МакДо Опубліковано: 6 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 6 червня 2025 5 годин тому, AnMig сказав: Вітаю. Хтось зтикакався з передозуванням коагулянту? Після набору води (днів 3 набирав, фільтр включати не міг). Вода була мутною. Підняв pH чи то до 7.4 чи то до 7.6 (важко точно сказати по шкалі). Закинув шок хлору aqua doctor 8 таблеток (на 16м3). Лишив піщаний фільтр на ніч. На другий день вода чиста не стала як минулого року - далі мутна, хоча чистіша набагато (ніяких комах чи іншого бруду вже не було). Вирішив що треба коагулянт. В магазинах не було гранульованого. Купив в картушах aqua doctor сульфат алюмінію. Один картуш на 50м3. Трохи забагато подумав, але також з дуру подумав, що картуш не можна розривати. Думаю - закину на кілька годин лише, щоб весь не встиг розчинитися. Включив фільтр, закинув на години 4-5. Десь половина, або 2/3 картуша розчинилося. Витягнув, вимкнув фільтр і пішов чекати щоб бруд осів... А бруд не осів навіть за 16годин. Вода далі мутна - дно ледь видно. ChatGPT каже що при передозуванні сульфатом алюмінію, він не виведеться і вода буде ще більше мутна через якісь зміни заряду і т.д. Я йому вірю, але не зажди. Люди порадьте що робити? Невже спускати воду? 😩Чи потрібно повністю спускати? Які заміри і чим провести? Зараз pH ~7.4, хлор ~1.7-2.0 На фото палка занурена на 1м. Приховати вміст Краще не у чата питати, а дзвонити представникам виробника. В мене таке було. Просто чекайте і фільтруйте. Фільтр у вас пісочний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 7 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2025 (змінено) 10 годин тому, МакДо сказав: Краще не у чата питати, а дзвонити представникам виробника. В мене таке було. Просто чекайте і фільтруйте. Фільтр у вас пісочний? Фільтр пісочний. Швидше за все проблема не в подвійній дозі коагулянту (там вище в темі жінка писала, що взагалі коагулянта дала в декілька разів більше). Думаю що проблема в тому, що я його додав не в скімер як по інструкції, а в поплавок. Тому що - о чудо! - через 36 годин бруд нарешті осів на дні. Правда, вода мутнувата трохи далі була. Бруд зібрав пилососом в каналізацію. Додав альгіцид, через 4год виключив фільтр, і додав флокулянт. На ранок вода стала вже прозорою. Піду ще пропилосошу. Змінено 7 червня 2025 користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 7 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2025 52 хвилини тому, AnMig сказав: Фільтр пісочний. Швидше за все проблема не в подвійній дозі коагулянту (там вище в темі жінка писала, що взагалі коагулянта дала в декілька разів більше). Думаю що проблема в тому, що я його додав не в скімер як по інструкції, а в поплавок. Тому що - о чудо! - через 36 годин бруд нарешті осів на дні. Правда, вода мутнувата трохи далі була. Бруд зібрав пилососом в каналізацію. Додав альгіцид, через 4год виключив фільтр, і додав флокулянт. На ранок вода стала вже прозорою. Піду ще пропилосошу. При нагоді зніміть клапан з фільтруючого Баку. Скоріш за все коагуляція зклеїла верхній шар піщаної засипки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 7 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2025 (змінено) 1 година тому, МакДо сказав: При нагоді зніміть клапан з фільтруючого Баку. Скоріш за все коагуляція зклеїла верхній шар піщаної засипки. Випилососив кубів півтора мабуть в канаву. А бруд все є і є. Думаю - скоро так весь басейн спущу. Вирішив з пилососа пустити через фільтр назад в басейн. Так робив минулого року слабшим картриджним. І на моє здивування - з фільтра пішла брудна вода. Тобто все що я пилососив - все виливалося назад в басейн. 😱Зупинив. Треба діставати свій старий картриджний і ним пилососити. Розчарований я цими пісочними фільтрами. 😔 Попробую купити піску меншої фракції (0,4-0,8). Може в цьому справа. А може й дійсно, як ви кажете - коагуляція склеїла пісок в ньому. Буду розбирати, дивитися. Зворотню промивку, якщо що, роблю час від часу Змінено 7 червня 2025 користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 7 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 7 червня 2025 UPD: картриджний фільтр також видає муть. Схоже, проблема в дуже дрібному бруді, що ніякий фільтр не бере Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 8 червня 2025 23 години тому, AnMig сказав: Випилососив кубів півтора мабуть в канаву. А бруд все є і є. Думаю - скоро так весь басейн спущу. Вирішив з пилососа пустити через фільтр назад в басейн. Так робив минулого року слабшим картриджним. І на моє здивування - з фільтра пішла брудна вода. Тобто все що я пилососив - все виливалося назад в басейн. 😱Зупинив. Треба діставати свій старий картриджний і ним пилососити. Розчарований я цими пісочними фільтрами. 😔 Попробую купити піску меншої фракції (0,4-0,8). Може в цьому справа. А може й дійсно, як ви кажете - коагуляція склеїла пісок в ньому. Буду розбирати, дивитися. Зворотню промивку, якщо що, роблю час від часу Пилососити потрібно в режимі Waste. Не треба увесь бруд в пісок. Зрозумієте, якщо хоча б раз будете промивати засипку у мисці Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 9 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 9 червня 2025 З флоком у картриджах - кидаєте у скіммер і навпаки 24 години на фільтрацію. Розчаровані у пісочному? то Ви щось не те робите. Промивку - коли тільки запустили і приводите воду до нормального стану - робіть 2-3 рази на день, а якщо фільтр маленький а вода погана то й 5разів. Не забувайте про rinse. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 20 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2025 В 08.06.2025 в 10:45, МакДо сказал: Пилососити потрібно в режимі Waste. Не треба увесь бруд в пісок. Зрозумієте, якщо хоча б раз будете промивати засипку у мисці Я, на те щоб пропилососити витрачаю годину часу. Якщо в режимі Waste, то у мене за годину 1/3 басейну зіллється. Я через фільт пилососю, потім вмикаю зворотню та чистову промивку. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 20 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2025 В 06.06.2025 в 16:00, AnMig сказал: Вітаю. Хтось зтикакався з передозуванням коагулянту? Після набору води (днів 3 набирав, фільтр включати не міг). Вода була мутною. Підняв pH чи то до 7.4 чи то до 7.6 (важко точно сказати по шкалі). Закинув шок хлору aqua doctor 8 таблеток (на 16м3). Лишив піщаний фільтр на ніч. На другий день вода чиста не стала як минулого року - далі мутна, хоча чистіша набагато (ніяких комах чи іншого бруду вже не було). Вирішив що треба коагулянт. В магазинах не було гранульованого. Купив в картушах aqua doctor сульфат алюмінію. Один картуш на 50м3. Трохи забагато подумав, але також з дуру подумав, що картуш не можна розривати. Думаю - закину на кілька годин лише, щоб весь не встиг розчинитися. Включив фільтр, закинув на години 4-5. Десь половина, або 2/3 картуша розчинилося. Витягнув, вимкнув фільтр і пішов чекати щоб бруд осів... А бруд не осів навіть за 16годин. Вода далі мутна - дно ледь видно. ChatGPT каже що при передозуванні сульфатом алюмінію, він не виведеться і вода буде ще більше мутна через якісь зміни заряду і т.д. Я йому вірю, але не зажди. Люди порадьте що робити? Невже спускати воду? 😩Чи потрібно повністю спускати? Які заміри і чим провести? Зараз pH ~7.4, хлор ~1.7-2.0 На фото палка занурена на 1м. Показать контент А рівень ph вірно визначили? У мене була схожа ситуація. Зробив ударний хлор, потім коагулянт і фільтрацію на добу безперервно, потім зібрав осад. І ще питання, чому важко по шкалі ph визначити? 7,4 і 7,6 велика різнизя. Хоча 7,6 рахується за норму начебто, мені здалось що хімія гірше працює, тому я завжди намагаюсь тримати 7,2- 7,4. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 21 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2025 (змінено) 10 годин тому, Petka_Dnepr сказав: Я, на те щоб пропилососити витрачаю годину часу. Якщо в режимі Waste, то у мене за годину 1/3 басейну зіллється. Я через фільт пилососю, потім вмикаю зворотню та чистову промивку. Все вірно. Я так добрих кілька кубів вилив і зрозумів що так діла не буде. Писав вище, що вирішив пустити через фільтр, та з випуску пішла муть назад в басейн. Спочатку подумав: фігня ці ваші пісочні фільтри... Але потім купив пісок дрібнішої фракції 0,4-0,8. До того був засипаний 0,8-1,2. І фільтр почав фільтрувати. 