AnMig Опубліковано: 6 червня Поділитись Опубліковано: 6 червня 37 хвилин тому, AnMig сказав: Вітаю. Хтось зтикакався з передозуванням коагулянту? Після набору води (днів 3 набирав, фільтр включати не міг). Вода була мутною. Підняв pH чи то до 7.4 чи то до 7.6 (важко точно сказати по шкалі). Закинув шок хлору aqua doctor 8 таблеток (на 16м3). Лишив піщаний фільтр на ніч. На другий день вода чиста не стала як минулого року - далі мутна, хоча чистіша набагато (ніяких комах чи іншого бруду вже не було). Вирішив що треба коагулянт. В магазинах не було гранульованого. Купив в картушах aqua doctor сульфат алюмінію. Один картуш на 50м3. Трохи забагато подумав, але також з дуру подумав, що картуш не можна розривати. Думаю - закину на кілька годин лише, щоб весь не встиг розчинитися. Включив фільтр, закинув на години 4-5. Десь половина, або 2/3 картуша розчинилося. Витягнув, вимкнув фільтр і пішов чекати щоб бруд осів... А бруд не осів навіть за 16годин. Вода далі мутна - дно ледь видно. ChatGPT каже що при передозуванні сульфатом алюмінію, він не виведеться і вода буде ще більше мутна через якісь зміни заряду і т.д. Я йому вірю, але не зажди. Люди порадьте що робити? Невже спускати воду? 😩Чи потрібно повністю спускати? Які заміри і чим провести? Зараз pH ~7.4, хлор ~1.7-2.0 На фото палка занурена на 1м. І таке питання. Чи може ФЛОКУЛЯНТ очистити цю молочну воду? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 червня Поділитись Опубліковано: 6 червня 5 годин тому, AnMig сказав: Вітаю. Хтось зтикакався з передозуванням коагулянту? Після набору води (днів 3 набирав, фільтр включати не міг). Вода була мутною. Підняв pH чи то до 7.4 чи то до 7.6 (важко точно сказати по шкалі). Закинув шок хлору aqua doctor 8 таблеток (на 16м3). Лишив піщаний фільтр на ніч. На другий день вода чиста не стала як минулого року - далі мутна, хоча чистіша набагато (ніяких комах чи іншого бруду вже не було). Вирішив що треба коагулянт. В магазинах не було гранульованого. Купив в картушах aqua doctor сульфат алюмінію. Один картуш на 50м3. Трохи забагато подумав, але також з дуру подумав, що картуш не можна розривати. Думаю - закину на кілька годин лише, щоб весь не встиг розчинитися. Включив фільтр, закинув на години 4-5. Десь половина, або 2/3 картуша розчинилося. Витягнув, вимкнув фільтр і пішов чекати щоб бруд осів... А бруд не осів навіть за 16годин. Вода далі мутна - дно ледь видно. ChatGPT каже що при передозуванні сульфатом алюмінію, він не виведеться і вода буде ще більше мутна через якісь зміни заряду і т.д. Я йому вірю, але не зажди. Люди порадьте що робити? Невже спускати воду? 😩Чи потрібно повністю спускати? Які заміри і чим провести? Зараз pH ~7.4, хлор ~1.7-2.0 На фото палка занурена на 1м. Приховати вміст Краще не у чата питати, а дзвонити представникам виробника. В мене таке було. Просто чекайте і фільтруйте. Фільтр у вас пісочний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 7 червня Поділитись Опубліковано: 7 червня (змінено) 10 годин тому, МакДо сказав: Краще не у чата питати, а дзвонити представникам виробника. В мене таке було. Просто чекайте і фільтруйте. Фільтр у вас пісочний? Фільтр пісочний. Швидше за все проблема не в подвійній дозі коагулянту (там вище в темі жінка писала, що взагалі коагулянта дала в декілька разів більше). Думаю що проблема в тому, що я його додав не в скімер як по інструкції, а в поплавок. Тому що - о чудо! - через 36 годин бруд нарешті осів на дні. Правда, вода мутнувата трохи далі була. Бруд зібрав пилососом в каналізацію. Додав альгіцид, через 4год виключив фільтр, і додав флокулянт. На ранок вода стала вже прозорою. Піду ще пропилосошу. Змінено 7 червня користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 7 червня Поділитись Опубліковано: 7 червня 52 хвилини тому, AnMig сказав: Фільтр пісочний. Швидше за все проблема не в подвійній дозі коагулянту (там вище в темі жінка писала, що взагалі коагулянта дала в декілька разів більше). Думаю що проблема в тому, що я його додав не в скімер як по інструкції, а в поплавок. Тому що - о чудо! - через 36 годин бруд нарешті осів на дні. Правда, вода мутнувата трохи далі була. Бруд зібрав пилососом в каналізацію. Додав альгіцид, через 4год виключив фільтр, і додав флокулянт. На ранок вода стала вже прозорою. Піду ще пропилосошу. При нагоді зніміть клапан з фільтруючого Баку. Скоріш за все коагуляція зклеїла верхній шар піщаної засипки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 7 червня Поділитись Опубліковано: 7 червня (змінено) 1 година тому, МакДо сказав: При нагоді зніміть клапан з фільтруючого Баку. Скоріш за все коагуляція зклеїла верхній шар піщаної засипки. Випилососив кубів півтора мабуть в канаву. А бруд все є і є. Думаю - скоро так весь басейн спущу. Вирішив з пилососа пустити через фільтр назад в басейн. Так робив минулого року слабшим картриджним. І на моє здивування - з фільтра пішла брудна вода. Тобто все що я пилососив - все виливалося назад в басейн. 😱Зупинив. Треба діставати свій старий картриджний і ним пилососити. Розчарований я цими пісочними фільтрами. 😔 Попробую купити піску меншої фракції (0,4-0,8). Може в цьому справа. А може й дійсно, як ви кажете - коагуляція склеїла пісок в ньому. Буду розбирати, дивитися. Зворотню промивку, якщо що, роблю час від часу Змінено 7 червня користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 7 червня Поділитись Опубліковано: 7 червня UPD: картриджний фільтр також видає муть. Схоже, проблема в дуже дрібному бруді, що ніякий фільтр не бере Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 червня Поділитись Опубліковано: 8 червня 23 години тому, AnMig сказав: Випилососив кубів півтора мабуть в канаву. А бруд все є і є. Думаю - скоро так весь басейн спущу. Вирішив з пилососа пустити через фільтр назад в басейн. Так робив минулого року слабшим картриджним. І на моє здивування - з фільтра пішла брудна вода. Тобто все що я пилососив - все виливалося назад в басейн. 😱Зупинив. Треба діставати свій старий картриджний і ним пилососити. Розчарований я цими пісочними фільтрами. 😔 Попробую купити піску меншої фракції (0,4-0,8). Може в цьому справа. А може й дійсно, як ви кажете - коагуляція склеїла пісок в ньому. Буду розбирати, дивитися. Зворотню промивку, якщо що, роблю час від часу Пилососити потрібно в режимі Waste. Не треба увесь бруд в пісок. Зрозумієте, якщо хоча б раз будете промивати засипку у мисці Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ajj Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня З флоком у картриджах - кидаєте у скіммер і навпаки 24 години на фільтрацію. Розчаровані у пісочному? то Ви щось не те робите. Промивку - коли тільки запустили і приводите воду до нормального стану - робіть 2-3 рази на день, а якщо фільтр маленький а вода погана то й 5разів. Не забувайте про rinse. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому В 08.06.2025 в 10:45, МакДо сказал: Пилососити потрібно в режимі Waste. Не треба увесь бруд в пісок. Зрозумієте, якщо хоча б раз будете промивати засипку у мисці Я, на те щоб пропилососити витрачаю годину часу. Якщо в режимі Waste, то у мене за годину 1/3 басейну зіллється. Я через фільт пилососю, потім вмикаю зворотню та чистову промивку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому В 06.06.2025 в 16:00, AnMig сказал: Вітаю. Хтось зтикакався з передозуванням коагулянту? Після набору води (днів 3 набирав, фільтр включати не міг). Вода була мутною. Підняв pH чи то до 7.4 чи то до 7.6 (важко точно сказати по шкалі). Закинув шок хлору aqua doctor 8 таблеток (на 16м3). Лишив піщаний фільтр на