ostap024 Опубліковано: 14 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 14 лютого 2019 В мене n70-52 гофри 110 вистачає з головою 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 18 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 18 лютого 2019 Потрібно забезпечити січення 125мм у діаметрі. Краще зараз зробити добре, ніж потім камін буде гаснути з зачиненими дверцятами. Якщо прокласти магістраль 160мм каналізаційною трубою не буде дрова у димохід затягувати??:D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serges Опубліковано: 22 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2019 Доброй ночи, вам сегодня звонил ваш дилер продавший мне 740 топку и скидывал видео с моей проблемой. Топка была куплена 2 года назад, но пользоваться начали этой зимой, первая протопка была демонстративная-пару поленьев, вторая сегодня. После третьей закладки перестала закрываться дверь, её перекосило. Ваш ответ-после остывания топки подтянуть петли двери. Вам не кажется, что это всё же гарантийный случай и лучше прислать человека, который знает как и куда тянуть петли? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serges Опубліковано: 23 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2019 Петли выставил и подтянул, единственная сложность-болты под звёздочку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 23 лютого 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2019 Доброй ночи, вам сегодня звонил ваш дилер продавший мне 740 топку и скидывал видео с моей проблемой. Топка была куплена 2 года назад, но пользоваться начали этой зимой, первая протопка была демонстративная-пару поленьев, вторая сегодня. После третьей закладки перестала закрываться дверь, её перекосило. Ваш ответ-после остывания топки подтянуть петли двери. Вам не кажется, что это всё же гарантийный случай и лучше прислать человека, который знает как и куда тянуть петли? Так, мені здається, це проблема продукту. Петлі не повинні з'їжджати. Якщо вже самі підтягли, то це гідний вчинок, але дилер міг би приїхати, а виробництво могло б і зробити висновки про проблему. Я повідомлю їх, щоб в понеділок відправили ключ. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serges Опубліковано: 23 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2019 Так, мені здається, це проблема продукту. Петлі не повинні з'їжджати. Якщо вже самі підтягли, то це гідний вчинок, але дилер міг би приїхати, а виробництво могло б і зробити висновки про проблему. Я повідомлю їх, щоб в понеділок відправили ключ. Не беспокойтесь, я честно говоря запаниковал, читал что у стальных топок случается перекос от нагрева, с другой стороны стекло осталось целое, значит всё таки петли. Верхние болты ослабли, выставил, подтянул, протопил, всё-ок. Топка очень нравится, стекло чистое, плиты самоочищаются при протопке, ручка холодная, с розжигом вообще нет проблем-с одной спички, спасибо Алексею (думаю Sheridan знает о ком говорю), за грамотно собранный подвод и отвод. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokar Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Якщо не заперечує шоновне панство, додам свої "5 коп" відносно труби підводу повітря до топки. Я собі заклав 110 трубу (2,5 м) з невеличким нахилом в бік вулиці. Розуміючи, що діаметр малуватий, на виході труби поставив пластиковий ящик-дощоприймач. Верхня решітка (кришка ящика) на рівні підлоги. До кришки приєднав трійник 125 мм з якого іде забір повітря в топку і до стабілізатора тяги. Це для того, щоб стабілізатор забирав повітря холодне на рівні підлоги, а не тепле над топкою. В гофрі, що йде до стабілізатора зробив додатковий отвір на рівні +30-40 см вище підлоги, інакше топка та стабілізатор починають "змагатися" за повітря. З оглядом на це радив би закладати в підлогу саме 150-160 трубу. Фото вже застаріле... під топкою кишка з плівки замінена на оцинковку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
msgarry Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Тоже заложил 110 трубу. Буду менять пока не поздно на 160. В четверг приедут перебурят цоколь. А есть смысл в сливе конденсата в канализацию?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OleG 67 Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Раз уж заговорили о подводке воздуха, спрошу и я. Какой выход у топки 70x52TM? В технической документации не указано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokar Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Якшо Ви про той конденсат, що влітку буде утрорюватись в трубі повітроподачі, то я зробив наклон назовні і під відмостку закладу 40-50 ку також з наклоном від будинку. В каналізацію то дуже круто як на мене. Це ж просто вода. А конденсату в трубі комина за рік збирається 100-150 г разом з дощем (вихід комина у мене відкритий, труба утеплена нержавійка). Стоїть під ревізією половина бутля 6-ти літрового. Це другий сезон, зливав 2 рази. Вхід 125-130, (125 оцинковка налазить дуже суперщільно) вихід 200. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OleG 67 Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Вхід 125-130, (125 оцинковка налазить дуже суперщільно) вихід 200. Я имел ввиду вход воздуха, если это конечно адресовано мне, спасибо. А у вас именно 70х52ТМ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokar Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Ще один момент. Я в стандартній номенклатурі не знайшов адекватної ревізії для прочистки труби комина. Такої шоб можна було скористатися штангами-подовжувачами з пластиковою щіткою на робочому кінці і дрелькою чи шуриком на протилежному кінці. Прийшлось зробити дверцята 150х170 мм з нержавійки на кінці труби. Вийшло класно, але цю фігню краще робити до того як трубу встановлено (або вмуровано в стіну, як у мене). Зате тепер прочистка майже стерильний процес. Дверцята відкриваються, на їх місце кріпиться технологічна кришка з ущільненням і проходом для прочисних штанг, далі шурик і вперед до самого верху. В кінці чекаєм поки сажа в комині сяде і циклоном все зібрати. Рекомендую! Добавлено через 7 минут А у вас именно 70х52ТМ? У мене 70х52 WM (водяний контур). Я на вхідний фланець одів 125 коліно. Без всяких хомутів і кріплень. Сідає суперщільно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OleG 67 Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Так если производителем предусмотрено 125 вход, стоит ли увеличивать до 160? Мне вот-вот придётся трубу закладывать в стяжку, не хочется промахнуться, или тут тот случай, пусть лучше больше, топка возьмёт нужное? А что на это скажет уважаемый Sheridan. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokar Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 А раптом Ви захочете стабілізатор тяги? І шоб повітря не з кімнати в трубу, а з вулиці? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OleG 67 Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 І шоб повітря не з кімнати в трубу, а з вулиці? Может я чего-то недопонял, подводка воздуха к топке через трубу, и подразумевается с улицы. А про стабилизатор тяги не знаю, отговаривают. Да и ставить я буду Шидель. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokar Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 ... отговаривают. Да и ставить я буду Шидель. Це, звичайно, на Ваш розсуд, ставити стаб. чи ні. Я ставив після сезону без стабілізатора. Мені більше подобається картинка горіння з ним. В принципі, можна зробити відео з стабілізатором і без поки обудову каміна не зроблено... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OleG 67 Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Ну не знаю, я не разбираюсь, сказали, что на самой топке есть регулировка, которая и заменяет стабилизатор. А видео конечно же сделайте, думаю многим будет интересно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gokar Опубліковано: 25 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2019 Може не показово вийшло, але поки так: we.tl/t-nTZEFGQaWT VID_stab.mp4 знято з працюючим стаб-ом, потім стаб. заблоковано і знято VID_no_stab.mp4 це вже не горіння, а "шашлична" стадія. Проте видно на відео з залоченим стабом як іскри стартують "в космос" і розжарення вугілля збільшилось. З працюючим стабом іскри не летять і, напевно, відбір тепла в водяному контурі кращий за рахунок меньшої швидкості вихідних газів. Хоча, можливо, що спрацює зворотній зв'язок і контролер прикриє вхідний потік і зменьшить інтенсивність потоку газів...? Але там ще треба враховувати постійні часу контролера, нагріву датчика темп. вихідних газів... Все не просто. Якось ще спробую повторити коли ще більше "живого" вогню в каміні і таки помию скло. Добавлено через 14 минут ... коли вхідний дросель зменьшує кількість повітря на вході топки, то зменьшується і кількість вихідних газів, а, значить, і теплопередача зменьшиться. Здається мені, що система, все ж, буде більш ефективною із стаб-ом. Можу помилятись, звичайно... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NEX-HELP Опубліковано: 26 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 26 лютого 2019 Может я чего-то недопонял, подводка воздуха к топке через трубу, и подразумевается с улицы. А про стабилизатор тяги не знаю, отговаривают. Да и ставить я буду Шидель. По поводу подвода воздуха к потребителю,что бы не заморачиваться с покупкой труб и других расходов и хлопот по работе,обратите внимание на дымоходы Heluz c внутренней системой самозабора воздуха в одноходовом дымоходе IZOSTAT DUO -https://www.youtube.com/watch?v=qYXLkvah9Yo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OleG 67 Опубліковано: 27 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2019 обратите внимание на дымоходы Heluz c внутренней системой самозабора воздуха в одноходовом дымоходе IZOSTAT DUO Как же работает этот самозабор воздуха, если вывести на крышу, то самозабор воздуха будет из топки, а не с улицы в топку. Да ладно, не хочу вникать, дымоход будет Шидель, и двухходовой, в одном канале фановая труба пойдёт. Всё равно, спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NEX-HELP Опубліковано: 27 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2019 Как же работает этот самозабор воздуха, если вывести на крышу, то самозабор воздуха будет из топки, а не с улицы в топку. Да ладно, не хочу вникать, дымоход будет Шидель, и двухходовой, в одном канале фановая труба пойдёт. Всё равно, спасибо. Очень просто работает,посмотрите еще раз видео-ссылка в ютубе по этим дымоходам выше я писал. Если Вы предпочитаете переплачивать и делать двойную работу,это дело Ваше. На картинке хорошо показано как работает одноходовой дымоход. Подробнее узнавайте здесь - https://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=215582 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
OleG 67 Опубліковано: 27 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 27 лютого 2019 NEX-HELP У вас установлен Heluz? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 28 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2019 На картинке хорошо показано как работает одноходовой дымоход. И ледяной входящий воздух вымораживает как наружные стенки конструкции так и сам керамический дымоход? Такое себе решение... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 28 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2019 И ледяной входящий воздух вымораживает как наружные стенки конструкции так и сам керамический дымоход? Такое себе решение... А рекуператор зачем придумали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NEX-HELP Опубліковано: 28 лютого 2019 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2019 И ледяной входящий воздух вымораживает как наружные стенки конструкции так и сам керамический дымоход? Такое себе решение... __________________ Вы же не знаете эту систему,зачем коментировать то,что Вы не знаете. А рекуператор зачем придумали? Рекуператор нужен в домах из газо-бетона,где плохо с паропроницаемостью,чтобы повышать расходы для застройщиков. NEX-HELP У вас установлен Heluz? Если Вам интересен этот вариант то в Киеве можно посмотреть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз