Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Газонокосарка або тример ?

неблондинка

Рекомендовані повідомлення

Ну и пошли муки выбора:

Газонокосилка Black&Decker GR3400 - 1560 грн. или Газонокосилка Stiga Collector 39EL - 1099 грн.

ну здесь они немного в разных классах. Штига мощнее и шире, но регулировка высоты кошения там по оси колес (менее удобно), у блека - центральная - одним рычагом. здесь просто: блек - комфортнее и дороже, хоть и слабее немного, штига - проще и более "спартанская", но мощнее и дешевле.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну и пошли муки выбора:

Газонокосилка Black&Decker GR3400 - 1560 грн.

Подробнее: rozetka.com.ua/gr3400/p157881/

или

Газонокосилка Stiga Collector 39EL - 1099 грн.

Подробнее: rozetka.com.ua/collector39l/p156646/

Stiga наверное, она и легче

Посилання на коментар

Когда я покупала триммер или вернее електрокосу, то тоже думала мне хватит, а зачем больше....

На деле же получилось так:

1. на больших объемах надо часто отдыхать, чтоб остыла

2. на крупных зарослях тяжело идет, большая нагрузка на мотор

3. в итоге стал раздражать провод, развернуть/свернуть/не повредить

4. провод надо брать дорогой, дешевый быстро портиться, появляются места в которых "пробивает"

5. електрокосой можно пользоваться только в абсолютно сухую погоду

6. все время не хватает длины провода, потому что хочется и там подровнять и вот еще там, а туда уже не дотянешся... итого у меня около 75м. провода

В итоге електрокоса не выдержала активного использования еженедельно и сгорела.

Купила бензокосу. Не вижу ничего сложного для женщины...

Сейчас в планах расширить газон и отсюда вывод- покупать хорошую бензиновую газонокосилку. Надо таки иметь и косилку и косу для спокойной жизни. ИМХО.

Посилання на коментар

Когда я покупала триммер или вернее електрокосу, то тоже думала мне хватит, а зачем больше....

На деле же получилось так:

1. на больших объемах надо часто отдыхать, чтоб остыла

2. на крупных зарослях тяжело идет, большая нагрузка на мотор

3. в итоге стал раздражать провод, развернуть/свернуть/не повредить

4. провод надо брать дорогой, дешевый быстро портиться, появляются места в которых "пробивает"

5. електрокосой можно пользоваться только в абсолютно сухую погоду

6. все время не хватает длины провода, потому что хочется и там подровнять и вот еще там, а туда уже не дотянешся... итого у меня около 75м. провода

В итоге електрокоса не выдержала активного использования еженедельно и сгорела.

Купила бензокосу. Не вижу ничего сложного для женщины...

Сейчас в планах расширить газон и отсюда вывод- покупать хорошую бензиновую газонокосилку. Надо таки иметь и косилку и косу для спокойной жизни. ИМХО.

1. На большие объёмы надо брать мощность по-больше

2. На крупных зарослях всё тяжело идёт. Но если косилка мощная, поднять высоту среза и снять бункер - рубает будь здоров

3. у меня провод 20м - отработал 3 сезона и ещё ресурса хватит на года 3 - из Эпицентра за 80грн.

4. А Вас не раздражало когда не заводится бензодвигатель...

5. Косить траву можно ТОЛЬКО В СУХУЮ ПОГОДУ любой газонокосилкой

6. у меня 3 эл. точки по периметру дома, две снаружи и одна в гараже - провод через окно.

В электрокосилках не желательно пользоваться кабелем длиннее 25-30м. Если газон больше 12соток - таки да - однозначно бензо.

Посилання на коментар

У вас 20м. а у меня 75. Есть разница? :)

У меня провод портиться потому что есть участки с асфальтом и есть с камнями, трется. Вобщем бензо рулит!

П.С.

У меня один раз только не заводилась бензокоса, пришлось поменять свечи. Правда для этого я её отвезла на сервис, просто не хватило сил открутить. Они мне бесплатно свечи поменяли. ;)

Посилання на коментар

Хотелось бы услышать конкретные отзывы пользователей бензотриммеров. Весной хочу брать для дачи в пределах 1000-1500 грн. Может кто что посоветует из личного опыта. Остановил выбор был на Протоне, но выпуск их прекращён, а МТД или хуска дороговато.

Из собственного опыта Eurotech, даст Бог в этом году четвертый сезон откроет. Пользую ее сравнительно не часто, один раз в две - три недели, но в достаточно жестких условиях. За день два выкашиваю в ноль 25 соток зарослей, конечно она бы могла и больше, а вот я навряд ли... Можете еще посмотреть в сторону Wintech, конструктивно похож на первого. По прошлому году, запчасти в Днепре были на обе марки.

Напутствия:

С косой в комплекте у меня была катушка с леской, для молоденькой травы и диск, напоминающий пильный диск циркулярки. Вот этот диск берет все вплоть до маленьких деревьев, а вот с "мягкой" травой справляется не так резво. Так, что считаю такой комплект оптимальным на все случае жизни.

Какую бы вы марку не выбрали, не забывайте вовремя, а самое главное правильно обслуживать инструмент. Перед использованием, обязательно обкатайте двигатель без нагрузки, так называемых два бака. Следите за тем, чтобы в редукторе всегда была смазка. После зимовки выверните свечу, почистите или протрите от влаги в случае необходимости. Ну и не насилуйте инструмент, выбирайте правильно обороты двигателя, держите их в среднем диапазоне.

Правила простое и не замысловатые, но они существенно продлевают жизнь вашего помощника.

Посилання на коментар

• 14 років потому...
11.07.2011 в 11:01, неблондинка сказав:

Трава не газонная, будяки разной, но не очень большой (до 30-40 см), высоты, не очень интенсивно, т.е. не поле, но выглядит некрасиво.

Реанімую темку, бо маю подібне питання.

Давно не був на ділянці і вчора вибрались

IMG_5381.thumb.jpeg.8f631eb1faa782f1cf2a3131251d22d0.jpeg

довелось трохи посмикати…

IMG_7585.thumb.jpeg.5b947343386037a13b94aeffe237fae3.jpeg

але жах

IMG_7584.thumb.jpeg.f0c54ba2d40c1d32cf8867a8d9fc429a.jpeg

плюнув і маю тиждень на роздуми, що саме купити аби не трахатись?

хтось мав досвід як то його і якою приспособою можна привести до ладу, тример чи газонокосарка?

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

Такое только триммером)мотокосой. В хозяйстве косилка хороша, когда газоны (травка) , а не заросли такие.

Еще лучше когда и то и другое есть.

Посилання на коментар

З тримером на такому треба товсту волосінь. У тонкої буде завеликий розхід, це якщо якісна. З тонкою і неякісною взагалі нічого не вийде. Або ж ножем косити.

Але я таке і газонокосаркою кошу. З нюансами. Кошу без мішка. Газонокосарка електрична з потужним двигуном. Так як вона електрична (легка) і без мішка, то я нахиляю її так, що ніж стає під 45 градусів. І так наїжджаю на бур'яни. Потім здаю назад і повторюю вже без нахилу. Не швидко і багато зусиль. Проте виходить все рівненько, а не як після тримера.

Змінено користувачем delic
Посилання на коментар

Та боюсь, що газонокосаркою буде неможливо бо там і в карандаш товщиною є багато. Таки дивлюсь у бік трімера з фрезою.

От тільки хз який взяти, по великому рахунку він мені потрібний лише тут прибратись разочок, а тоді вже щотижня звичайною газонокосаркою.

Та от заїхав у Епік і був шокований вагою тих, що йдуть у комплекті з фрезами, не для моєї спини такі «гантелі», а ще й навороти якісь незрозумілі.

Тому прошу поради вибору приблуди у більш досвідчених знавців, який бренд, модель, щоб полегше, менше шуму, не занадто потужне, але достатньо для моєї задачі.

Посилання на коментар

я працював отакою 
epicentrk.ua/ua/shop/motokosa-benzinovaya-al-ko-frs-4125-112387.html
з отаким ножем

не скажу шо тиха а по вазі через плече її можна відбалансувати . з диском менше летить крошева та вишняк наприклад пиляє добре
image.png.89f3c690098d6062914b53133f9db93b.pngimage.thumb.png.6a0ae6dcfe91d6586a738ffc6bde61f9.pngimage.png.b25cae0010879a899035010dbf96245e.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

От тільки хз який взяти, по великому рахунку він мені потрібний лише тут прибратись разочок

якщо це собі і в хазяйство то імхо шлях
1. визначитися із системою АКБ/брендом АКБ садового приладдя
2. прикинути що вам ще треба в найближчому майбутньому (щоб перевірити що таке обладнання є в обраній ланійці)
3. купити те що є в лінійці виробника ) ну не часто там більше 1-2 моделі із фрезою

абсолютно точно впевнений (хер сперечатися) що в домашньому використанні до 10 соток нема місця для бензового облаання (вага, воніща, дроч із смесяси, свічками, дроселями і тп). Проводне електричне - дуже не зручно, залишається лише АКБ, оскільки найдорожче це саме батареї то плясати від того щоб в перспективі мати 1-2 комплекта батарей на 10 приладів (система).

сам багато років збираю ріобі 18 тою маю отакий трімер ніж/леска  ᐉ Тример акумуляторний RYOBI ONE+ OBC1820B • Краща ціна в Києві, Україні • Купити в Епіцентр

За великим рахуком треба мати і косарку і трімер, бо косарка не бере баділля а косити його "за забором" треба завжди, а косити траву трімером то задолбатися можно

Змінено користувачем standov
  • Лайк 2
Посилання на коментар

18 хвилин тому, standov сказав:

маю отакий трімер ніж/леска  ᐉ Тример акумуляторний RYOBI ONE+ OBC1820B

А як довго він у вас і який бурʼян бере ніж? Бо не дуже хочеться викинути двадцятку і жалкувати

1 година тому, vbb сказав:

я працював отакою epicentrk.ua/ua/shop/motokosa-benzinovaya-al-ko-frs-4125-112387.html з отаким ножем

От з диском я думаю, але ж важка зараза ще й велика

22 хвилини тому, standov сказав:

За великим рахуком треба мати і косарку і трімер, бо косарка не бере баділля а косити його "за забором" треба завжди

Та у мене за забором все нормально і там і там, нічого косити не треба.

Косарка є, хоча вже думаю докупити нову, а трімер електро, Гардена, гімно повне як і все гарденовське з Епіка.

На фото вище видно граблі, така чухня що навіть говорити не хочу.

АКБ-трімер чи мото обовʼязково потрібен буде для того аби на могилках лад наводить, вже скільки хочу придбати і все не виберу який.

задовбуюсь вручну стригти image.png.1a4afe5c424743fdee40b033e84ad936.png

Посилання на коментар

не скажу шо тиха 

У мене два сусіди користуються, один тримерить, а другий газон стриже хоча має нормальну косарку.

Так от у першого гучна дирчалка, а ця хоч і противний звук має, але завдяки якимось наворотам набагато тихіша

Посилання на коментар

Якщо з спиною проблеми то треба з нормальними ременями брати, а не з петлею через шию.

Я не бачив акумуляторних тримерів які б косили такі хащі і були легше за мережеві.

Пробував косити з подовжувачем - нічого особливо не помітив незручного. Тільки воно без ременя важче на спину, ніж штиль 250 фс

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Фрай сказав:

я працював отакою epicentrk.ua/ua/shop/motokosa-benzinovaya-al-ko-frs-4125-112387.html з отаким ножем

От з диском я думаю, але ж важка зараза ще й велика

ми брали в першу чергу під заготівлю сіна для коз, тому велика
так шоб сказати важка - то не дуже, легша ніж ті що комунальники використорують та тихіша, хоч з вібрацією й надавлює плече
Глушник примітивний є, зі сторони я б сказав десь середня по дирчанню, але працювати краще в навушниках або затичках.

Брат має Ryobi але без ножа/диска, так теж задоволений та у них найрізноманітніша система інструменту з нормальними цінами якщо дивитися по брендам.

зараз, мабуть також би обирав аккумуляторну.

Посилання на коментар

Дякую всім, завтра подивлюся що то за Руйобі.

Бентежить те, що батарейки вистачає лише на 20 хвилин роботи.

Посилання на коментар

59 хвилин тому, standov сказав:

сам багато років збираю ріобі 18 тою маю отакий трімер ніж/леска  ᐉ Тример акумуляторний RYOBI ONE+ OBC1820B • Краща ціна в Києві, Україні • Купити в Епіцентр

Є у мене такий. Я про нього вже в якійсь темі писав. Волосінню їм навіть травичку косити тяжко. Кошу їм лише бур'ян ножем. І то для нього задача з зірочкою, бо після безперервних 20 хв роботи від мотора смердить паленим і він взагалі перестає вмикатись пока не охолоне. Ну і навантаження взагалі не тягне. Потрібно дуже ніжно працювати навіть ножем.

• Лайк 1
Посилання на коментар

29 минут назад, Фрай сказал:

не дуже хочеться викинути двадцятку

про яку двадцядку мова? 8к тушка жеж, чи ви про що?

30 минут назад, Фрай сказал:

А як довго він у вас і який бурʼян бере ніж?

не довго, до того був "подарунковий" ріобі 18 (ну такий який дають в подарунок до косарки, "паперовий") тример лише на волосіні, досить гавняний був, але так і "коштував" ) Цей значно краще виконаний, але довгого досвіду поки не маю, по товщині ножем ріже гарно те що в мене за парканом наростає за сезон, товще не пробував бо нема. 

Посилання на коментар

1 минуту назад, delic сказал:

Є у мене такий. Я про нього вже в якійсь темі писав. Волосінню їм навіть травичку косити тяжко. Кошу їм лише бур'ян ножем. І то для нього задача з зірочкою, бо після безперервних 20 хв роботи від мотора смердить паленим і він взагалі перестає вмикатись пока не охолоне. Ну і навантаження взагалі не тягне. Потрібно дуже ніжно працювати навіть ножем.

шось дуже дивно кажете, може якийсь брак? волосінню травичку косить навіть найдешевша модель без питань

Посилання на коментар

4 хвилини тому, standov сказав:
40 хвилин тому, Фрай сказав:

не дуже хочеться викинути двадцятку

про яку двадцядку мова? 8к тушка жеж, чи ви про що?

Тушка майже 9 кіло + швидкий зарядний + дві батарейки 

Бо однієї вистачає лише на 20 хвилин

Так написано. image.png.aff564f18ff63ce0cfe7322371e90fb7.png

Посилання на коментар

1 хвилину тому, standov сказав:

шось дуже дивно кажете, може якийсь брак? волосінню травичку косить навіть найдешевша модель без питань

Щоб відчути різницю потрібно спробувати щось інше. У мене є крім цього тримера ще газонокосарка електрична і електричний тример. І кошу я пів гектара вже 5 років.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Только что, Фрай сказал:

Тушка майже 9 кіло + швидкий зарядний + дві батарейки 

Бо однієї вистачає лише на 20 хвилин

Так написано. image.png.aff564f18ff63ce0cfe7322371e90fb7.png

а ну якщо купувати повний комплект то може якісь інші ще варіанти, я хочу окремо зазначити що цю модель я обирав не тому що вона "краща" а тому що вже я маю дуже багато залізок ріобі і їх АКБ і тому обирав з того що є. Чи купляти повний набор з нуля я не прям не впевнений, можливо є якісб інші/кращі варіанти. 

Посилання на коментар

З тримерів з акб я бачив на ютуб гарні відгуки на Husqvarna 215iL КІТ.

Але за таку ціну я краще куплю ще два електричні. На один поставлю диск, а інший буде в запасі завжди готовий до роботи.

Посилання на коментар

13 минут назад, delic сказал:

Щоб відчути різницю потрібно спробувати щось інше. У мене є крім цього тримера ще газонокосарка електрична і електричний тример. І кошу я пів гектара вже 5 років.

я пів-гектара ніколи не косив ) мій максимум десь соток 7-8 мабуть, було 2 різні електричні проводні (бош якийсь і якийсь алко), також був проводний тример якийсь 1500, чи шось таке (ну тобто потужний/коса але ще не ніж). Воно все було "нормальне", ну тобто на той момент коли я користувався то мене влаштовувало, але після міграції на АКБ (косарка ріобі, трімер ріобі подарунковий а згодом оця "коса") то я зрозумів який я був дурак що витрачав свій час та нерви на провід. Але чи я збирав би *зараз* *нову* систему саме на ріобі 18 - я не впевнений, до неї нема жодних питань, але за 5-7 років на ринку з'явилися альтернативи від інших брендів, а самі АКБ ріобі на олкс (ті що в трусах завозять) стали помітно дорожче. Але оскільки вже маю півтора десятка тушок, 6 акб, 2 зарядки то залишаюся на ріобі, і мене все влаштовує

Змінено користувачем standov
Посилання на коментар

• irina1969 змінив заголовок на Газонокосарка або тример ?

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...