Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вартість електрики після 30.04.2022

Дощ

Рекомендовані повідомлення

6 тисяч з квартири: у Дніпрі багатоповерховий будинок став енергонезалежним. ОСББ "Женева Дніпро" реалізувало проєкт енергонезалежності, забезпечивши безперебійну роботу критичних систем будинку завдяки встановленню сонячної електростанції, інвертора та акумуляторів.

Стаття рекламна, але ідея непогана.

Для мого дома не підійде, бо в нас багато, гадаю, кінці з кінцями зводять, бо навіть автівки не на стоянці ставлять, а у дворі.

Але для заможних у новобудовах сума витрат як в супермаркет разок заїхати.

• Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 часа назад, DmiVady сказал:

6 тисяч з квартири: у Дніпрі багатоповерховий будинок став енергонезалежним. ОСББ "Женева Дніпро" реалізувало проєкт енергонезалежності, забезпечивши безперебійну роботу критичних систем будинку завдяки встановленню сонячної електростанції, інвертора та акумуляторів.

Для мого дома не підійде, бо в нас багато, гадаю, кінці з кінцями зводять, бо навіть автівки не на стоянці ставлять, а у дворі.

в києві вже пару років так роблять, а в нових бізнес-жк думаю в вартість м2 входить безперебійка.

но то таке, стаття просто вогняна - 2 панелі, 12квт інвертор 😂 цього має вистачити на аварійне освітлення :)

• Дякую 1
Посилання на коментар

15 годин тому, DmiVady сказав:

Порахуємо?

Пасаирський ліфт - 3,5 кВт (стартове навантаження до 10 кВт якщо не інверторний)

Грузовий ліфт - 7 кВт (стартове навантаження до 20 кВт якщо не інверторний)

Насоси для водопостачання та центрального опалення якщо будинок вищий за 9 поверхів 5-8 кВт. 

Освітлення МЗК до 1 кВт якщо лед та працює за датчиками руху. Якщо звичайне то до 3 кВт

Тобто загальна потужність інвертора повинна бути від 30 кВт. Трифазна, бо ліфти та насоси працюють від 380.

Інвертор буде коштувати від 200 тисяч.

Акумулятори треба розраховувати від бажаного часу автономності.  Рахуємо 20 кВт*год на годину. Додайте сюди сонячні панелі та встановлення всього цього обладнання. Думаю що в мільйон стане. 

В звичайній 16 поверхівці на під'їзд 64 квартири. По 6 тисяч то вийде третинаі від розрахунку. 

Може я десь схибив?

Змінено користувачем Humanite
Посилання на коментар

будинок на 400 квартир, 4-ри секції. За рахунок регулярних платежів плюс додатково 1000 грн з квартири встановили на кожну секцію інвертор трифазний + батареї на пасажирський ліфт, насоси опалення та подачі води і освітлення. СЕС мабуть не буде, бо дах від заселення розпродали.

ПС. Закуповували і встановлювали власними силами.

Змінено користувачем delic
  • Дякую 1
Посилання на коментар

46 минут назад, Humanite сказал:

В звичайній 16 поверхівці на під'їзд 64 квартири. По 6 тисяч то вийде третинаі від розрахунку. 

Мое я десь схибив?

там не звичайна 16-ти поверхівка :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, delic сказав:

будинок на 400 квартир, 4-ри секції. За рахунок регулярних платежів плюс додатково 1000 грн з квартири встановили на кожну секцію інвертор трифазний + батареї на пасажирський ліфт, насоси опалення та подачі води і освітлення. СЕС мабуть не буде, бо дах від заселення розпродали.

ПС. Закуповували і встановлювали власними силами.

Знайшов характеристики: 4 інвертора 12кВт 3ф, 6 батарей 250А 48В плюс дрібниці. Вартість на той час десь 1 млн. грн.

Змінено користувачем delic
Посилання на коментар

1 час назад, Humanite сказал:

повинна бути від 30 кВт.

Лифты не обязательно все гонять при отключении.

Посилання на коментар

Як повідомляється, загальна вартість проєкту становила 4 млн грн, з яких 2 млн грн — грант від Фонду енергоефективності. Вартість робіт для однієї квартири (площа — 60 м²) — близько 6 тис. грн.

Посилання на коментар

Только что, Dendnepr сказал:

Як повідомляється, загальна вартість проєкту становила 4 млн грн, з яких 2 млн грн — грант від Фонду енергоефективності. Вартість робіт для однієї квартири (площа — 60 м²) — близько 6 тис. грн.

2 000 000/6 000=333 квартири середньою площею 60 м кв.

Посилання на коментар

2 години тому, Vstar сказав:

Хтось вчив так сумувати навантаження чи самі придумали?

Я з повагою відношусь до людей, у яких основним аргументов є - "сам дурак".

Є зауваення - велкам з цифрами надати їх. 

1 годину тому, DimaF сказав:

Лифты не обязательно все гонять при отключении.

Нет. Вовсе не обязательно, как впрочем и насосы водоснабжения и отопления, а за одно и освещение МОПов. За то сколько экономии! Да и не такие длительные те отключения, чтоб тратиться на какое то резервирование.

Посилання на коментар

16 хвилин тому, Humanite сказав:

Я з повагою відношусь до людей, у яких основним аргументов є - "сам дурак".

Є зауваення - велкам з цифрами надати їх. 

Ви дуже впевнено написали наче експерт не врахувавши коефіцієнт одночасності. Так багато помиляються і просто сумують.

Посилання на коментар

13 хвилин тому, Vstar сказав:

Так багато помиляються і просто сумують.

Це має назву - встановлена потужність, тоді як ви пропонуєте усереднене навантаження з урахуванням коефіцієнту одночасного використання потужності. Це різні речі. 

Посилання на коментар

4 години тому, Humanite сказав:

Може я десь схибив?

Ага, схибили взялися обговорювати те, про що не маєте жодного уявлення, але то таке, ви не один такий на Землі ...

ЖК Женева розрахований на 665 квартир ...

https://www.google.com.ua/maps/place/ЖК+GENEVE/@48.4602259,35.0358812,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipN2CDjuiQsHuA4zfTa2cakRohpmHey_8-D3L-4b!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipN2CDjuiQsHuA4zfTa2cakRohpmHey_8-D3L-4b%3Dw152-h86-k-no!7i3500!8i1969!4m11!1m2!2m1!1z0J7QodCR0JEgItCW0LXQvdC10LLQsCDQlNC90ZbQv9GA0L4i!3m7!1s0x40dbe3e29322060b:0x11ff057d3d07e254!8m2!3d48.4603463!4d35.0360246!10e5!15sCiTQntCh0JHQkSAi0JbQtdC90LXQstCwINCU0L3RltC_0YDQviJaJCIi0L7RgdCx0LEg0LbQtdC90LXQstCwINC00L3RltC_0YDQvpIBE2NvbmRvbWluaXVtX2NvbXBsZXiaASNDaFpEU1VoTk1HOW5TMFZKUTBGblNVUkhiVGRETWtSUkVBReABAPoBBAgAEBk!16s%2Fg%2F11gy9vsfld?hl=ru&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDExNS4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Але я не про розрахунки(рахується завжди кожний конкретний випадок), а про саму ідею, що і у человейниках, якщо люди при тямі, можна трохи додати необхідного комфорту.

*"В звичайній 16 поверхівці на під'їзд 64 квартири" про це краще не задумуватись, бо навіть на вбирання та підтримання ладу свого під'їзду зібрати гроші жильці не можуть.

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 2
Посилання на коментар

20.01.2025 в 20:16, DmiVady сказав:

В українці був. Один під їзд. Десь 

100 квартир.. скидувались по 1000 грн,коли мвітла не було 8 годин в день.. 80 % тільки продані. Ліфт пасажирський, освітлення під їхд, насос на тепло

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...