Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

"Где жить хорошо". Квартира или дом. Плюсы и минусы.

MykolaG

Где по Вашему лучше жить ?  

334 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

3 минуты назад, nosatiy сказал:

пусть будет наоборот. кому как и что нравится.

как по мне, я бы не строил дом, если бы имел на тот момент опыт из сегодняшнего дня 🙂 он не нужен просто. 

Було би цікаво послухати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, DmiVady сказав:

Для себе збирався на пенсію (після 50-ти), поки в нормальних силах, зробити подвір'я у селі

Один політолух (не будемо називати прізвище, бо воно надто відоме) недавно заявив, що українська мрія про садок вишневий коло хати накрилася мідним тазом. І схоже, що назавжди надовго...

• Хаха 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, vadimv сказав:

Один політолух (не будемо називати прізвище, бо воно надто відоме) недавно заявив, що українська мрія про садок вишневий коло хати накрилася мідним тазом. І схоже, що назавжди надовго...

Ну, і тоді не проблема, якщо "зафіксувати збитки"  та продати, на моменті ця інвестиція принесе(з урахуванням розходів на підтримку) близько 400% у валюті, або 200% в афінажному золоті, для 6-ти років, 3 з яких війна, як на мене, непогано 😉, але то все одно не знакові гроші, щоб заганятися по тих процентах ))) не для того купувалося.

Змінено користувачем DmiVady
гр. помилки)
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, DmiVady сказав:

Ну, і тоді не проблема, якщо "зафіксувати збитки"  та продати, на моменті ця інвестиція принесе(з урахуванням розходів на підтримку) близько 400% у валюті, або 200% у золоті, для 6-ти років, 3 з яких війна, як на мене, непогано 😉, але то все одно не знакові гроші, щоб заганятися по тих процентах ))) не для того покупалося.

я помітив що як тільки переключаєш своє ставлення до матеріального зі "зберегти/повернути" на "хєр з ним, нове куплю" - все стає набагато простіше :flag1:

• Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

4 минуты назад, DmiVady сказал:

Ну, і тоді не проблема, якщо "зафіксувати збитки"  та продати, на моменті ця інвестиція принесе(з урахуванням розходів на підтримку) близько 400% у валюті, або 200% у золоті, для 6-ти років, 3 з яких війна, як на мене, непогано 😉, але то все одно не знакові гроші, щоб заганятися по тих процентах ))) не для того покупалося.

Не типова історія. Більшість з  таких інвестицій збиткові.

Змінено користувачем karbo
Посилання на коментар

17 хвилин тому, US7IGN сказав:

я помітив що як тільки переключаєш своє ставлення до матеріального зі "зберегти/повернути" на "хєр з ним, нове куплю" - все стає набагато простіше :flag1:

Мозок рахує не гроші, а мрії ))) тому іноді "фіксувати збитки" дуже важко.

Зараз, і надалі, постійний догляд буде потребувати коштів (які раніше бралися з оренди частини ділянок),

у якому розчиниться поступово вся ота "інвестиційна доцільність" )))

але знов таки, поки це не знакові гроші, то й перейматися за них якось нема сенсу.

Для мене на порядки важливіше питання "мрії" (жити так, як хочу), яка колись була сформульована дуже чітко:

"А ведь накоплю я на свой домик, чтобы речка... и лес рядом. И не радиации, ни тварей, ни сволочей разных..." ©

• Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

6 минут назад, DmiVady сказал:

Мозок рахує не гроші, а мрії ))) тому іноді "фіксувати збитки" дуже важко.

Зараз, і надалі, постійний догляд буде потребувати коштів (які раніше бралися з оренди частини ділянок),

у якому розчиниться поступово вся ота "інвестиційна доцільність" )))

але знов таки, поки це не знакові гроші, то й перейматися за них якось нема сенсу.

Для мене на порядки важливіше питання "мрії" (жити так, як хочу), яка колись була сформульована дуже чітко:

"А ведь накоплю я на свой домик, чтобы речка... и лес рядом. И не радиации, ни тварей, ни сволочей разных..." ©

Така мрія приречена на одиноку старість в пустій будівлі. 

Хоча це робиться за півроку від старості ніхто з місцевих про це чомусь не думає, не задається таким питанням.

Хіба що в тебе дочка Пелагея та син Пантелеймон.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Життя/існування динамічна річ, отже переглядати принципи та мрії потрібно мінімум раз на день :lol:

• Хаха 2
Посилання на коментар

2 години тому, nosatiy сказав:

жить хорошо в хорошей квартире в хорошем месте, где все в пешей доступности,

Жила в такій квартирі

2 години тому, nosatiy сказав:

одновременно с такой квартирой хорошо иметь дом, который не уступает квартире в комфорте - должно быть минимум соседей, до города должно быть до 30 минут на машине, должна работать доставка продуктов на постоянной основе из больших магазинов, желательно наличие аптеки, нп, амбулатории, лес и озеро, можно на удалении, хорошие виды и подальше от больших дорог. 

і будинок такий мала. Може я настільки невимоглива😁, але мені, з появою будинку, квартира стала не потрібна...зовсім. А з віком все сильніше стає бажання облаштувати своє життя таким чином, щоб менше часу витрачати на  побутовий клопіт. Тому житло повинно бути максимально комфортним, з мінімумом  "танців з бубном" біля нього.

1 година тому, DmiVady сказав:

(своє, бо спати на чужих матрацах мені гидливо),

Так само. Тому мені важливо мати свою затишну оселю, а не тинятися по бомжатникам. І думати про те, що ти можеш собі дозволити таку оселю треба не коли вже пенсія прийшла, а задовго до того.

• Лайк 3
Посилання на коментар

16 хвилин тому, US7IGN сказав:

Життя/існування динамічна річ, отже переглядати принципи та мрії потрібно мінімум раз на день :lol:

А чи вони (мрії) заважають бути гнучким у рішеннях, навіть, коли є радикальні зміни обставин, чи є гирями на ногах?

Будиночок може бути, наприклад, і біля озера поряд з Брно, або біля озера в Альпах ))) від цього він не перестане бути будиночком,

та й умови мрії будуть виконані (навіть може пощастити зі сволотами) 😉

Як там воно? : "дурень мрією багатіє" )))

От зафлудимо зараз усю тему хвілософією ))) тре дати місце серйозним розмовам ))))

• Лайк 2
Посилання на коментар

10 минут назад, allanek сказал:

Жила в такій квартирі

і будинок такий мала. Може я настільки невимоглива😁, але мені, з появою будинку, квартира стала не потрібна...зовсім. 

у вас просто дети выросли, а у меня садик, кружки, школа.

Змінено користувачем nosatiy
  • Лайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, allanek сказав:

важливо мати свою затишну оселю

Час затишних осель минув.

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
Посилання на коментар

До обласного центру мені сім км. Зимою, коли замете, добратись нереально. Тобто, жодна допомога до тебе не приїде. 

А тепер прикиньте, якщо ваша хата бодай 200 м від центральної дороги. Скільки днів вам прийдеться потратити на прочищення цієї відстані?

А тобі 70, В тебе ручки ножки болять.

Ще в 60 ти повний сил, тебе переповняє енергія, в тебе задуми і мрії. І зовсім мало залишилось до 70. Чому це нікого не доходить тут?

Невже ви гадаєте що у ваших 60 час зупиниться і буде тривати так до самої смерті?

Піднятись на горище по драбині в 70 років рівноцінно спробі самогубства.

Село дає простір поле навіть в буквальному значенні цього слова для фізичної активності, тоді як місто дає зовнішній комфорт та змогу заробляти.

Грубо кажучи, вибір між ліжко місцем в місті з комфортом зовні, та селом з можливістю горбатитись там до самої смерті.

Народився я в селі і прожив там до 55 років отож знаю про що говорю. На відміну від фантазерів.

Посилання на коментар

18 минут назад, karbo сказал:

якщо ваша хата бодай 200 м від центральної дороги

У нас такой снег раз в 5 лет.

Достаточно иметь запас продуктов и дров на неделю - полтры.

Посилання на коментар

1 минуту назад, DimaF сказал:

У нас такой снег раз в 5 лет.

Достаточно иметь запас продуктов и дров на неделю - полтры.

І ще запас здоров'я. 

Посилання на коментар

Мене в селі знають всі, я знаю багатьох, в разі чого там і родини є багато. І просто сусіди і знайомі. 

Можна до когось звернутись і вони таки поможуть. 

Зайда в селі завжди зайда. Йому заздрять, з нього хочуть скористатись, його хочуть мати. 

Ви абсолютно не знаєте психологію села, психологію сільського жителя.

Я би ні за що не пішов жити в  чуже село. 

Жити в чужій державі комфортніше як жити в чужому селі

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

37 хвилин тому, vadimv сказав:

Час затишних осель минув.

його ніколи і не було

• Лайк 1
Посилання на коментар

21 хвилину тому, US7IGN сказав:

його ніколи і не було

Ну, була якась "стабільність", яка давала можливість жити чи то в квартирі, чи то в будинку в режимі "я в домікє".

А починається таке цікаве життя, коли в будь-яку квартиру або будинок може прилетіти.

В Іспанії почухали потилицю і почали розробляти ПЛАН (не смійтеся!) дій для населення у випадку прильоту арєшніка.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

Тільки що, vadimv сказав:

Ну, була якась "стабільність", яка давала можливість жити чи то в квартирі, чи то в будинку в режимі "я в домікє".

ну може у когось і була :lol:

• Хаха 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, nosatiy сказав:

у вас просто дети выросли, а у меня садик, кружки, школа.

На той час коли школа-садік- кружки і була квартира та про заміський будинок у нас  не було думок. Вистачало вихідних  на ставку за містом. А от коли син виріс і ми залишились з чоловіком вдвох в квартирі, то стало зрозуміло, що треба чимось зайняти вільний час, якого стало забагато. Тому і вирішили, що продамо квартиру 105кв.м, купимо невелику квартиру (65кв.м) та ділянку. Коли побудували будинок, то в місто їхати, взагалі, не хотілось, тому і продали квартиру та гаражі, бо все це "добро" виявилось зовсім непотрібним. Звісно, що в вас може бути по-іншому, але ж ми тут розглядаємо те, що підходить кожному з нас окремо.

Навіть більше скажу. Коли син закінчив школу та поїхав навчатися до універу в Польщі, ми і йому одразу купили квартиру. Бо хто знав, чи залишиться він там після навчання, чи захоче повернутися. Купили квартиру, зробили ремонт, щоб він, коли приїжджав на канікули, залишався в місті, зустрічався з друзями і все таке. Довгий час квартира стояла закрита і багато хто зі знайомих дивувались, чому ми витрачаємо кошти на оплату комуналки, а не здаємо квартиру в оренду. Якщо дивитись зі сторони, начебто не раціонально так робити, але коли знайшовся покупець на квартиру, то його цікавило, щоб квартира була нова і без меблів. Ванна кімната та кухня не рахується. Тож не завжди очевидні речі- оренда замість закритої квартири, мають раціональність. Іноді  не раціональні речі виправдовують себе більше, чим звичний шлях.

• Лайк 5
Посилання на коментар

15 минут назад, allanek сказал:

Тому і вирішили, що продамо квартиру 105кв.м, купимо невелику квартиру (65кв.м) та ділянку. Коли побудували будинок, то в місто їхати, взагалі, не хотілось, тому і продали квартиру та гаражі, бо все це "добро" виявилось зовсім непотрібним

Спробуй таки трохи читати 

В 30.01.2016 в 10:55, MykolaG сказал:

Не миллионер, поэтому есть только один "выстрел" куда вложиться: начать стройку или на 10 лет в кредит на покупку 1-2К.

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, ozor сказал:

Це вам не Вадим.

Як там Польща? Зайшла? Куди ще дивились, крім неї?

Таки поїхала?))

Посилання на коментар

22 хвилини тому, ozor сказав:

Як там Польща? Зайшла? Куди ще дивились, крім неї?

Та я на неї не дивилась поки. В Польщі мені завжди подобалось, бо маю польське коріння. І квартиру тут теж маю, вірніше сказати, що то квартира сина. В Києві продали, в Польщі купили. Давно. Тепер спостерігаю, як швидко вона зростає в ціні.  Квартира гарна, двоповерхова, з виходом в парк .

Стосовно моїх планів... Хочеш насмішити Бога... тому поки в роздумах, коли вирішимо, де купити нерухомість та купимо, то розповім, якщо буде цікаво .

Єдине, що можу сказати- навряд чи це буде будинок.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...