9 годин тому, Petka_Dnepr сказав: А рівень ph вірно визначили? У мене була схожа ситуація. Зробив ударний хлор, потім коагулянт і фільтрацію на добу безперервно, потім зібрав осад. І ще питання, чому важко по шкалі ph визначити? 7,4 і 7,6 велика різнизя. Хоча 7,6 рахується за норму начебто, мені здалось що хімія гірше працює, тому я завжди намагаюсь тримати 7,2- 7,4. Я хоч не дальтонік, але все рівно важко зрозуміти чи воно точно 7,2 чи 7,4 чи 7,6, чи щось середнє між ними. PS: Басейн очистився. Все добре. PPS: Лише от купалися всього два рази. Чекають діти погоди. Ще такого літа не памятаю щоби в середині червня вночі температура 11 а вдень ледь до 19 доходила. Навіть у "теплі дні" коли нагрію воду до 28-29 (що грітися в ній можна), толку з того, якщо температура повітря 24 - купатися неприємно, холодом по головах мокрих дує. Змінено 21 червня 2025 користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 21 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2025 4 часа назад, AnMig сказал: Я хоч не дальтонік, але все рівно важко зрозуміти чи воно точно 7,2 чи 7,4 чи 7,6, чи щось середнє між ними. В мене теж типу такого, тільки таблеточний. Спочатку важко було визначати. Спробуйте на фоні якогось іншого кольру дивитись. Я, наприклад, на фоні кафеля на кухні дивлюсь, воно якось краще контрастує так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 21 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2025 4 часа назад, AnMig сказал: PPS: Лише от купалися всього два рази. Чекають діти погоди. Ще такого літа не памятаю щоби в середині червня вночі температура 11 а вдень ледь до 19 доходила. Навіть у "теплі дні" коли нагрію воду до 28-29 (що грітися в ній можна), толку з того, якщо температура повітря 24 - купатися неприємно, холодом по головах мокрих дує. Є така фігня. Басейн під плівкою, тримає температуру 24, але купатись якось і не хочеться, бо холодно вилазити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 22 червня 2025 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2025 24 вже норм. До мене діти приїхали, зараз з малим купалися 21. Важко заходити - потім норм - 20хвилин. ph краще 7 тримати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olegdnepr81 Опубліковано: 8 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 8 липня 2025 (змінено) Возможно, кто-то сможет подсказать, как правильно зафиксировать данное соединение (см. фото), поскольку гайка недостаточно плотно затягивается на штатном штуцере бассейна. Кроме того, деталь, которая поставляется с насосом и вставляется изнутри, имеет значительно меньший диаметр и не обеспечивает необходимой герметичности и фиксации. Будем признательны за рекомендации или возможные варианты решения данного вопроса. Спойлер Змінено 8 липня 2025 користувачем olegdnepr81 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olegdnepr81 Опубліковано: 14 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2025 В 08.07.2025 в 11:24, olegdnepr81 сказал: Возможно, кто-то сможет подсказать, как правильно зафиксировать данное соединение (см. фото), поскольку гайка недостаточно плотно затягивается на штатном штуцере бассейна. Кроме того, деталь, которая поставляется с насосом и вставляется изнутри, имеет значительно меньший диаметр и не обеспечивает необходимой герметичности и фиксации. Будем признательны за рекомендации или возможные варианты решения данного вопроса. Показать контент Вопрос решили изолентой и термоусадочной трубкой Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olegdnepr81 Опубліковано: 25 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2025 (змінено) Всем добрый день! Подскажите можно ли при добавлении Коагулянта, оставить поплавок с медленным хлором в бассейне? Змінено 25 липня 2025 користувачем olegdnepr81 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 25 липня 2025 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2025 Чому ні, можна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olegdnepr81 Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня Всем добрый день! В этом году планирую установить каркасный бассейн и рассматриваю два варианта: Intex 26718-1 (366 × 122 см) Bestway 56420-1 (366 × 122 см) Буду благодарен, если кто-то поделится опытом эксплуатации — какой из этих бассейнов лучше выбрать. Изначально Intex получается немного дешевле, но хотелось бы понять, есть ли между ними существенная разница в качестве материалов, прочности каркаса и общей надёжности. Также планирую частично заглубиться в землю примерно на 10–15 см и подготовить основание с засыпкой песком на эту глубину для выравнивания площадки. Подскажите, пожалуйста, какой размер лучше закладывать, чтобы обеспечить корректную установку и устойчивость конструкции Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня 7 хвилин тому, olegdnepr81 сказав: Всем добрый день! В этом году планирую установить каркасный бассейн и рассматриваю два варианта: Intex 26718-1 (366 × 122 см) Bestway 56420-1 (366 × 122 см) Буду благодарен, если кто-то поделится опытом эксплуатации — какой из этих бассейнов лучше выбрать. Изначально Intex получается немного дешевле, но хотелось бы понять, есть ли между ними существенная разница в качестве материалов, прочности каркаса и общей надёжности. Также планирую частично заглубиться в землю примерно на 10–15 см и подготовить основание с засыпкой песком на эту глубину для выравнивания площадки. Подскажите, пожалуйста, какой размер лучше закладывать, чтобы обеспечить корректную установку и устойчивость конструкции Це один і той же виробник, але для різних ринків. Імхо інтекс якісніший і комплектуючих до нього більше. Те, що він дешевший, то не так) Бо з бествеями в комплекті йде пісчаний фільтр, а з інтексом ні. Принаймні я такі знайшов по першому посиланні. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня Зазвичай дорожче не може бути гірше, читайте характеристики - бествей краще, бо має дно 0.32 мм з армуванням (проти 0.20 мм одношарове ПВХ), більше вагу (без фільтра) і т.п. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olegdnepr81 Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня (змінено) 21 минуту назад, МакДо сказал: Це один і той же виробник, але для різних ринків. Імхо інтекс якісніший і комплектуючих до нього більше. Те, що він дешевший, то не так) Бо з бествеями в комплекті йде пісчаний фільтр, а з інтексом ні. Принаймні я такі знайшов по першому посиланні. Толщина дна бассейна INTEX смущает если верить информации на сайте Спойлер Змінено 1 квітня користувачем olegdnepr81 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olegdnepr81 Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня 37 минут назад, normal сказал: Зазвичай дорожче не може бути гірше, читайте характеристики - бествей краще, бо має дно 0.32 мм з армуванням (проти 0.20 мм одношарове ПВХ), більше вагу (без фільтра) і т.п. Именно это и смущает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 квітня Поділитись Опубліковано: 1 квітня 34 хвилини тому, olegdnepr81 сказав: Толщина дна бассейна INTEX смущает если верить информации на сайте Показати вміст Маю вкопаний Азуро, так там лайнер 0,3мм. Напевно то залежить від основи - чи на товстий геотекстиль чи на траву зі стирчаками 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
99alex Опубліковано: 4 квітня Поділитись Опубліковано: 4 квітня В 01.04.2026 в 14:59, olegdnepr81 сказал: Толщина дна бассейна INTEX смущает если верить информации на сайте Показать контент Як ви думаете хто перевіряв його товщіну справжню у том чіслі бортів? )))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Miha Mazur Опубліковано: 24 квітня Поділитись Опубліковано: 24 квітня (змінено) У мене каркасний басейн вже як другий рік, купляв надувний басейн і каркас вже сам підганяв, дітям дуже подобається) Змінено 24 квітня користувачем Miha Mazur Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз