Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Двокімнатна квартира або як ми ремонтуємося

wow4yk

Рекомендовані повідомлення

Десь рік тому розпочав ремонт в двохкімнатній квартирі в новобудові на 9 пов.

Але як то кажуть, ремонт неможливо закінчити - його можна тільки призупинити... :)

Причин затягування ремонту немало - то банально часу немає, то фінанси підводять, але найбільше проблем породжує недотримання обіцяних строків, а ще більше вперте бажання більшості майстрів робити не так як треба, а так як простіше :)

 

Розпочали ремонт з послуг дизайнера. Не сказав би що задоволенйи його роботою на всі 100%, але багато в чому наявність різного роду креслень і малюнків допомогає як і мені так і майстрам.

Не раз зустрічався з ситуацією, коли бачиш неправильно зроболену роботу, по факту, і питаєш майстрів "чому ви так зробили?" і чуєш у відповідь "ми подумали ..." :) Деяких майстрів вже надресирував, щоб "не думали" а дивились в креслення, або перепитували в мене.

 

Планування в квартирі було не дуже добре - дуже великий, як на мене, коридор; санвузол розділений, але ванна кімната мала і незручна. Вирішили обєднати кухню і вітальню; санвузол зробити обєднаним але збільшити за рахунок коридору; обєднати кухню і вітальню, і спробувати використати по максимуму дві наявні лоджії.

 

В квартирі є ЦО і гаряча вода, але запланував також електричні теплі підлоги і бойлер. Опалення і вентиляція будуть "вдосконалюватись". Також, дечим буде керувати запланований розумний будинок. Загалом, в питанннях електрики, освітлення, відео і тд. заплановані деякі нетрівіальні, як для квартири, речі.

 

Щодо внутрішнього оздоблення, то плануєм різноманітні покриття - плитка, камінь, склоблоки, шпалери, венецінка і просто фарбовані стіни, пвдісні і натяжні стелі, паркет.

 

Буду пробувати висвітлювати деякі питання - може мій досвід допоможе комусь :beer:

 

Добавлено через 6 минут

Мушу також відзначити косяки, які залишили після себе забудовники. Перелічу їх, щоб народ знав на що звертати увагу при огляді квартири в новобудові.

 

Там де було передбачено ванни кімнати, стояк каналізації на всі 10 поверхів виконаний зі труби 50мм!!! Звісно, туалет на таку трубу ставити неможна.

 

Вентиялційної шахти-отвору в туалеті немає - треба тягнути витяжку мінімум пвітора метра через коридор до найближчого вентканалу.

 

В кухні залишили штробу в стіні під каналізаційний стояк, але саму трубу не кинули - треба тягнути каналізацію мініму 2 метри до найближчого стояка, а вмому випадку вийшло всіх 5.

 

Переробляли розгалуження каналізаційного стояка - міняли трійник, і побачили жахливу картину - труба 110 була затиснена в перекритті на 4-5см до овалу. Навіть важко собі уявити наслідки, якщо б вона з часом тріснула від такої деформації.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Валяти і мурувати планувлаось немало. Тому перша нетрівіальна задачка, яка постала з самого початку, як виносити будівлеьне сміття і заносити будматерали без ліфта на 9 поверх. Зараз ліфт вже працює, але тоді довелсь помучитись щоб це питання вирішити.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Запропонував нам дизайнер додати в нашу прямокутну квартиру трохи круглих форм. Задумка нам сподобалась, правда і хлопот вона додала в результаті немало. Окрім круглих форм на стелях і підлогах добавились ще й круглі стіни.

 

Кругла задня стінка вбудованої шафи думаю додасть гемору тим хто нам буде її компонувати.

 

Получилась кругла стіна санвузла там де буде умивальник.

20_S.thumb.jpg.053b10bfd69bdac0eff975c07a8a36be.jpg

Як результат гарно облицювати зі сторони санвузла її можна тільки мозаїкою, яка (навіть китайська) зазвичай дорожча від непоганої плитки. Також стандартну тумбу під умивальнки вже не всунеш - треба замовляти стільницю. Дзеркало широке примостити важко. Склянні полички обабіч дзеркала також тільки замовляти або вирізати самому :)

 

По задумці, обидві, вище загдані круглі стіни, будуть у вітальній і облицювати їх запланували каменем.

12_S.thumb.jpg.0d7173835183e76c26ee0ae8661d35ca.jpg

Облицювати штучним гіпосовим думаю буде важкувато бо його треба буде багато ламати. Правда бачив гіпосву імітацію цеглинок, але то не то. Нарив був десь в інтернеті ще один фокус для круглих поверхонь - облицювати каменем можна не тільки "горизонтально" а й "вертикально", тоді проблема розміру гіпсових плиток вирішуєиться, але малюнок буде зовсім іншим. Коли дійде справ до облицювання тоді й вирішим це питання.

 

Малюнок шпалер у вітальні також має доповнювати концепцію, але наразі в пошуках таких шпалер.

 

Круглі форми на стелі породили непросту задачку в коридорі - як гарно зробити кругле закінчення в стелі армстронг.

 

Круглі форми на підлозі також виявились не простою задачою для моїх майстрів. Вони мені скзали, що незнають і невміють як гарно зробити-порізати заокруглені краї на плитці. В мене там навіть хвилясті форми моужть получитись місцями. Як мені підказали на форумі це успішно реалізується болгаркою з алмазним диском, а для більш ювелірної роботи є такий інстурмент як гравер. На днях купив цей інстурмент і маленькі алмазні диски до нього, навіть проубвав трохи потренуватись - зріз получаєтсь гарним, правда побавитись треба. Коли діло дійде до вкладанян плитки довдеться в черговий раз вчити своїх майстрів :)

Змінено користувачем wow4yk
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В квартирі було дві лоджії. Вирішили одну з них, та що зі спальні, преобладнати в кабінет - єдині пару кв. м. в квартирі виділені мені :). Але окрім, кабінету, висота лоджії дозволяла організувати над ним щей невелике горище. Для горища купив дахову дарбину.

Облицювальні роботи ще не завершені. Наразі, цікаво виглядає тільки з фасадної сторони :)

 

Далсь ця лоджія дуже важко - це був перший гіркий досвід під час ремонту. Поперше робли мені її під ключ аж 4 місяці!!! Добряче нагріли мене, по незнанню, на ціні вікон. Конструктив мінявся декілька раз, а деякі промахи знаходжу до тепер. Одним словом, попав, в прямому смислі цього слова, на аферистів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

З другої лоджії вирішили зробити зимовий сад. На її засклення знайшов інших виконавців. Получилось ніби непогано, але як розказали мені специ конструктив всерівно не виконаний згідно номр. Ось що у нас получилось.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Потрохи підібрався до опису найболючіших на даний момент питаннь - електрика.

Спершу мушу зясувати, що за автоматичні вимикачі і ПЗВ мені поставили.

 

Добавлено через 27 минут

Про те, як мої електрики спохабили ідею з виділеними розетками вже писав.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Напишу трохи про переробку-доробку наявного центрального опалення в квартирі.

 

Як згадував вище, в квартирі центральне опалення. Але, як виявилось, в будинку стоїть ще й автоматизований тепловий пункт, який догріває воду в залежності від зовнішньої темеператури. Про лічильник і спостереження по споживанню тепла вже писав. Таке опалення треба регулювати щоб економити - темроголовками самий простий варіант. Але, оскільки, в квартирі запланував розумний будинок, то управління ЦО буде повішане на нього. По кімнатах будуть температурні датчики повітря, а на батареях замість звичайних термогловок - електромагнітні клапани.

 

Нехотів спочатук чіпати наявну в квартирі розводку труб в стяжці і батареї. Але декілька людей розкритикувало покладений будівельниками металопластикові труби українського виробництва. До тогож, в сусіда зверху, з аналогічною розводкою, на одному з трійників в стяжці сочилось , і вмене мокріла стіна. Не хотів ризикувати - залишати ці не надійні труби і трійники під планованими електричним підлогами і паркетами, і вирішив замінити.

 

Сантехнікою в мене займається тесть :), вроді без особливих косяків наразі... :) Запропонував він мені колекторну розводку, за що йому і вдячний

IMG_5110_S.thumb.jpg.17f4c9e1cec6f45b331c68261b3d60b9.jpg

Як результат ніяких трійників і зєднань в підлогах.

