Dalet Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 10 часов назад, mib сказал: Эта фраза уже достойна быть вашей подписью, вот сколько вас помню все всегда заканчивается этим Тема самая дображелательная из всех тем форума І що цікаво, це працює. Згодні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 10 часов назад, Mykola2024 сказал: На два профіля нездатні вигнути панельку якщо краї не грають по висоті, а от три якщо це металева конструкція з метолопрофілю яка буде грітися її почне вигинати, а з нею почне вигинати і панель, навіть пластик на москітній сітці піддається деформації на сонячній стороні , рамку починає вигинати пузом до сонця, те саме буде з металоконструкацією, тому два менче деформують панель ніж три. А ще панелі до вас приїздять вже переднатянуті, там використовується технологія по типу тієї що у плитах перекриття, де надається несучому каркасу натяжіння, і плита має випуклість. От так і в панелях. Відкриваєш палету, а вони вже дугою. То так придумано. І саме тому виробник з 35мм рамки, зі збільшенням розміру перейшов на 30мм. Щоби попереднє натяження чіткіше проявлялося і правильно працювало. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 4 години тому, Dalet сказав: І саме тому виробник з 35мм рамки, зі збільшенням розміру перейшов на 30мм. Щоби попереднє натяження чіткіше проявлялося і правильно працювало. так і є, 35мм рамки рівні, 30мм ставив - пузом догори Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 32 минуты назад, yur43 сказал: так і є, 35мм рамки рівні, 30мм ставив - пузом догори ну от, бачите, все правда, то спеціальна така технологія, переднатягнуті 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) В 04.01.2025 в 18:18, Mykola2024 сказал: з N-type згоден, а от з оптимізаторами не все так однозначно, їх ціна дотягує до ціни панелі, ефективний оптимізатор ще нада найти. якщо не помиляюсь, то N type це не стандарт, а маркетингова назва конкретної технології, одного із крупних виробників, як і весь інший подібний неймінг (TOPCon, IBC, HJT, HPBC) Змінено 15 січня користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 22 часа назад, Dalet сказал: ну от, бачите, все правда, то спеціальна така технологія, переднатягнуті це зимня версія для нашого клімату, щоб сніг сходив 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня не мали клопоту))). пріплило.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня будете збирать, продавать комірками чи воно там же готове в ящиках? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня (змінено) 3 минуты назад, newbee2020 сказал: будете збирать, продавать комірками чи воно там же готове в ящиках? праця (збірка) справа не благодарна. Це все Люкс, акуми їх, інв, системи все в одному Змінено 15 січня користувачем Dalet 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайович Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня Доброго дня! У мене в парі з 6кВт батарейкою працює 5000 Lux. Зараз розмірковую над закупілею та монтажем сонячних панелей тому попередньо прикинув площу скатів свого даху і попередньо розкинув різні формати панелей. Дах має двоскатну орієнтацію на схід-захід (9,52*5,35). Орієнтуючись на можливості мого інвертора, яка компоновка по панелям буде оптимальною з практичної точки зору? У один ряд можна вмістити 8 панелей, проте мабуть це не зручно - бо майже впритик. Розмірковую набрати на кожен стрінг по 7 панелей, як показано на малюнку. Але думаю чи буде оптимально по потужностям стрінга у зимовий період. Що можете порекомендувати з власного досвіду? Або запропонувати свою оптимальну конфігурацію? Дякую завчасно! ПС. попередньо зупинився на панелях: Jinko Solar JKM-445N-54HL4R-V ( Макс.,напруга живлення ‒ Vmp 33.02 [В]; Напруга холостого ходу ‒ Voc 39.59 [В]) Jinko Solar JKM-585N-72HL4-V (Макс.напруга потужності (Vmp) - 43.53В; Напр.розімкнутого контуру (Voc) - 52.47В). Можливо хтось мав справу з цим виробником - поділіться про їх якість і чи варто їх брати... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 3 години тому, Миколайович сказав: чи буде оптимально по потужностям стрінга у зимовий період. Для зимового періоду набирайте по максимуму виходячи з двох параметрів позначених стрілками. Максимальну зимову напругу стрінга ра***те тут. В мене по 11 панелей на захід, і бачу що можна було поставити по 12. Бо на моїй орієнтації не буває такої інтенсивності як при південній, і відповідно максимальна напруга меньша за розрахункову, і максимум що зафіксував моніторинг це 420В. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайович Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 1 час назад, Dmode сказал: Для зимового періоду набирайте по максимуму виходячи з двох параметрів позначених стрілками. Максимальну зимову напругу стрінга ра***те тут. В мене по 11 панелей на захід, і бачу що можна було поставити по 12. Бо на моїй орієнтації не буває такої інтенсивності як при південній, і відповідно максимальна напруга меньша за розрахункову, і максимум що зафіксував моніторинг це 420В. ЩИРО ДЯКУЮ! показники специфікації 5000 інвертора дещо інші.... але прикинув по розрахунку і отримав такі результати. Прокоментуйте за можливості чи правильно я підібрав у розрахунок показники температури (криша темна металочерепиця, регіон - Київська обл), та чи вірно що мені достатньо 7 панелей 585 (має ж бути якийсь запас - чув цифру у 20%), чи це як раз з врахуванням того запасу. І ще одне запитання. Чи струм у 14А для інвертора буде допустимим, у мене в специфкації вказано 13А/13А? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня (змінено) 1 годину тому, Миколайович сказав: показники специфікації 5000 інвертора дещо інші.... Це у вас старі дані. На певній версії прошивки поріг по струму підняли. А таблиця з мого повідомлення з сайту виробника. Прихований текст 1 годину тому, Миколайович сказав: (має ж бути якийсь запас - чув цифру у 20%) Якщо розрахунків не роблять, тоді беруть якийсь запас. Але ви робите розрахунки, та ще й заниженою температурою (-32С). 1 годину тому, Миколайович сказав: чи вірно що мені достатньо 7 панелей Можете 8 взяти, бо по вашим розрахункам це до 500В, та ще й з великим запасом по температурі. Але майте на увазі що панелі великого формату на дах тягнути важче. Змінено 16 січня користувачем Dmode 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mykola2024 Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня Добрий вечір JA Solar JAM72D40-595/LB 595 Wp, Bifacial N-type за 4000грн це нормальна ціна? чи можливо ще почикать і ціна ще впаде? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 5 часов назад, Mykola2024 сказал: Добрий вечір JA Solar JAM72D40-595/LB 595 Wp, Bifacial N-type за 4000грн це нормальна ціна? чи можливо ще почикать і ціна ще впаде? хороша ціна, сильно нижче думаю вже не буде, буде падіння 5-10% в рік за рахунок новіших моделей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайович Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня В 16.01.2025 в 19:56, Mykola2024 сказал: Добрий вечір JA Solar JAM72D40-595/LB 595 Wp, Bifacial N-type за 4000грн це нормальна ціна? чи можливо ще почикать і ціна ще впаде? Сам зараз підбираю панелі і думаю, що вартість їх має бути нижча.... так для прикладу те що Ви шукали comtrading.ua/prod-pv-modul-ja-solar-jam72d40-595-lb-595-wp-bifacial--933722/?utm_medium=cpc&utm_source=Hotline&utm_campaign=1452&utm_term=JA%20Solar__JAM72D40-595%2FLB%20595%20Wp%2C%20Bifacial%20N-type%20(Black%20Frame)&utm_id=hotline_1641&utm_content=933722 але напевне не знаю, чи це актуальна ціна... Можу Вам впевнено сказати, що вартість 400-450 панелей (від 52 до 70у.е), 550-610 (від 75у.е і вище ....) зрозуміло що вартість варіюється від виробника, технології та апетитів.... Шукав по Києву - вартість без знижок.... ПС. але я не фахівець і не дуже в них розбираюсь, сам думаю купувати по принципу те що входить в топовий ринок продажу, гарно виглядає та виготовлене за новітніми технологіями))))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня (змінено) 6 минут назад, Миколайович сказал: ПС. але я не фахівець і не дуже в них розбираюсь, сам думаю купувати по принципу те що входить в топовий ринок продажу, гарно виглядає та виготовлене за новітніми технологіями))))) А що якщо зайти на склад і вибрати візуально. Знайти різницю так сказать? Змінено 18 січня користувачем Dalet Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайович Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня В 16.01.2025 в 17:50, Dmode сказал: Це у вас старі дані. На певній версії прошивки поріг по струму підняли. А таблиця з мого повідомлення з сайту виробника. Показать контент Якщо розрахунків не роблять, тоді беруть якийсь запас. Але ви робите розрахунки, та ще й заниженою температурою (-32С). Можете 8 взяти, бо по вашим розрахункам це до 500В, та ще й з великим запасом по температурі. Але майте на увазі що панелі великого формату на дах тягнути важче. Щиро дякую Вам за те що ділитесь власним досвідом! Не всі мають можливість найняти монтажників і замовити проект на сонячну станцію. Мабуть більшість в Україні пішла шляхом "стягнутись на мінімальне обладнання для блекауту з подальшим розширенням на сонце". Ваш досвід стане в нагоді і зменшить кількість помилок. Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайович Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня (змінено) 11 минут назад, Dalet сказал: А що якщо зайти на склад і вибрати візуально. Знайти різницю так сказать? так і думаю. Хочу в живу спочатку подивитись на Jinko Solar так як "подають" її як дуже топову панельку.... але раніше запитав у форумчан, і жодної відпвіді про них не почув. Але поки що схиляюсь до думки набрати 2 стрінги (по 8 шт) меншими панелями (445). Так як думаю з монтажем (власними руками) буде ще той квест з великими панелями (585) - так розумію що їх треба кріпити на 3 поперечини. Та і не думаю що це суттєво вплине на генерацію у зимовий період, а влітку більшість самі скаржаться (хваляться) що залишки дівати нікуди.... ПС, Якщо можете щось порекомендувати (продати), надішліть приватним, щоб форумчани не подумали що я тут розкручую якусь тему... Змінено 18 січня користувачем Миколайович Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dima4s Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня Хтось пробував на інверторних бмс підключати паралельно батареї різних ємностей? Чи коректно бачить інвертор їх? В мене основна батарейка на 315аг. Дали на продаж 105аг по ціні нижче нкона. Думаю може собі залишити, все одно ринок зараз перенасичений. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня В мене різні ємності, бачить коректно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня (змінено) 19 часов назад, Миколайович сказал: Але поки що схиляюсь до думки набрати 2 стрінги (по 8 шт) меншими панелями (445) мнешими, більшими..... але ж при однаковій потужності займана площа однакова і так, тягти першу в житті панель 2,4м буде куди цікавіше ніж 1,8м. 19 часов назад, Миколайович сказал: так розумію що їх треба кріпити на 3 поперечини. ой, про таке тут писати не можна... 19 часов назад, Миколайович сказал: ПС, Якщо можете щось порекомендувати (продати) Склад в Борисполі - можна їхати розглядати, Тріна, Лонгі, Тонгвей, Райзен. Але на перед - всі панелі на ринку +/- однакові, ну з тих що мають відомі імена. Є деякі відмінності, як то Лонгі та інші, але кремній у всіх однаковий. Зараз 99% везеться з Європи, бо з китаю дорожче і значно довше. А в Європі більш менш норм з якістю, і нашим нема де крутити, бо наклейки не переклеєш глобально на контейнері Змінено 19 січня користувачем Dalet 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 32 минуты назад, Dalet сказал: Склад в Борисполі - можна їхати розглядати, Тріна, Лонгі, Тонгвей, Райзен. Але на перед - всі панелі на ринку +/- однакові, ну з тих що мають відомі імена. Є деякі відмінності, як то Лонгі та інші, але кремній у всіх однаковий. Зараз 99% везеться з Європи, бо з китаю дорожче і значно довше. А в Європі більш менш норм з якістю, і нашим нема де крутити, бо наклейки не переклеєш глобально на контейнері Шо за дичина з'явилася - HORAY Так активно піарять їх , типу еуропа вся в захваті Подивився кращу 30 ку виробників - так навіть в категорії інші 1% не знайшов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 19 січня Поділитись Опубліковано: 19 січня 1 час назад, dneprstab сказал: Шо за дичина з'явилася - HORAY Так активно піарять їх , типу еуропа вся в захваті Подивився кращу 30 ку виробників - так навіть в категорії інші 1% не знайшов. Китайці в європі не спродалися, ломонулися до нас. До весни продадуться і пройде 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 24 січня Автор Поділитись Опубліковано: 24 січня тут ще толком LXP не запробували, а вже GEN підтягнулися friendssolar.com.ua/p2476758644-invertor-luxpower-gen.html?source=merchant_center&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAkc28BhB0EiwAM001TX-hGHqbCCGzES5R0cuPAubehmzO4SO0q0pRWjopwFN3fIOdtZXsoRoCY4UQAvD_BwE Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз