SantehnikPPR100 Опубліковано: В п'ятницю в 23:06 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 23:06 (змінено) Так все коммуникации подключены, альо, ванну ногой в угол, а силиконить?! А отводы к бойлеру 25 полипропилен 10 лет торчали с глушками над бачком а шкафу - нет, это не я подумал, нет, это оно само... Змінено В п'ятницю в 23:09 користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В п'ятницю в 23:30 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 23:30 31 минуту назад, Дорофеев Сергей сказал: баночка не стоит под предохранительным клапаном бойлера. Современные блоки защиты из комплекта бойлера (обратный клапан + подрывник два в одном) травят в обратку , в линию хв . Так СПЕЦИАЛЬНО устроено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: В п'ятницю в 23:37 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 23:37 39 минут назад, АлександрБ. сказал: Та без проблем Вот. Хороший вопрос, постараюсь ответить поподробнее и попонятнее. Для не только, но и всем. В силу возраста и профессиональной деформации, считаю пластик злом. Разумеется, там где есть возможность применять металлы. Здесь есть два главных момента : 1. Технологический, пластик, по своей природе, подвержен разрушению от многих факторов. С течением времени происходит т.н. деградация, или старение. Он становится хрупким, ломким, не держит нагрузок. Перепады температур, воздействие кислорода воздуха ( сильнейший окислитель), ультрафиолета (Солнце) - ускоряют процесс деградации. Нужно заметить, что, конечно же, существуют пластики с очень хорошими характеристиками. Однако, они довольно не бюджетны, и крайне редко используются в гражданской промышленности. Подавляющее большинство ширпотреба изготавливается из обычных пластиков. 2. Экономический. В последнее время подавляющее большинство производителей стали применять технологии т.н. управляемого срока службы своих изделий. Попросту говоря - запланированное старение. Таким образом, потребителя подталкивают приобретать менее надежные изделия, но чаще, с целью увеличения своих продаж. Одним из самых простых методов ( а их множество), является замена металлических деталей на пластиковые. Мне, лично мне, это не заходит. Поэтому, если есть альтернатива вместо пластика поставить металл, ( даже и дороже), выберу металл. Это если совсем коротко. Если еще короче - чугунный "тройник" очень дорог....о обходится, если его менять в уже смонтированной системе. (Но я вижу кому то это за радость - а че, бабла срубить конкретно, не то, что за прочистку.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: В п'ятницю в 23:56 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 23:56 18 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Современные блоки защиты из комплекта бойлера (обратный клапан + подрывник два в одном) травят в обратку , в линию хв . Так СПЕЦИАЛЬНО устроено. Ну я колхоз. Здорово. Так это из клапана на фото вода капать не должна? А как оно работает? Если не расскажешь, дай хоть ссылук где почитать о таком чуде как на фото. 47 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: отводы к бойлеру 25 полипропилен К отводам вопросов нет. Даже на фото видно, там по осям 100 - норма. Там бойлер нестандарт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 00:15 Поділитись Опубліковано: учора в 00:15 Я догадался сразу, что пруф надо - не будет. Все на кацапов ведут (отмазался, не?) То загляни в "клапан", мастер, чтоб не было вопросов. И да - выводы под бойлер где попало были сделаны еще и хв через проходной тройник на кран унитаза - сам видишь места мало (зато покойный тесть дверь наружу сделал, о как, не по проекту!) Че вам не спится, а -Не спится б. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 00:21 Поділитись Опубліковано: учора в 00:21 (змінено) 14 часов назад, Дорофеев Сергей сказал: из клапана на фото вода капать не должна? Не капает, может зимой и польется, когда перепад будет 50+ , у меня атлантик 80(74 из-за теплообменника) , так подрывник при сетевых 1.8 бара за два года ни разу не сработал. И штук 50 на Ligamenta , Черкассы не видел за три года ни капли, все сухие шариковые сифоны, зря старались называется. Змінено 21 година тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 07:26 Поділитись Опубліковано: учора в 07:26 10 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Мужики, вы де живёте? Панельная девятиэтажка, литая сантехническая кабина из гипса. Дверь в туалет открывается внутрь, в ванную наружу. Так вийшло, що всі придбані чи отримані квартири були панельні, сама тепла 16-поверхівка з панелями з керамзитобетону, інші 9-ти, 10-ти, 16-ти, а ще гостинка 9-ти і всюди двері були назовні. Санвузли були всюди різні по ширині та глибині, але двері тільки так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 15 часов назад, SantehnikPPR100 сказал: А вам приходилось 20 метров ПВХ (рыжие) трубы демонтировать по готовой отделке из-за того, что их от кипятка покорежило так, что манжеты в раструбах стали пропускать.(?) (Риторический вопрос) Якщо це був вибір сантехніка (я про труби), то на місці замовника я б з нього гроші за все це стянув. У грубій формі. Бо замовнику не треба знати властивості різних труб, а сантехнику треба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому Ніхто не планував, шо буде кілька годин литися кип'яток з дистилятора. Попали всі, і замовник і виконавець. І ми (монтажники( - хоч і за зарплатню, але мало задоволення від тої праці. Пощастило, шо частково армстронг на стелях... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 45 минут назад, Vikctor сказал: Якщо це був вибір сантехніка Шановний, то вибір "виконавця", а не сантехніка. Ось "виграла" тендер одна фірма і наліпила в будинку як бачить - найдешевше. То не вибір сантехніка, то вибір тиз, хто бабло рахує. В чому прикол - ми замінили ото на остендорф зелений, він по перше товстостінний, а по друге з поліпропілена, а не з пвх. Чому звичайно не ставлять якісну трубу у новобудовах - то я вже пояснив... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 39 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Шановний, то вибір "виконавця", а не сантехніка. Ось "виграла" тендер одна фірма і наліпила в будинку як бачить - найдешевше. То не вибір сантехніка, то вибір тиз, хто бабло рахує. В чому прикол - ми замінили ото на остендорф зелений, він по перше товстостінний, а по друге з поліпропілена, а не з пвх. Чому звичайно не ставлять якісну трубу у новобудовах - то я вже пояснив... Якось ви загалом по заголях. Я ж не просто так запитував хто обрав помаранчеві труби для каналії одразу після точки, де є ГВП. Раз не сантехники, то яки до вас претензії? Звичайно ніхто не здатен передбачити потік кіпятку тривалістю в кілька годин, якщо звичайно замовник не ставив таке ТЗ. Але зазвичай достатньо змонтувати кілька метрів сірой каналії (яка якраз таки розрахована на високі температури) одразу біля сіфону, а далі вже перейти на рижу. Для каструлі з окропом цього вистачить. Зелена від остендорф це звичайно жир але мало хто з замовників на неї погодиться. Я на цьому форумі знаю лишень одного такого. Стосовно новобудов - вони бувають різні. Всі сучасні (в сенсі збудовані за останні роки) багатоповерхівкі, в яких я бував в Дніпрі, мають стояки з помаранчевого остендорфу. Жодного разу не бачив там нонейм з найближчого ринку. Для забудовника це не страшні витрати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 15 минут назад, Vikctor сказал: з помаранчевого остендорфу. Тобто з пвх? Яка для зовнішніх мереж... То хто буде відповідальний якщо шо(?), сантехнік чи той хто йому т.з. давав? Якщо не рахають гроші то в чому тоді проблема рехау "безшумну" монтувати як треба, а не як комусь вигідно остендорф (?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 21 минуту назад, Vikctor сказал: Я ж не просто так запитував хто обрав помаранчеві труби для каналії одразу після точки, де є ГВП Фамілії, адреси(?!) 🤪 - підрядчик, чи як воно там... (Нє б...я, я сам придумав, бо пвх різати болгаркою вдобно, не плавить край...(шучу, а то ше подумаєте , шо я "начальніка")) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: Тобто з пвх? Яка для зовнішніх мереж... То хто буде відповідальний якщо шо(?), сантехнік чи той хто йому т.з. давав? Якщо не рахають гроші то в чому тоді проблема рехау "безшумну" монтувати як треба, а не як комусь вигідно остендорф (?) Для стандартних умов експлуатації цілком нормальний варіант. А якщо комусь потрібно годинами окріп зливати, то напевно його й нагнуть у разі чого. Але це не точно. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому Ну тоді так - є "звичайна" сіра каналюга для внутрішнього монтажу. Можна ж вітчизняного виробника підтримати (міцна і не крихка , тільки до геометрії раструбів є питання) і не порушувати норми! Чи нема тих норм, є тільки "бізнес"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) 17 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: Ну тоді так - є "звичайна" сіра каналюга для внутрішнього монтажу. Можна ж вітчизняного виробника підтримати (міцна і не крихка , тільки до геометрії раструбів є питання) і не порушувати норми! Чи нема тих норм, є тільки "бізнес"? Стоп. Може я того - напИздюнькав трохи. Точно пам'ятаю що остендорф, бо бачив надписи, але може таки сірий на тих стояках. Підтримати відчизняного виробника може кожен володар квартири/будинку, обравши її для розводки всередині. А загальний стояк все ж таки має бути надійним. Змінено 18 годин тому користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому Розводку всередині кожен воліє робити хоч з клістірних трубок. А от 2 часа назад, Vikctor сказал: А загальний стояк все ж таки має бути надійним. 100%. Надійний - тобто чавунний. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 9 часов назад, АлександрБ. сказал: Розводку всередині кожен воліє робити хоч з клістірних трубок. А от 100%. Надійний - тобто чавунний. Или стеклянный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз