Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по сантехнике, не требующие создания отдельных тем.

B.S.V.

Рекомендовані повідомлення

Так все коммуникации подключены, альо, ванну ногой в угол, а силиконить?!  А отводы к бойлеру 25 полипропилен 10 лет торчали с глушками над бачком а шкафу - нет, это не я подумал, нет, это оно само...

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

31 минуту назад, Дорофеев Сергей сказал:

баночка не стоит под предохранительным клапаном бойлера.

Современные блоки защиты из комплекта бойлера (обратный клапан + подрывник два в одном) травят в обратку , в линию хв . Так СПЕЦИАЛЬНО устроено.

Посилання на коментар

39 минут назад, АлександрБ. сказал:

Та без проблем :classic_smile:

Вот.

Хороший вопрос, постараюсь ответить поподробнее и попонятнее.

Для не только, но и всем.

В силу возраста и профессиональной деформации,

считаю пластик злом.

Разумеется, там где есть возможность применять металлы.

Здесь есть два главных момента :

1. Технологический,

пластик, по своей природе, подвержен разрушению от многих факторов.

С течением времени происходит т.н. деградация, или старение.

Он становится хрупким, ломким, не держит нагрузок.

Перепады температур, воздействие кислорода воздуха ( сильнейший окислитель), ультрафиолета (Солнце)

- ускоряют процесс деградации.

Нужно заметить, что, конечно же, существуют пластики с очень хорошими характеристиками.

Однако, они довольно не бюджетны, и крайне редко используются в гражданской промышленности.

Подавляющее большинство ширпотреба изготавливается из обычных пластиков.

2. Экономический.

В последнее время подавляющее большинство производителей стали применять технологии т.н. управляемого срока службы своих изделий.

Попросту говоря - запланированное старение.

Таким образом, потребителя подталкивают приобретать менее надежные изделия, но чаще, с целью увеличения своих продаж.

Одним из самых простых методов ( а их множество), является замена металлических деталей на пластиковые.

Мне, лично мне, это не заходит.

Поэтому, если есть альтернатива вместо пластика поставить металл, ( даже и дороже),

выберу металл.

Это если совсем коротко.

Если еще короче - чугунный "тройник" очень дорог....о обходится, если его менять в уже смонтированной системе. (Но я вижу кому то это за радость - а че, бабла срубить конкретно, не то, что за прочистку.)

Посилання на коментар

18 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Современные блоки защиты из комплекта бойлера (обратный клапан + подрывник два в одном) травят в обратку , в линию хв . Так СПЕЦИАЛЬНО устроено.

Ну я колхоз.

Здорово. Так это из клапана на фото вода капать не должна? А как оно работает? Если не расскажешь, дай хоть ссылук где почитать о таком чуде как на фото.

47 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

отводы к бойлеру 25 полипропилен

К отводам вопросов нет. Даже на фото видно, там по осям 100 - норма. Там бойлер нестандарт

Посилання на коментар

Я догадался сразу, что пруф надо - не будет. Все на кацапов ведут (отмазался, не?) То загляни в "клапан", мастер, чтоб не было вопросов.

И да - выводы под бойлер где попало были сделаны еще и хв через проходной тройник на кран унитаза - сам видишь места мало (зато покойный тесть дверь наружу сделал, о как, не по проекту!)

Че вам не спится, а -Не спится б.

Посилання на коментар

14 часов назад, Дорофеев Сергей сказал:

из клапана на фото вода капать не должна?

Не капает, может зимой и польется, когда перепад будет 50+ , у меня атлантик 80(74 из-за теплообменника) , так подрывник при сетевых 1.8 бара за два года ни разу не сработал. И штук 50 на Ligamenta , Черкассы не видел за три года ни капли, все сухие шариковые сифоны, зря старались называется.

Screenshot_20251101-163224.jpg

Screenshot_20251101-163247.jpg

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

10 годин тому, Дорофеев Сергей сказав:

Мужики, вы де живёте? Панельная девятиэтажка, литая сантехническая кабина из гипса. Дверь в туалет открывается внутрь, в ванную наружу.

Так вийшло, що всі придбані чи отримані квартири були панельні, сама тепла 16-поверхівка з панелями з керамзитобетону, інші 9-ти, 10-ти, 16-ти, а ще гостинка 9-ти і всюди двері були назовні.

Санвузли були всюди різні по ширині та глибині, але двері тільки так. image.gif.3b9911ccd81b79619d00e439229faca1.gif

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 часов назад, SantehnikPPR100 сказал:

А вам приходилось 20 метров ПВХ (рыжие) трубы демонтировать по готовой отделке из-за того, что их от кипятка покорежило так, что манжеты в раструбах стали пропускать.(?) (Риторический вопрос)

Якщо це був вибір сантехніка (я про труби), то на місці замовника я б з нього гроші за все це стянув. У грубій формі. Бо замовнику не треба знати властивості різних труб, а сантехнику треба.

Посилання на коментар

Ніхто не планував, шо буде кілька годин литися кип'яток з дистилятора. Попали всі, і замовник і виконавець. І ми (монтажники( - хоч і за зарплатню, але мало задоволення від тої праці. Пощастило, шо частково армстронг на стелях...

Посилання на коментар

45 минут назад, Vikctor сказал:

Якщо це був вибір сантехніка

Шановний, то вибір "виконавця", а не сантехніка. Ось "виграла" тендер одна фірма і наліпила в будинку як бачить - найдешевше. То не вибір сантехніка, то вибір тиз, хто бабло рахує.

В чому прикол - ми замінили ото на остендорф зелений, він по перше товстостінний, а по друге з поліпропілена, а не з пвх. 

Чому звичайно не ставлять якісну трубу у новобудовах - то я вже пояснив...

Посилання на коментар

39 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Шановний, то вибір "виконавця", а не сантехніка. Ось "виграла" тендер одна фірма і наліпила в будинку як бачить - найдешевше. То не вибір сантехніка, то вибір тиз, хто бабло рахує.

В чому прикол - ми замінили ото на остендорф зелений, він по перше товстостінний, а по друге з поліпропілена, а не з пвх. 

Чому звичайно не ставлять якісну трубу у новобудовах - то я вже пояснив...

Якось ви загалом по заголях. Я ж не просто так запитував хто обрав помаранчеві труби для каналії одразу після точки, де є ГВП. Раз не сантехники, то яки до вас претензії? Звичайно ніхто не здатен передбачити  потік кіпятку тривалістю в кілька годин, якщо звичайно замовник не ставив таке ТЗ. Але зазвичай достатньо змонтувати кілька метрів сірой каналії (яка якраз таки розрахована на високі температури) одразу біля сіфону, а далі вже перейти на рижу. Для каструлі з окропом цього вистачить. Зелена від остендорф це звичайно жир але мало хто з замовників на неї погодиться. Я на цьому форумі знаю лишень одного такого.

Стосовно новобудов - вони бувають різні. Всі сучасні (в сенсі збудовані за останні роки) багатоповерхівкі, в яких я бував в Дніпрі, мають стояки з помаранчевого остендорфу. Жодного разу не бачив там нонейм з найближчого ринку. Для забудовника це не страшні витрати.

Посилання на коментар

15 минут назад, Vikctor сказал:

з помаранчевого остендорфу.

Тобто з пвх? Яка для зовнішніх мереж...

То хто буде відповідальний якщо шо(?), сантехнік чи той хто йому т.з. давав?

Якщо не рахають гроші то в чому тоді проблема рехау "безшумну" монтувати як треба, а не як комусь вигідно остендорф (?) 

Посилання на коментар

21 минуту назад, Vikctor сказал:

Я ж не просто так запитував хто обрав помаранчеві труби для каналії одразу після точки, де є ГВП

Фамілії, адреси(?!) 🤪 - підрядчик, чи як воно там... (Нє б...я, я сам придумав, бо пвх різати болгаркою вдобно, не плавить край...(шучу, а то ше подумаєте , шо я "начальніка"))

Посилання на коментар

1 час назад, SantehnikPPR100 сказал:

Тобто з пвх? Яка для зовнішніх мереж...

То хто буде відповідальний якщо шо(?), сантехнік чи той хто йому т.з. давав?

Якщо не рахають гроші то в чому тоді проблема рехау "безшумну" монтувати як треба, а не як комусь вигідно остендорф (?) 

Для стандартних умов експлуатації цілком нормальний варіант. А якщо комусь потрібно годинами окріп зливати, то напевно його й нагнуть у разі чого. Але це не точно.

• Хаха 1
Посилання на коментар

Ну тоді так - є "звичайна" сіра каналюга для внутрішнього монтажу. Можна ж вітчизняного виробника підтримати

(міцна і не крихка , тільки до геометрії раструбів є питання)

і не порушувати норми! Чи нема тих норм, є тільки "бізнес"?

Посилання на коментар

17 минут назад, SantehnikPPR100 сказал:

Ну тоді так - є "звичайна" сіра каналюга для внутрішнього монтажу. Можна ж вітчизняного виробника підтримати

(міцна і не крихка , тільки до геометрії раструбів є питання)

і не порушувати норми! Чи нема тих норм, є тільки "бізнес"?

Стоп. Може я того - напИздюнькав трохи. Точно пам'ятаю що остендорф, бо бачив надписи, але може таки сірий на тих стояках. Підтримати відчизняного виробника може кожен володар квартири/будинку, обравши її для розводки всередині. А загальний стояк все ж таки має бути надійним.

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

Розводку всередині кожен воліє робити хоч з клістірних трубок.

А от

2 часа назад, Vikctor сказал:

А загальний стояк все ж таки має бути надійним.

100%.

Надійний  - тобто чавунний.:classic_biggrin:

• Хаха 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...