Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по сантехнике, не требующие создания отдельных тем.

B.S.V.

Рекомендовані повідомлення

05.09.2025 в 14:12, LITMANENko сказав:
05.09.2025 в 13:09, Фрай сказав:

спочатку ввімкнути, потім відкривати кран

Так "нє пойдет". Після реле є 4 атмосфери, я подаю електрику але реле не вмикає насос, тиск в нормі, нема чого вмикати…

В звʼязку з тим, що у вас насос у ямі то доведеться робити все удвох. (от вам ще один мінус розміщення станції у приямку)

Або ставити кран для зливу води у приямку і тоді все робити самому не вилазячи з нього, до того ж реле протоку не вимикається одразу.

Зацікавився постом Пропелера про ЗК і щойно не полінувався перевірити, на манометрі Реле протоку тиск є, а от у самій всмоктувальній порожнині насосу немає, Тобто, відкриваю кран з конектором, а вода не йде і тиск не падає.

Отже, я помилявся вважаючи, що додав тиску у насос і тому він одразу запрацював.

Але це ще краще, бо виходить, що мої два клапани до входу вже більше року тримають воду і мені пофіг чи то вони красунчики чи може заросло/закисло місце «підсосу» повітря, важливий результат.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 часов назад, LITMANENko сказал:

До речі цікава ідея. Я планував закріпити насос на внутрішній стінці колодязя, зробити поличку, на дюбеля її і опустити насос на пару метрів. Але до того не дійшло, бо по ттх він і так має смоктати. До того ж продавці обіцяли що він здатен сам видаляти з системи повітря. У вашому варіанті треба якось вирішити питання, що насос буде то вниз опускатися то вверх підніматися. До того ж шланг має поворот 90 градусів і теж це питання. По перше 90 градусів треба зробити по друге насос знову ж таки то вниз іде то вверх. Але реально цікаво. У мене в другому колодязі вода на 20 метрах. 

Це не труба. Це шланг. Просто киньте його в колодязь з надлишком довжини. Нехай насос ходить туди-сюди скільки завгодно. І 90 градусів вам не потрібно. Просто каналізаційне коліно на 30-45-67 градусів та через нього завести шланг

IMG_20250906_213809017.jpg

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар

Уважаемые, практикующие, сантехники. Прошу обьяснить мне что за деталь приехала с Али, вместо обычного колена для пластиковой трубы на 3/8"? Я не могу понять к чему он подсоединяется. Сторона с 2-мя резинками неразборная.

IMG_20250911_205627.jpg

Посилання на коментар

Похожий фиксатор на сливе водоочистки, но там 3/4" н. 

Осмосы, короче к чему-то такому.

Посилання на коментар

9 минут назад, Propeller сказал:

Посмотрите картинки

prom.ua/ua/p2009029199-korpus-dlya-membrany.html

Спасибо. Я понял. Это спец. колено, к спец. корпусу. Короче, можно выбросить.

• Дякую 1
Посилання на коментар

Извините это снова я и то той же теме 🙃 А именно долив воды в поверхностный насос, без чего он не хочет работать.

Сейчас в выход насоса вкручено реле давление BRIO TANK. После реле давления подключен гидроаккум. А что если гидроаккум подключить ДО реле давления? Не поможет ли это мне? То есть в выход насоса вкручиваю тройник, в этот тройник на один конец реле давления, на второй конец гидроаккумулятор. Не будет ли в этом случае гидроаккум восполнять потери во всасывающей трубе? Будет ли из ГА вода литься в обратную сторону, в сторону всасывающей трубы? Поскольку в реле давления есть обратный клапан, то подключение ГА после реле давления не позволяет воде литься в обратную сторону. И вот я подумал, а что если поставить его ДО? 

Посилання на коментар

44 хвилини тому, LITMANENko сказав:

Извините это снова я и то той же теме 🙃 А именно долив воды в поверхностный насос, без чего он не хочет работать.

Сейчас в выход насоса вкручено реле давление BRIO TANK. После реле давления подключен гидроаккум. А что если гидроаккум подключить ДО реле давления? Не поможет ли это мне? То есть в выход насоса вкручиваю тройник, в этот тройник на один конец реле давления, на второй конец гидроаккумулятор. Не будет ли в этом случае гидроаккум восполнять потери во всасывающей трубе? Будет ли из ГА вода литься в обратную сторону, в сторону всасывающей трубы? Поскольку в реле давления есть обратный клапан, то подключение ГА после реле давления не позволяет воде литься в обратную сторону. И вот я подумал, а что если поставить его ДО? 

Таким чином реле не буде бачити ГК.

ПС.. Вже краще зробити байпас . 

Перед входом насоса ставите трійник і після реле ставите трійник. Ці трійники з`єднуєте трубою і посередині ставите кран. Таким чином ви будете мати весь запас води яка є після насоса для заповнення його та труби всмоктування.

Їдете додому кран відкрили , приїхали кран закрили , насос в розетку , все працює , принаймні теоретично так має працювати.

Посилання на коментар

16 минут назад, naupv сказал:

А навіщо взагалі ви поставили ГА

Просто бо він у нас був + запас води + рідше насос вмикається? Навряд чи ГА є тут проблемою 

Посилання на коментар

3 хвилини тому, LITMANENko сказав:

Просто бо він у нас був + запас води + рідше насос вмикається? Навряд чи ГА є тут проблемою 

є, бо в самому релє є мікро ГА

Посилання на коментар

Только что, naupv сказал:
4 минуты назад, LITMANENko сказал:

є, бо

Але ми не можемо побороти втрату води. Сьогодні долили 3 літри. Це за неділю. Це ж не ГА винуватий. Буду виймати трубу з колодязя і шукати куди втікає вода. Ідея була поставити ГА до реле, щоб ГА компенсував ці три літри і не довелося доливати 

Посилання на коментар

5 часов назад, andrey_ka сказал:

Таким чином реле не буде бачити ГК.

Що таке гк? Для чого реле бачити гк? 

Посилання на коментар

29 хвилин тому, LITMANENko сказав:

Що таке гк?

Гідроакумулятор .

Не ту літеру надрукував.

Посилання на коментар

2 часа назад, LITMANENko сказал:

Що таке гк? Для чого реле бачити гк? 

Може я щось пропустив. А у вас хоч десь в магістралі після насосу (від насоса до споживачів) є манометр? Ви писали про мінус 3 літра за неділю. Це за день, чи за тиждень? 

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар

2 часа назад, andrey_ka сказал:

Гідроакумулятор

В стандартному варіанті у вихід насоса вкручується пятернік. В пятернік вкручується на один вхід ГА а на інший реле. Я зараз питаю по суті те саме — пропоную у вихід вкрутити трійник і накрутити на трійник реле на одну сторону, на іншу ГА. Що означає реле не буде бачити ГА? Для чого йому бачити га? Тиск впаде і реле запустить насос. Насос заповнить і га. Потім насос зупиниться і га буде подавати воду. 

Посилання на коментар

1 час назад, Propeller сказал:

А у вас хоч десь в магістралі після насосу (від насоса до споживачів) є манометр? Ви писали про мінус 3 літра за неділю. Це за день, чи за тиждень? 

Манометр є в реле тиску. Загугліть BRIO TANK. Три літри і додаю через неділю як приїду. Три пляшки по літру. Тобто на мою думку втрата суттєва. При тому що зворотній клапан новий. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...