Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Стройпаспорт "сделай сам" и "Схема забудови"/"Ескіз намірів забудови"

dklimock

Рекомендовані повідомлення

apxitektop,Підскажіть будь-ласка. В мене є дозвіл на будівництво видане архітектурою датоване 1991роком(Дуже схоже на стройпаспорт) але будинок побудований 2008/2011р по власному проекту, границі будови практично, як в дозволі тількі будинок меньший. Чи має юридичну силу даний документ, чи всерівно буде самострой? Який можливо буде штраф?

 

Вже втратив чинність 99,9%.

Вам зараз простіше йти шляхом самобуду - менші витрати грошей та часу.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Зато требований напхали от души(сбоку улицы ограждение должно быть прозрачным, одинаковой высоты не более 1.5м, а от соседей 1-1,2м) (Разработать паспорт внешнего вида фасадов сооружений та погодити в управл. архитектуры)

Стандартные фразы, которые пишут местные спецы архитектуры, по поводу забора -не партесь, по поводу фасадов тем-более (если только ваш будущий дом не на центральной улице). Это все страшилки. Поверте мне на слова, фасады без проекта на частный дом в Вашей местности никто не согласовует. Подавайте декларацию в ГАСК и вперед - начинайте строить.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... фасады без проекта на частный дом в Вашей местности никто не согласовует. Подавайте декларацию в ГАСК ....

 

Позвольте уточнить: если строится на основании строительного паспорта, то в инспекцию подается уведомление о начале работ.

 

По поводу фасадов - я наткнулся на информацию о грядущих изменениях: minregion.gov.ua/index.php?option=com_k2&view=item&id=3763:proekt-nakazu-m%D1%96nreg%D1%96onu-pro-vnesennya-zm%D1%96n-do-poryadku-vidach%D1%96-bud%D1%96velnogo-pasporta-zabudovi-zemelno%D1%97-d%D1%96lyanki&Itemid=72&lang=uk

 

Будет выглядеть так:

 

"Будівельний паспорт надається

уповноваженим органом містобудування та архітектури

на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня

надходження пакета документів, до якого входять:

...

- ескізні наміри забудови (місце розташування будівель

та споруд на земельній ділянці, відстані до меж сусідніх

земельних ділянок та розташованих на них об’єктів,

інженерних мереж і споруд, фасади та плани поверхів

об’єктів із зазначенням габаритних розмірів, перелік

систем інженерного забезпечення, у тому числі

автономного, що плануються до застосування, тощо);"

  • Лайк 7
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а в течении которго времени СП "действителен" год-два-пять? Т.е. если сегодня сделать - можно к примеру начать стройку через 2 года?

кстати, был сегоня в броварском отделе.....на металургов, 22....пыхтят ненавящиво про топосъемку....хотят 800 ре за изготовление СП с топосъемкой....думаю все-таки заказать, чтобы выдержать нормы отступа от соседей....(с обеих сторон построились, а у одного дом не паралельно забору...) надо как то правильно обрисовать....

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а в течении которого времени СП "действителен" год-два-пять? ....

 

Срок действия строительного паспорта не ограничен, а вот срок хранения - постоянно.

 

(2.13. Будівельний паспорт зберігається протягом терміну, визначеного в пункті 1540 Переліку типових документів, що утворюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших підприємств, установ та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого наказом Головного архівного управління при Кабінеті Міністрів України від 20.07.98 N 41, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17.09.98 за N 576/3016. ) - наказ Мінрегіону від 05.07.2011 №103.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Начал оформлять стройпаспорт на дачный дом, мне выдали список нужных документов (см фото). Нужно принести пункты 1, 2, 3, 6, 7, 9, с первыми тремя понятно, пункт 6 - проект сказали делать на фирме которая имеет лицензию/сертификат, так как в будущем, когда буду вводить в эксплуатацию дом, лицензия будет обязательна. Пункт 7 электронная версия - архитектор сказал сделаем без проблем (за весь проект - 2000 грн), показал мне примеры других домиков, реально сам не смогу сделать, ни бумажную версию ни электронную:(

Ну и пункт 9 - геология, написали две фирма которые делают, но спешить не буду так как считаю что этот док не есть обязательным (стоит она 1200 грн).

 

Немножко оффтопа. Сегодня прочитал свежие новости своего региона "Лучанам заборонили ставити паркани без дозволу міськради"

 

 

За невиконання нових вимог до облаштування огорожі лучан можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Про це йдеться у відповідному рішенні виконкому Луцької міськради від 25 лютого.

Зокрема, у документі зазначено, що задля встановлення паркану потрібно розробити відповідну проектну документацію, чим займатимуться сертифіковані спеціалісти ліцензованої проектної організації.

Висота огорожі не повинна перевищувати 1,6 метра від рівня поверхні землі, не враховуючи висоту огорожі, що служить підпірною стіною. Висота ж нижньої, цокольної частини огорожі не повинна перевищувати 0,75 метра і може бути глухою.

А от верхня частина огорожі повинна бути прозорою. Так, коефіцієнт прозорості (співвідношення прозорих частин огорожі до суцільних його частин) має бути більшим або рівним 50%.

Для влаштування огорожі необхідно використовувати природні та традиційні матеріали: камінь, облицювальну цеглу, бетон, дерево, а також металеві елементи: кований та прокатний метал, металеву сітку.

Дозвіл на зведення паркану людина отримуватиме за рішенням виконкому Луцької міської ради. А для його отримання муситиме подати відповідні документи в управління містобудування та архітектури або в Центр надання муніципальних послуг.

Контролювати дотримання Положення про порядок влаштування огорож у Луцьку будуть управління містобудування та архітектури, відділ муніципальної дружини, департамент ЖКГ та житлово-експлуатаційні організації міста. Уповноважені особи відповідних структур мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення за статтями 150, 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

IMG_3411.thumb.jpg.f2dac17da40201cef50baf4b29ecf223.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а именно? пожалуйста

 

Для отримання будівельного паспорта забудовник

звертається до відповідного спеціально уповноваженого органу

містобудування та архітектури з письмовою заявою щодо намірів

забудови земельної ділянки.

До заяви замовником додаються:

засвідчена в установленому порядку копія документа, що

засвідчує право власності або користування земельною ділянкою;

засвідчена в установленому порядку згода співвласників

земельної ділянки (житлового будинку) на забудову зазначеної

земельної ділянки;

ескіз намірів забудови (місце розташування будівель та споруд

на земельній ділянці, фасади, максимальні відмітки висотності,

відстані до сусідніх земельних ділянок);

проект будівництва (за наявності).

 

Пункты 6,7,8,9 - развод вас на бабло.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну проект само собой нужно делать. А насчет геологии согласен, нету такого в законе. Сегодня ходил узнавал про геологию, так кроме геологии еще и геодезию нужно делать, :o Говорю, нет такого в законе "Про порядок видачі буд паспорта" - правильно, отвечают, нет - но есть утвержденный горисполкомом порядок получение документов для строительства и там это прописано. Не знаю насколько они правы но пока спешить не буду, с геологией.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

но есть утвержденный горисполкомом порядок получение документов для строительства и там это прописано. Не знаю насколько они правы но пока спешить не буду, с геологией.

В Законе про Мистобудування сказано прямо: "вимагати вид Забудовника будь яки додаткови документи э прямим порушенням Закону". (Цитата не точная).

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А какого размера у Вас дом что нужно делать проект, если больше 300 м тогда зачем Вам стройпаспорт?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Оксан, я имел ввиду эскизный проект (проектна пропозиція про наміри забудови).

Нашел 27 ст Закона Украины "Про регулювання містобудівної діяльності"

 

цитую "Надання будівельного паспорта здійснюється уповноваженим

органом містобудування та архітектури на безоплатній основі

протягом десяти робочих днів з дня надходження відповідної заяви

та пакета документів, перелік яких визначається центральним

органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної

політики у сфері містобудування

"

То есть местные органы не могут менять перечень документов. Сейчас найду еще статью про ответственность за требование "лишних" бумаг и побегу на "фронт"

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну проект само собой нужно делать.

 

Проект делайте "для себя". Никто из госорганов о существовании проекта знать не должен.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В Законе про Мистобудування сказано прямо: "вимагати вид Забудовника будь яки додаткови документи э прямим порушенням Закону". (Цитата не точная).

 

Пожалста! Можно номерок пункта где написано подобное, немогу найти, а очень надо:)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

подскажите пожалуйста, уже на этапе оформления Декларации, однако в строительном паспорте границы от дома до соседнего участка 2,5 м а построились только 1 м., Приходил инспектор, сказал будет накладываться штраф, Вопрос: от "эскиза намерений" строительства указаных в паспорте можно отступать?

так как когда я оформляла пасторт мне сказали что это все приблизительно....

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Говорю, нет такого в законе "Про порядок видачі буд паспорта" - правильно, отвечают, нет - но есть утвержденный горисполкомом порядок получение документов для строительства и там это прописано. Не знаю насколько они правы но пока спешить не буду, с геологией.

Шлите их в лес... Аргументируя тем, что ихние внутренние документы никак не могут быть главнее подзаконных актов и тем более законов. Раз в законе нет таких требований, значит пусть засунут свои распоряжения себе в сейф.

Но лучше, конечно, сделать. Меньше потом головняка будет.

 

Добавлено через 1 минуту

подскажите пожалуйста, уже на этапе оформления Декларации, однако в строительном паспорте границы от дома до соседнего участка 2,5 м а построились только 1 м., Приходил инспектор, сказал будет накладываться штраф, Вопрос: от "эскиза намерений" строительства указаных в паспорте можно отступать?

так как когда я оформляла пасторт мне сказали что это все приблизительно....

Можно, если это не нарушает "вымоги до забудови"

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Після виготовлення будівельного паспорта Ви маєте подати повідомлення про початок будівництва до інспекції ДАБК, де вкажете дані про будинок і гараж.

Після завершення будівництва і складання технічного паспорта БТІ, до тієї ж інспекції, направите декларацію про готовність об'єкта. Можна цю процедуру робити лише на будинок, можна добудувати гараж, і подавати декларацію відразу на два об'єкти.

Будівельний паспорт тут уже ні до чого.

 

Прошу откликнуться, у кого есть правовое подтверждение такого пути выполнения строительства и подачи отдельных деклараций по 461 Постановлению. Буду признателен за любые нормативные ссылки. Спасибо

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Можно, если это не нарушает "вымоги до забудови"

скажите а что это значить и где эти вимоги можно посмотреть, спасибо за ответ

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пожалста! Можно номерок пункта где написано подобное, немогу найти, а очень надо:)

Не могу найти. Я не юрист. Для себя читала, нужные мне "пометки в мозг" сделала, а остальное забылось. Сорри.:(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ответ для Рыжей. Увы но инспектор прав и не потому, что Вы не соблюдали паспортные данные а потому, что нарушили нормы отступа по закону дом от участка соседей болжен стоять не ближе 3 метров (я пока не перенесла "пятно застройки" при оформлении СП архитектор в администрации на него даже смотреть отказался) Нормативный документ регламентирующий это ДБН Б.2.4-1-94, ДБН 360-92, ДержСанПіН 173, ДБН В.2.2-15-2005.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подскажите пожалуйста Киево-Святошинский район Боярка нужно сделать строй паспорт и разрешение на строительство. Я так поняла что проще это будет проплатить чем биться с архитекторами и пр. Сколько это может стоить и где брать людей которые этим занимаются?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подскажите!!! Можно ли оформить строй паспорт на пристройку к дому? каким образом? либо подскажите что делать нужно!!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подскажите!!! Можно ли оформить строй паспорт на пристройку к дому? каким образом? либо подскажите что делать нужно!!

Всё то же самое, что и на постройку дома.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ответ для Рыжей. Увы но инспектор прав и не потому, что Вы не соблюдали паспортные данные а потому, что нарушили нормы отступа по закону дом от участка соседей болжен стоять не ближе 3 метров (я пока не перенесла "пятно застройки" при оформлении СП архитектор в администрации на него даже смотреть отказался) Нормативный документ регламентирующий это ДБН Б.2.4-1-94, ДБН 360-92, ДержСанПіН 173, ДБН В.2.2-15-2005.

 

 

Я думал нужно соблюдать отступ не ближе 1 метра (

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...