Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Недострой из 90-х

AndryG

Рекомендовані повідомлення

А чому не перфом забивали заземлення? Теж купив такий набір, але щє руки не дійшли встановити.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А чому не перфом забивали заземлення? Теж купив такий набір, але щє руки не дійшли встановити.

Посилання на коментар

1 годину тому, BAV_Lug сказав:

Я також хотів сам забити перфом 15 метрів. Але продавець сказав, що без відбійного молотка не вийде. Тому прийшла спеціально навчена людина з відбійником та все зробила, включаючи виміри опору.

Посилання на коментар

9 часов назад, BugS сказал:

Я також хотів сам забити перфом 15 метрів. Але продавець сказав, що без відбійного молотка не вийде. Тому прийшла спеціально навчена людина з відбійником та все зробила, включаючи виміри опору.

Ну прибор я знайшов де взяти для виміру. І глибина в мене планується до 6 метрів. Тож розраховую сам впоратись.

Тільки перфа великого немає. Якщо не вийде звичайним, планую взяти в аренду великий.

Змінено користувачем BAV_Lug
Посилання на коментар

Спробував підручними засобами оцінити опір. З лампою 40Вт опір вийшов 22Ом, з чайником - 20Ом. Сонечко за хмарами - напруга скаче постійно в мережі, незручно виміри робити.

Вирішив, як результати  схожі на притомні, то покликати пана з приборчиком. За три хвилини часу і 550 гривень наміряв 21.7 Ом. ПУЕ хоче опір заземлення до 30 Ом. Я задоволений.

Змінено користувачем AndryG
Посилання на коментар

17 годин тому, ЯД сказав:

А з чого стійку робили? Є хфотка?

Рама з кутника 50х50х4, окремо труби для кабелів і ще один кутник на болтах вгору буде. Зробив розбірну, бо тяжке.

IMG_20250314_143611.jpg

Змінено користувачем AndryG
  • Лайк 1
Посилання на коментар

14 годин тому, BAV_Lug сказав:

Перфоратор бочковий Дніпро-м забивав потехеньку. Та руками вийшло скоріше. Насправді там все не так страшно, як здається. Я більше возився з муфтами, що розкручуються і болтом, який заїло. А прути хвилин по п'ять-вісім на кожен. Однією рукою тримав прут, іншою несильно - не замахнутись - бив. В наш чернозем і глину полізло. Я ж не в Ужгороді :)

Посилання на коментар

3 години тому, BAV_Lug сказав:

Ну прибор я знайшов де взяти для виміру. І глибина в мене планується до 6 метрів. Тож розраховую сам впоратись.

Тільки перфа великого немає. Якщо не вийде звичайним, планую взяти в аренду великий.

Як показує експеримент, вимір опору лампочкою теж дає співставні результати.

Я міряв побутовим ватметром. Перед цим перевіряв його нормальним тестером, щоб не сильно брехав.

Включаю лампу через подовжувач і ватметр, записую напругу U1.

Потім підключаємося до фази і заземлення. Міряємо U2 та струм I2

R = (u1 - u2)/i2 Здається, не наплутав.

У мене вийшло (227 - 223) / 0.18 = 22

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...