умеющих обращаться с оборудованием и склад материала. Это есть на Вияре и еще паре - тройке фирм в Украине. я ж про це і кажу, що всі ті меблеві фірми нічим не відрізняються від звичайного мамчиного DIY. Своє тільки креслення, кошторис і монтаж, що не є чимось надзвичайно складним (якщо не лізти в преміум сегмент чи пшонкобикоко). Змінено 1 година тому користувачем MaxS 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз