S1LENCE Опубликовано 1 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 1 марта, 2015 Доброго вечора, шановні! Хочу розповісти Вам про те, що у мене забирає майже весь вільний час починаючи з минулої весни. Ще рік потому я навіть не знав, що таке мауерлат, анкер, які бувають труби каналізації, як копається криниця і т.п. Але життя змінилось і я вважаю, що на краще. По-перше, хочу представитись – мене звати Іван, мені на сьогодні 24 роки. Я попав у велике місто з малого в свої 17 років, бо завжди вважав, що у великому є багато можливостей для мене, яких мені не вистачало в моєму рідному Южноукраїнську (наприклад театр, великий футбольний стадіон). Але після декількох років я зрозумів, що жити в такому великому місті не приносить задоволення та й якось завжди в село мене тягнуло. В дитинстві, коли влітку був у бабусі завжди мріяв мати гарну роботу в місті і жити в селі. З гарною роботою склалось, залишилось життя в селі. 25 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 1 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 1 марта, 2015 Восени 2013 року почав читати інтернетні статті про те, як «правильно» знайти ділянку. Єдине, до чого я одразу прив’язався, так це до електрички (думаю з теперішніми цінами на транспорт це точно буде актуально). Спочатку мене потягнуло на варшавський напрямок, але нормальні ціни ділянок знайшов а ж у Немішаєво, якось було далеко… Тієї ж осені мені на роботі показали цей форум, а конкретно найкращу тему 2013 року «Хатинка в Осинках». Ото я був зачитався, що за раз все і прочитав і так надихнувся власним будівництвом. З весни 2014 року потягнуло на фастівський напрямок, я його вже добре знав, так як на цьому напрямі жила моя дівчина. Також почав активно користуватись форумом. І так сталось, що з форумом вже мене багато що пов’язує: - Ділянка була знайдена через форум (брокер Микола svochtoch – рекомендую) - Тут я начитався, що потрібно знати перед покупкою і що перевіряти (але в житті вийшло не все так, як в теорії – я не перевірив, що попередній власник ділянки 4 роки не платив податок на землю, добре що це всього 160грн вийшло) Отже, в кінці березня до душі припала сама перша ділянка, яку ми дивились в Глевасі – так її на День народження дівчини я і придбав. Ділянка така: З двох сторін дороги (одна асфальтована основна, по другій ніхто не їздить), з третьої сторони посадки 80м і залізниця. З четвертої сторони сусід, який хоче за ділянку чомусь багато грошей, тому, певно, нормального сусіда, який побудується, там буде не скоро. Ой, щось я записався, хоча по звітам розумію, що люди більше люблять фото і ціни на матеріали, ніж просто текст, але це було вступне слово – без нього ніяк Далі буде більше фото. 3 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 1 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 1 марта, 2015 20км до Києва, 37хв електричкою до залізничного вокзалу або Святошино, перша велика власність в житті і щастю немає меж. Якщо не рахувати потяги, то доволі тихе місце. Як виявилось потім – в мене дуже гарні сусіди, сподіваюсь наші відношення такі будуть завжди! Допомогли за минулий рік дуже багато. Жити я звик по закону (який би він і не логічний в нашій країні був), тому всі дозволи вирішив одразу оформлювати. Почав, звісно, з будівельного паспорту. Мені казали, що цей папір обійдеться в 1000-1500грн, хоча по закону і безкоштовний. На щастя виявилось, що все робиться по закону і взагалі жінки у Васильківський архітектурі дуже привітні і консультують навіть по простим запитанням. Перший раз до них поїхав за всіма роз’ясненнями, другий раз завіз документи, третій раз (вже через місяць) поїхав трохи підправив на місці і забрав паспорт. Тепер про назву теми. Побудувати в майбутньому ми плануємо так, як подавали в "ескізах намірів забудуви": Вирішили почали з малих будівель і закінчити найбільшою - відповідно з №3 до №1 будемо йти. 4 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
addinol Опубликовано 1 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 1 марта, 2015 Подпишусь .Старт положен. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 1 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 1 марта, 2015 Далі в сільраді дізнався, що можна отримати поштову адресу. Як раз встиг перед виконкомом подати заяву і за 2 тижні отримав свої дві цифри. Ще перед покупкою зробив «виніс меж в натуру». 1000грн і я впевнений, що ділянка саме та, що потрібна. Геологію не робив, бо знав, що будемо копати криницю, там і буде видно, що під ділянкою. Зверху одразу видно, що ґрунти глинясті, чорнозему немає. Настали травневі вихідні і вдалось дешево дістати шальовку, з якої зробили тимчасовий паркан і туалет. На все пішло 2 дні і десь 700грн. Так він досі і стоїть… Будуємо вдвох – я і батько, який приїжджає за 350км. У нього за плечима досвід, у мене багато прочитаної теорії. Так разом і досягаємо результату. 12 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 2 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 2 марта, 2015 Далі я на місяць поїхав у відрядження, потім дощі були, тому десь 1.5 місяці на ділянці не був. Приїхав - побачив отаке: Прийшлось освоювати нову професію і скосити всю траву. Після оформлення будпаспорту потрібно було подати повідомлення про початок будівництва. Вирішив все зробити через пошту (жаль, що через інтернет поки не можна..). Ніби все було добре, але в ДАБІ на Лесі Українки таки прийшось поїхати, так як не було підписів на всіх сторінках. І десь через 2 місяці я таки побачив свій реєстраційний номер на сайті ДАБІ. В кінці червня завезли щебінь 20-40 і пісок кар'єрний. В теорії мало бути по 20 тонн: Пісок по 60грн/т. Щебінь по 125грн/т. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
Lukreciya Опубликовано 2 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 2 марта, 2015 с почином! а в чем цимес названия темы??)) 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 2 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 2 марта, 2015 с почином! а в чем цимес названия темы??)) Дякую. Назва теми - будівництво хати для батьків, все просто 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
@@Yurii@@ Опубликовано 2 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 2 марта, 2015 удачи в стройке. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
Владислав Ч. Опубликовано 2 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 2 марта, 2015 Удачи вам в вашей стройке. Будем следить за вашей темой. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 2 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 2 марта, 2015 З перших ресурсів, яким ми змогли користуватись, стала вода. Довго думали криниця чи свердловина. Не буду зациклюватись на плюсах і мінусах обох конструкцій, вибрали криницю. Через знайомих знайшли трьох хлопців, які копають криниці, з Мотовилівки. Домовились за ціну (480грн за одне кільце) і через пару днів вони почали копати. Так за день і справились – 10 кілець, 3.5 з них води. Цей рівень тримається і досі. Пару місяців покачавши почали її пити, вода смачна, в майбутньому зроблю аналіз. Навколо криниці зробили також замок із глини і соломи: Пізніше також обсипали глиною десь до 1м навколо криниці. Далі почали думати над тим, як криницю накрити. Зробили як могли: Матеріали обійшлись в 450грн. Певно так пару років і постоїть, мрію про дерев’яний будинок навколо криниці. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 3 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Батьківська хата має мати таке планування: Фасади. Лице: З середини ділянки: Зі сторони посадки: Зі сторони паркану: P.S. На даний момент готовність на рівні фундаменту. За пару днів доведу тему до реального стану. Не спішу, бо погода не дає, що ж тоді мені писати? 8 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
Владислав Ч. Опубликовано 3 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Может нужно добавить еще одну спальню в место кухни ,а там где гостинная в 30 квадратных метрах разместить кухню студию! или если стройку еще не начали вместо гаража сделать второй этаж. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
AНДРЮША Опубликовано 3 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Может нужно добавить еще одну спальню в место кухни . Только хотел сказать, что в таком варианте - очень мой план напоминает, даже по внешним размерам. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 3 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Як Ви вже прочитали - фундамент стоїть, тому вже план зафіксований. Проживати буде 2 людини, однієї спальні вистачить, а вітальня буде для гостей. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
addinol Опубликовано 3 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 А детки в будущем? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 3 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Потім по плану інший будинок. Той, що №1 на плані. Двоповерховий. Але то вже буде інша історія. Зараз лише батьківська хата. 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
Владислав Ч. Опубликовано 3 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Потім по плану інший будинок. Той, що №1 на плані. Двоповерховий. Але то вже буде інша історія. Зараз лише батьківська хата. Не обижайтесь я так понимаю у вас деньги из карманов не сыпятся. А построить коробку это быстро а как дойдет дело до отделки до полного идеала пока дойдет пройдет не один год. Пока руки дойдут до второго дома ... А машина может и под навесом постоять . На месте гаража сделайте спальни или оставьте это место и будующем просто сделаете навес , а дом стройте в два этажа. Поверте сегодня вам 24 не успеете оглянуться будет 30. Потом лучше баню построете , а сейчас стройте полноценный дом. 5 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
Vikctor Опубликовано 3 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Проживати буде 2 людини, однієї спальні вистачить, а вітальня буде для гостей. Во-первых поздравляю со стартом и попутного ветра! Во-вторых я было подумал что планируется мансарда ещё на пару спален. Ещё удивился - чего это планов мансарды нет... Как-то действительно слегка необычно - дом с одной спальней и гаражом на 2 авто...По крайней мере я такого до сих пор не видел. В общем и целом компановка нравится, да и то что большинство окон на посадку направлены - тоже. Учитывайте опыт других форумчан, которые сначала решали выстроить летнюю кухню/гостевой дом/баню с помещениями на втором этаже, и так застряли на подобных постройках, что до основного дома так и не дошли... Неосновные постройки обычно обходятся ненамного дешевле. Впрочем вы молоды и лучше других знаете потребности своей семьи. Удачи! 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 3 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Досвід інших - це дуже важливо. Але я все таки ризикну, і піду від меншого до більшого. Розраховую на те, що коли буде будуватись більший, то 1) в мене буде досвід, як будувати. 2) я буду жити на будівництві постійно. По внутрішньому оздобленню до ідеала доводити не будемо, аби можна було на початку жити. Гараж - це просто коробка, його оздоблення точно не одразу буде. Думаю в кінці літа буде видно, чи був оправданий ризик... 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
mancur Опубликовано 3 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 С началом стройки и удачи 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 3 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 (изменено) Опишу інструмент, без якого було нереально щось почати: Глубинний вібратор. Рік назад не знав, що таке існує. Наш Енергомаш за 690грн відпрацював вже 60 кубів і я ним нереально задоволений. Бетонозмішувач Дніпро-М своє відпрацьовує. 2100грн Тачка "Монстр" 100кг я возив, але можна було б трошки меншу брати. 770грн Електричка пилка Makita UC4020A, або як ми її називаємо - Микита - прискорила влаштування опалубки серйозно. 1650грн Молотки, лопати (особливо "американка" сподобалась)... Дивився недавно ціни в магазинах, де придбав інструмент, зараз би все обійшлось на 8000грн більше (за 10 основних інструментів, в середньому ціна кожного 1500грн). Будемо сподіватись, що курс так різко вже не стрибатиме. Ціна даху суттєво підніметься.... Можливо хтось підкаже, чим замінити ЕППС для утеплення підлоги? Изменено 3 марта, 2015 пользователем S1LENCE 2 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
addinol Опубликовано 3 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 3 марта, 2015 Себе положил 8см пенопласта 25плотности(под черновую стягу.) Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
S1LENCE Опубликовано 4 марта, 2015 Автор Поделиться Опубликовано 4 марта, 2015 Себе положил 8см пенопласта 25плотности(под черновую стягу.) А пінопласт в якомусь поліетилені? Як захиститись від вологи і гризунів? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
Vikctor Опубликовано 4 марта, 2015 Поделиться Опубликовано 4 марта, 2015 А пінопласт в якомусь поліетилені? Як захиститись від вологи і гризунів? Вы сначала новые цены на пенопласт узнайте - там разница с ЭППСом уже невелика. Вот недавно темка попалась (техноплекс - это ЭППС.) 1 Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты Больше кнопок...
Рекомендуемые сообщения
Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь
Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий
Создать учетную запись
Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!
Регистрация нового пользователяВойти
Уже есть аккаунт? Войти в систему.
Войти