Ihor Chumak Опубліковано: 7 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 Все! Закінчив! В минулому році різкий прихід осені з безперервними дощами не дав нанести 2 шар мастики. Нарешті, сьогодні доробив. За зиму та весну нанесло пилюки. Дах був брудного сірого кольору. Вимив то все. Висохло. Тепер наніс останній шар і на дах, і на парапети. І рештками промазав ще раз стики. Фото немає сенсу робити. Просто знову сліпучий білосніжний дах. Що цікаво. Зимувати залишилося 6 повних відер і 1 відкрите заповнене на третину. Зимою температура не опустилася нижче +6. Мастика чудово збереглася. Відкрита теж, тільки покрилася коркою, а під нею - як нова. І ще у мене залишилося 2 цілих відра мастики. Ось був мій розрахунок. У мене площа 173 кв. м. Якщо рекомендовано наносити 2,2 - 2,5 кг/кв. м, то це мені потрібно 380-433 кг. Хай буде 400 кг, тобто 16 відер. По факту пішло 14. Так само і з ґрунтом. За розрахунком потрібно було 34 кг - 2 відра. А лишилося десь пів відра чи трохи менше. І я не економив, мазав з усердям... Тобто, чисто моє імхо, не треба брати ці матеріали із запасом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 7 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 липня 2024 Дотичне питання. Чим закріпити ці чашечки від перил? Приклеїти на герметик? Силіконовий чи ПУ. І чи потрібно ці стики повністю герметизувати? Імхо, це нереально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
krovels Опубліковано: 15 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2024 В 07.07.2024 в 19:17, Ihor Chumak сказал: Чим закріпити ці чашечки від перил? Приклеїти на герметик? Герметик такое себе решение. Лучше на алебастр (или ротбанд), что быстро приклеится и будет хорошо держаться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 15 липня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 липня 2024 12 годин тому, krovels сказав: Герметик такое себе решение. Лучше на алебастр (или ротбанд), что быстро приклеится и будет хорошо держаться. Та тут є думка, що до силікону нічого, крім силікону не липне. Значить, на силіконовий герметик. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: учора в 06:59 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 06:59 (змінено) Потребую ще допомоги. Залишилася одна проблема. Коли я заливав стяжку на даху, то були дощі. Літо видалося таке собі. У шви під стяжку і ЕППС натікло достатньо води. В кількох місцях вона через тріщини протікала по стіні між пінопластовими блоками та бетонною стіною і виходила між швами пінопласту і замочувала штукатурку фасаду. А десь знаходила шлях в середину приміщення і виходила в районі вікон. Тому пробурили у перекритті отвори - по пам'яті в місцях ям. Вийшло по одному отвору на кімнату. І зили по 20-30 літрів з кожного отвору... Але тепер там конденсується волога і зараз вона постійно крапає собі по краплі кожну хвилину... Минулого літа воно все просохло і не крапало. Це почалося восени і поновилося оце зараз. Що ж... Почекаю літа, поки воно просохне, і треба його чимось заліпити... Питання в тому, чим і як його заліпити, щоб більше жодної краплі? Є ПУ герметик. Є ще цементна ремонтна суміш, якою гідроізолював шви у підвалі. Перекриття товщиною 200 мм. Отвори 8 мм. Я так розумію, треба ж заповнити ці отвори на всю глибину 200 мм. Треба ж ще якось фізично спромогтися це зробити... Підкажіть, будь ласка, що з цим зробити. Змінено учора в 07:00 користувачем Ihor Chumak Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 9 годин тому, Ihor Chumak сказав: Підкажіть, будь ласка, що з цим зробити. якщо нагорі вже є гідроізоляція, просто зачекати поки все стече і висохне. Герметизація не поможе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1. Если у вас текла вода через весь пирог кровли, то пар будет выходить по тем же каналам. Правда уже упираясь в гидру. Хоть силиконовая гидра паропроницаемая, но ее паропроводящая способность имеет свой предел. Это я про интенсивность прохождения пара через гидру. Поэтому, я бы посоветовал немного помочь гидре стравливать водные пары установить на кровлю несколько кровельных аэраторов (ПВХ). Типа так plato-plus.ua/ua/p1163869325-aerator-pvh-diametr.html?source=merchant_center&gad_source=1&gad_campaignid=22495690742&gbraid=0AAAAADr332xti7A3ucO2ZXTbZPZNTM-Cz&gclid=Cj0KCQjw_dbABhC5ARIsAAh2Z-TTl0eCT8iNtUa1yooNAuTULDgj021r_nDL_cwcGvQ8Vw_cBnKJTNYaArUBEALw_wcB Для этого в месте установки аэратора пробурить отверстие в стяжке до утеплителя. Под тарелку силиконовый герметик. Крепим механически дюбелями. На тарелку сверху наносим силиконовую гидру. Отверстия в потолке не трогаем. Пусть поработаю маяками процессе осушения. 2. Заполнить отверстие на всю глубину. Думаю по фото понятно. Только берете шланг диаметром 8 мм (если надо перфоратором немного расширите существующее). Загоняем шланг до упора и дальше вытаскиваем его и сразу жмем на курок пистолета. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 3 години тому, yur43 сказав: якщо нагорі вже є гідроізоляція, просто зачекати поки все стече і висохне. Герметизація не поможе. Так, гідроізоляція вже є. Минулого літа все просохло і не крапало. Але восени почало крапати. Зимою не крапало. А от цією весною знову почало. Здається мені, цей цикл буде вічним... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ihor Chumak Опубліковано: 12 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 12 годин тому @Propeller, вибачте, не зрозумів до кінця. Тобто, або пункт 1, або 2, так? Чи це спочатку пункт 1, а потім, як просохне, пункт 2? У пункті 2 про які отвори йдеться - у перекритті чи під аератори? І чим їх заповнити, силіконовим герметиком? А аератори так і треба залишити на даху чи потім можна демонтувати? Бо дах передбачається експлуатованим, їх там швидко відіб'ють. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 11 годин тому, Ihor Chumak сказав: Так, гідроізоляція вже є. Минулого літа все просохло і не крапало. Але восени почало крапати. Зимою не крапало. А от цією весною знову почало. Здається мені, цей цикл буде вічним... якщо мова про конденсат, то він не має об'єму, висихає моментально, як і з'явився. А дощові води, накопичені в масі утеплювача, поступово вийдуть самі. В мене так само, на етапі обшивання стелі гіпсокартоном, потекло з перекриття. Відклав роботи на пару тижнів, вже п'ять років там ні краплини. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз