Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Повышение тарифов на электроэнергию для населения с потреблением более 500 кВт в мес.

БеLка

Рекомендовані повідомлення

[QUOTE=Kirill_Dnepr;5330777]Нет, газом дешевле. Вопрос в правильно подобранной СО и ГВС. У меня два объекта, один газ второй электро в тёплые полы. Могу как бы сравнить.[/QUOTE] соглашусь. газом дешевле, при правильно построеном доме и хорошо подобраном оборудовании. даже при изменившейся цене на газ.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=anabioz;5330821]А есть где почитать про Ваш дом, как утеплен и т.д.? Ну уж очень низкие затраты. Я понимаю, что по ночному тарифу, но все-же.[/QUOTE] Ні. Я не розповідав детально. Але - будинок в 6 рівнях (підвал, цоколь, гараж, перший поверх, спальня, мансарда) збудований за власним проектом на залізобетонному раркасі з монолітними перекриттями з урахуванням за сторонами світу. Заповнення зовнішніх стін - газоблок 300 мм щильністю 400 кг/куб та утеплений 200 мм пінопласту без містків холоду. Віконні проєми засклені двокамерними склопакетами на 7 камерному профілі. Північна частина не має склення, мінімальне склення з західного боку, схід та південь - максимальне склення (з урахуванням положення сонця). Опалення в будинку виключно теплою підлогою через 80 мм стяжку, яка є накопичувачем тепла за допомогою теплового насосу. Від теплового насосу гріється і бойлер ГВС на 250 літрів. Резервним джерелом тепла є камінна топка JOTUL i570 з розведенням повітря по кімнатам. [size="1"][color="Green"][I]Добавлено через 7 минут[/I][/color][/size] [QUOTE=Layma;5330833]соглашусь. газом дешевле, при правильно построеном доме и хорошо подобраном оборудовании. даже при изменившейся цене на газ.[/QUOTE] Порахуйте ціну і зрозумієте що газом дорожче. При ціні на газ 11 гривень ми отримуємо приблизно 1,2 грн за кВт*год. без урахування ККД системи опалення. Електрика при 2,5 гривні за кВт*год за допомогою теплового насосу з річним коефіцієнтом перетворення 3 дає приблизно 80 копійок. Це без урахування нічного тарифу. При нічному тарифі - 36 копійок за кВт*год. тепла.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[quote="Humanite;5330853"]Порахуйте ціну і зрозумієте що газом дорожче.[/quote] Порахуйте вартість інсталяціїї обладнання. І все буде не так беззаперечно.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=AndyAntonov;5330879]Порахуйте вартість інсталяціїї обладнання. І все буде не так беззаперечно.[/QUOTE] Ага и подключение газа тоже тогда надо посчитать.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[quote="Gitan;5330886"]Ага и подключение газа тоже тогда надо посчитать.[/quote] Ну, да. Как и искричества.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

С искричеством есть разница - без искричества дом не дом. А вот без газа - вполне себе дом.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[quote="MaksymS;5330892"]С искричеством есть разница - без искричества дом не дом.[/quote] Так есть разница: 5кВт покупать, или 15.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=AndyAntonov;5330901]Так есть разница: 5кВт покупать, или 15.[/QUOTE] В нас ця різниця приблизно 10 000 грн За такі гроші газ навіть на папері не проведеш. Навіть не говорю про пайові виплати сусідам...
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=AndyAntonov;5330879]Порахуйте вартість інсталяціїї обладнання. І все буде не так беззаперечно.[/QUOTE] За підключення 15 кВт при початку будівництва будинку я сплатив $2 000 за все - поставити 5 стовпів, провести лінію, встановити лічильник та підключити з опломбуванням. Ще $350 сплатив за тариф на електроопалення та тарифікацію лічильника під трьохзонний облік. Тобто все вийшло 2350 долярів. Сам тепловий насос з монтажем коштував $3 500. При проектування будинку я не розраховував на газ зовсім, навіть якщо б він був безкоштовним, лише електрика. На час закінчення будівництва я займався виконанням служби замовника по будівництву складу. Там газ підводився і на опалення і на технологічні потреби. Тобто з газовою службою був знайомий починаючи з керівникій міськгазу і закінчуючи бригадирами ремонтних бригад. Так от! За ради інтересу запитав скільки б коштувало підведення газу до мого будинку. За розробку проектів газогонів середнього тиску (у мене газ був на сусідній вулиці, але за 70 метрів від мого двору) по двом вулицям, розробка проекту редуктора з обліком та проекту низького тиску підведення до будинку та безпосередньо в будинку з експертизами та узгодженням у мене запросили $10 000! Ще стільки ж коштувало б виконання робіт та введення в експлуатацію ну і купівля газовоі пічки та опалювального котлу ще мабуть з $1 000. Звісно були послані в далеку та сексуальну подорож. Потім ще кілька разів дзвонили, пропонували знижку то на проектування, то на експертизи та узгодження, але все одно ті сто долярів знижки не мали б суттєвого впливу на остаточну ціну.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У нас газова труба вздовж паркану, до будинку метрів 10 максимум, нам нарахували 120тис грн. А електрика у нас цього року по 900 з чимось грн за додатковий кіловат. Хз де там вигода від газу і коли він окупиться.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну вы жжёте. :lol: Это называется "слышал звон". [QUOTE=Kirill_Dnepr;5330982]Дом с газом - это дом, в котором людям все равно сколько стоит куб.[/QUOTE] Вот это можно сразу в цитатник. PS. Вы случайно не директор Нафтогаза? Так вы там учтите, что не всё так радужно с газом у народа. Вынесут вас с таким подходом. ;-)
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[quote="Kirill_Dnepr;5330982"]У меня дорогой газовый котел я считаю, аж тыщенцу долларов стоил, через пять лет начало падать давление. Я в ютубе посмотрел ролик, там груша в нем, надо слить и подкачать давление воздуха в нее и все. 10 минут. А вот выход из строя теплового насоса, особенно на пенсии, это уже серьезно. Замена выгоревшей из-за грозы платы газового котла стоит 100 баксов. Это самое страшное, что с ним может приключиться.[/quote] Блажен кто верует
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=Kirill_Dnepr;5331020]Ну и пока не собираюсь ничего в своей жизни менять.[/QUOTE] Вот! Это ключевое. При глобальных изменениях первыми начинают шевелиться те, кто умеет думать и считать. А уже потом, медленно-медленно - все остальные. [QUOTE=GarryBar;5331017]Есть два полностью одинаковых дома на продажу с одинаковой ценой. В одном газ, в другом тепловой насос проработавший 10 лет. Какому дому отдадут предпочтение?[/QUOTE] И именно по этой причине скорее всего выберут первый дом. "Щоб було як у всіх". Понимающих мало.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=Kirill_Dnepr;5330982] А вот выход из строя теплового насоса, особенно на пенсии, это уже серьезно. Замена выгоревшей из-за грозы платы газового котла стоит 100 баксов. Это самое страшное, что с ним может приключиться.[/QUOTE] Маю надію що ви купляли автівку з карбюратором та механкою без кондьора тому, що якщо вийде з ладу то і не відремонтуєш, а так - трамблер почистив, свічки старі достав, ручкою крутнув декілька разів і поїхали. А як плата керування двигуном накриється то не дуже й відремонтуєш. Звичайно якщо на пенсії. Тепловий насос це не тільки опалення будинку, це і звичайний холодильник, і кондиціонер. Ви ж не боїтесь що холодильник вийде з ладу? А знаєте скільки плата керування кондиціонером коштує? Звісно що не знаєте, бо не так швидко воно з ладу виходить.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[quote="Kirill_Dnepr;5331020"]Если раньше при тарифе ЭО было как на газе, то сейчас уже электрика дороже. А при достройке сп-2 будет ещё дороже.[/quote] Тоесть когда у нас исчезнет газ то подорожает не он, а электричество? Вы какой логикой рукодствуетесь, зеленской? В чем вы там собираетесь разувериваться я не понял , но человек уверенный что купленный им прибор современного производства прослужит ему всю жизнь вызывает по меньшей мере сочувствие Кстати, может вы удивитесь, но в современном газовом котле гораздо больше деталей чем "одна электронная плата" и все они успешно ломаются ЗЫ Это не антиреклама газовых котлов, просто не люблю когда "бочку катят". Себе газ провел, но только на плиту. Правда в проекте котел есть на всякий случай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=Kirill_Dnepr;5331033]Кстати да, машина не на электричестве :good: Просто потому что все тоже самое. Не верю, купить электричку или перейти с газа на свет, меня нельзя каким то иллюзорным «прогрессом», «пониманием процессов будущего» мотивировать, и даже заставить будет не так просто :lol: Только если вход и эксплуатация будет дешевле от пяти раз.[/QUOTE] Мабуть не відкрию таємниці що пошесть на електричні автівки в світі потроху згасає і кожен третій автовласник електрички наступну автівку обирає на ДВС. А стосовно прогресу, то я свідомо обирав життя без газу ще тоді, коли він коштував копійки. Тут у кожного своя правда. На ті гроші (частину з них) що можна було б витратити на підведення газу я зробив утеплення будинку.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Давайте перейдем к универсальным единицам. В 2020 году на содержание дома 116м2 в котором единственный внешний фактор электричество ушло - 13 490 кВт. Это: - вода и водоподготовка - освещение территории - ГСВ - приготовление пищи - отопление - электробытовая техника - 2 паркоместа :) Дневной тариф 60%(8094), ночной 40% (5396) или грубо по дневному тарифу это будет 10 790 кВт по тарифу который будет. Грубо по 2.5 грн - 26 976 грн в год или усреднено 2 248 грн в месяц... Но там будут лимиты и тд. - скорее цифра в гривне будет меньше :beer:
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=Kirill_Dnepr;5331036] Транзит будет, будет всегда, и реверс будет, газ течет туда, где он нужен. Газ - энергия в чистом виде![/QUOTE]Не зовсім так. Газогін спроектований та побудований таким чином, що газ може ідти лише в одному напрямку. Реверс вимагає великої реконструкції та великих коштів на неї. Це як змусити кров у людини текти в зворотньому напрямку. Майже нічого не міняється, але людина загине майже миттєво. [QUOTE=Kirill_Dnepr;5331036]Почему логично предположить, что газ будет дешевле, а свет дороже в результате достройки СП-2? Отвечаю. Государство теряет доход 2-3 мрд долларов, из них останется 300-600 миллионов.[/QUOTE]Не зовсім так. Держава не отримує доходу за транспортування, але витрати на утримання газогону нікуди не дінуться. Тобто неможливо спинити один транзитний газогін і жити далі як нівчому не було. На нього "нанизані" менші газогони, "лапша" середнього та низького тиску, тобто все що стосується газопостачання. Не буде транзиту - не буде України, точніше не буде ані промисловості, ані комуналки. І ті 2-3 мільярди не саме страшне в цій ситуації. [QUOTE=Kirill_Dnepr;5331036]Как вы думаете за чей счет оно компенсирует недостачу? За счет потребителей газа и электричества:), если газ прозрачен, то электричество - мутная вода, за счет поступлений от таможни, за счет нулевой декларации и налогов на имущество, и т.д., варинатов вернуть эти бабосики за счет граждан - масса!:)[/QUOTE]А як же "наші закордонні друзі" може вони з жалю скинуться нам сто-двісті мільярдів на переобладнання нашої газотранспортної інфраструктури? Я не знаю з чого ви взяли що газ прозорий, коли він так смердить корупцією, непрозорим тарифоутворенням, захмарними преміями та зарплатнею керівництва та купи іноземців з набрад, незрозумілим плануванням, витратою коштів, тощо. Ну а стосовно того, що не можна дати збідніти хазяйвам життя і стригти будуть останні клоки шерсті з пересічного - тут ви таки праві. [size="1"][color="Green"][I]Добавлено через 3 минуты[/I][/color][/size] [QUOTE=tesla2176;5331060]Давайте перейдем к универсальным единицам. В 2020 году на содержание дома 116м2 в котором единственный внешний фактор электричество ушло - 13 490 кВт. Это: - вода и водоподготовка - освещение территории - ГСВ - приготовление пищи - отопление - электробытовая техника - 2 паркоместа :) Дневной тариф 60%(8094), ночной 40% (5396) или грубо по дневному тарифу это будет 10 790 кВт по тарифу который будет. Грубо по 2.5 грн - 26 976 грн в год или усреднено 2 248 грн в месяц... Но там будут лимиты и тд. - скорее цифра в гривне будет меньше :beer:[/QUOTE] Я на попередній сторінці наводив свої витрати за будинок та двокімнатну квартиру. Це нікому не цікаво, бо "всі кажуть" що будинок в утриманні дорожчий за квартиру. А коли наводяться розрахунки, то це просто ігнорується.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[quote="Humanite;5331070"]Я на попередній сторінці наводив свої витрати за будинок та двокімнатну квартиру. Це нікому не цікаво, бо "всі кажуть" що будинок в утриманні дорожчий за квартиру. А коли наводяться розрахунки, то це просто ігнорується.[/quote] Я за прошлую зиму за отопление + гвс заплатил в доме столько же сколько просто за центральное отопление однокомнатной хрущевки. По старым тарифам правда
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[quote="n0mad;5330993"]Так вы там учтите, что не всё так радужно с газом у народа.[/quote] (!) … брозверь дважды сожрал коммент… Единого решения — нет. [size="1"][color="Green"][I]Добавлено через 7 минут[/I][/color][/size] [quote="Humanite;5331035"]ожен третій автовласник електрички наступну автівку обирає на ДВС.[/quote] В США — 80%. [quote="Humanite;5331070"]Газогін спроектований та побудований таким чином, що газ може ідти лише в одному напрямку.[/quote] Це неправда. Вже в січні 2010-го, за першої газової війни, він працював у [B]фізичному[/B] реверсі. Хоча, в теорії, цього не могло бути. Там були обмеження, багато, але як факт. [quote="Humanite;5331070"]Це нікому не цікаво, бо "всі кажуть" що будинок в утриманні дорожчий за квартиру.[/quote] Комірне — дешевше. Все інше — ні. Є і будинки, і квартира. База для порівняння, да.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=igor_d70;5331077]Я за прошлую зиму за отопление + гвс заплатил в доме столько же сколько просто за центральное отопление однокомнатной хрущевки. По старым тарифам правда[/QUOTE] На самом деле все не так очевидно. 1. В квартире вы не покупали газовый котел, циркуляционный насос, не обвязывали топочную. 2. В квартире вы не меняете насосы и не делаете текущий ремонт топочной. 3. Стоимость ггкал отопления в квартире дешевле. За 3 года эксплуатации я поменял 2 насоса и 1 подрывной клапан. Однако для примера квартира в новострое, стены гб 375 d400 или d300 аэрок. Счетчик индивидуальный. Квартира 75 кв м на отопление уходило зимой 1700 грн. Откуда такие теплопотери? Второй пример - без ремонта, крутило только через кольцо полотенечника, намотало 500 грн. Тоесть 10м трубы за месяц отдало 500 квт тепла?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=Narval;5331152]На самом деле все не так очевидно. 1. В квартире вы не покупали газовый котел, циркуляционный насос, не обвязывали топочную. 2. В квартире вы не меняете насосы и не делаете текущий ремонт топочной. 3. Стоимость ггкал отопления в квартире дешевле. За 3 года эксплуатации я поменял 2 насоса и 1 подрывной клапан. Однако для примера квартира в новострое, стены гб 375 d400 или d300 аэрок. Счетчик индивидуальный. Квартира 75 кв м на отопление уходило зимой 1700 грн. Откуда такие теплопотери? Второй пример - без ремонта, крутило только через кольцо полотенечника, намотало 500 грн. Тоесть 10м трубы за месяц отдало 500 квт тепла?[/QUOTE] В квартире у вас общий с соседями термоконтур. Греете соседей скорее всего.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=Narval;5331152]На самом деле все не так очевидно. 1. В квартире вы не покупали газовый котел, циркуляционный насос, не обвязывали топочную. 2. В квартире вы не меняете насосы и не делаете текущий ремонт топочной. 3. Стоимость ггкал отопления в квартире дешевле. [/QUOTE] То вам так здається. Купуючи квартиру ви купуєте і комунікації - ліфт, домову систему опалення, гарячого та холодного водопостачання, каналізування, електрики. Ви сплачуєте за це все зі своєї кишені, але це все не ваше, і ніколи вашим не стане. На утримання всього цього ви сплачуєте кожен місяць немалі кошти, але коли виникне потреба в заміні обладнання, то прийдеться збирати окремо.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=AndyAntonov;5331112]В США — 80%. [/QUOTE] Странно, тогда почему именно сейчас электрички в США резко подорожали? Купить там электро по ценам полугодичной давности просто не реально, молчу за годичные цены.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

[QUOTE=serges;5331203]Странно, тогда почему именно сейчас электрички в США резко подорожали? Купить там электро по ценам полугодичной давности просто не реально, молчу за годичные цены.[/QUOTE] Подорощали не тільки електрички, а подорощали всі автівки.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
×
×
  • Створити...