Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Господа у кого ЭЛЕКТРОКОТЕЛ? Расскажите, сколько платите в месяц зимой?

borissuchman

Рекомендовані повідомлення

Дом: СИП 120кв.м

Отопление: эл. ТП + иногда камин с возд.разводкой (газа нет вообще)

Тариф: для домов с эл.отоплением

Счетчик: двухзонный

 

Октябрь - 1175КВт/ч (859 день + 316 ночь)

 

По опыту круглогодичного проживания эл.бойлер+эл.плита съедают до 600Квт/ч в месяц

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Dmode,

1. А можете еще подробнее модели это штуки, особенности монтажа с фото . если есть?

2. Это ставиться на каждую горячую точку или на сан узел?

3. Это спрятано за стеной?

Модель точно сейчас не помню, похоже на какую-то такую

 

online-santehnika.com.ua/smesiteli/termostaty-dlya-dusha/13122000-ecostat-universal-termostat-dlya-dusha-vm-hrom.html

 

 

Выглядит в сборе так

 

attachment.php?attachmentid=442347&d=1433976266

 

 

По коробу, вот пару фото процесса:

 

138358437_21.thumb.jpg.b5564cee5111b7cf5f1f82f98258d93f.jpg213068108_342.thumb.jpg.3aa307911a508bd3b1ec7dc70a5f60c0.jpg1242606621_.thumb.jpg.daedaae93074af4be794c6d1e4159be4.jpg

 

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я такого не говорил, выдумки.

 

Виходить ви самі не зрозуміли що сказали. Цитую вас " И это бред - эффективней использовать энергию сразу, без теплопотерь в акуммулирующем оборудовании". Це ви сказали при обговоренні використання ТА. Може зможете пояснити як це может бути краще одразу використовувати енергію якщо мова йшла саме про те щоб використовувати енергію саме не одразу, а з часом з теплоакумулюючої ємності. Якщо є варіант використовувати енергію одразу то ТА просто не потрібен і такий варіант тут взагалі не обговорювався.

 

Понял, в чем причина Ваших утверждений, которые вводят в заблуждение обычного пользователя - Ваши утверждения могут быть верны (и то - частично) только для случаев, когда производство энергии имеет разную стоимость во времени - твердотопы, электрика. Тогда, в момент низкой стоимости производства энергии её необходимо (оптимально) акуммулировать.

 

А тепер прочитайте уважно назву теми і спробуйте зрозуміти, що мова йде саме про акумуляцію енергії в ТА вночі шляхом нагріва її електрокотлом і використання її вдень. А ви про що думали? Може забули назву теми прочитати та про що тут люди говорять?

 

Для газовых котлов такой необходимости нет. И ТА там не нужен.

 

Читайте уважно назву теми. Про газові котли та ТА з ними тут ніхто не говорить, це оффтопік.

 

Для электрокотлов, если нет ночного тарифа - ТА не нужен.

 

Новина та новина, а що, тут є хо один користувач що цього не розуміє і ви таку страшенну таємницю розкриваєте? Звісно про ТА говорять виключно коли є двозонний лічільник і можливо є тариф на електроопалення.

 

Для качественного пеллетного котла ТА тоже не нужен.

 

Шкода що це теж немає ніякого відношення до теми топіку. Тут про електрокотли мова та про те як більш економічно вигідно їх використовувати.

 

- Вы не тот параметр называете "дельтой температур". В теплотехнике - это разница (грубо) между подающей линией и обратной.

 

Дельта температур - то різниця температур, а не якась спеціальна різниця температур між лінією подачі та зворотньою лінією. В моєму прикладі дельта температур для ТА то різниця між максимальною та температурою в ТА та мінімальною температурою в ТА, яка може бути використана системою. Термін на 100% вірний. Ризикнете посперечатись? Чи ви просто не розумієте слово днльта і дуипєтн що то якийсь вузькоспеціалізований теплотехнічний термін? Не треба, тут я правий без варіантів.

 

В своєму прикладі я говорив про енергію, яку може акумулювати ТА і ця енергія залежить саме від дельти температур в ТА - від різниці максимальною темпеератури в ТА та мінімальної температури, що може бути використана системою. В моєму реальному випадку в ТА вода прогрівається до 95 градусів, а в теплих підлогах я її ефективно використовую до температури 35 градусів і навіть нижче, наприклад вчора ТА маїже повністю розрядився і зверху ємності було 35, а знизу вже 30. У мене цієї енергії в ТА на весь день вистачає, а при використанні радіаторів не вистачить і то є факт.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Модель точно сейчас не помню, похоже на какую-то такую

 

так это традиционный душевой смеситель или что то большее?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

И напаркуя греть до 90°С, потом тратить энергию при хранении, когда можно сразу подать в полы (или радиаторы) необходимую температуру?!

 

Ви говорите як якийсь новачок. У мене тариф на електроопалення та двотарифній лічільник. Внеочі ТА нагрівається по половинному тарифу, а вдень енергія з ТА використовується системою. Тепер ви розмієте навіщо це чи вам ще спробувати якось простіше це розказати?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

так это традиционный душевой смеситель или что то большее?
Да, но с встроенным термостатическим регулированием.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

...А тепер прочитайте уважно назву теми і спробуйте зрозуміти, що мова йде саме про акумуляцію енергії в ТА вночі шляхом нагріва її електрокотлом і використання її вдень. А ви про що думали? ...

Ваш частный случай, один из десятка других, Вы путаете с общим.

 

:)

 

attachment.php?attachmentid=536809&stc=1&d=1479220925

1440913570_IFD0AIgd1.png.e87116b1c1ff0d3f3f624c95ceaa74db.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

....У мене цієї енергії в ТА на весь день вистачає, а при використанні радіаторів не вистачить і то є факт.....

Уже неплохо.

Полпути на понять, что дельта температур при радиаторном отоплении выше.

 

Но, вообще-то, ТА хранит энергию не в "дельтах", а в кВт (упрощенно). И теряет эту энергию при хранении. А чем выше нагреете ТА, тем выше будут паразитные теплопотери (тепловой поток) через обшивку ТА.

 

Дом теряет энергию тоже в кВт. И почти пофиг, как её компенсировать-то, эту теплопотерю - радиаторами или ТП.

 

p.s. при ТП комфортній микроклимат достигается при более низких средних температурах, потому они экономичней. А не потому, что у ТП дельта ниже.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вот это и есть бредовое неграмотное утверждение.

 

Ой, може ви розкажете це моїм двом контролерам від meibes, що контролюють теплі підлоги? З якою температурою тиеплоносій вони подають в систему я бачу на власні очі.

 

Точка измерения разницы температур теплого пола находится на подающей и обратной линии ПОСЛЕ смесительного узла.
Дякую за інфопмацію, але не зрозуміло навіщо ви сюди це тягнете? Ніхто не обговорює тут різницю температур теплої підлогі на лінії подачі та зворотній лінії. Я тільки звертав увагу на типову тепературу в лінуї подачі і все. Щоб вам було простіше - температура подачі води в теплу підлогу зазавичай суттєво нижча ніж температура подачі в радіатори і відповідно теплоакумулятор буде спроможний акумулювати більше енергії при використанні теплої підлогою, ніж при використанні радіаторів. Це елементрний факт, прости чого ви намагаєтесь сперечатись? Проти факту, що підтверджується елементарними ролзрахунками чи що? Схаменіться!

 

Ваш частный случай, один из десятка других, Вы путаете с общим.

 

Це ви заплутались - в темі про електроопалення була порада про використання ТА для економії і саме так я ТА використовую з електрокотлом. А ваші розмови про ТА "в принципі" з газовим котлом, пєлєтніками та варіантами одразу використовувати усю енергію, а не акумулювати її тут ПОВНІСТЮ недоречні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

.... Щоб вам було простіше - температура подачі води в теплу підлогу зазавичай суттєво нижча ніж температура подачі в радіатори і відповідно теплоакумулятор буде спроможний акумулювати більше енергії при використанні теплої підлогою, ніж при використанні радіаторів. Це елементрний факт, прости чого ви намагаєтесь сперечатись? Проти факту, що підтверджується елементарними ролзрахунками чи що? Схаменіться!....

Ещё раз повторю - теплопотери здания одинаковы, что при радиаторах, что при полах.

 

Странно, что это до Вас не доходит.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Уже неплохо.

Полпути на понять, что дельта температур при радиаторном отоплении выше.

 

Яке відношення дельта температур в радіатороном опаленні має до теми топіка? Дельта температур в ТА, тобто різниця між максимальною температурою в ТА і мінімальною температурою, що може бути використана в системі опалення має пряме відношення до теми топіка, оскільки від неї залежить скільки енергії можна акумулювати в ТА, а на що вплине дельта температур в радіаторном опаленні?

 

В моїй системі електрокотел за ніч не тільки обігріває будинок, але ще акумулює в кубовому ТА близько 50 кВт/г енергії, яку система використовує потім на протязі дня. Стільки енергії я могу акумулювати саме тому, що використовую теплі підлоги. Якщоб я використовував радіатори то мені був би потрібен ТА більшої ємності для акумуляції такої самої кількості енергії.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

....В моїй системі електрокотел за ніч не тільки обігріває будинок, але ще акумулює в кубовому ТА близько 50 кВт/г енергії, яку система використовує потім на протязі дня. Стільки енергії я могу акумулювати саме тому, що використовую теплі підлоги. Якщоб я використовував радіатори то мені був би потрібен ТА більшої ємності для акумуляції такої самої кількості енергії.

А какой объём теплоакуммулятора для ТП?

 

Что это не 1 куб воды, а несколько кубов теплого бетона, это хоть понятно?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Навпаки, ТА більш ефективний при низькотемпературній системі опалення, тобто для теплих підлог.....

не верно, т.к.

Система отопления — это совокупность технических элементов, предназначенных для получения, переноса и передачи во все обогреваемые помещения количества теплоты, необходимого для поддержания температуры на заданном уровне.

т.е. упрощенно Система отопления — это генератор (котел) и отопительные приборы

генераторы низкотемературного отопления - тн, конденсатники, а для них ТА (бочка) - утопия

вот и все спор на пустом месте

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ещё раз повторю - теплопотери здания одинаковы, что при радиаторах, что при полах.

Странно, что это до Вас не доходит.

 

З чого ви взяли, що я цього не знаю? Може для вас це складно, але я такі речі розумію на рівні підсвідомості. В теплоакумуляторі однакової ємності при нагріві до однакової максимальної температури буде завантажений різна кількість доступної до використання енергії в системі з обігрівом теплими підлогами та в системі обігріва з радіаторами. Різна, тому що в низкотемпературних системах опалення використовується теплоносій з більш низькою температурою ніж в системах опаленя з радіаторами.

 

Ну як такої елементарщини можна не розуміти? ЯК?!!! Ну візьміть кубовий ТА. Якщо нагріти в ньому воду до 90 градусів то якільки енергії з нього ви зможете взяти для використання в теплій підлозі? А скільки при використання радіаторів? Цеж легко, порі***те!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

....Ну візьміть кубовий ТА. Якщо нагріти в ньому воду до 90 градусів то якільки енергії з нього ви зможете взяти для використання в теплій підлозі? А скільки при використання радіаторів? Цеж легко, порі***те!

Практически одинаковое - если правильно проводить этот эксперимент.

Давайте поспорим?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

упрощенно Система отопления — это генератор (котел) и отопительные приборы

генераторы низкотемературного отопления - тн, конденсатники, а для них ТА (бочка) - утопия вот и все спор на пустом месте

 

Перш ніж писати що хтось там не правий потурбуйтесб про те щоб ваші докази були хоч трошки логічно завершені. ТА для ТН чи конденсаційного котла кажете утопія і на цьому ви базуєте свої "докази"? А нічого що я не казав ні про ТН, ні про конденсаціні котли? Я казав про низкотемпературну систему опалення з використанням теплої підлоги.

 

Може розглянемо все на реальному прикладі?

 

Практически одинаковое - если правильно проводить этот эксперимент.

Давайте поспорим?

 

Давайте. Вихідні дані - ТА ємністю 1 кубічний метр. Вода прогріта до 90 градусів цельсія. Контролер теплої підлоги вимагає температуру теплоносія на подачу не нижче 35 градусів. З радіаторами - самі вирішіть яка мінімальна температура подачі для них прийнятна, у мене немає радіаторів, але те що я бачив в мережді то рекомендується не нижче 50 градусів. Звісно мова йде про будинок з однаковими тепловтратами. І все що вам залишиться то сказати - скільки енергії з ТА може бути використано для теплих підлог та для радіаторів. Все просто.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

.... Все просто.

Бгг.

Не для Вас.

 

Вы не понимаете:

что, в случае только
радиаторного отопления
,
10-15
(!) кубов бетонной стяжки не являются теплоакуммулятором

 

Или являются?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не для Вас.

 

Годі пустих балачок, я навів приклад - ра***те і покажіть що ви розумієте про що мова. А то розказувати який поганий ТА для газових котлів чи для пєлєтників в темі про електроопалення у вас гарно виходить, а конкретно щось можете розрахувати?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Годі пустих балачок, я навів приклад - ра***те і покажіть що ви не розумієте про що мова. А то розказувати який поганий ТА для газових котлів чи для пєлєтників в темі про електроопалення у вас гарно виходить, а конкретно щось можете розрахувати?

Значит, не понимаете, что акуммулируете энергию не только в 1000литров воды, но и в 10 кубов бетона - в случае ТП.

При радиаторном отоплении, акуммуляции тепла в бетоне не происходит - происходят только теплопотери в пол.

И все Ваши рассуждении про "разные эффективности дельты температур" закончатся в ровно тот момент, когда Вы исключите из процесса акуммулирования энергии саму стяжку теплого пола.

 

Подумайте на досуге и извинитесь.

 

Добавлено через 6 минут

.... скільки енергії з ТА може бути використано для теплих підлог та для радіаторів.

Я уже отвечал - одинаковое. И определяется физическими свойствами теплоносителя и теплопотерями здания.

 

Но, если в эту систему добавить теплоаккумирующие свойства 10-15 кубов бетона теплых полов и объём теплоноситель самих труб ТП, то сравнение будет некорректным.

 

Другими словами, если провести корректный эксперимент с одинаковыми стартовыми условиями (когда стяжка имеет температуру НИЖЕ температуры воздуха), то количество энергии с ТА что для радиаторного отопления, что для напольного - будет ОДИНАКОВЫМ.

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Отпишусь и я.

Дом 210 отапливаемых. 2 эт.

Газоблок 400мм/400. (северная стена 600мм/400). Чердак - 300мм ваты.

 

Отопление ТП + радиаторы. (тп только в санузлах/коридорах).

Ночной тариф, ТА на 1куб.

Котел коспел 16кВт.

Бойлер 300л + рециркуляция.

 

ТА и бойлер греются ночью до 80 и 65 соответственно.

+ днем только при падении t ниже 35 и 40 соответственно.

 

В сутки (кВт*ч) - день/ночь 25/85.

 

месяц / день/ночь / грн

2016-09 337 742 1079 грн

2016-10 640 2096 2736 грн

 

отопление 1й год.... так что надеюсь еще "подсохнет" и будет немного меньше.

 

--------------------------

ЗЫ : по поводу ТА, что его хватает на 2-3 часа...

у меня (при открытой вентиляции) t в ТА падала до 35 уже к 12 - 13 дня.

Как только позатыкал все вент. каналы - то до 35*С t упала только к 19 вечера. (что будет при -10 среднесуточной пока не знаю...)

 

вент. каналы у меня в каждом помещении. (трубой 110).

Буду ставить рекуператоры когда-то ... так как очень большая разница с/без вентиляцией.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я уже отвечал - одинаковое. И определяется физическими свойствами теплоносителя и теплопотерями здания.

