Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

"Где жить хорошо". Квартира или дом. Плюсы и минусы.

MykolaG

Где по Вашему лучше жить ?  

332 користувача проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

4 години тому, karbo сказав:

Пригадую армійську приказку- хохол без лічки как та бєз затичкі)))

Хтось тут про грамоту писав? image.gif.1fe773d8e023949069254501536d3959.gif
А ще скажу, що цю приказку вигадав ваш «родич», той самий який видумував анекдоти про скнарість та жлобство українців,

щоб ніхто не звертав уваги як сам він по сто разів заварює чай однією заваркою. image.gif.ce5d954eea4182525ed048e376b9d0ed.gif

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, vadimv сказал:

Нє, просто в цій темі вибудована хибна парадігма або будинок, або квартира. Інших варіантів ніби і не існує. А вони ж існують (я прямо зараз це бачу з вікна).

Ну там дійсно багато понтуватих хат набудовано. Якось проїзжали там на машині. Але найбільш понтовим місцем я б назвав Верхню Апшу в Закарпатті. Там за кордоном в Румунії є село-близнк цієї апші (теж якось проїзжали). Ото де дійсно понти в циганському стилі - з блискучими воротами, мармуровими левами, фонтанами, колонами, балконами і сходами, 3-4-поверховими палацами з позолоченою бляхою замість даху. )

Якби циганам я не дивуюся, це у них в крові. 

Що стосується цієї теми, то питання поставлено досить таке правильно тому, що воно стосується абсолютної більшості українців. І на превеликий жаль приходиться вибирати між картопля у будинку в селі та квартира без картоплі в місті.

Посилання на коментар

3 минуты назад, Фрай сказал:

Хтось тут про грамоту писав? image.gif.1fe773d8e023949069254501536d3959.gif
А ще скажу, що цю приказку вигадав ваш «родич», той самий який видумував анекдоти про скнарість та жлобство українців

і по сто разів заварював чай однією заваркою. image.gif.ce5d954eea4182525ed048e376b9d0ed.gif

Я перепрошую, але я відрізняю хохла від українця.

Мені в армії пропонували все: і лички і зірочки на погони. 

Змінено користувачем karbo
Посилання на коментар

17 хвилин тому, karbo сказав:

на превеликий жаль приходиться вибирати між картопля у будинку в селі та квартира без картоплі в місті.

Я за своє життя її стільки накопався, що влітку 2023 мене вже тіпало від одного погляду на ті кляті грядки...

Її спочатку витягни з погріба, закопай (а перед цим ще землю перекопай), потім обгортай щоб не вимерзла, потім поливай щоб не засохла, потім жуків ганяй щоб не з'їли, а потім ще й викопай (стільки, скільки й закопав) і знову тягни у погріб. Це навіть не мартишкін труд, а якась каторга за якісь гріхи. Одного разу я ледь не здох, викопуючи ті кляті надцять соток. Краще б марахвон пробіг...

А коли я побачив, як в Карпатах картоплю в глину з камінням закопують на схилах у 45 градусів - то взагалі прифігів від таких розкладів...

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, vadimv сказал:

Я за своє життя її стільки накопався, що влітку 2023 мене вже тіпало від одного погляду на ті кляті грядки...

Я розумію, я від маленького копав. У нас це називали не копати картоплю, а брати.

Посилання на коментар

35 хвилин тому, karbo сказав:

Якби циганам я не дивуюся, це у них в крові. 

Що стосується цієї теми, то питання поставлено досить таке правильно тому, що воно стосується абсолютної більшості українців. І на превеликий жаль приходиться вибирати між картопля у будинку в селі та квартира без картоплі в місті.

Шо це за маячня? 
В мене квартира з городом, гаражем, бомбосховищем, мангалом в садку з білками і лісовими птахами. Правда город віддав людям, щоб земля оброблялася. Картоплю садять. 
В сусідньому містечку пʼятиповерхівка, два останніх підʼїзди прями в лісі. На пікнік нікуди їхати не треба. 
І таких варіантів по Українці овердобіса.

Посилання на коментар

16 минут назад, ozor сказал:

Шо це за маячня? 
В мене квартира з городом, гаражем, бомбосховищем, мангалом в садку з білками і лісовими птахами. Правда город віддав людям, щоб земля оброблялася. Картоплю садять. 
В сусідньому містечку пʼятиповерхівка, два останніх підʼїзди прями в лісі. На пікнік нікуди їхати не треба. 
І таких варіантів по Українці овердобіса.

Я радий за тебе

• Дякую 1
Посилання на коментар

1. Питання в цій темі зрозумілі, бо розраховані на тих, хто в змозі побудувати будинок і, до речі, обслуговувати його хоч самі, хоч за допомогою платні людям, що будуть це робити за вас. Тому і питання, що вам більше до вподоби - будинок чи квартира, розраховані на забудовників форуму, що мають чи мали квартиру та поміняли життя в місті на життя в заміському будинку. Фантазії на кшталт того, що пенсіонер в селі має хату, колодязь та (умовно) 60 соток городу, або приклади тих, хто вештається заморськими бомжатниками, це не сюди.

2. "Тикати", як я тут читаю через допис з появою окремих персонажів, в українській побутової культурі не прийнято було. Мої бабусі з дідусем та мої батьки (відповідно) мешкали на маленькому хуторі серед ланів Кіровоградщини. Все життя я чула ввічливе " мамо, ви..." від своїх батьків до їх батьків і, звісно, що я зверталась до бабусь та дідуся теж на "ви". Але на моєму поколінні ця традиція перервалась (в моїй родині), тож я вже зверталась до своїх батьків "ти" але тикати всім навкруги це  неповага до сторонньої людини і мотивувати це тим, що інтернет всіх порівнює, це дурниці. Навіть в темі про війну, де зібрання людей з різною культурою спілкування, це викликає спротив у вигляді виразу " тикай собі в .....".

3. Стосовно самої теми. Квартира чи будинок. Вважаю обидва варіанта не взаємовиключними. Все залежить від життєвих обставин, бажань та можливостей, як фінансових так і здоров'я. Був час, коли мене влаштовувало життя в місті ( з багатьох причин) і достатньо було на вихідних поїхати за місто та посидіти з вудкою на березі ставка. Потім, з цікавості, побудували будинок і мене місто не приваблювало взагалі. В чому згодна з думкою, що лунає тут на останніх сторінках, що з віком, коли тобі на 7-й десяток, стає обтяжливо самому поратися в саду та підтримувати ділянку в належному стані, якщо мова їде за 30 соток. Звісно, воно привабливо, що нема сусідів поруч, що тиша навкруги, але це потребує зусиль, або фізичних, або фінансових.  Коли в країні війна, в багатьох змінюються обставини і життєві пріоритети. І балаканина в цій темі здається чимось не сумісним з тим, що коїться в країні. Звісно, це мій особистий погляд.

І наостанок, стосовно глухого села та умов життя там. На тому хуторі, про який я писала, залишилось "живих" 5-7 дворів. І це садиби моїх родичів. Щоб добратись туди за мирних часів, треба було їхати звичайною залізницею, потім вузькоколійкою, потім ще 2 км пішки чи автівкою грунтовою дорогою, що пролягала серед ланів. Зараз туди добратись можна тільки автівкою. Хати звичайні, сільські, колодязь та туалет на вулиці. Це те, що було в моєму дитинстві. Але якщо люди хочуть облаштувати своє життя, то не скиглять, що в поважному віці мусять доживати з туалетом на дворі та водою з криниці. Мої родичі  все життя прожили на тому хуторі, робота та, що була в селі (колгоспі), пенсія теж звичайна, але і воду провели в будинок, і бойлер поставили, і ванну кімнату з унітазом-душем-ванною зробили в будинку. Тож все залежить від людини, як облаштувати своє життя.

• Лайк 6
  • Дякую 2
Посилання на коментар

8 часов назад, allanek сказал:

Тикати", як я тут читаю через допис з появою окремих персонажів, в українській побутової культурі не прийнято було. Мої бабусі з дідусем та мої батьки (відповідно) мешкали на маленькому хуторі серед ланів Кіровоградщини. Все життя я чула ввічливе " мамо, ви..." від своїх батьків до їх батьків і, звісно, що я зверталась до бабусь та дідуся теж на "ви". Але на моєму поколінні ця традиція перервалась (в моїй родині), тож я вже зверталась до своїх батьків "ти" але тикати всім навкруги це  неповага до сторонньої людини і мотивувати це тим, що інтернет всіх порівнює, це дурниці. Навіть в темі про війну, де зібрання людей з різною культурою спілкування, це викликає спротив у вигляді виразу " тикай собі в .....".

В сучасному світі, особливо в інтернет-спілкуванні, межі між формальним і неформальним звертанням розмиваються. Люди часто переходять на "ти", щоб створити відчуття близькості або через те, що це стало нормою в онлайн-спільнотах. 

Якщо ти особисто живеш в дрімучому архаїчному світі, то це твій вибір.

Я би тобі порадив щоби зберегти твою нервову систему не користуватись інтернетом. Спілкуйся виключно офлайн. Це дозволить зберегти тобі самоповагу. Збільшить твою самооцінку.

• Хаха 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Та заспокойтеся ви, вона вже поїхала. Раніше, треба було на ти переходити. 

• Хаха 2
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

sobache-serdce-01.jpg

4 часа назад, ozor сказал:

вона вже поїхала.

А я пробував здогадатися що би це означало)))

• Хаха 1
Посилання на коментар

15 часов назад, allanek сказал:

наостанок, стосовно глухого села та умов життя там. На тому хуторі, про який я писала, залишилось "живих" 5-7 дворів. І це садиби моїх родичів. Щоб добратись туди за мирних часів, треба було їхати звичайною залізницею, потім вузькоколійкою, потім ще 2 км пішки чи автівкою грунтовою дорогою, що пролягала серед ланів. Зараз туди добратись можна тільки автівкою. Хати звичайні, сільські, колодязь та туалет на вулиці. Це те, що було в моєму дитинстві. Але якщо люди хочуть облаштувати своє життя, то не скиглять, що в поважному віці мусять доживати з туалетом на дворі та водою з криниці. Мої родичі  все життя прожили на тому хуторі, робота та, що була в селі (колгоспі), пенсія теж звичайна, але і воду провели в будинок, і бойлер поставили, і ванну кімнату з унітазом-душем-ванною зробили в будинку. Тож все залежить від людини, як облаштувати своє життя.

Читати вмієш?))

Справа йде про вибір між інвестуванням в сільський будинок на старість та залишаючись у місті, інвестувати в пасивний дохід.

Таки не вмієш, або не розумієш прочитане. Правда, ти така не одна. Тож насолоджуйтесь компанією))

Чим більше інвестуєш в сільський будинок, тим біднішим стаєш, тим складніше і дорожче це все обслуговувати. 

Тоді як в міській квартирі в тебе буде весь комфорт постійний стабільний і без всякого втручання в його обслуговування. 

Надлишкові кошти інвестуєш в пасивний дохід.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

6 годин тому, karbo сказав:

А я пробував здогадатися що би це означало)))

Нє буду ходіть кругамі, скажу прямо

www.instagram.com/reel/DAuuYFhCrAJ/?igsh=MXFucWpucjYzZHJoZQ==

Намагайтеся пробувати, український ви наш, поділитеся враженнями, яка вона на смак.

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 годин тому, karbo сказав:

Таки не вмієш, або не розумієш прочитане.

"Тикалка" назву теми бачило? Стосовно інвестицій це інша тема. Тож і "не вмієш", і " не розумієш".

7 годин тому, karbo сказав:

Тож насолоджуйтесь компанією))

А що це за манера така- вказувати кому та що робити? Щоб так поводитись  треба бути натренованим, щоб постійно бігти або за кораблем, або за обрій. Тоді зрозуміла така цікавість до впливу бігу на "тело".

• Лайк 1
Посилання на коментар

жить хорошо в хорошей квартире в хорошем месте, где все в пешей доступности, если квартира с терассой то это только в плюс...

одновременно с такой квартирой хорошо иметь дом, который не уступает квартире в комфорте - должно быть минимум соседей, до города должно быть до 30 минут на машине, должна работать доставка продуктов на постоянной основе из больших магазинов, желательно наличие аптеки, нп, амбулатории, лес и озеро, можно на удалении, хорошие виды и подальше от больших дорог. 

так же одновременно с хорошей квартирой и хорошим домом, хорошо иметь недвижимость за границей и менять картинку в разное время года или под настроение.

если на все это денег нет, то у каждого свое "хорошо"

для молодых - город

для взрозлых - село

• Лайк 6
Посилання на коментар

3 часа назад, allanek сказал:

Тикалка" назву теми бачило? Стосовно інвестицій це інша тема. Тож і "не вмієш", і " не розумієш".

Ти , як і всі з завищеним рівнем самоповаги, хамиш. І що тоді варто твоє викання? Внутрішньо ви брудні невиховані істоти.

А тепер щодо теми. Тема про вибір між проживанням в квартирі, де тісно, але є можливість отримувати зовнішній комфорт у вигляді цілого ряду послуг, які в селі по замовчуванню не доступні. І інвестуванням в сільський будинок.

Якщо тобі не зрозуміло, що означає термін інвестицій, то спробуй прочитати. Якщо не дійде з першого разу, то спробуй вдруге і так до безкінечності.

Чому саме інвестування, а не просто проживання в сільській місцевості? 

Теж спробуй самостійно задуматись над цим. 

Так ось, в  квартирі ти просто проживаєш, а кошти, енергію, всі свої зусилля ти інвестуєш в фінансову подушку на майбутнє. 

Проживаючи в селі ти інвестуєш ціле своє життя в будинок, в цю гробану оселю, і так до самої смерті.

• Хаха 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, karbo сказав:

кошти, енергію, всі свої зусилля ти інвестуєш в фінансову подушку на майбутнє. 

...а потім починається світова війна і виявляється, що немає ніякого майбутнього )

І як казав один інвестор - зустрічаються отак два інвестора після таких подій. Один всі кошти, енергію, всі свої зусилля все життя інвестував у фінансову подушку на майбутнє. А інший пожив у своєму будинку біля соснового лісу на березі річки, катався на велосипеді, купався в озерах, бачив рибок і корали у Червоному морі, їздив на Гоа, в Таїланд і Мальдіви, об'їхав Волинь, Карпати, Прикарпаття і Закарпаття, проїхав через Європу, об'їхав всю Іспанію від океану до океану. І різниця між ними тільки в тому, що у другого є спогади, а у першого тільки мозолі )

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, vadimv сказал:

...а потім починається світова війна і виявляється, що немає ніякого майбутнього )

Якщо ти накупив золото наприклад, то можеш його міняти на кусок хліба.

• Хаха 1
Посилання на коментар

Тільки що, karbo сказав:

Якщо ти накупив золото наприклад, то можеш його міняти на кусок хліба.

Це якщо це золото у тебе не конфіскували. Як під час великої депресії )

Посилання на коментар

3 минуты назад, vadimv сказал:

Це якщо це золото у тебе не конфіскували. Як під час великої депресії )

В тебе занадто багато якщо. Спробуй ближче до реальності. А реальність така, що люди з наявними коштами значно легше шукають вихід в цій ситуації.

Від відкупитися до прокормитися.

• Хаха 1
Посилання на коментар

Почитав історії забудовників, які відійшли у вічність, залишивши по собі недобудовані оселі, борги... Не хотілось би проходитись по конкретних особах, вони вже не зможуть відповісти, і це було би некоректно з моєї сторони. 

Але кожен з вас може самостійно ознайомитись з цим і зробити свої висновки. 

Там залишились дружини які елементарно не вивозять. 

Такими же ви залишитесь, в такому стані, коли вас застане старість. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

22 минуты назад, karbo сказал:

Все з точністю до навпаки.

пусть будет наоборот. кому как и что нравится.

как по мне, я бы не строил дом, если бы имел на тот момент опыт из сегодняшнего дня 🙂 он не нужен просто. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 годину тому, nosatiy сказав:

жить хорошо в хорошей квартире в хорошем месте, где все в пешей доступности, если квартира с терассой то это только в плюс...

одновременно с такой квартирой хорошо иметь дом, который не уступает квартире в комфорте - должно быть минимум соседей, до города должно быть до 30 минут на машине, должна работать доставка продуктов на постоянной основе из больших магазинов, желательно наличие аптеки, нп, амбулатории, лес и озеро, можно на удалении, хорошие виды и подальше от больших дорог. 

так же одновременно с хорошей квартирой и хорошим домом, хорошо иметь недвижимость за границей и менять картинку в разное время года или под настроение.

если на все это денег нет, то у каждого свое "хорошо"

для молодых - город

для взрозлых - село

Кілька домів, як на мене, то забагато турбот, все потребує догляду (навіть, якщо доглядає спеціально навчена людина), фінансової підтримки, це забирає час життя, але декому до вподоби.

Для себе збирався на пенсію (після 50-ти), поки в нормальних силах, зробити подвір'я у селі, бо життя у мурашниках то не моє, тому в село 😉

Якщо буде якось, і продовжу, але тре буде ще в місті працювати, то зроблю щось своє маленьке-маленьке у мурашнику

(своє, бо спати на чужих матрацах мені гидливо), та залишити один з обладнаних під електромобіль гаражів поряд, щоб йти до нього, як і зараз, хвилину.

До цього я просто у п'ятницю, а то і в четвер просто уїжджав з міста або на човні, або машиною, повертався у понеділок-вівторок заробляти гроші.

Завжди було якесь місце, "своє замістя" біля річки та лісу, хоч і колективне, де можна було вимити з себе бруд міста, почувати себе комфортно.

Кожному своє, в мене такі думки )

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...