 

Згідно перепланувань і дизайну дві батареї мусіли "посунутись" зі своїх звичних місць і породили непрості задачки підбору по розмірах і розміщенню. Дружина загорілась декоративним радіаторами з точки зору ергономіки і краси, але дізнавшись ціни більше не наполягала... :)

Будівелькини поставили сталеві радіатори E.C.A. Начитавшись інфи про те що по ЦО можуть ганяти всяку гидоту, а тиск і температура можуть скакати, то варіанти біметалевих і алюмінєвих радіоторів відкинув. Найнадійніше було б чавунні, але тоді хіба нестандартні - дизайнерські. Як результат, чавунні також відпали - залишились тільки сталеві.

Якщо сталеві і на ЦО, то відповідно, треба було підібрати надійного виробника, щоб подовше "прожили". Спочатку дивився в сторону Purmo, навіть був на складі в одного з посатчальників. Але, коли по інтернету, знайшов ще "крутіші" - Kermi, та ще й по ціні значно меншій, ніж я міг купити Пурмо у Львові, вирішив замовити їх з Києва.

Довелось також вперше самому побути трохи "теплотехніком" і розрахувати потрібну мені потужність радіаторів. Незнаючи про техніки розрахунку потужності згідно тепловтрат, розраховував потужність виходячи з потрібних 100Вт на м.кв. площі. Скажу зразу що получилось навіть із запасом, що не є страшно, а навіть краще - як неодноразово говорилось, ліпше батареї будуть великі і теплі ніж маленькі і гарячі. В місяці лютому, якщо народ памятає, були сильні морози. Мої майстри робили мокрі роботи в квартирі, і після того як встановили і включили всі батареї на ніч на повну потужність, скручувати і відкривати вікна довелось на другий же днеь зранку.

Одну батарею все ж залишив стару - по розмірах підходила. Вірніше перемістив її на кухню - змість 500х700 поставив більш путожну 500х1000 із вітальні.

IMG_5107_S.thumb.jpg.7eef7464bad8bc5d7c1ef2e83826cc42.jpg

 

Дві інші, для вітальні і спальні, підбирав із розрахунку максимально можливої висоти "стандартних" стелевих панельних радіаторів - 90см. Вибрав з нижнім підключенням, що також додало трохи в ціні.

 

Так у вітальну пішла батарея KERMI FKV 22 900x1000

IMG_5108_S.thumb.jpg.170eccdd5495df4323522b6cddd88a24.jpg

 

У спальню спочатку планував дві батареї по 50см довжини - довші не "влазили". Але всетаки вирішив звільнити одну стіну від батареї і компенсувати потужність вибором однієї "потрійної" батареї.

В результаті у спальню пішла батарея KERMI FKV 33 900x500

IMG_5109_S.thumb.jpg.936c80e29247de063144049642d0045c.jpg

 

Одне з чим промахнувся, так це те що провтикав, що ці батареї вже йдуть з вбудованим вентилем під термоголовку(вверху зправа), а самі вентилі я вже був закупив до того під електричні клапани - їх видно на фото, з синіми "заглушками".

 

Також вибір в сторону Kermi, крім репутації бренду, був також спричинений і інформацією про товстіші стінки в порівнянні з іншими виробниками - кажись 1.25мм. Незнаю наскільки це правда, але мої радіатори можливо було переносити тільки удвох.

 

Також, дам одну пораду - якщо Вам колись будуть доставляти сталеві радіатори службами доставки, то не довзовляйте робити це у стандартній заводській упаковці!!! . Заводська упаковка захищає нормально тільки торці - з боків целофан. А якщо Ваш важкий радіатор покладуть "плашмя" і потягнуть, а на поверхні буде бодай піщинка - царапини гарантовані. Якщо на одному радіатоірі мені погнули верхню решітку, то це пів біди - сам легко вирівняв. А от другий радіатор добряче поцарапали та щей з лицьового боку - довелось підмальовувати сепціальною фарбою. Благо що перевізник, хоч і зі скрипом, але відшкодував "ремонтні" роботи. "Виписав пілюль" я і постачальнику з Києва.

Змінено користувачем wow4yk
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вирішив також значно вдосконалити вентиляцію в квартирі.

 

В квартирі вже є три домових вентаканали, але вирішив додати ще один, який буде осблуговувати високу лоджію і кладову.

 

Також організувати два приточні канали.

 

Зі спальні у вітальню зробив переток повітря над вдерима, щоб "відпрацьоване" тепле повітря виходило до найближчого вентканалу у вітальній.

IMG_5047_S.thumb.jpg.c44b4c3eefb54b85e83decc25e643d2e.jpg

 

Аналогічний переток додав із кладової в коридор, оскільки там планується немало ел. обладнання.

 

Не раз згадував, що в основному роблю ставку на природну тягу. Якщо десь природа не буде справлятись, будем їй "допомагати" :)

 

Із цікавого, що ще зачепило вентиляцію, то це вирішив на лоджі примостити електричну (ссылка устарела). Вдалось знайти таку тільки бу-шну, як мені повідомив виробник, вже мабуть 2 роки як їх перестали виробляти через нерентабельність. Але на сайті бачу якісь оновлення, може щось і змінилось.

Відповідно, для неї буду замовляти гофру і виводити в новий вентканал.

 

Відкритими ще залишаються питання вибору вентиляторів для витяжки в санвузлі і лоджії, в найближчом майбутньому будем вирішувати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Також задався питанням, чи можливо мінімальними зусиллями покращити повітрообмін на імпровізованому горищі.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Наразі непонятно з якого матеріалу і як правильно зробити оцей підвіконник.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приточні канали треба буде чимось утеплити. Ділянки які будуть нерозбірні обмотаю вспіненим поліетиленом з фольгою. А вот ті частини, які можливо будть дороблятись- перероблятись(канальний вентилятор, канальнйи калорифер) так просто і легко не утеплиш. Постало питання "правильного" утеплювача.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

А от другий радіатор добряче поцарапали та щей з лицьового боку - довелось підмальовувати сепціальною фарбою. .

 

Не понятен скральный смысл затягивать радиаторы через пол страны, когда склады поставщика в двух кварталах через дорогу :)

 

Начитавшись інфи про те що по ЦО можуть ганяти всяку гидоту, а тиск і температура можуть скакати, то варіанти біметалевих і алюмінєвих радіоторів відкинув.

 

Зря. Время покажет.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не понятен скральный смысл затягивать радиаторы через пол страны, когда склады поставщика в двух кварталах через дорогу

Мабуть ціна питання :) Про форум тоді не ще знав і де склади постачальника (незнаю про кого мова іде) також не знаю :) Був на складі в одного постачальника, але його ціна не була така приваблива - писав вище. Бачив по форуму, що до Вас за радіаторами Кермі звертаються, якщо не секрет киньте в приват, за скільки мої радіатори би обійшлись ? :beer: Може на майбутнє ще радіатори треба буде... :)

 

Добавлено через 3 минуты

...Время покажет.

Це точно, що час покаже.

Але ще однією причиною було те, що не бачив, а може і нема алюмінєвих і біметалевих нестандартних розмірів, як наприклад 90см висоти в сталевих - це ще не "дизайн радіатор" і ціна ваідповідно ще не космічна. А потужність радіаторів треба було "підтягувати" висотою і товщиною(кількістю панелей).

 

Добавлено через 18 минут

Доречі, щодо мого підпису - мабуть звернусь до Вас, Андрій, як радять форумчани, за послугами електрика :beer: Але спершу хочу викласти на форумі всі свої "хотєлки" і описати "перли" які вже натворили мені "електрики".

Змінено користувачем wow4yk
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Відповідно, для неї буду замовляти гофру і виводити в новий вентканал.

Гофра приїхала.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Добрався нарешті до питань по відео, САТ, ТВ, ЛАН www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=103315

Надіюсь форумчани допоможуть.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Як згадував вище в квартирі буде одночасно і ЦО і теплі електричні підлоги. Синхронізуватись це буде розумним бдинком. Деякі деталі і спостереження описав тут
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

По задумці, обидві, вище загдані круглі стіни, будуть у вітальній і облицювати їх запланували каменем.

 

не получится у вас на практике сделать круглую стену с камнем. Или будет дешевая имитация(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

не получится у вас на практике сделать круглую стену с камнем. Или будет дешевая имитация(

Планую відкрити окрему темку по цьому питанню. Наразі зявився інший робочий варіант - декоративна шуткатурка на ці дві круглі стіни. Треба буде оцінювати всі за і проти.

 

Маєте більш конретні аргументи чому не получиться з каменю ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...