Сарочка Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 10 годин тому, Фрай сказав: Аня, оце єдиний мінус, але плюсами він перекриває. Абсолютно протилежне. Саджаю дерева з ЗКС ще з 90-х і ніяких проблем крім того, що може виявитись не той сорт. А плодам достатньо обмежити кількість, обриваючи зайві квіти, рослина витримає все без проблем, от чим ви ризикуєте купуючи оцю гортензію? Ви при посадці ж не рушите коріння і нове вона нарощує паралельно. От з відкритою кореневою дійсно проблеми, який сорт купили взнаєте років через три, було таке, що й через 5. (( Да, Віктор, я не памʼятаю випадку аби в мене не прийнялося дерево за будь якою методою, у мене повно такого, що витримувало кілька пересадок за їх життя. рука легка і вони мене мабуть також люблять. Ось я про це ж і кажу. Що на фото , таж гортензия в горщику з закритою кореневою, в яку закладено добриво , і є розвинути тонкі всасиваючі корінчики, то за таких умов рослина навіть не помітить переїзд , якщо не сильно ворушить при пересадці земляний ком, тому її приживаємрсть наближається до 100% майже в будь якій час посадки. Такій посадковий матеріал , вже правильно сфороман частіше за все, в нього можна побачити одразу яка буде майбутня крона, завжди напевно самий кращий із усіх можливих варіантів посадкового матеріалу. І як ви правильно сказали єдиний мінус- ціна рослини . І якщо це одна - три рослини за сезон, то це одно. Ваш варіант найкращий. Якщо їх сотні ( крім дерев, ще кустарники, плодові, декоративні, квіти и пр) то закопать прийдеться не один десяток баксів. Якщо ТС згоден на це. Ще один мінус- це не велика кількість сортів. Можливо так станеться, що необхідного сорту не буде. Транспортування таких рослин поштою з іншого регіона, це така собі забавка. Тому ви завжди обмежений тількі розплідниками вокруг себе , іноді це серйозний і важливий мінус. Відповідальність сорту , до речі ,теж не гарантія. Бо в мене так була куплена черешня. Претензій к ней нема по смаку, але вона не потрапляє в потрібний термін плодоношення, для чого була придбана. Звісно, що з гортензіей, магнолії там все буде відно одразу, а з плодовимі не все так однозначно. І зовсім інша справа рослини в вигляді 2-3 річної гілочки, з абсолютно голими коріннями, які викопани місяць назад, іноді і більше. Вони коштуют на порядок дешевше( якщо купляти в нормальних пітомніках то сортність буде відповідати) інша справа- розвиток рослини і майбутній абріс крони. Тут вже не буде вибору , що виросте, то виросте. Звісно обрізка , але якщо декоративність супер значима, наприклад в магнолії, то тут крупномер переважає, на мою субʼєктивну думку. А для яблуні, це вже не так критично. Ще мінус - це більшість дерев з ОКС - це поодинокій пагон на 1 метр, часто з обрізаною макушкою, і це означає, що майбутня форма буде чашою, на яруси перевести знов буде вже проблематично, якщо макушка не зарізана ( наприклад рослини з епіцентру) то тут такого питання не буде. І ось саме про такі росли я писала, що їх приживаємость вища при посадкі восені , в порівнянні з посадкою весною. І в більшості садівників посадковий матеріал саме такій( голий і обрізаний, гарно, коли в сплячому стані) , через те, що цей матеріал гарно транспортується і можна замовити будь що . Ну ось , напевно всі плюси та мінуси я описала, а далі вже ТС сам вирішіть, що йому важливіше та прийме рішення 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 годину тому, Сарочка сказав: Ще мінус - це більшість дерев з ОКС - це поодинокій пагон на 1 метр, часто з обрізаною макушкою Так на фото яблуня недавно посаджена, де ж там пагін? ) це ж не колоновидки, ті такі. Крім того у вас є вибір якого розміру і віку брати саджанець. Я брав такі, щоб перемотати і в салон можна було засунути. ) деякі сорти були відсутні на майданчику то йшли ми у садок і викопували саме ті, що мені подобались за своєю кроною і розвитком. І ще, не думаю, що у Falwar є потреба у сотнях одиниць саджанців. От якщо порахувати за життя на ділянці то цілком можливо, поступові витрати досить значні, Флоріум один чого вартий. )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 2 години тому, Фрай сказав: Так на фото яблуня недавно посаджена, де ж там пагін? ) це ж не колоновидки, ті такі. Крім того у вас є вибір якого розміру і віку брати саджанець. Я брав такі, щоб перемотати і в салон можна було засунути. ) деякі сорти були відсутні на майданчику то йшли ми у садок і викопували саме ті, що мені подобались за своєю кроною і розвитком. І ще, не думаю, що у Falwar є потреба у сотнях одиниць саджанців. От якщо порахувати за життя на ділянці то цілком можливо, поступові витрати досить значні, Флоріум один чого вартий. )) Так я ж начебто написала що саджанці з ОКС ( відкритой кореневой) то завжди пагін. В вас ЗКС - що і на фото вашому відно і то завжди розвинути дерева. 🌷 О, Флоріум, то да, мене чоловік вже косо дивиться і каже- в тебе колись закопування грошей скінчиться ?😆 Змінено 2 години тому користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 58 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 58 хвилин тому 5 часов назад, Сарочка сказал: Ще мінус - це більшість дерев з ОКС - це поодинокій пагон на 1 метр, часто з обрізаною макушкою, і це означає, що майбутня форма буде чашою, на яруси перевести знов буде вже проблематично, якщо макушка не зарізана Не видумуй😊 Всі саджанці обрізаю на висоті +-70 см, краще би так робили продавці, щоб не платити Новій Пошті за пересилку непотрібної верхівки. Далі формую хоч чашу, хоч кущ, хоч веретено. Жодного разу за десяток років не було ні одного саджанця з ВКС, який можна було б лишити таким, як він продається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз