Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Недострой из 90-х

AndryG

Рекомендовані повідомлення

чет ідея про тамбур на два виходи правда якась занадто концептуальна ) Але, іяк на мене, два виходи на різні боки історія зручна, коли ви виходите у власний двір ви то можете робити хоч в трусах (фактично ви завжди виходите в тому в чому ходите по хаті), робите максимально коротким шляхом і зазвичай в +- теплий сезон (без тамбура), інший вихід там висить одежа для виходу в місто, взяття і тп. і користуєтеся регулярно весь рік.

Стосовно виходу на терасу в мене виглядає так, може на шось підштовхне

image.thumb.png.0fc2c11a866f5b49c00127af17aa3b65.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 годин тому, standov сказав:

чет ідея про тамбур на два виходи правда якась занадто концептуальна ) Але, іяк на мене, два виходи на різні боки історія зручна, коли ви виходите у власний двір ви то можете робити хоч в трусах (фактично ви завжди виходите в тому в чому ходите по хаті), робите максимально коротким шляхом і зазвичай в +- теплий сезон (без тамбура), інший вихід там висить одежа для виходу в місто, взяття і тп. і користуєтеся регулярно весь рік.

Стосовно виходу на терасу в мене виглядає так, може на шось підштовхне

image.thumb.png.0fc2c11a866f5b49c00127af17aa3b65.png

До двох виходів я дійшов "від зворотнього". Дружина каже, що вихід на фасад нафіг не треба, бо на вулицю ти виходиш один-два рази на добу, а у двір постійно гасаєш. Я фасад без виходу погано уявляю, навіть, якщо ним майже не користуватися :) Компроміс - зробити вихід у двір - напроти виходу з будинку. Але через високий рівень підлоги буде багато сходинок і виходять на середину двору. Плюс по боках, особливо на фасадній стороні, з'являється мертва площа. Так дійшли до двох виходів.

Схиляюсь до каркасного будівництва. Не хочу возитись з великим фундаментом, високий цоколь. Залити по кутах сваї (а може і закрутити), з бруса зібрати каркас і обшити осб. Утеплення зайве. Аби вітер не гуляв. Дах з бітумки.

З розмірами заморочка. Знаю, що існують "магічні розміри", коли і шафу занести можна, і тумбочка під взуття стане так, що пальці на ногах цілі будуть, і виглядає не як одоробло. Тре йти в розділ до архітекторів просити допомоги. Гугл тільки маркетингове сміття видає замість нормальних проектів з розмірами  

Змінено користувачем AndryG
Посилання на коментар

Не знаю стосовно магічний розмірів, але важливо щоб проходив золодильник, стіралка і тп в пакуванні, ці розміри є на сайтах. Шафи зараз зазвичай роблять на замовлення і вони збираються вже в середині приміщення(якщо ви звісно свої не перевозите). Робити двері на кастомні розміри особливо наружні то зазвичай дорого, відштов***тесь від готових наявних варіантів

Змінено користувачем standov
  • Лайк 2
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Купа часу пройшла, а я так і не розібрався з розмірами. А вже давно прийшов час копати фундамент під тамбур.

Ширину тераси обрав "пишуть 2500 мінімум і ще трохи". Порівняв з розміром кухні в квартирі - для наших потреб вистачить.
Довжину сформували вхідні двері.

Ширина тамбуру. Зробити як продовження коридору в будинку шириною 1800 - якось забагато місця, як для тамбура. 1400 - мінімум (1000 двері і по 200 по сторонах). Хай буде 1600 як середина?

Матеріал стін. Газоблок або каркасник. Вікно, двері, двері, вікно (мабуть, буде і друге на терасу) - одні перемички і неширокі проміжки між вікнами/дверима/кутами. Може простіше буде сколотити це з дерева? Взяти дошку 50*150 і такий собі каркасник?

Фундамент. А яку ширину, а яку глибину, а що по арматурі? Хто підкаже? :) Коридор між флігелем і будинком із силікатної цегли стояв на фундаменті близько 50см висотою.

image.thumb.png.f47913e484651263eb0f7eeb72d6a7d7.png

Посилання на коментар

5 минут назад, AndryG сказал:

Ширина тамбуру. Зробити як продовження коридору в будинку шириною 1800 - якось забагато місця, як для тамбура. 1400 - мінімум (1000 двері і по 200 по сторонах). Хай буде 1600 як середина?

а не планируете в тамбуре шкафчик, лавку? если да, то нужно более тщательно подумать и подсчитать. Себе планирую без тамбура, ширина стены 40, просто 2 двери.