ніч. На другий день вода чиста не стала як минулого року - далі мутна, хоча чистіша набагато (ніяких комах чи іншого бруду вже не було). Вирішив що треба коагулянт. В магазинах не було гранульованого. Купив в картушах aqua doctor сульфат алюмінію. Один картуш на 50м3. Трохи забагато подумав, але також з дуру подумав, що картуш не можна розривати. Думаю - закину на кілька годин лише, щоб весь не встиг розчинитися. Включив фільтр, закинув на години 4-5. Десь половина, або 2/3 картуша розчинилося. Витягнув, вимкнув фільтр і пішов чекати щоб бруд осів... А бруд не осів навіть за 16годин. Вода далі мутна - дно ледь видно. ChatGPT каже що при передозуванні сульфатом алюмінію, він не виведеться і вода буде ще більше мутна через якісь зміни заряду і т.д. Я йому вірю, але не зажди. Люди порадьте що робити? Невже спускати воду? 😩Чи потрібно повністю спускати? Які заміри і чим провести? Зараз pH ~7.4, хлор ~1.7-2.0 На фото палка занурена на 1м. Показать контент А рівень ph вірно визначили? У мене була схожа ситуація. Зробив ударний хлор, потім коагулянт і фільтрацію на добу безперервно, потім зібрав осад. І ще питання, чому важко по шкалі ph визначити? 7,4 і 7,6 велика різнизя. Хоча 7,6 рахується за норму начебто, мені здалось що хімія гірше працює, тому я завжди намагаюсь тримати 7,2- 7,4. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 10 годин тому, Petka_Dnepr сказав: Я, на те щоб пропилососити витрачаю годину часу. Якщо в режимі Waste, то у мене за годину 1/3 басейну зіллється. Я через фільт пилососю, потім вмикаю зворотню та чистову промивку. Все вірно. Я так добрих кілька кубів вилив і зрозумів що так діла не буде. Писав вище, що вирішив пустити через фільтр, та з випуску пішла муть назад в басейн. Спочатку подумав: фігня ці ваші пісочні фільтри... Але потім купив пісок дрібнішої фракції 0,4-0,8. До того був засипаний 0,8-1,2. І фільтр почав фільтрувати. 9 годин тому, Petka_Dnepr сказав: А рівень ph вірно визначили? У мене була схожа ситуація. Зробив ударний хлор, потім коагулянт і фільтрацію на добу безперервно, потім зібрав осад. І ще питання, чому важко по шкалі ph визначити? 7,4 і 7,6 велика різнизя. Хоча 7,6 рахується за норму начебто, мені здалось що хімія гірше працює, тому я завжди намагаюсь тримати 7,2- 7,4. Я хоч не дальтонік, але все рівно важко зрозуміти чи воно точно 7,2 чи 7,4 чи 7,6, чи щось середнє між ними. PS: Басейн очистився. Все добре. PPS: Лише от купалися всього два рази. Чекають діти погоди. Ще такого літа не памятаю щоби в середині червня вночі температура 11 а вдень ледь до 19 доходила. Навіть у "теплі дні" коли нагрію воду до 28-29 (що грітися в ній можна), толку з того, якщо температура повітря 24 - купатися неприємно, холодом по головах мокрих дує. Змінено 10 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 4 часа назад, AnMig сказал: Я хоч не дальтонік, але все рівно важко зрозуміти чи воно точно 7,2 чи 7,4 чи 7,6, чи щось середнє між ними. В мене теж типу такого, тільки таблеточний. Спочатку важко було визначати. Спробуйте на фоні якогось іншого кольру дивитись. Я, наприклад, на фоні кафеля на кухні дивлюсь, воно якось краще контрастує так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Petka_Dnepr Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 4 часа назад, AnMig сказал: PPS: Лише от купалися всього два рази. Чекають діти погоди. Ще такого літа не памятаю щоби в середині червня вночі температура 11 а вдень ледь до 19 доходила. Навіть у "теплі дні" коли нагрію воду до 28-29 (що грітися в ній можна), толку з того, якщо температура повітря 24 - купатися неприємно, холодом по головах мокрих дує. Є така фігня. Басейн під плівкою, тримає температуру 24, але купатись якось і не хочеться, бо холодно вилазити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз