SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 23:06 Поділитись Опубліковано: учора в 23:06 (змінено) Так все коммуникации подключены, альо, ванну ногой в угол, а силиконить?! А отводы к бойлеру 25 полипропилен 10 лет торчали с глушками над бачком а шкафу - нет, это не я подумал, нет, это оно само... Змінено учора в 23:09 користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 23:30 Поділитись Опубліковано: учора в 23:30 31 минуту назад, Дорофеев Сергей сказал: баночка не стоит под предохранительным клапаном бойлера. Современные блоки защиты из комплекта бойлера (обратный клапан + подрывник два в одном) травят в обратку , в линию хв . Так СПЕЦИАЛЬНО устроено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 23:37 Поділитись Опубліковано: учора в 23:37 39 минут назад, АлександрБ. сказал: Та без проблем Вот. Хороший вопрос, постараюсь ответить поподробнее и попонятнее. Для не только, но и всем. В силу возраста и профессиональной деформации, считаю пластик злом. Разумеется, там где есть возможность применять металлы. Здесь есть два главных момента : 1. Технологический, пластик, по своей природе, подвержен разрушению от многих факторов. С течением времени происходит т.н. деградация, или старение. Он становится хрупким, ломким, не держит нагрузок. Перепады температур, воздействие кислорода воздуха ( сильнейший окислитель), ультрафиолета (Солнце) - ускоряют процесс деградации. Нужно заметить, что, конечно же, существуют пластики с очень хорошими характеристиками. Однако, они довольно не бюджетны, и крайне редко используются в гражданской промышленности. Подавляющее большинство ширпотреба изготавливается из обычных пластиков. 2. Экономический. В последнее время подавляющее большинство производителей стали применять технологии т.н. управляемого срока службы своих изделий. Попросту говоря - запланированное старение. Таким образом, потребителя подталкивают приобретать менее надежные изделия, но чаще, с целью увеличения своих продаж. Одним из самых простых методов ( а их множество), является замена металлических деталей на пластиковые. Мне, лично мне, это не заходит. Поэтому, если есть альтернатива вместо пластика поставить металл, ( даже и дороже), выберу металл. Это если совсем коротко. Если еще короче - чугунный "тройник" очень дорог....о обходится, если его менять в уже смонтированной системе. (Но я вижу кому то это за радость - а че, бабла срубить конкретно, не то, что за прочистку.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 18 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Современные блоки защиты из комплекта бойлера (обратный клапан + подрывник два в одном) травят в обратку , в линию хв . Так СПЕЦИАЛЬНО устроено. Ну я колхоз. Здорово. Так это из клапана на фото вода капать не должна? А как оно работает? Если не расскажешь, дай хоть ссылук где почитать о таком чуде как на фото. 47 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: отводы к бойлеру 25 полипропилен К отводам вопросов нет. Даже на фото видно, там по осям 100 - норма. Там бойлер нестандарт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому Я догадался сразу, что пруф надо - не будет. Все на кацапов ведут (отмазался, не?) То загляни в "клапан", мастер, чтоб не было вопросов. И да - выводы под бойлер где попало были сделаны еще и хв через проходной тройник на кран унитаза - сам видишь места мало (зато покойный тесть дверь наружу сделал, о как, не по проекту!) Че вам не спится, а -Не спится б. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) 14 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: из клапана на фото вода капать не должна? Не капает, может зимой и польется, когда перепад будет 50+ , у меня атлантик 80(74 из-за теплообменника) , так подрывник при сетевых 1.8 бара за два года ни разу не сработал. И штук 50 на Ligamenta , Черкассы не видел за три года ни капли, все сухие шариковые сифоны, зря старались называется. Змінено 9 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 10 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Мужики, вы де живёте? Панельная девятиэтажка, литая сантехническая кабина из гипса. Дверь в туалет открывается внутрь, в ванную наружу. Так вийшло, що всі придбані чи отримані квартири були панельні, сама тепла 16-поверхівка з панелями з керамзитобетону, інші 9-ти, 10-ти, 16-ти, а ще гостинка 9-ти і всюди двері були назовні. Санвузли були всюди різні по ширині та глибині, але двері тільки так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 15 часов назад, SantehnikPPR100 сказал: А вам приходилось 20 метров ПВХ (рыжие) трубы демонтировать по готовой отделке из-за того, что их от кипятка покорежило так, что манжеты в раструбах стали пропускать.(?) (Риторический вопрос) Якщо це був вибір сантехніка (я про труби), то на місці замовника я б з нього гроші за все це стянув. У грубій формі. Бо замовнику не треба знати властивості різних труб, а сантехнику треба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Ніхто не планував, шо буде кілька годин литися кип'яток з дистилятора. Попали всі, і замовник і виконавець. І ми (монтажники( - хоч і за зарплатню, але мало задоволення від тої праці. Пощастило, шо частково армстронг на стелях... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 45 минут назад, Vikctor сказал: Якщо це був вибір сантехніка Шановний, то вибір "виконавця", а не сантехніка. Ось "виграла" тендер одна фірма і наліпила в будинку як бачить - найдешевше. То не вибір сантехніка, то вибір тиз, хто бабло рахує. В чому прикол - ми замінили ото на остендорф зелений, він по перше товстостінний, а по друге з поліпропілена, а не з пвх. Чому звичайно не ставлять якісну трубу у новобудовах - то я вже пояснив... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 39 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Шановний, то вибір "виконавця", а не сантехніка. Ось "виграла" тендер одна фірма і наліпила в будинку як бачить - найдешевше. То не вибір сантехніка, то вибір тиз, хто бабло рахує. В чому прикол - ми замінили ото на остендорф зелений, він по перше товстостінний, а по друге з поліпропілена, а не з пвх. Чому звичайно не ставлять якісну трубу у новобудовах - то я вже пояснив... Якось ви загалом по заголях. Я ж не просто так запитував хто обрав помаранчеві труби для каналії одразу після точки, де є ГВП. Раз не сантехники, то яки до вас претензії? Звичайно ніхто не здатен передбачити потік кіпятку тривалістю в кілька годин, якщо звичайно замовник не ставив таке ТЗ. Але зазвичай достатньо змонтувати кілька метрів сірой каналії (яка якраз таки розрахована на високі температури) одразу біля сіфону, а далі вже перейти на рижу. Для каструлі з окропом цього вистачить. Зелена від остендорф це звичайно жир але мало хто з замовників на неї погодиться. Я на цьому форумі знаю лишень одного такого. Стосовно новобудов - вони бувають різні. Всі сучасні (в сенсі збудовані за останні роки) багатоповерхівкі, в яких я бував в Дніпрі, мають стояки з помаранчевого остендорфу. Жодного разу не бачив там нонейм з найближчого ринку. Для забудовника це не страшні витрати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 15 минут назад, Vikctor сказал: з помаранчевого остендорфу. Тобто з пвх? Яка для зовнішніх мереж... То хто буде відповідальний якщо шо(?), сантехнік чи той хто йому т.з. давав? Якщо не рахають гроші то в чому тоді проблема рехау "безшумну" монтувати як треба, а не як комусь вигідно остендорф (?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 21 минуту назад, Vikctor сказал: Я ж не просто так запитував хто обрав помаранчеві труби для каналії одразу після точки, де є ГВП Фамілії, адреси(?!) 🤪 - підрядчик, чи як воно там... (Нє б...я, я сам придумав, бо пвх різати болгаркою вдобно, не плавить край...(шучу, а то ше подумаєте , шо я "начальніка")) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: Тобто з пвх? Яка для зовнішніх мереж... То хто буде відповідальний якщо шо(?), сантехнік чи той хто йому т.з. давав? Якщо не рахають гроші то в чому тоді проблема рехау "безшумну" монтувати як треба, а не як комусь вигідно остендорф (?) Для стандартних умов експлуатації цілком нормальний варіант. А якщо комусь потрібно годинами окріп зливати, то напевно його й нагнуть у разі чого. Але це не точно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Ну тоді так - є "звичайна" сіра каналюга для внутрішнього монтажу. Можна ж вітчизняного виробника підтримати (міцна і не крихка , тільки до геометрії раструбів є питання) і не порушувати норми! Чи нема тих норм, є тільки "бізнес"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 17 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Ну тоді так - є "звичайна" сіра каналюга для внутрішнього монтажу. Можна ж вітчизняного виробника підтримати (міцна і не крихка , тільки до геометрії раструбів є питання) і не порушувати норми! Чи нема тих норм, є тільки "бізнес"? Стоп. Може я того - напИздюнькав трохи. Точно пам'ятаю що остендорф, бо бачив надписи, але може таки сірий на тих стояках. Підтримати відчизняного виробника може кожен володар квартири/будинку, обравши її для розводки всередині. А загальний стояк все ж таки має бути надійним. Змінено 6 годин тому користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Розводку всередині кожен воліє робити хоч з клістірних трубок. А от 2 часа назад, Vikctor сказал: А загальний стояк все ж таки має бути надійним. 100%. Надійний - тобто чавунний. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз