Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

ЗЕМЕЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2768-14/print1457519531930380

Стаття 20. Встановлення та зміна цільового призначення земельних ділянок

 

 

{Назва статті 20 в редакції Закону № 5395-VI від 02.10.2012}

 

1. Віднесення земель до тієї чи іншої категорії здійснюється на підставі рішень органів державної влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, Ради міністрів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування відповідно до їх повноважень.

 

Зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення.

 

{Частину першу статті 20 доповнено абзацом другим згідно із Законом № 5395-VI від 02.10.2012}

 

{Частина перша статті 20 в редакції Закону № 3123-VI від 03.03.2011}

 

2. Зміна цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності провадиться Верховною Радою Автономної Республіки Крим, Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу цих ділянок у власність або надання у користування відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.

 

{Частина друга статті 20 в редакції Закону № 5395-VI від 02.10.2012}

 

3. Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності здійснюється за ініціативою власників земельних ділянок.

 

Зміна цільового призначення земельних ділянок приватної власності провадиться:

 

щодо земельних ділянок, розташованих у межах населеного пункту, - сільською, селищною, міською радою;

 

щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, - районною державною адміністрацією, а щодо земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, що не входять до території району, або в разі якщо районна державна адміністрація не утворена, - Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною державною адміністрацією.

 

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки приватної власності, цільове призначення якої змінюється, розробляється на замовлення власника земельної ділянки без надання дозволу Радою міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування на його розроблення.

 

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки розробляється в порядку, встановленому законом.

 

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки погоджується в порядку, встановленому статтею 186-1 цього Кодексу.

 

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування у місячний строк з дня отримання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, погодженого в порядку, встановленому статтею 186-1 цього Кодексу, приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення.

 

Відмова Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування у зміні цільового призначення земельної ділянки або залишення клопотання без розгляду можуть бути оскаржені до суду.

 

{Частина третя статті 20 в редакції Закону № 5395-VI від 02.10.2012}

 

{Частину четверту статті 20 виключено на підставі Закону № 5395-VI від 02.10.2012}

 

{Зміни до частини четвертої статті 20 див. в Законах № 5462-VI від 16.10.2012, № 365-VII від 02.07.2013}

 

5. Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.

 

Земельні ділянки сільськогосподарського призначення використовуються їх власниками або користувачами виключно в межах вимог щодо користування землями певного виду використання, встановлених статтями 31, 33-37 цього Кодексу.

 

Земельні ділянки, що належать до земель оборони, використовуються виключно згідно із Законом України "Про використання земель оборони".

 

{Статтю 20 доповнено частиною п'ятою згідно із Законом № 1702-VI від 05.11.2009}

 

6. Зміна цільового призначення особливо цінних земель допускається лише для розміщення на них об'єктів загальнодержавного значення, доріг, ліній електропередачі та зв'язку, трубопроводів, осушувальних і зрошувальних каналів, геодезичних пунктів, житла, об'єктів соціально-культурного призначення, об'єктів, пов'язаних з видобуванням корисних копалин, нафтових і газових свердловин та виробничих споруд, пов'язаних з їх експлуатацією, а також у разі відчуження земельних ділянок для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності, віднесення земель, зазначених у пунктах "а" і "б" частини першої статті 150 цього Кодексу, до земель природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, земель історико-культурного призначення.

 

Віднесення особливо цінних земель державної чи комунальної власності, визначених у пунктах "а" і "б" частини першої статті 150 цього Кодексу, до земель інших категорій здійснюється за погодженням з Верховною Радою України.

 

Погодження матеріалів місця розташування об'єкта, що передбачається розмістити на земельній ділянці особливо цінних земель державної чи комунальної власності із зміною її цільового призначення, здійснюється за погодженням з Верховною Радою України в порядку, визначеному статтею 151 цього Кодексу.

 

{Статтю 20 доповнено частиною шостою згідно із Законом № 5245-VI від 06.09.2012}

 

7. Зміна цільового призначення земельних ділянок природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, історико-культурного, лісогосподарського призначення, що перебувають у державній чи комунальній власності, здійснюється за погодженням з Кабінетом Міністрів України.

 

{Статтю 20 доповнено частиною сьомою згідно із Законом № 5245-VI від 06.09.2012}

 

 

КРОК 1. Подати клопотання (заяву) до сільської ради із зазначенням:

розмірів земельної ділянки,

цільового призначення земельної ділянки (для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд).

 

КРОК 2. Сільська рада розглядає клопотання та приймає рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки або відмовляє у задоволенні клопотання.

 

Зверніть увагу! Сільська рада зобов’язана розглянути клопотання та прийняти рішення по ньому у термін 1 місяць.

 

Майте на увазі! Відмова у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо зміни цільового виконистання земельної ділянки має бути мотивованою. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних утворень, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

 

КРОК 3. Отримавши дозвіл від сільської ради, необхідно для розроблення землевпорядної документації на земельну ділянку звернутися до землевпорядної організації, яка має ліцензію на виконання таких робіт (і яка хоче менше грошей).

 

КРОК 4. Землевпорядна організація розробляє проект землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки та здійснює його погодження у необхідних органах.

 

До відома! Проект зміни цільового призначення земельної ділянки погоджується місцевими органами земельних ресурсів, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, органом архітектури. Крім того, технічна документація по відведенню земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку підлягає державній експертизі.

 

КРОК 5. Сільська рада приймає рішення про затвердження проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки.

 

КРОК 6. Орган земельних ресурсів на основі рішення місцевої ради видає новий державний акт на право власності, де вказується, що ділянка призначена під забудову.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Зміна цільового призначення земельної ділянки. Порядок 2016

З 2013 р. істотно змінився порядок зміни цільового призначення земельної ділянки, який залишається актуальним також і в 2016 році. В цій статті ми розглянемо найбільш поширений випадок зміни цільового призначення земельної ділянки з особистого селянського господарства (ОСГ) на цільове призначення для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

З 01.01.2013 р. набули чинності Закон України «Про державний земельний кадастр» та положення Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо заборони зміни цільового призначення земельної ділянки у випадку її невідповідності детальному плану території та/або плану зонування території.

З 21.03.2013 р. втратила чинність Постанова Кабінету міністрів, якою було раніше затверджено Порядок зміни цільового призначення земель, які перебувають у власності громадян або юридичних осіб.

Зміна цільового призначення земельної ділянки

Загалом, порядок зміни цільового призначення земельної ділянки схожий на порядок відведення земельної ділянки у власність із земель державної або комунальної власності, проте має певні свої особливості.

Отже покроковий порядок зміни цільового призначення з ОСГ на забудову буде виглядати наступним чином.

Крок 1. Оформлення заяви власника на зміну цільового призначення

До 2013 р. дозвіл на зміну цільового призначення надавали органи місцевого самоврядування (селищні, сільські, міські ради народних депутатів), шляхом прийняття рішень на сесійних засіданнях. З 2013 р. дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки вже не потрібен. Для першого кроку необхідна нотаріально засвідчена заява на зміну цільового призначення земельної ділянки, підписана власником. Саме ця заява і буде підставою для розробки проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення землі на наступному кроці.

Крок 2. Розробка та погодження проекту зміни цільового призначення земельної ділянки з ОСГ на забудову

Для розробки проекту землеустрою про зміну цільового призначення необхідно звернутися в землевпорядну організацію, яка має у своєму штаті сертифікованих інженерів-землевпорядників, та укласти відповідний договір на розробку землевпорядної документації (проект землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки).

Розробка проекту з усіма погодженнями займає в середньому від 1-го до декількох місяців часу, протягом яких необхідно отримати додаткові вихідні дані, розробити документацію (скласти картографічні матеріали, креслення та ін.)

Розроблений проект зміни цільового призначення необхідно погодити в наступних організаціях:

місцеве управління Держземагентства;

місцевий відділ архітектури та містобудування;

інші організації (органи лісгоспу, водгоспу, охорони культурної спадщини, екології тощо) в окремих індивідуальних випадках.

Щодо детального плану території

Необхідно також розуміти, що наявність затвердженого плану зонування території або детального плану території є обов'язковою в ході погодження проекту зміни цільового призначення.

З'ясувати, чи було затверджено такі документи щодо вашої місцевості, можна в міськраді (сільраді, селищній раді), якщо земельна ділянка знаходиться в межах населеного пункту. Якщо ділянка знаходиться за межами населеного пункту, питанням затвердження вказаних документів займається місцева райдержадмінінстрація.

Якщо детальний план території не розроблявся раніше, його розробку можна замовити окремо. Вимоги щодо обов'язкової наявності плану зонування або детального плану території встановлені ст. 24 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

В цілому отримання висновків про погодження проекту землеустрою, як правило, займає значну частину часу.

Крок 3. Затвердження проекту зміни цільового призначення земельної ділянки

Після отримання позитивних висновків за результатами погодження, проект землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки передається на затвердження до органу місцевого самоврядування (селищної, сільської, міської ради народних депутатів). Орган місцевого самоврядування на черговій сесії приймає рішення про затвердження чи щодо відмови у затвердженні проекту землеустрою. Відмова у затверджені проекту землеустрою може бути оскаржена в судовому порядку. Є зразок рішення про затвердження проекту зміни цільового призначення земельної ділянки.

Тут варто також вказати, що затвердження проекту по земельній ділянці, яка знаходитися за межами населеного пункту, здійснюється районною державною адміністрацією, а не місцевою радою, в формі розпорядження про затвердження проекту зміни цільового призначення земельної ділянки

Крок 4. Отримання витягу з кадастру (ДЗК) зі зміненим цільовим призначенням

Після затвердження, подаємо проект щодо зміни цільового призначення земельної ділянки державному кадастровому реєстратору до місцевого управління Держземагентства з метою внесення відомостей про зміну цільового призначення до Державного земельного кадастру (ДЗК).

Додатково до проекту землеустрою необхідно надати державному кадастровому реєстратору обмінний файл у форматі XML, який містить певний перелік даних, що спрощують реєстратору внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру.

Плату за внесення до земельного кадастру відомостей про зміну цільового призначення земельної ділянки з 03.07.2014 р. скасовано.

Є зразок витягу з кадастру.

Крок 5. Отримання свідоцтва про право власності на земельну ділянку зі зміненим цільовим призначенням

Після отримання рішення про затвердження проекту зміни цільового призначення, звертаємось до місцевого управління Держреєстраційної служби з метою реєстрації права власності на земельну ділянку зі зміненим цільовим призначенням. Протягом 14 днів після подання певного пакету документів реєстратор (вже не кадастровий) зобов’язаний видати відповідне свідоцтво про право власності на земельну ділянку зі зміненим цільовим призначенням.

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На кадастровой карте есть участки не обведенные голубым, и по ним нет никакой информации. Кто знает что это за участки?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На кадастровой карте есть участки не обведенные голубым, и по ним нет никакой информации. Кто знает что это за участки?

 

Это означает, что земля ещё никому не выделена, или выделена, но оформление находится на стадии, когда ещё не присвоен кадастровый номер.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Всім привіт!

Збори власників земельних ділянок, які обговорюються в цій темі, пройдуть 26 березня 2016р. в конференц-залі готелю «Тиса» tisahotel.com.ua/, початок в 10:00. Адреса: м. Київ, вул. ВЕЛИКА КІЛЬЦЕВА, 4Б.

Голова сільради не прийде. В Софіївській Борщагівці приміщення знайти не вдалося.

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Голова сільради не прийде. В Софіївській Борщагівці приміщення знайти не вдалося.

 

Пригласите представителей власти ПИСЬМЕННО коллективным письмом. Власть - это не только голова, там человек двадцать членов сельрады. Пусть они вам ОТКАЖУТ ПИСЬМЕННО посетить ваше собрание :)

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго вечора!

Для кращої орієнтації, приводжу схеми розташування місця проведення зборів.

Вхід в конференц-зал через ресторан.

1672643800_1.jpg.c8ba63f70ea1c229f6b736732b379115.jpg

 

485174333_2.jpg.acf8def0b613e4f7094cdf71283dea6a.jpg

 

280566344_3.jpg.ae5cfa194cb7a066b86afecb42b7a3ab.jpg

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго времени суток! Могу обратиться в школу или районо с просьбой предоставить актовый зал. Сегодня отпишусь.

Правильно, надо письменно обратиться к Кудрику с просьбой подойти на собрание. Не может он, пусть отправит своих замов, депутатов, землеуправителя.

Сегодня попробую связаться с областью и пригласить представителей оттуда.

 

Р.С. Есть профессиональный и недорогой вариант для подготовки проектной документации по дому (с вариантом для согласования в инстанциях, печатями и т.д.), обращайтесь .

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго времени суток! Могу обратиться в школу или районо с просьбой предоставить актовый зал. Сегодня отпишусь.

 

Спасибо, Виктория, но зал уже проплачен и люди все обзвонены. Если сможете, то поможете в следующий раз.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А что воруют, лопаты и ведра? Или Вы там уже строитесь?

 

Не только своровали 6 тонный контейнер со всем инвентарем, Подарок в новом году.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не только своровали 6 тонный контейнер со всем инвентарем, Подарок в новом году.

 

Ого, жестко, сочувствую, придеться значит лопаты пока с собой возить:(

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня тоже лопату сперли, после этого начал прикапивать на участке чтоб с собой не возить.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні був на зборах,

я не зрозумів поділ по частинам.

Підскажіть, будь-ласка, до якої ділянки належить моя ділянка землі: № 3222486200:03:004:5554

телефон для контакту: 098-641-74-65

Цікавить також контакт з суміжними ділянками (5552, 5553, 5555 та 5556) для обговорення будівництва спільних об'єктів.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сьогодні був на зборах,

я не зрозумів поділ по частинам.

Підскажіть, будь-ласка, до якої ділянки належить моя ділянка землі: № 3222486200:03:004:5554

телефон для контакту: --------

Цікавить також контакт з суміжними ділянками (5552, 5553, 5555 та 5556) для обговорення будівництва спільних об'єктів.

Ваш участок относится к 3 части, координатор --------

Змінено користувачем Dr.Yura
видалив телефони
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Звіт проведення зібрання власників земельних ділянок

Збори власників земельних ділянок пройшли 26 березня 2016р. в конференц-залі готелю «Тиса» tisahotel.com.ua/, з 10:00 до 12:10. Адреса: м. Київ, вул. ВЕЛИКА КІЛЬЦЕВА, 4Б.

· Девіз зібрання

Хто хоче щось робити, той шукає можливості, хто не хоче – шукає причини.

Для вирішення проблем не шукайте ворогів, шукайте союзників.

 

· На початку зібрання були присутні 120-150 чоловік. (Виходячи із задекларованої місткості залу - 120чол).

 

· Показано схеми розміщення ділянок на карті, на супутниковій карті, на кадастровій карті.

1027561904_1_.thumb.jpg.df7e3114f6dba8c43c756f59f3b66042.jpg 1688537207_2_.thumb.jpg.cfcad8f9874991ff4f478042af6550e4.jpg 1740512399_3_.thumb.jpg.cbeeec8c128f0733763da869855572e3.jpg

 

· Показано фрагмент затвердженого генерального плану села

[1606864647_4_.jpg.f419ed774d18e928833fe1b18acbf839.jpg

Світло рожевим кольором відмічено ділянки під індивідуальну забудову; оранжевим – багатоквартирні будинки; темно рожевим – громадська територія (забудова), фіолетовим – об’єкти торгівлі.

 

· Для того, щоб вирішувати спільні питання, необхідно власникам контактувати між собою. Для пошуку контактів ми умовно поділили територію на частини і активно почали їх шукати. Приведено схему умовного поділу.

1271237401_5_.jpg.f6c5061c30dd8c058d4ae3a508edb67a.jpg

 

 

· Представлено координаторів по частинах, які активно займалися збором інформації:

 

Велика вдячність іншим людям, які допомагали і допомагають в пошуку контактів.

 

o Представлено статистику по збору інформації про власників ділянок.

161298817_6_.thumb.jpg.775e70c036039f9ec4b90b19cc83ed08.jpg

 

o Роздано контакти координаторів та посилання на форум, де обговорюється ця земля.

 

o Частина людей (30-40) думали, що зібрання проводить забудовник з метою викупу ділянок. Взнавши, що це не так, покинули зал.

 

· Шклярська Анастасія Геннадіївна

o Інформування про виконану на цей момент роботу по розробленню ДПТ;

o Пояснення, що таке ДПТ і для чого він потрібен;

o Оголошення про рішення сільради розробляти ДПТ за рахунок бюджету.

 

· Орлюк Тетяна Олександрівна

o Розповідь про відвідування голови сільради 23.03.2016, коли отримана наступна інформація:

- ДПТ буде розроблятися на все поле за рахунок сільради – гроші переведені в бюджет але ДПТ ще не проплачено.

- ДПТ буде виконано до кінця року.

- Топозйомка буде виконуватись за рахунок власників – вартість буде відома через 3 тижні.

- Збільшення ширини доріг до 16м за рахунок 2м ділянок з кожної сторони дороги (можливо не всі).

 

o При пошуку контактів, в людей є настороженість до ініціаторів, також багато хто боїться здавати гроші на загальні потреби фізичній особі, тому пропонується створити кооператив, для подальшого вирішення спільних питань.

 

· Крушинська Антоніна (юрист).

o Опис функцій та структури кооперативу.

 

· Прийнято рішення створювати загальний кооператив на всі 6 частин.

Загальний збір коштів буде вестися на загальні потреби (топозйомка та ін.). А кошти на необхідні окремим частинам потреби (внутрішні дороги, локальна охорона та ін.) – в межах відповідної частини. За таку модель проголосували майже всі (90 – 110 чол.). При вступі в кооператив, новий член повинен буде внести таку ж суму грошей, яку вніс в кооператив кожен із існуючих членів. Гроші нових членів будуть іти у відповідних долях на загальні потреби кооперативу, та на потреби частини, в якій розміщена його ділянка.

 

Кооператив створюється не прибутковим обслуговуючим. На початковому етапі Голова кооперативу, члени правління, ревізійної та наглядової ради працюють на громадських засадах безоплатно.

 

Проект статуту кооперативу буде виставлено на форумі для обговорення.

 

Голова кооперативу, члени правління, ревізійної та наглядової ради висуваються на форумі і обговорюються. Подальші рішення і дії будуть обговорюватись на форумі.

 

Оренда зала на 2 год - 900грн, оренда проектора - 350грн.

Змінено користувачем Dr.Yura
видалив список осіб з тел і мейлом, лист від автора
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Обєднуватися власникам земельних ділянок та проводити подальшу роботу із розвитку майбутньої частини села Софіївська Борщагівка однозначно необхідно!

 

Але прохання по можливості юристу виставити на форумі особливості кооперативу! Статут! Права та обовязки членів!

 

Чи є альтернатива для кооперативу?

 

Наприклад, громадське обєднання власників земельних ділянок (для спільної охорони забудов чи інших спільних потреб).

 

Чи може бути так, що при великій кількості членів кооперативу буде важко збирати всіх та приймати якесь рішення згідно кворуму або при його наявності отримувати достатньо голосів для прийнятя якихось рішень. (Ми могли бачити на наших зборах наскільки різні бажання у власників ділянок, розуміння та дії. Було присутніх лише 10-20% власників ділянок) Також було приведено на зборах приклад гаражного кооперативу де 100 членів, і всі власники гаражів хотіли змінити голову кооперативу, але за 4 роки їм так і не вдалося зібратися, щоб прийняти це рішення через не можливість зібрати кворум.

 

Чи не стане кооператив перешкодою для того, щоб сільрада виділяла кошти на загальні потреби (дороги, електрика, газ, дитсадок, школа) мотивуючи це тим, що створений кооператив має це вирішувати за власний кошт?

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Всем доброго времени суток. Присутствовал на собрании и возникли следующие соображения по поводу дополнительных дорог для детального плана. И так согласно кадастровой карты и ген. плана села есть дополнительные дороги, которые будут проходить по границам участков, а некоторые и вовсе посреди участков владельцев. Так вот согласно законодательства:

1. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування

відповідно до їх повноважень, визначених цим Кодексом, мають право

викупу земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та

юридичних осіб, для таких суспільних потреб:

 

а) під будівлі і споруди органів державної влади та органів

місцевого самоврядування;

 

б) під будівлі, споруди та інші виробничі об'єкти державної

та комунальної власності;

 

в) під об'єкти природно-заповідного та іншого

природоохоронного призначення;

 

г) оборони та національної безпеки;

 

ґ) під будівництво та обслуговування лінійних об'єктів та

об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури (доріг,

газопроводів, водопроводів, ліній електропередачі, аеропортів,

нафто- та газових терміналів, електростанцій тощо);

 

д) під розміщення дипломатичних та прирівняних до них

представництв іноземних держав та міжнародних організацій;

 

е) під міські парки, майданчики відпочинку та інші об'єкти

загального користування, необхідні для обслуговування населення.

 

2. Власник земельної ділянки не пізніше, ніж за один рік до

майбутнього викупу має бути письмово попереджений органом, який

приймає рішення про її викуп.

 

3. Викуп земельної ділянки здійснюється за згодою її

власника. Вартість земельної ділянки встановлюється відповідно до

грошової та експертної оцінки земель, яка проводиться за

методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України.

 

4. Якщо власник земельної ділянки не згоден з викупною

вартістю, питання вирішується в судовому порядку.

 

И здесь необходимо с этим считаться еще до разработки детального плана, потому как закон будет на стороне владельцев земли. Необходимо обязательно оговаривать этот вопрос с Землеустроительной организацией если делать детальный план согласно кадастра (не ущемляя права собственников), если же строго согласно ген. плана, тогда оговаривать с Главой сельсовета (так как есть сроки по закону), чтобы потом не переделывать уже сделанный детальный план за счет собственных средств. Боюсь, что Кудрик даже не захочет и говорить на эту тему, а тогда детальный план так и останется только "в планах", потому что исков поверьте мне будет достаточно. Думаю правильным будет оговаривать все таки создание детального плана согласно кадастровой карты, иначе вопрос может затянуться на долгие годы, а то и навсегда.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Звіт проведення зібрання власників земельних ділянок

Збори власників земельних ділянок пройшли 26 березня 2016р. в конференц-залі готелю «Тиса» tisahotel.com.ua/, з 10:00 до 12:10. Адреса: м. Київ, вул. ВЕЛИКА КІЛЬЦЕВА, 4Б.

· Девіз зібрання

Хто хоче щось робити, той шукає можливості, хто не хоче – шукає причини.

Для вирішення проблем не шукайте ворогів, шукайте союзників.

 

· На початку зібрання були присутні 120-150 чоловік. (Виходячи із задекларованої місткості залу - 120чол).

 

· Показано схеми розміщення ділянок на карті, на супутниковій карті, на кадастровій карті.

[ATTACH]497673[/ATTACH] [ATTACH]497674[/ATTACH] [ATTACH]497675[/ATTACH]

 

· Показано фрагмент затвердженого генерального плану села

[[ATTACH]497676[/ATTACH]

Світло рожевим кольором відмічено ділянки під індивідуальну забудову; оранжевим – багатоквартирні будинки; темно рожевим – громадська територія (забудова), фіолетовим – об’єкти торгівлі.

 

· Для того, щоб вирішувати спільні питання, необхідно власникам контактувати між собою. Для пошуку контактів ми умовно поділили територію на частини і активно почали їх шукати. Приведено схему умовного поділу.

[ATTACH]497677[/ATTACH]

 

 

 

 

o Представлено статистику по збору інформації про власників ділянок.

[ATTACH]497678[/ATTACH]

 

o Роздано контакти координаторів та посилання на форум, де обговорюється ця земля.

 

o Частина людей (30-40) думали, що зібрання проводить забудовник з метою викупу ділянок. Взнавши, що це не так, покинули зал.

 

· Шклярська Анастасія Геннадіївна

o Інформування про виконану на цей момент роботу по розробленню ДПТ;

o Пояснення, що таке ДПТ і для чого він потрібен;

o Оголошення про рішення сільради розробляти ДПТ за рахунок бюджету.

 

· Орлюк Тетяна Олександрівна

o Розповідь про відвідування голови сільради 23.03.2016, коли отримана наступна інформація:

- ДПТ буде розроблятися на все поле за рахунок сільради – гроші переведені в бюджет але ДПТ ще не проплачено.

- ДПТ буде виконано до кінця року.

- Топозйомка буде виконуватись за рахунок власників – вартість буде відома через 3 тижні.

- Збільшення ширини доріг до 16м за рахунок 2м ділянок з кожної сторони дороги (можливо не всі).

 

o При пошуку контактів, в людей є настороженість до ініціаторів, також багато хто боїться здавати гроші на загальні потреби фізичній особі, тому пропонується створити кооператив, для подальшого вирішення спільних питань.

 

· Крушинська Антоніна (юрист).

o Опис функцій та структури кооперативу.

 

· Прийнято рішення створювати загальний кооператив на всі 6 частин.

Загальний збір коштів буде вестися на загальні потреби (топозйомка та ін.). А кошти на необхідні окремим частинам потреби (внутрішні дороги, локальна охорона та ін.) – в межах відповідної частини. За таку модель проголосували майже всі (90 – 110 чол.). При вступі в кооператив, новий член повинен буде внести таку ж суму грошей, яку вніс в кооператив кожен із існуючих членів. Гроші нових членів будуть іти у відповідних долях на загальні потреби кооперативу, та на потреби частини, в якій розміщена його ділянка.

 

Кооператив створюється не прибутковим обслуговуючим. На початковому етапі Голова кооперативу, члени правління, ревізійної та наглядової ради працюють на громадських засадах безоплатно.

 

Проект статуту кооперативу буде виставлено на форумі для обговорення.

 

Голова кооперативу, члени правління, ревізійної та наглядової ради висуваються на форумі і обговорюються. Подальші рішення і дії будуть обговорюватись на форумі.

 

Оренда зала на 2 год - 900грн, оренда проектора - 350грн.

 

Прошу не выкладывать емэйлы в открытый доступ, повалит спам!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Прошу не выкладывать емэйлы в открытый доступ, повалит спам!

 

Извините, Дмитрий. Написал администрации с просьбой удалить e-mail из сообщения.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Обєднуватися власникам земельних ділянок та проводити подальшу роботу із розвитку майбутньої частини села Софіївська Борщагівка однозначно необхідно!

 

Але прохання по можливості юристу виставити на форумі особливості кооперативу! Статут! Права та обовязки членів!

 

Чи є альтернатива для кооперативу?

 

Наприклад, громадське обєднання власників земельних ділянок (для спільної охорони забудов чи інших спільних потреб).

 

Чи може бути так, що при великій кількості членів кооперативу буде важко збирати всіх та приймати якесь рішення згідно кворуму або при його наявності отримувати достатньо голосів для прийнятя якихось рішень. (Ми могли бачити на наших зборах наскільки різні бажання у власників ділянок, розуміння та дії. Було присутніх лише 10-20% власників ділянок) Також було приведено на зборах приклад гаражного кооперативу де 100 членів, і всі власники гаражів хотіли змінити голову кооперативу, але за 4 роки їм так і не вдалося зібратися, щоб прийняти це рішення через не можливість зібрати кворум.

 

Чи не стане кооператив перешкодою для того, щоб сільрада виділяла кошти на загальні потреби (дороги, електрика, газ, дитсадок, школа) мотивуючи це тим, що створений кооператив має це вирішувати за власний кошт?

Сергей приведённый пример гаражного кооператива, был ложным. Этот кооператив находится на территории Агро комбината. Руководство( которое питалось сорвать наше собрание), которого (тесно контактируя с нынешней властью Киева) уже раздеребанило всю территорию, люди не то что не могут 4 года сменить голову, они не могут их перевести в собственность. На месте этих гаражей и погребов (там и мой погреб) будут высотки. И все это прекрасно понимают, поэтому никто ничего там делать и собирается не хочет. Поэтому я считаю это неудачным примером. Почему-то никто не привел пример дачного кооператива "Пуща Водица" в с. Мощун. Люди получали 30 лет назад землю тоже от агрокомбината. Там есть свет, газ, кооператив обслуживают коммунальные службы, ходит маршрутка 226 каждые 20-30 минут, люди там живут, тихое и спокойное место. Да есть конечно нюансе, но они решаемые. Мы все люди, и договорится сможем в любой ситуации. Кстати глава Кооператива "Пуща Водица" Галина Кирилловна тоже била на собрании, и она тоже владелиц земельного участка в Софиевкой Борщовке. Вот такой пример более удачный.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

...Але прохання по можливості юристу виставити на форумі особливості кооперативу! Статут! Права та обовязки членів!...

 

Дякую, Сергій, за активність та доречні питання.

 

Ми з Антоніною (юрист) обговорюємо статут і намагаємось зробити його максимально простим і зрозумілим.

 

Як тільки узгодимо всі питання (в тому числі і ті, які Ви підняли), статут буде виставлено на форум для обговорення.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Просьба ко всем:

 

НЕ ПИСАТЬ в открытом форуме телефоны и почтовые ящики форумчан!!!

Я лично не давал разрешение на отображение моих данных. Если надо отправить координаты какого-то человека - ПИШИТЕ В ЛИЧКУ, а НЕ В ОТКРЫТОЙ ФОРМЕ. Потом не вам будут идти спам на телефон и на почтовый ящик!!!!!!!!

Я же не выставляю на показ данные о все владельцах!!!

 

Плиз: те кто уже написал мои данные - удалите их со страничек форума.

 

Надеюсь на понимание!!!!

 

Добавлено через 2 минуты

Ваш участок относится к 3 части, координатор ................................

Плиз, уберите мой телефон из этого сообщения!!!!!

Пишите ТОЛЬКО В ЛИЧКУ мои координаты!!!!!!!!!!!!!!

 

Добавлено через 1 минуту

Звіт проведення зібрання власників земельних ділянок

Збори власників земельних ділянок пройшли 26 березня 2016р. в конференц-залі готелю «Тиса» tisahotel.com.ua/, з 10:00 до 12:10. Адреса: м. Київ, вул. ВЕЛИКА КІЛЬЦЕВА, 4Б.

· Девіз зібрання

Хто хоче щось робити, той шукає можливості, хто не хоче – шукає причини.

Для вирішення проблем не шукайте ворогів, шукайте союзників.

 

· На початку зібрання були присутні 120-150 чоловік. (Виходячи із задекларованої місткості залу - 120чол).

 

· Показано схеми розміщення ділянок на карті, на супутниковій карті, на кадастровій карті.

[ATTACH]497673[/ATTACH] [ATTACH]497674[/ATTACH] [ATTACH]497675[/ATTACH]

 

· Показано фрагмент затвердженого генерального плану села

[[ATTACH]497676[/ATTACH]

Світло рожевим кольором відмічено ділянки під індивідуальну забудову; оранжевим – багатоквартирні будинки; темно рожевим – громадська територія (забудова), фіолетовим – об’єкти торгівлі.

 

· Для того, щоб вирішувати спільні питання, необхідно власникам контактувати між собою. Для пошуку контактів ми умовно поділили територію на частини і активно почали їх шукати. Приведено схему умовного поділу.

[ATTACH]497677[/ATTACH]

 

 

...........................

...........................

...........................

...........................

...........................

 

o Представлено статистику по збору інформації про власників ділянок.

[ATTACH]497678[/ATTACH]

 

o Роздано контакти координаторів та посилання на форум, де обговорюється ця земля.

 

o Частина людей (30-40) думали, що зібрання проводить забудовник з метою викупу ділянок. Взнавши, що це не так, покинули зал.

 

· Шклярська Анастасія Геннадіївна

o Інформування про виконану на цей момент роботу по розробленню ДПТ;

o Пояснення, що таке ДПТ і для чого він потрібен;

o Оголошення про рішення сільради розробляти ДПТ за рахунок бюджету.

 

· Орлюк Тетяна Олександрівна

o Розповідь про відвідування голови сільради 23.03.2016, коли отримана наступна інформація:

- ДПТ буде розроблятися на все поле за рахунок сільради – гроші переведені в бюджет але ДПТ ще не проплачено.

- ДПТ буде виконано до кінця року.

- Топозйомка буде виконуватись за рахунок власників – вартість буде відома через 3 тижні.

- Збільшення ширини доріг до 16м за рахунок 2м ділянок з кожної сторони дороги (можливо не всі).

 

o При пошуку контактів, в людей є настороженість до ініціаторів, також багато хто боїться здавати гроші на загальні потреби фізичній особі, тому пропонується створити кооператив, для подальшого вирішення спільних питань.

 

· Крушинська Антоніна (юрист).

o Опис функцій та структури кооперативу.

 

· Прийнято рішення створювати загальний кооператив на всі 6 частин.

Загальний збір коштів буде вестися на загальні потреби (топозйомка та ін.). А кошти на необхідні окремим частинам потреби (внутрішні дороги, локальна охорона та ін.) – в межах відповідної частини. За таку модель проголосували майже всі (90 – 110 чол.). При вступі в кооператив, новий член повинен буде внести таку ж суму грошей, яку вніс в кооператив кожен із існуючих членів. Гроші нових членів будуть іти у відповідних долях на загальні потреби кооперативу, та на потреби частини, в якій розміщена його ділянка.

 

Кооператив створюється не прибутковим обслуговуючим. На початковому етапі Голова кооперативу, члени правління, ревізійної та наглядової ради працюють на громадських засадах безоплатно.

 

Проект статуту кооперативу буде виставлено на форумі для обговорення.

 

Голова кооперативу, члени правління, ревізійної та наглядової ради висуваються на форумі і обговорюються. Подальші рішення і дії будуть обговорюватись на форумі.

 

Оренда зала на 2 год - 900грн, оренда проектора - 350грн.

Плиз!!!

Уберите мои координаты из этого сообщения!!!!

Кому надо, высылайте в личку такие данные!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Всім доброго дня і продуктивного тижня!!!

 

На зборах 26.03.2016 виступав наш з Вами сусід з ініціативою по створенню сайта та іншими слушними пропозиціями.

Коли я готувався до зборів, я теж думав запропонувати створення сайту або групи в соцмережах після організації кооперативу. Просто про це на зборах мали говорити пізніше.

Я хотів поговирити після зборів з ініціатором сайту, але не вдалося і контакту з ним в мене немає.

Прошу ініціатора створення сайту зв'язатися зі мною. Або може хтось підкаже його контакти.

 

Також після зборів Сергій (Sergeybsv) висунув ідею, про найбільш життєдіяльну схему організації охорони. Згідно його пропозиції, охорона організовується на об'єкти зацікавлених власників. Є один командний пункт з пультом і є система сигналізації на об'єктах (в декого якісь елементи цієї системи вже є і вони отримують повідомлення на свій мобільний). Охоронці і обходять об'єкти, і отримують повідомлення про тривогу на якомусь конкретному об'єкті. Така схема не привя'зує охорону до якоїсь частини і справедлива по відношенню до тих, кому зараз немає, що охороняти. Я сумніваюся, що на 6 частині, де найбільше є об'єктів охорони, всі члени кооперативу погодяться платити щомісяця, бо не всі почали там щось робити. Якщо на полі з'являється новий бажаючий охороняти свою ділянку, він вносить в фонд охорони і частку за попередні спільні витрати на її організацію, і за плату за поточний місяць.

Сергій взяв на себе зобов'язання описати детальний алгоритм системи охорони і привести орієнтовні ціни на її організацію і обслуговування.

Дякуємо, Сергій, за ініціативу і чекаємо від Вас інформацію.

 

--

З повагою,

Олійник Павло

0506760748

0689588708

0632288753

 

Добавлено через 8 минут

 

Добавлено через 47 секунд

Просьба ко всем:

 

НЕ ПИСАТЬ в открытом форуме телефоны и почтовые ящики форумчан!!!

 

Извините, пожалуйста, Сергей. Больше не буду. Я в сообщении сам удалить контакты не могу, но написал просьбу в администрацию сайта.

Змінено користувачем PavloOl
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Всім доброго дня і продуктивного тижня!!!

 

На зборах 26.03.2016 виступав наш з Вами сусід з ініціативо по створенню сайта та іншими слушними пропозиціями.

Коли я готувався до зборів, я теж думав запропонувати створення сайту або групи в соцмережах після організації кооперативу. Просто про це на зборах мали говорити пізніше.

Я хотів поговирити після зборів з ініціатором сайту, але не вдалося і контакту з ним в мене немає.

Прошу ініціатора створення сайту зв'язатися зі мною. Або може хтось підкаже його контакти.

 

Також після зборів Сергій (Sergeybsv) висунув ідею, про найбільш життєдіяльну схему організації охорони. Згідно його пропозиції, охорона організовується на об'єкти зацікавлених власників. Є один командний пункт з пультом і є система сигналізації на об'єктах (в декого якісь елементи цієї системи вже є і вони отримують повідомлення на свій мобільний). Охоронці і обходять об'єкти, і отримують повідомлення про тривогу на якомусь конкретному об'єкті. Така схема не привя'зує охорону до якоїсь частини і справедлива по відношенню до тих, кому зараз немає, що охороняти. Я сумніваюся, що на 6 частині, де найбільше є об'єктів охорони, всі члени кооперативу погодяться платити щомісяця, бо не всі почали там щось робити. Якщо на полі з'являється новий бажаючий охороняти свою ділянку, він вносить в фонд охорони і частку за попередні спільні витрати на її організацію, і за плату за поточний місяць.

Сергій взяв на себе зобов'язання описати детальний алгоритм системи охорони і привести орієнтовні ціни на її організацію і обслуговування.

Дякуємо, Сергій, за ініціативу і чекаємо від Вас інформацію.

 

--

З повагою,

Олійник Павло

0506760748

0689588708

0632288753

 

Добавлено через 8 минут

 

Добавлено через 47 секунд

 

 

Извините, пожалуйста, Сергей. Больше не буду. Я в сообщении сам удалить контакты не могу, но написал просьбу в администрацию сайта.

 

Доброго дня!

На рахунок створення сайту я можу домовитися з знайомим зробити нам простий сайт з форумом і розмістити його на власному хостингу безкоштовно, але треба розуміти для чого він нам потрібен, скільки активних власників ділянок його будуть відвідувати. Тому що дивлячись по цій темі, таких власників досить мало і для 10-20 власників робити окремий сайт не має сенсу, нам вистачить і цього форуму, а зважаючи на те що цей форум досить популярний, через тему на ньому ми зможемо знайти більше бажаючих купити ділянку на нашому полі і взяти участь у його розвитку.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...