Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Будинок біля річки десь під Житомиром

Falwar

Рекомендовані повідомлення

10 годин тому, Фрай сказав:

Аня, оце єдиний мінус, але плюсами він перекриває.

Абсолютно протилежне. Саджаю дерева з ЗКС ще з 90-х і ніяких проблем крім того, що може виявитись не той сорт.

AAE28915-1F4B-46E3-9D11-7011F8CB4548_1_105_c.thumb.jpeg.7d801044cf49080c78f92f5a872a6ce5.jpeg

А плодам достатньо обмежити кількість, обриваючи зайві квіти, рослина витримає все без проблем,

от чим ви ризикуєте купуючи оцю гортензію?

1F78D448-86FF-4970-8EAE-EF721F4B77B3_1_105_c.thumb.jpeg.ca744c36be7bde74a0a404646cc58d54.jpeg

Ви при посадці ж не рушите коріння і нове вона нарощує паралельно.

13C5BBCD-2D3A-44E3-ABCA-7E5BAC660896_1_105_c.thumb.jpeg.9155a3aecb29a9ef0bb17bbcfa5ff1c1.jpeg

От з відкритою кореневою дійсно проблеми, який сорт купили взнаєте років через три,

було таке, що й через 5. ((

Да, Віктор, я не памʼятаю випадку аби в мене не прийнялося дерево за будь якою методою, у мене повно такого, що витримувало кілька пересадок за їх життя. рука легка і вони мене мабуть також люблять. :oops:

Ось я про це ж і кажу. Що на фото , таж гортензия в горщику з закритою кореневою, в яку закладено добриво , і є розвинути тонкі всасиваючі корінчики, то за таких умов рослина навіть не помітить переїзд , якщо не сильно ворушить при пересадці земляний ком, тому її приживаємрсть наближається до 100% майже в будь якій час посадки. Такій посадковий матеріал , вже правильно сфороман частіше за все, в нього можна побачити одразу яка буде майбутня крона, завжди напевно самий кращий із усіх можливих варіантів  посадкового матеріалу.

І як ви правильно сказали єдиний мінус- ціна рослини .  І якщо це одна - три рослини за сезон, то це одно. Ваш варіант найкращий. Якщо їх сотні ( крім дерев, ще кустарники, плодові, декоративні, квіти и пр) то закопать прийдеться не один десяток баксів. Якщо ТС згоден на це.  Ще один мінус- це не велика кількість сортів. Можливо так станеться, що необхідного сорту не буде. Транспортування таких рослин поштою з іншого регіона, це така собі забавка. Тому ви завжди обмежений тількі розплідниками вокруг себе , іноді це серйозний і важливий мінус. Відповідальність сорту , до речі ,теж не гарантія. Бо в мене так була куплена черешня. Претензій к ней нема по смаку, але вона не потрапляє в потрібний термін плодоношення, для чого була придбана. Звісно, що з гортензіей, магнолії там все буде відно одразу, а з плодовимі не все так однозначно. 

І зовсім інша справа рослини в вигляді 2-3 річної гілочки, з абсолютно голими коріннями, які викопани місяць назад, іноді і більше. Вони коштуют на порядок дешевше( якщо купляти в нормальних пітомніках то сортність буде відповідати) інша справа- розвиток рослини і майбутній абріс крони.  Тут вже не буде вибору , що виросте, то виросте. Звісно обрізка , але якщо декоративність супер значима, наприклад в магнолії, то тут крупномер переважає, на мою субʼєктивну думку.
А для яблуні, це вже не так критично. Ще мінус - це більшість дерев з ОКС - це поодинокій пагон на 1 метр, часто з обрізаною макушкою, і це означає, що майбутня форма  буде чашою, на яруси перевести знов буде вже проблематично, якщо макушка не зарізана ( наприклад рослини з епіцентру) то тут такого питання не буде. І ось саме про такі росли я писала, що їх приживаємость вища при посадкі восені , в порівнянні з посадкою весною. І в більшості садівників посадковий матеріал саме такій( голий і обрізаний, гарно, коли в сплячому стані)  , через те, що цей матеріал гарно транспортується і можна замовити будь що . 
Ну ось , напевно всі плюси та мінуси я описала, а далі вже ТС сам вирішіть, що йому важливіше та прийме рішення

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Сарочка сказав:

Ще мінус - це більшість дерев з ОКС - це поодинокій пагон на 1 метр, часто з обрізаною макушкою

Так на фото яблуня недавно посаджена, де ж там пагін? ) це ж не колоновидки, ті такі.

Крім того у вас є вибір якого розміру і віку брати саджанець. Я брав такі, щоб перемотати і в салон можна було засунути. )

деякі сорти були відсутні на майданчику то йшли ми у садок і викопували саме ті, що мені подобались за своєю кроною і розвитком.

І ще, не думаю, що у Falwar є потреба у сотнях одиниць саджанців.

От якщо порахувати за життя на ділянці то цілком можливо, поступові витрати досить значні, Флоріум один чого вартий. ))

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Фрай сказав:

Так на фото яблуня недавно посаджена, де ж там пагін? ) це ж не колоновидки, ті такі.

Крім того у вас є вибір якого розміру і віку брати саджанець. Я брав такі, щоб перемотати і в салон можна було засунути. )

деякі сорти були відсутні на майданчику то йшли ми у садок і викопували саме ті, що мені подобались за своєю кроною і розвитком.

І ще, не думаю, що у Falwar є потреба у сотнях одиниць саджанців.

От якщо порахувати за життя на ділянці то цілком можливо, поступові витрати досить значні, Флоріум один чого вартий. ))

Так я ж начебто написала що саджанці з ОКС ( відкритой кореневой) то завжди пагін. В вас ЗКС - що і на фото вашому відно  і то завжди розвинути дерева. 🌷
О, Флоріум, то да, мене чоловік вже косо дивиться і каже- в тебе колись закопування грошей скінчиться ?😆

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...