 

Відповідь не вірна, сідайте - двійка. Зазвичай в системах опалення на базі радіаторів температура теплоносія має бути значно вищою ніж в системі опалення на базі теплих підлог. Відповідно ТА однакової ємності для теплих підлог може зберегти більше енергії ніж для радіаторів, оскільки різниця між максимальною температурою в ТА та мінімальною температурою в ТА, що ефективно може бути використана системою опалення для теплих підлог, більша. Це не моя проиватна думка - це незаперечний факт, проти якого сперечатись просто дурість. Авторитетом тут нічого не довести і навіть такий профі як Корні може на елементарщині помилитись.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

....ТА однакової ємності для теплих підлог може зберегти більше енергії ніж для радіаторів..... - це незаперечний факт...

Пруфы будут?

 

Вопрос риторический, такое Ваше утверждение - это бредятина.

"тепло сохраняет", в описанном Вами случае, не водяной ТА, а бетонная стяжка ТП.

И я знаю, что Вы относитесь к той категории людей, которые, при конфронтации с реальностью, оценку не меняют.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пруфы будут?

 

Щоб не виглядати так як ви виглядаєте зараз розберіться хоч з базовими принципами роботи ТА. Система опалення може використати не всю енергію з ТА, а лише енергію, що формується дельтою температур між ТА та мінімальною температурою споживача. Якщо в ТА максимальная температура 90 градусів, а споживач потребує 35, то дельта складе 55 градусів. Для кубової ємності з водою це приблизно 55 кВт/г енергії. А якщо споживач потребує 60 градусів, а в кубовому ТА є 90, то різниця температур буде 30 градусів, тобто з ТА можна буде використати приблизно 30 кВт/г енергії.

 

И я знаю, что Вы относитесь к той категории людей, которые, при конфронтации с реальностью, оценку не меняют.
А ви відноситесь до категорії людей, що я рніше вважав профі. А зараз вже не вважаю і мені шкода від того. Спробуйте абстрогуватися що це саме ви написали і оцініть - хіба профі при обговоренні використання ТА в системе з електрокотлом буде в якості агрументів недоречності використанні ТА використовувати недоречність ТА в системах з газовим котлом чи пєлєтником? А це ви зробили. Ще вам сподобались "агрументи" іншого форумчанина, що ТА безглуздий в системах з ТН чи конденсаційним котлом і вас не здивувало, що це тупі агрументи там де ніхто не розглядає ні газові готли ні теплові насоси, а мова йде зовсім про інше. Мені шкода, шкода що я в вас помилився.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Споживач нуждается не в "температуре", а в киловаттах (калориях).

Кстати, потребитель "берет температуру" не в ТА.

И один литр воды не может накопить иное количество киловатт, чем ему предназначено матушкой-природой.

Это упрощённо, конечно. Теплоемкость изменяется от температуры теплоносителя, но незначительно для данного спора.

Змінено користувачем Korni
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Споживач нуждается не в "температуре", а в киловаттах (калориях).

 

А тепер дайте відповідь - в систему опалення має поступати вода з мінімальною температурою 50 градусів, в ТА міститься 1т води нагрітої до 90 градусів. Скільки кВт/г енергії може віддати ТА в систему опалення? Щоб вам було про щось подумати та здобути хоч базові знання по розрахунку ТА дам одну з цитат, такого самі можете нарити але вочевидь ТА то не ваша фахова сфера і такого ви ніколи не шукали, хоча для всіх хто працює з ТА то елементарщина:

 

Мощность ,накапливаемая теплоаккумулятором (ТА), рассчитывается исходя из объема емкости, точнее массы жидкости в ней, удельной теплоемкости жидкости, используемой для его наполнения, и разницы температур, максимальной, до которой может нагреваться жидкость, и минимальной целевой, при которой еще может осуществляться забор тепла от теплоаккумулятора к контуру отопления.

Формула:

 

  • Q = m*С*(T2-T1);
  • m – масса, кг;
  • С – удельная теплоемкость Вт/кг*К;
  • (Т2-Т1) – дельта температур, конечной и начальной.

Если вода в котле и соответственно в ТА нагревается до 90ºС, а нижний порог берется равным 50ºС, то дельта равняется 40ºС. Если брать в качестве наполнения ТА воду, то одна тонна воды при остывании на 40ºС выделяет примерно 46 кВт*часов тепла.

Блін, ну хоч трошки розберіться в темі перш ніж сперечатись!!!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...