Посилання на коментар

19 годин тому, Бармалей сказав:

а не планируете в тамбуре шкафчик, лавку? если да, то нужно более тщательно подумать и подсчитать. Себе планирую без тамбура, ширина стены 40, просто 2 двери.

Так і є. Вчора х дружиною походили, помірялись в вирішили, що хай буде 1800.

Іду фундамент розмічати. 1800 + 2х200 стіни. Два метри ширина по центру.

Довжина 2800 + стіна 200 = 2900.

І потім я дізнаюся, що треба було на 10-15 см коротше робити, бо крокв не вистачає, цегла цілою не лягає і т.ін. :) Ото так воно робити навмання.

Бетон я виведу трохи вище рівня землі. А чим цоколь викладати? Підлога вище грунтах буде майже на метр. Крім червоної цегли є ще варіанти? Підняти цеглою скількись рядів, а потім каркас ставити і нижче рівня підлоги? Чи не возитися з деревом і з газоблоку скласти? А якого? Поділіться досвідом, будь ласка.

Посилання на коментар

57 хвилин тому, AndryG сказав:

Чи не возитися з деревом і з газоблоку скласти? А якого? Поділіться досвідом, будь ласка.

Ми свого часу замовили з металопластику 
на круг воно по ціні вийшло приблизно однаково з ігших матеріалів, звісно якщо самотужки то може дещевше буде...

там ще собача буда врахована )))

image.thumb.png.34e6fc54df9004126494f75bba9fc4c2.pngimage.png.dcf44ee80a240bb6fc9fc18957298cbe.png

Змінено користувачем vbb
  • Лайк 2
Посилання на коментар

Фундамент під тамбур. П-образної форми фундамент з "розривом" до вхідних дверей в будинок. На нього поставимо цоколь з червної цегли і потім легкі стіни з газоблоку або каркасник.

Маю кілька питань. Підкажіть, будь ласка,
Знизу я добрався до міцного грунту, близько 40-50см нижче рівня землі.
Який обрати рівень фундаменту відносно рівня двору? Залишити трохи нижче, цоколь покласти посередині стрічки чи  підняти трохи вище і цоколь викласти по зовнішньому краю фунаменту? Лити високий фундамент не хочу - тяжко - краще цоколь викладу цеглою.

Чи варто замкнути периметр фундаменту? Можливо, варто зробити "ростверк" між відкритими частинами букви П? Без заглубленння на всю висоту, тільки у верхній (опалубній) частині покласти арматуру, щоб додати жорсткості конструкції.

Поділіться думками, будь ласка, поки я за арматурою з'їжджу :)

Посилання на коментар

44 хвилини тому, AndryG сказав:

Знизу я добрався до міцного грунту, близько 40-50см нижче рівня землі.

Прибрати землю зсередини до цього рівня і наклеїти на фундамент будинку ЕППС  min.50мм

Далі зворотня засипка з пошарове ущільнення до рівня землі і зверху заливаєте плиту 150мм з просторовим армуванням.

Ще можна з зовнішньої сторони плити просвердлити три отвори діаметром приблизно 300мм (по краях та по центру) на глибину 1000мм від рівня землі і одночасно з плитою залити ці сваї. Ідея в тому , що плита обіперта з однієї сторони таким чином , завжди буде намагатись притиснутись до будинку , що в свою чергу унеможливить появу тріщин між тамбуром та будинком.

Далі на плиті викладаєте тамбур ІМХО з ГБ.

• Дякую 1
Посилання на коментар

3 часа назад, andrey_ka сказал:

Прибрати землю зсередини до цього рівня і наклеїти на фундамент будинку ЕППС  min.50мм

Далі зворотня засипка з пошарове ущільнення до рівня землі і зверху заливаєте плиту 150мм з просторовим армуванням.

Гірше поради важко придумати)))) Що Вам ТС поганого зробив, що Ви йому таке радите?

По темі. Якщо тамбур опалюємий то глибина фундаменту мінімум на глибину промерзання (або утеплювати вимощення). По-правильному треба копати до низу фундаменту основної будівлі. П-шку замикати то зайве. Цоколь краще за все бетон, можна керамічну цеглу, але ізолювати від вологи, газобетон в цоколі не використовується.

• Дякую 1
Посилання на коментар

31 хвилину тому, andry07 сказав:

Гірше поради важко придумати)))) Що Вам ТС поганого зробив, що Ви йому таке радите?

По темі. Якщо тамбур опалюємий то глибина фундаменту мінімум на глибину промерзання (або утеплювати вимощення). По-правильному треба копати до низу фундаменту основної будівлі. П-шку замикати то зайве. Цоколь краще за все бетон, можна керамічну цеглу, але ізолювати від вологи, газобетон в цоколі не використовується.

Тамбур буде холодний. Основний фундамент більше метра - я там і ляжу, да і матеріалів вагон треба. Цоколь височенний - майже метр, тому на цеглі і зупинився - простіше. Про замикання зрозуміло.

З висотою, як всюди різне пишуть, вирішив зупинитись на 50-100 вище майбутнього рівня плитки навколо. Та й буде.

Посилання на коментар

Давно фоток не було. Залишу на згадку. Від коридору між флігелем і будинком залишився лише фундамент в землі.

Щоб вивезти разом сміття, зняли цеглу з флігеля. Закопав воду та електрику до флігеля.

Мудрую з майбутнім рівнем двору. За точку відліку взяв бордюр на протилежній стороні дороги - мій буде на тому ж рівні. І далі нахил 1% для стоку води. Територія перед будинком на вулицю. В глибині двору - набік на газончик до забору з сусідом. Його будинок далеко, воді є куди подітись.

IMG_20250611_144937.jpg

IMG_20250611_144919.jpg

IMG_20250611_144907.jpg

Посилання на коментар

21 минуту назад, AndryG сказал:

Цоколь височенний - майже метр

Щось я заплутався. У Вас підлога тамбуру буде на висоті метр над землею? А сходи де будуть?

Посилання на коментар

59 хвилин тому, andry07 сказав:

Таке , це яке ?

Поясніть конкретно , про що ви.

Посилання на коментар

2 години тому, andry07 сказав:

Щось я заплутався. У Вас підлога тамбуру буде на висоті метр над землею? А сходи де будуть?

Сходи на вулицю (фасадні) будуть у ближньому до мене куту. А там, де на стіні білий ящик, буде тераса невеличка. На неї теж вихід буде з тамбуру.

Підлогу тамбура, на зараз, планую зробити "на сходинку" нижче будинку. Висока. Тому зроблю дерев'яну підлогу на лагах. Хай під нею вітер гуляє.

IMG_20250611_172921.jpg

Посилання на коментар

57 хвилин тому, AndryG сказав:

Сходи на вулицю (фасадні) будуть у ближньому до мене куту.

010.png.ef1afdfc82614754c3747a1ec2f1c032.png

011.png.2bd855f6f5e9959d24882e064e441934.png

Посилання на коментар

4 хвилини тому, AndryG сказав:

Ні :) ганок на вулиці буде.

Та це я так , бавлюсь.

Зобразіть схематично куди , які сходи будуть виходити.

Ганок зі сходами буде поза межами тамбуру і не накриті дахом ?

Якщо так , то ганок зі сходами займе у довжину 2400мм.

Посилання на коментар

4 часа назад, andrey_ka сказал:

Таке , це яке ?

Ну, наскільки я зрозумів, Ви пропонували ТСу викопати півметра землі під всім тамбуром, потім чимось засипати і робити плиту на рівні землі по цій засипці і на цю плиту 150мм товщиною ставити стіни тамбура. На мій погляд, це дуже погане рішення, котре набагато більш затратне від того що робить ТС і яке може прзвести то неприємностей в майбутньому.

Посилання на коментар

3 часа назад, AndryG сказал:

Сходи на вулицю (фасадні) будуть у ближньому до мене куту.

Сходи під дахом будуть?

Ну, в будь якому разі, якщо ви простір між землею та підлогою тамбура будете засипати, то тоді П-подібні стіни тамбура слід замкнути, щоб їх не видавило при ущільненні. А можете не робити засипку, зробити перекриття по стінах тамбуру, а знизу получиться гарна собача буда))))) 

Посилання на коментар

56 хвилин тому, andry07 сказав:

На мій погляд, це дуже погане рішення,

А на мій ні.

"На мій погляд" - це якось дуже туманно.

1 година тому, andry07 сказав:

котре набагато більш затратне від того що робить ТС

Ну тут можна посперечатись.

Наприклад :

Плита 2900х2200х150мм , потрібно 1м³ бетону

стрічковий фундамент 7500х250х650мм , потрібно 1,2м³ бетону.

І це тільки одна позиція. 

Плиту незрівнянно легше робити  ніж стрічковий фундамент і вона в результаті має готову поверхню , а по стрічковому фундаменту ще треба якусь плиту заливати.

1 година тому, andry07 сказав:

і яке може прзвести то неприємностей в майбутньому.

До яких ?

Багато бачив , знаю , а деякі і робив , терас зроблених у такий спосіб і нічого їм не робиться.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...