Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Послевоенное строительство

tansss

Рекомендовані повідомлення

Якщо будуть міжнародні кошти на відновлення, то щиро сподіваюсь, що вони підуть за міжнародними ж правилами через окремий фонд та групи управління проектами. Корупцію це звісно повністю не усуне, але вона буде у пристойних розмірах. Але головне - це буде набагато ефективніше по якості і термінах. А якщо це все піде через державні закупівлі то буде усе дуже сумно... Проект/державна експертиза/торги, зміна проекту/державна експертиза/торги на додаткові роботи і знов по кругу... Потім прийде КРУ/Менти/СБУ/ДБР також по кругу. Кожному з замовників та контролерів бідний підрядник буде щось винен... Так ми нічого не відбудуємо ніколи. 

  • Сумно 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, Undertone сказав:

Кожному з замовників та контролерів бідний підрядник буде щось винен...

Так і закрутиться українська економіка 😄 . 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ви  Ви мене вибачте. А є хоч один факт нормального виділення коштів в Україні на відбудову постраждалим, вибух будинку Позняки ще чекають, Голосієво живуть в общагах,  а після потопів. Жодного разу держава нікому нормально нічим не допомогла. І це факт. 

Змінено користувачем Alexandr Vashulenko
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А не ранувато? Ще війна іде. Ще мозуть знову захопити чи розбомбити. Мабуть, таки не на часі ще...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 03.04.2022 в 08:37, tansss сказал:

 Конечно кто то останется и перетянет мужиков, но не думаю что это как то поменяет демографию.

ПлюсОм идёт то, что почти все те кто работал руками на стройках в ближней европе скорее всего вернутся и будут работать тут.

Я почемуто уверен что в обозримом будущем после победы желающих не возвращаться поуменьшится.

Демографія  постраждає сильно поперше за рахунок вбитих, подруге коефіціент народжуваності залежить саме від жінок, частина з них знайде будь-який спосіб лишитися за кордоном. Комусь повертатися вже немає куди, хтось стане вдовою після війни (на війні чоловіків завжди гине більше). Але незважаючи на це на теріторії України знайти жінку для створення пари/сім'ї стане складніше, бо саме вільні в більшості закріпляться за кордоном.

В 03.04.2022 в 13:32, MaksymS сказал:

:shock: а кажуть там робочих рук не вистачає... 

Тих хто працює руками дійсно не вистачає, менеджерів та керівників у них і своїх більш ніж достатньо.

12 часов назад, Gitan сказал:

Имхо, будет выкуп новопостроенного высотного жилья государством за счет международной помощи. И как следствие достройка ускоренными темпами недостроев.

В частном домостроении за разрушенное жилье будет компенсация. И тут каждый сам будет решать как строить/восстанавливать жилье.

Ринок аренди впаде по ціні, але виросте по кількості (будувати та робити ремонти під аренду на довгий час стане збитковим, але попит на існуюче зросте). На вторинний ринок піде зайве житло що куплялось як інвестиція, житло тих хто залишив Україну назавжди, спадщина після загиблих, тощо. 

Постраждалі багатоповерхівки в яких є пошкодження капітальних стін будуть розбирати і будувати нові, бюрократія затягнеться надовго.

Ті де треба поміняти вікна та відновити балкони - відремонтують.

1 час назад, Alexandr Vashulenko сказал:

Ви  Ви мене вибачте. А є хоч один факт нормального виділення коштів в Україні на відбудову постраждалим, вибух будинку Позняки ще чекають, Голосієво живуть в общагах,  а після потопів. Жодного разу держава нікому нормально нічим не допомогла. І це факт. 

Саме так, від вибуху на Крушильницкій пройшло 2 роки, юридичні та організаційно-бюрократичні питання не вирішені до тепер.

 

12 часов назад, Propeller сказал:

4. Ну и.....нужно посмотреть а какой % разрушенного и поврежденного от общего жилого фонда. Я не думаю, что эта величина будет 2-значной.

Дуже сильно відрізняється в залежності від міста. Київ та міста поруч відбудують на 100%, частину населених пунктів на сході відбудовувати повністю, а зруйновані більше 80% зовсім немає економічного сенсу - кількість виживших та бажаючих жити там зменшиться на порядок.

 

11 часов назад, Сарочка сказал:

На жаль, донори навряд чи будуватимуть соціальне житло для біженців.
Я все ще дотримуюсь думки, що їм потрібні українці працездатного віку із дітьми. Це дозволить вирішити країнам Європи демографічну кризу. Даст можливість відкрити закриті заводи ,або перенести / відновить діяльність втрачених в Рахе, за рахунок дешевої робочої сили.

Будуть інтегруватися, працевлаштовуватися та жити в оренді. Частина жінок створить сім'ї з місцевими. Діти будуть навчатися і залишатися там.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, v0f41k сказав:

Тих хто працює руками дійсно не вистачає, менеджерів та керівників у них і своїх більш ніж достатньо.

Я думаю що марно сподіватися біженцям без знання мови на посади менеджерів та керівників. Звісо їм світить лише робота руками. 

6 хвилин тому, v0f41k сказав:

Ринок аренди впаде по ціні

Чому? По Львову, Хмельницькому чудово видно як він падає по ціні при наявності попиту та обмеженості пропозиції. А враховуючи знищені міста пропозиція знизиться. Ті ж харків’яни можуть опинитися масово в Києві, наприклад. Чому це має спричинити зниження аренди? 

8 хвилин тому, v0f41k сказав:

а зруйновані більше 80% зовсім немає економічного сенсу - кількість виживших та бажаючих жити там зменшиться на порядок.

Маріуполь? Харків? Чернігів? 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 часов назад, MaksymS сказал:

Чому це має спричинити зниження аренди? 

Маріуполь? Харків? Чернігів? 

Я ж написав - попит вже зріс, впаде середня ціна, ринок аренди напряму залежить від стану економіки та середнього доходу на людину. Зараз багато евакуйованиї проживають та проїдають накопичені перед війною гроші. Коли вони закінчатся і більшість переміщених людей не зможуть платати по високим цінам ринок вимушено відкоректується, так було після кожної кризи. Ринок нерухомості інертний.

Маріуполь та міста зони ООС по лінії фронту, війна ще не закінчилася щоб остаточно міркувати. Але на мою думку переселити мешканців економічно вигідніше ніж повністю відбудовувати вщент зруйновані міста які географічно далеко від непошкоджених. Якщо їх будуть відновляти то в останню чергу через великий проміжок часу. Поки немає репарацій можна тільки міркувати мріячи про відновлення.

Приватні будинки в яких не було тотальної пожежі і зруйновані частково останніх 40-50 років забудови з якісним фундаментом наврядчи будуть перебудовувати повністю.

Руїни приватнх будинків які згоріли повністю на мою думку в більшості непридатні для відновлення і будуть розбиратися до фундаменту та будуватися заново.

Пошкоджені дуже старі будинки без нормального фундаменту напевно теж треба розбирати та будувати з нуля сучасні.

Приватні будинки з класом наслідків СС1 відновлювати або перебудовувати повністю рішення приймає власник. Гірше з багатоповерхівками, де навіть якшо більша частина співвласників домовиться між собою, рішення залежить від місцевої влади та висновків комісії. Тому вважаю що на післявійськовий час необхідно максимально спростити будівельну бюрократію та суттєво знизити норми за якими визначається непридатність будинку до відновлення.

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

📢 79% біженців планують повернутися в Україну після закінчення війни — опитування Центру Разумкова. 

Лише 10% — не планують повертатися, а 11% — ще думають

SRW • НОВИНИ

P.S. Таки вернутся 80% выехавшего населения.

  • Лайк 3
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Головне щоб не почався дерибан на проєктах... А на саме будівництво грошей не залишиться. Спрощувати дозвільну систему недоречно - це ж золоте дно! Ніхто від такого бабла не відмовиться добровільно. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

56 минут назад, v0f41k сказал:

суттєво знизити норми за якими визначається непридатність будинку до відновлення.

Ни в коем случае!!!

Ответ строительной экспертной комиссии только односложный .... да - можно ремонтировать. нет -нельзя! Критерии надёжности не должны меняться!

  • Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Щоб повернутись треба щоб закінчилась війна.

А вона ніфіга не закінчилась, і невідомо скільки часу ще триватиме - півроку рік чи п'ять.

На даному етапі будь яке відновлення інфраструктури чи житла знищується бомбами або ракетами чи снарядами навіть без сухопутного вторгнення, яке наразі більш вірогідне ніж на початку.

Перегрупуються, залижуть рани і попруть.

Краще гроші вкладати в армію, а не в цеглу, бо насправді навіть Львів не так далеко як здається, не кажучи про Дніпро чи Київ 

  • Лайк 8
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 минут назад, Дощ сказал:

чи п'ять.

Если хотим чтобы было на что содержать армию и не сдохнуть с голоду кто то должен работать, а для этого нужно где то жить!

Ещё раз... дорогие мои эксперДы... пишите перед своими фантастическими прогнозами что то типа "один из возможных сценариев", ОК?

Потому что реально точно будет не так как все тут вещают!

Змінено користувачем tansss
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да да, буде саме так як не тільки лиш всі тут вещают.

Будівництво було і є одним із найбільш ресурсовитратним, а наразі ще й безтолковим враховуючи подальшу ескалацію. Вийде як з дорогами

Ці всі ресурси потрібно вже зараз вкладати в армію, готуючи фахівців, зброю і засоби, чим швидше - тим раніше закінчиться війна.

І можна зрозуміти будівельників, які протирають руки від об'ємів вірогідної відбудови, але свідомість враз перевертається з першим прильотом у щойнозбудований об'єкт.

Всі пишуть армія, армія, але вона не візьметься ні звідки, а як тільки небезпека відступає так зразу й забувають про її потреби.

Хоча вона не відступила нікуда, а лиш перегруповуються щоб вдарити з новою силою.

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, Дощ сказал:

Да да, буде саме так як не тільки лиш всі тут вещают.

Будівництво було і є одним із найбільш ресурсовитратним, а наразі ще й безтолковим враховуючи подальшу ескалацію. Вийде як з дорогами

Ці всі ресурси потрібно вже зараз вкладати в армію, готуючи фахівців, зброю і засоби, чим швидше - тим раніше закінчиться війна.

І можна зрозуміти будівельників, які протирають руки від об'ємів вірогідної відбудови, але свідомість враз перевертається з першим прильотом у щойнозбудований об'єкт.

Всі пишуть армія, армія, але вона не візьметься ні звідки, а як тільки небезпека відступає так зразу й забувають про її потреби.

Хоча вона не відступила нікуда, а лиш перегруповуються щоб вдарити з новою силою.

Ошибка логики состоит в том, что жилое строительство (справедливо затратная история) это чуть ли не главная составляющая понятия "жизнь" (после продолжения рода и питания). Если нет возможности устроить свою жизнь то и пропадает смысл защищать. Или таки все в землянки!?

Змінено користувачем tansss
  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

42 хвилини тому, Дощ сказав:

І можна зрозуміти будівельників, які протирають руки від об'ємів вірогідної відбудови

Дурень й думкою багатіє. Гроші підуть потрібним фірмам правильних власників, а будівельники будуть відбудовувати за пів ціни, бо ж після війни треба допомогти людям із житлом бодай яким. 

  • Дізлайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 хвилину тому, tansss сказав:

Если нет возможности устроить свою жизнь то и пропадает смысл защищать. Или таки все в землянки!?

Немає ніякої помилки логіки

Всього лиш слід нагадати банальну теорію Маслоу, де безпека знаходиться при основі, а естетика (житла) - на вершині.

І проектуючи на дійсність - краще безпека в землянці чи льоху ніж смерть в чудовому новобуді

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Потираю руки все! И строители и производители стройматериалов и... работники ВНК и транспортники и СХ сектор и металлурги и ИТшники.

Только замудрые называет это "потиранием рук"  а нормальные люди ростом страны.

По поводу распила! Вот этим кривосисям в ближайшее время точно не обломится, нормальный трактор не далеко от стройплощадки канаву для расстрела быстро выкопает. 

  • Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, Дощ сказал:

І проектуючи на дійсність - краще безпека в землянці чи льоху ніж смерть в чудовому новобуді

Это - словоблудие прикрытое смачной фразой! Одно без другого не может существовать долго! Вы же тут за 5 лет писали!? Так я вам скажу что с пи*данутым соседом - риск эскалации - на всегда!

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, tansss сказав:

Так я вам скажу что с пи*данутым соседом - риск эскалации - на всегда!

Не навсегда, якщо йому вирвати зуби і виколоти очі.

Що наразі й відбувається

А будувати будем потім, втім як і рости.

Зараз лиш битись і падати

  • Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, MaksymS сказал:

Як вириє, так і зариє. Порожню. 

Скорее всего! :) Но штанишки после прогулки вдоль бруствера придётся простирнуть!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

53 хвилини тому, tansss сказав:

Если нет возможности устроить свою жизнь то и пропадает смысл защищать.

Защищать что? Пенопластовый домик и 15 соток огорода? Ценой своей жизни и жизни своей семьи?

  • Хаха 1
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, Дощ сказал:

А будувати будем потім, втім як і рости.

Потом - означает никогда! Кто должен дать команду "можно"? Или сами решать будем?

Змінено користувачем tansss
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Думаю кожен сам зрозуміє момент, коли стане безпечно.

Для когось і зараз безпечно, но такі довго не живуть

  • Лайк 3
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, vadimv сказал:

Защищать что? Пенопластовый домик и 15 соток огорода? Ценой своей жизни и жизни своей семьи?

А с какого размера недвиги лично вы готовы её защищать ценой этих жизней!? Где ваша "граница непосильно нажитого" от которой уже можно и защитить:fool:

Носит жеж земля мудрыл...

  • Лайк 2
  • Конфуз 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...