POLAA Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 Маю ДБЖ SinPro 200. Акумулятор Leoch 12100 "не витримав лихої долі", і на 8 році життя вмер. Треба купувати новий акумулятор, але виникло питанє, чи всі AGM акумулятори підходять до ДБЖ SinPro 200? Наприклад, побачив ці акумулятори, але не можу зрозуміти, в чому різниця? electronicx.de/Electronicx-Caravan-Edition-v2-battery-agm-120-ah-12v-motorhome-boat-supply electronicx.de/Electronicx-Caravan-Edition-battery-agm-120-ah-12v-motorhome-boat-supply Також є сумніви з того приводу, що на старому акамуляторі клєма "під болт", а тут звичайна, як на автомобільному акамуляторі. Чи підходять ці акамулятори, і взагалі, які нюанси треба взяти до уваги під час купівлі нового акамулятора? Який порекомендуєте з тих, що зараз є в наявності в Києві? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 (змінено) 2 часа назад, POLAA сказал: Маю ДБЖ SinPro 200. Акумулятор Leoch 12100 "не витримав лихої долі", і на 8 році життя вмер А ви думали він як ворони 300 років живуть 😂 AGM акумулятор 120аг і важить 28 кг ? Це якийсь дістрофік Та бюджетні Luxeon Ritar Logicpower на 100аг важать по 30. А нормальної я б сказав дуже доброї якості Exide Sprinter XP12V3400 на 105аг важить 35.5кг Змінено 11 грудня 2022 користувачем dneprstab 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POLAA Опубліковано: 11 грудня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 1 час назад, dneprstab сказал: А ви думали він як ворони 300 років живуть 😂 AGM акумулятор 120аг і важить 28 кг ? Це якийсь дістрофік Та бюджетні Luxeon Ritar Logicpower на 100аг важать по 30. А нормальної я б сказав дуже доброї якості Exide Sprinter XP12V3400 на 105аг важить 35.5кг Я тому і питаю, щоб розібратись. Як я розумію, всі АGM будуть співпрацювати з SinPro 200? Тільки питання в якості, ціні і т.п.? Очивидно, що цей Exide Sprinter XP12V3400 важче і краще, тому що він коштує рівно в 2 рази більше, ніж ті німецькі, посилання на які я дав. Я зараз роздумую, чи в сьогоднішніх реаліях є сенс купувати дорожчий аккумулятор? Як я розумію, дуже погано для AGM акумуляторів, коли вони повністю розрядились, і відразу не починається нова зарадка? А зараз так і може бути часто, що розрядився, і стоїть розряджений, жде електрики. Мій старий акумулятор теж "добили" такі ситуації. От і питаю, який акумулятор купити зараз, розуміючи, що такий режим праці буде його руйнувати? Чи є сенс купляти в 2 рази дорожче, але він все одно вийде з ладу від бескінечних випадків перебування у повністю розрядженому стані? Той "бюджетний Luxeon Ritar Logicpower на 100аг" скільки зараз коштує, і чи є в наявності? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 11 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 33 минуты назад, POLAA сказал: все одно вийде з ладу від бескінечних випадків перебування у повністю розрядженому стані? Можна не розряджати до такого стану.Все просто. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POLAA Опубліковано: 11 грудня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2022 21 минуту назад, dneprstab сказал: Можна не розряджати до такого стану.Все просто. Як це просто зробити, якщо приміщення, в якому працює ДБЖ, ніхто не відвідує? Сенс цього ДБЖ якраз в тому, щоб автоматично піддержувати опалення.Єлектрика відключилась, акумулятор розрядився. Як цьому запобігти, та ще й просто? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 15 грудня 2022 (змінено) поставити релюшку яка розімкне коло при низькій напрузі Змінено 15 грудня 2022 користувачем newbee2020 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2022 (змінено) Цитата Напруга на АБ, при якому ДБЖ відключається, В10,5 ± 0,2 Якщо замість AGM купити гелевий, то в такому режимі можливо 300 циклів протягне. На зиму хватить. Може на ще одну. Я б напевно ставив реле схоже як вище дали посилання. Колега недавно собі якраз таке змайстрував на інвертор, поставив 11.5 поріг відключення. Цитата Найбільш оптимальними батареями для ДБЖ SinPro є пастові AGM (гелеві) свинцево-кислотні акумуляторні батареї. Пище щось про "пастові" батареї. Напевно agm то не дуже паста, а от гель схоже на пасту ) Тому варто розглянути гелеві. sinpro.ua/uk/ibp-sinpro-200-s910/ В 11.12.2022 в 18:27, POLAA сказал: акож є сумніви з того приводу, що на старому акамуляторі клєма "під болт", а тут звичайна, як на автомобільному акамуляторі. Клеми мають бути під болт. Тоді з великою вірогідністю це є deep cycle батарея. А оці автомобільні це звичайні agm, там ресурсу поменше. Ціна якби натякає. 149 євро deep cycle і в Німеччині не коштує, а мінімум 200-230 шось з більш менш нормального. p.s. Я користуюсь двома гелевими SSB SBCG100, німецькі. Коштували в Польщі 235 євро за штуку. Всім задоволений (більше 0.1c не навантажую, 200-250W, комп котел роутер насос тп, хватає надовго, ще більше 50% не получалось розрядати, електрику через 8 годин подають все ж таки), за винятком часу заряду, але тут нічого не зробиш, нюанси свинцю. Змінено 16 грудня 2022 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POLAA Опубліковано: 16 грудня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2022 (змінено) 1 час назад, vovarpd сказал: Якщо замість AGM купити гелевий, то в такому режимі можливо 300 циклів протягне... Пище щось про "пастові" батареї. Напевно agm то не дуже паста, а от гель схоже на пасту ) Тому варто розглянути гелеві. sinpro.ua/uk/ibp-sinpro-200-s910/ Дякую за розгорнуту відповідь! За цим лінком в таблиці з приводу акумулятора написано: "Зовнішня, свинцево-кислотна необслуговуєма". Я не є фахівцем з електрики, тому не хочу ризикувати з гелєвими акумуляторами, оскільки в цьому розділі читав, що не всі ДБЖ співпрацюють з гелєм. Пошукаю AGM. Ви використовуєте гелєві акумулятори з SinPro? Змінено 16 грудня 2022 користувачем POLAA Додав питання Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2022 (змінено) 52 минуты назад, POLAA сказал: За цим лінком в таблиці з приводу акумулятора написано: "Зовнішня, свинцево-кислотна необслуговуєма". Я не є фахівцем з електрики, тому не хочу ризикувати з гелєвими акумуляторами, оскільки в цьому розділі читав, що не всі ДБЖ співпрацюють з гелєм. Так за цим же лінком з сайту виробника про гелеві йдеться як про найбільш оптимальні. Цитата ДБЖ розрахований на роботу зі свинцево-кислотними батареями будь-якого типу. Найбільш оптимальними батареями для ДБЖ SinPro є пастові AGM (гелеві) свинцево-кислотні акумуляторні батареї. Гелеві то і є "свинцево кислотні". Але можна сміло брати і AGM просто не ті стартерні (там заявлений стартерний струм в пдф і як завжди по таких батареях ноль інформації по циклах) що по ваших ссилках, а такі як в любих упсах. В даташиті мають бути графіки з циклами, розрядами і зарядами. З SinPro не використовую. Використовую з окремим зарядним в якому є режим заряду gel/agm Змінено 16 грудня 2022 користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2022 В мене два сучасних зарядних і GEL та AGM це різні типи які треба вибрати вручну 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 17 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2022 на зарядці foxsur для AGM окремий режим роботи, як і для LiFEPo , а Gel заряджаються по режиму звичайних із рідким електролітом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 17 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2022 (змінено) 13 часов назад, newbee2020 сказал: а Gel заряджаються по режиму звичайних із рідким електролітом З рідким це мається на увазі агм чи звичайні авто? В мене до гелевої батареї в даташиті +- ті самі вимоги що і до AGM альтернатив. Перший скрін AGM SSB SBL 14.4-14.7 при +20. Другий скрін GEL SSB SBCG 14.4 при +25. З температурною компенсацією виходить +- то саме. Моє зарядне HTRC теж досить сучасне (agm/gel і взагалі вся решта кислота той самий переключатель, літій і lifepo4 окремі) наприклад більше 14.4 не видає і то тільки в кінці заряду, незнаю може так зорі склались але це ідеально вписується у вимоги цього даташита. А звичайні автомобільні з рідким електролітом.. Аида 20s наприклад видавала вплоть до 15.5 моментами. І заряжала мій кальцієвий авто акб суперово ) Читав що кальцієвим треба підвищену напругу. Мав її 15 років, сьогодні продав. Так, а щодо SinPro, раз інструкція пише що гелеві найбільш оптимальні то напевно щось знають Змінено 17 грудня 2022 користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 18 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2022 (змінено) В 17.12.2022 в 10:19, newbee2020 сказал: на зарядці foxsur для AGM окремий режим роботи, як і для LiFEPo , а Gel заряджаються по режиму звичайних із рідким електролітом Це шо за Foxsur такий? В моєму Foxsur 12V 8A / 24V 4A для режиму AGM він же гель, кінцева напруга обмежується до 14.6 якщо память не зраджує. А для режиму звичайних вона вища, близько 15 з копійками ніби. Таку напругу на гель подавати не варто. Змінено 18 грудня 2022 користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 18 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2022 6 минут назад, Dmode сказал: Це шо за Foxsur такий? В моєму Foxsur 12V 8A / 24V 4A для режиму AGM він же гель, кінцева напруга обмежується до 14.6 якщо память не зраджує. А для режиму звичайних вона вища, близько 15 з копійками ніби. Таку напругу на гель подавати не варто. звичайний 12v10a 24v5a . при зарядці автоакума максимально бачив 14.4вольт. agm не маю тому незнаю як там Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 18 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2022 Cінпро писав свої інструкції до зарядок бозна коли , ще тоді коли слово гель у незаміжніх фройлян призводив до запаморочення. Потрібно дивитись на волтаж заряду ДБЖ та на конкретну АКБ , і тоді приймати рішення як це суміщати. Користувачі пересічні часто-густо це забувають або ж нехтують. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POLAA Опубліковано: 18 грудня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 18 грудня 2022 10 часов назад, dneprstab сказал: Cінпро писав свої інструкції до зарядок бозна коли , ще тоді коли слово гель у незаміжніх фройлян призводив до запаморочення. Потрібно дивитись на волтаж заряду ДБЖ та на конкретну АКБ , і тоді приймати рішення як це суміщати. Користувачі пересічні часто-густо це забувають або ж нехтують. Я тому і створив цю тему, оскільки є пересічним користувачем.))) Як щодо цього акумулятору, чи немає в нього несумісності з SinPro 200? www.solarfam.nl/solarfam-agm-battery-12v-100ah.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 19 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 грудня 2022 9 часов назад, POLAA сказал: чи немає в нього несумісності з SinPro 200? Мені вгадати пропонуєте? Принципово ні , але якщо пристрою 8 років то як мінімум ревізію - ТО зробити , перевірити параметри 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POLAA Опубліковано: 28 грудня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2022 Купив цей акумулятор. Після доставки наміряв 12,92 В Ціна приблизно 9000 гривень в Польщі. JDM12-100.pdf 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз