Дорофеев Сергей Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 21 минуту назад, porterlv сказал: Для опалення підлогами вистачає +30 -35 градусів. Для чого в підлогу 55 я раально хз... Да. 30-35 для отопления хватает. В комнате будет тепло но ходить будете по холодному (на ощуп) полу. Чтоб комфортно ходить по теплой плитке нужно 40-45° Может 55 ставят на ночной тариф. Чтобы денем не включать? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 5 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав: Чтоб комфортно ходить по теплой плитке нужно 40-45° Так, розкажіть мені як воно з ТП і коли мені буде комфортно. А то я за 10 років ніяк не розберусь з тими питаннями. По ходу, ви підлогу і літом підігріваєте, для комфорту? До +45? Змінено 18 березня користувачем porterlv 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 4 години тому, nosatiy сказав: вывод - не давать высокую температуру, может лопнуть когда угодно и где угодно. Теплый пол для комфорта а не обогрева. Висновок неправильний , тим більше ви не перевищили максимально допустиму , для ТП , температуру. А можете показати на плані де саме тріснуло , або хоча б схематично ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 41 минуту назад, porterlv сказал: А то я за 10 років ніяк не розберусь з тими питаннями. Я поверю на слово. Сколько км теплых полов раскатали? Змінено 18 березня користувачем Дорофеев Сергей Самый интересный для себя проект. Это на 9-ом этаже девятиэтажки. Теплый пол от радиатора с возможностью переключения на полотенцесушитель в межсезонье. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 13 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав: Сколько км теплых полов раскатали? Я їх на розкатую. Я на них з веху живу і ходжу. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня Только что, porterlv сказал: Я їх на розкатую. Я на них з веху живу і ходжу. Дякую. Я так и подумал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 46 минут назад, andrey_ka сказал: Висновок неправильний , тим більше ви не перевищили максимально допустиму , для ТП , температуру. А можете показати на плані де саме тріснуло , або хоча б схематично ? кто его знает, как я раньше превышал и на сколько... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 5 годин тому, nosatiy сказав: понял. у меня нет таких скруглений. А там часом не проходить межа контурів теплої підлоги? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня схоже, що так, там є відступ і плитка зовсім не гаряча Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 часа назад, МакДо сказал: У разі великих тепловтрат будинку. в мене немає великіх тепловтрат, досить теплий будинок і довго не вистигає. більш нагрітий теплоносій давав для батарей, а підлогу прикручував але бувало і забував прикрутити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
gendruk Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Да. 30-35 для отопления хватает. В комнате будет тепло но ходить будете по холодному (на ощуп) полу. Чтоб комфортно ходить по теплой плитке нужно 40-45° Может 55 ставят на ночной тариф. Чтобы денем не включать? При подачі 30-35 підлога тепла і комфортна, я в батереї за зиму більше 50 не давав 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 1 годину тому, nosatiy сказав: кто его знает, как я раньше превышал и на сколько... А деформаційні шви в стяжці /плитці є ? Як мінімум така конфігурація має бути розділена деф. швами. Якщо немає , то це може бути причиною створення напруги і як наслідок поява тріщин. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня на стяжці є, а от на плитці скоріше за все ні бо формат міг не попадати на ці деформаційні шви. цікаво, що стільки років прошло і тріснула, думав питання вирішене, все прогріто. планую не давати більше ніж 40 в підлогу тепер ніколи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 10 хвилин тому, nosatiy сказав: на стяжці є, а от на плитці скоріше за все ні бо формат міг не попадати на ці деформаційні шви. цікаво, що стільки років прошло і тріснула, думав питання вирішене, все прогріто. планую не давати більше ніж 40 в підлогу тепер ніколи. Там де тонко , там і рветься. Ви ж його не один раз нігріли і все , воно ж постійно нагрівається /охолоджується , постійно у русі. От і склались такі умови що трісло. А трісло , бо не було компенсатора (деф. швів) на плитці . ПС.. Якщо хотіли зберегти цілісність швів плитки , потрібно було починати укладання плитки відштовюючись від деф. швів стяжки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 18 минут назад, andrey_ka сказал: ПС.. Якщо хотіли зберегти цілісність швів плитки , потрібно було починати укладання плитки відштовюючись від деф. швів стяжки. 👍 наука на майбутне 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 20 минут назад, andrey_ka сказал: Якщо хотіли зберегти цілісність швів плитки , потрібно було починати укладання плитки відштовюючись від деф. швів стяжки А если в помещении 3 контура? Делать подрезку по шву? Или вы, как мастер, рассчитаете расположение компенсационных швов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 минуты назад, Дорофеев Сергей сказал: А если в помещении 3 контура? Делать подрезку по шву? Или вы, как мастер, рассчитаете расположение компенсационных швов. Не соромтеся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 15 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав: А если в помещении 3 контура? Значить 3. Не зрозумів питання. Якщо три в одній стяжці , то вони мають гріти з однаковою температурою (об`єднати на якийсь один керуючий пристрій). 15 хвилин тому, Vikctor сказав: Делать подрезку по шву? Завжди. Деф. шви мають повторюватись на всіх шарах підлоги. 19 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав: Или вы, как мастер, рассчитаете расположение компенсационных швов. Вони не розраховуються , вони задаються конфігурацією стяжки. І всі подальші танці з бубном навколо них. Далі ,або розкладати плитку відносно них , або різати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 4 часа назад, Дорофеев Сергей сказал: Я поверю на слово. Сколько км теплых полов раскатали? Три контура, два компенсационных шва. Для вас простая просьба. Проложить контура чтоб они совпали с раскладкой будущей, неизвестно какой плитки. Все вы теоретики и мечтатели. Эти компенсационные швы, те кто стяжки заливает ( особенно машинные) вырезают заранее. Чтоб полировать не мешали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 14 минут назад, andrey_ka сказал: Завжди. Деф. шви мають повторюватись на всіх шарах підлоги. Я не задавав того питання, яке ви якимось чином процітували як моє. Змінено 18 березня користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Я не задавав того питання, яке ви якимось чином процітували як моє. Сорі! Мабуть , випадково скопіював цитату з вашого повідомлення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 54 хвилини тому, Дорофеев Сергей сказав: Все вы теоретики и мечтатели. Эти компенсационные швы, те кто стяжки заливает ( особенно машинные) вырезают заранее. Чтоб полировать не мешали. Розшифруйте , це як? Нарізають шви , ще до заливки стяжки ? І, !!! відсутність швів заважає полірувати ? ПС.. Деформаційні шви ніхто , ніколи не нарізає ! 54 хвилини тому, Дорофеев Сергей сказав: Три контура, два компенсационных шва. Для вас простая просьба. Проложить контура чтоб они совпали с раскладкой будущей, неизвестно какой плитки. Змінено 18 березня користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 44 минуты назад, andrey_ka сказал: Розшифруйте , це як? Нарізають шви , ще до заливки стяжки ? І, !!! відсутність швів заважає полірувати ? ПС.. Деформаційні шви ніхто , ніколи не нарізає ! Ну и к чему этот рисунок? Или вы не понимаете что три контура (2 компенсационных шва будут находится в одном помещении? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 10 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Ну и к чему этот рисунок? Или вы не понимаете что три контура (2 компенсационных шва будут находится в одном помещении? Зовсім не розумію. На малюнку одне приміщення (обведено червоним) , два компенсаційних шва і чотири контури. Чотири , тому що приміщення велике. Що не так ? Якщо вам не складно , намалюйте своє питання , або хоча б доповніть його малюнком. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 12 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Проложить контура чтоб они совпали с раскладкой будущей, неизвестно какой плитки Я майстру наголошував, щоб починав укладку плитки зі шва, накшталт з цього місця, часто було 55 градусів подача в підлогу, 5 років поки все норм 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз