sergio Опубліковано: В понеділок в 11:56 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 11:56 2 часа назад, Бездомный сказал: в мене знайома кацапка - їй вже ~ років за 80 - й досі пишається "трофейним" німецьким піаніно - на ньому грала донька , що зараз в Парижі з онуком , й онука - яка вийшла заміж до Ісландії . Каже - онука кличе до Ісландії , а їй шкода "натрофеєне" татом майно тут кидати Я пам"я таю, що на ОЛХ безкоштовно віддавали старе німецьке піаніно, початкуп 20 ст. Тобто воно за гроші нафіг нікому не треба. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: В понеділок в 12:00 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:00 2 часа назад, vadimv сказал: Цікаво, як вони на цих кожаних дивляться Пофіг. Більш цікаво, як ці будуть дивитись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: В понеділок в 12:02 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:02 9 минут назад, US7IGN сказал: ja pierdolę! Треба почати фінансувати бобрів з держбюджету. 😺 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: В понеділок в 12:04 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:04 Підпиши петицію, зніми ярмо з діда : itd.rada.gov.ua/petitions/Petition/Index/13386 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В понеділок в 12:08 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:08 25 хвилин тому, XL.pro сказав: Да да да да...!!! на вербі груші ростуть))) Саме тому ЗСУ у листопаді/грудні 2025 р влучили в баржу, яка везла озброєння з Ірану в РФ. Без підтримки Ірану/Китаю армія РФ робила б "Орєшнікі" із радянських запчастин. P.S. Ліпше зробіть прогнози по виборам, там у Вас краще виходить)))))))) Чув дзвін, та не знає де він (с) Мова йде саме про шахеди. Планер робиться в РФ, бойова частина в РФ, плата управління в РФ (софтова частина 100%), антена CRPA розробка РФ, двигун, камеру, модем - купляють в Китаї. Як бачимо, ніякої залежності від Ірану немає. Смійтесь далі. Рагулі завжди так роблять. В потім співають тужливих пісень:) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В понеділок в 12:13 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:13 (змінено) 34 минуты назад, XL.pro сказал: Да да да да...!!! на вербі груші ростуть))) Саме тому ЗСУ у листопаді/грудні 2025 р влучили в баржу, яка везла озброєння з Ірану в РФ. Без підтримки Ірану/Китаю армія РФ робила б "Орєшнікі" із радянських запчастин. P.S. Ліпше зробіть прогнози по виборам, там у Вас краще виходить)))))))) Кацапи віддають завдання китайцям і ті працюють над технічними рішеннями, постачання всіх складових та верстатів теж на китайцях. Руський Іван лише каже, що він хоче бачити, все інше китайці роблять. Хрен там а не руський інженер. Все що може зробити руський інженер це примотати синьою ізолентою старлінк до ішака Змінено В понеділок в 12:16 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В понеділок в 12:30 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:30 17 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: Чув дзвін, та не знає де він (с) Мова йде саме про шахеди. Планер робиться в РФ, бойова частина в РФ, плата управління в РФ (софтова частина 100%), антена CRPA розробка РФ, двигун, камеру, модем - купляють в Китаї. Як бачимо, ніякої залежності від Ірану немає. Смійтесь далі. Рагулі завжди так роблять. В потім співають тужливих пісень:) Орєшнік виготовлений частково з радянських запчастин. Комплектуючі для шахедів (як і товари подвійного призначення) постачає Китай (неважливо напряму чи через Іран/Корею). Без сировини (Китаю) і українські дрони неможливо зібрати. Але рагулі вважають інакше!)))) Що там з Білоусовим, навів лад в оборонці?))) Ви ж тут співали, що з його приходом перестануть красти і ось тоді могутня імперія переможе))). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: В понеділок в 12:31 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:31 (змінено) 36 хвилин тому, sergio сказав: Я пам"я таю, що на ОЛХ безкоштовно віддавали старе німецьке піаніно, початкуп 20 ст. Тобто воно за гроші нафіг нікому не треба. Бригада вантажників, щоб його перенести, дорожче коштує... Змінено В понеділок в 12:33 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: В понеділок в 12:33 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:33 35 хвилин тому, sergio сказав: Я пам"я таю, що на ОЛХ безкоштовно віддавали старе німецьке піаніно, початкуп 20 ст. Тобто воно за гроші нафіг нікому не треба. Я розумію, що ти спеціаліст по міді, але загугли його вагу. Хоч і по 4 гривні, це все одно більше тисячі гривень. Ну, якщо здоров'я, звісно є його таскати. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В понеділок в 12:35 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:35 (змінено) 1 година тому, Dmitriy_S сказав: Вже давно не продають перси кацапам. Кацапи їх повністю локалізували і значно покращили. Бо в них інженерів, на відміну від України, не мобілізують в піхоту. Не зовсім так. Деякі комплектуючі продають, але не обов'язково тому, що росіяни на цей момент не здатні виробити аналоги. Часто причина банальніша: швидше, дешевше і в більшій кількості купити або завезти через обхідні канали, ніж повністю замкнути цикл виробництва всередині країни. Водночас говорити, що вони “повністю локалізували” виробництво, теж передчасно. За повідомленнями на основі даних ГУР, у нових "Геранях" фіксують іноземні компоненти та ланцюги постачання (двигуни, модеми, навігаційні модулі тощо), тобто залежність від імпорту нікуди не зникла. Як приклад, "Герань-5": за даними ГУР та публікацій, вона використовує китайський реактивний двигун Telefly та інші компоненти не російського походження: Russia's next-gen 'Geran-5' drone has a powerful new Chinese jet engine and might soon fire missiles, Ukraine says При цьому російські пабліки вже обговорюють гіпотетичні варіанти застосування: Цитата Идея запуска реактивной "Герани-5" со штурмовика Су-25 выглядит интересно. Теоретически, в кои-то веки, это может превратить практически бесполезный на современном поле боя кабрирователь в неплохую ударную платформу, способную с малой высоты запускать высокоточные боеприпасы по целям в тылу противника, не подставляясь при этом под его ПВО и ПЗРК. Более того, если "Герань-5" будет запускаться еще и с ракетой "воздух-воздух" Р-73 (как это представлено на схеме), то Су-25 может косвенно поучаствовать и в перехвате авиации. Також у відкритих джерелах згадують реактивний дрон "Герань-4" у "шахедному" формфакторі, але щодо його характеристик наразі бракує верифікованих даних. Не іранські інженери їх зробили. Тому в мене ставка тут не на те, що РФ "зламається" через дефіцит деталей, а на західні технології та інженерів, та їх розробку декілька варіантів дешевих ракет та кінетичних перехоплювачів, які, можливо, у 2026 році буде випробуватись на полігоні "Україна". На жаль, це змагання темпів: зима вже в процесі, а не "зима близько". Написав, перечитав і подумав - "а кому воно в цій темі потрібно", це ж про війну і шанси вижити, а не про мову і не Порошенко 😁 Далі буду про котиків 😉 Змінено В понеділок в 12:44 користувачем DmiVady описьки) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: В понеділок в 12:35 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:35 38 хвилин тому, sergio сказав: Я пам"я таю, що на ОЛХ безкоштовно віддавали старе німецьке піаніно, початкуп 20 ст. Тобто воно за гроші нафіг нікому не треба. Там же ніби струни мідні? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: В понеділок в 12:37 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:37 2 хвилини тому, vadimv сказав: Бригада вантажників, щоб його перенести дорожче коштує... До речі, про вантажників. У німця, в якого я кімнату знімав, стояв якийсь старовинний австрійський рояль 19 сторіччя. Німець колись його навіть прилаштував для зйомки в фільмі. Так от виносили той рояль (не фортепіано) два німця-вантажника з допомогою спеціальних ременів. Я був у шоці. Ну, там широкі сходи, але це не менш 150 кг на одного. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: В понеділок в 12:38 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:38 2 хвилини тому, ozor сказав: Там же ніби струни мідні? Мідь там тільки обмотка звехру на нижніх струнах, а основа - залізо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В понеділок в 12:39 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:39 (змінено) 4 минуты назад, Вячеслав63 сказал: До речі, про вантажників. У німця, в якого я кімнату знімав, стояв якийсь старовинний австрійський рояль 19 сторіччя. Німець колись його навіть прилаштував для зйомки в фільмі. Так от виносили той рояль (не фортепіано) два німця-вантажника з допомогою спеціальних ременів. Я був у шоці. Ну, там широкі сходи, але це не менш 150 кг на одного. Ти гониш. 300 кг рояль?))) Ой блд, глянув, навіть більше можуть мати)) Змінено В понеділок в 12:43 користувачем karbo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: В понеділок в 12:40 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:40 (змінено) 32 минуты назад, Dmitriy_S сказал: Чув дзвін, та не знає де він (с) Мова йде саме про шахеди. Планер робиться в РФ, бойова частина в РФ, плата управління в РФ (софтова частина 100%), антена CRPA розробка РФ, двигун, камеру, модем - купляють в Китаї. Як бачимо, ніякої залежності від Ірану немає. Смійтесь далі. Рагулі завжди так роблять. В потім співають тужливих пісень як же жидам муляють українські пісні Змінено В понеділок в 12:40 користувачем Бездомный 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В понеділок в 12:41 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:41 10 хвилин тому, XL.pro сказав: Орєшнік виготовлений частково з радянських запчастин І що? Я їх теж інколи використовую. Працюють за призначенням і нічого не коштують. Оце перевірити неможливо: Експерт Бадрак: конструктор, що розробляє українські КАБи, може опинитися в РФ share.google/y6IHzPtjud5MDUddk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: В понеділок в 12:48 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:48 9 минут назад, Вячеслав63 сказал: До речі, про вантажників. У німця, в якого я кімнату знімав, стояв якийсь старовинний австрійський рояль 19 сторіччя. Німець колись його навіть прилаштував для зйомки в фільмі. Так от виносили той рояль (не фортепіано) два німця-вантажника з допомогою спеціальних ременів. Я був у шоці. Ну, там широкі сходи, але це не менш 150 кг на одного. Наши грузчики ничем не уступают. И да, ремни рулят если уметь ими пользоваться. Нам банкомат когда-то втроем на лестницу поднимали а потом вдвоем внутри помещения перемещали. Так в нем веса было в районе 600кг. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В понеділок в 12:50 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:50 (змінено) 21 хвилину тому, XL.pro сказав: Орєшнік виготовлений частково з радянських запчастин. Комплектуючі для шахедів (як і товари подвійного призначення) постачає Китай (неважливо напряму чи через Іран/Корею). Без сировини (Китаю) і українські дрони неможливо зібрати. Але рагулі вважають інакше!)))) Що там з Білоусовим, навів лад в оборонці?))) Ви ж тут співали, що з його приходом перестануть красти і ось тоді могутня імперія переможе))). Без Китаю неможливо ні iPhone виготовити, ні Tesla. Рагулі не можуть повторити Шахед саме по тій причині, що не можна взять і просто купить всі комплектуючі в Китаї і зібрать, як це роблять з FPV. Бо R&D знаходиться в РФ. Тому рагулі роблять аналог шахедів самі, як уміють, за відсутності достатньої кількості інженерів відповідної кваліфікації, багато з яких опинилися в окопах, а ще купа виїхало, щоб там не опинитися. Хоча більшість виробників просто пиляє бабло разом із владою. Як результат, кількість шкоди, завданої шахедами в рази чи навіть на порядок вища за шкоду, завдану українськими аналогами шахедів. Змінено В понеділок в 12:51 користувачем Dmitriy_S 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В понеділок в 12:52 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:52 Щось то пархатий рагуль розійшовся))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В понеділок в 12:56 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 12:56 (змінено) Український військовий пілот про боротьбу з шахедами Він бачить проблему лише в кількості нормальних літаків, бо ефки, міражі та інші збивають їх на ізі Змінено В понеділок в 12:58 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В понеділок в 13:07 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:07 (змінено) Всі ці шахеди для країни з нормальною авіацією взагалі не проблема. Їх можуть збивати ще на дальніх підступах. При наявності балістики рознесуть виробничі потужності. Зробили з літака з гімна та палок чудо зброю Тобто вплив цього літаючого гімна можуть повністю нейтралізувати І найсмішніше тут, що ці шахеди натренують наших пілотів та розширять парк бойової авіації, яка в свою чергу буде рівняти їхні бойові позиції на землі. Чим більше шахедів, тим вище майстерність наших пілотів. Шахеди це безплатні тренувальні цілі Раніше літаку приходилось тягнути за собою на тросі макет повітряної цілі для тренувань пілотів Змінено В понеділок в 13:18 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: В понеділок в 13:30 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:30 57 минут назад, vadimv сказал: Бригада вантажників, щоб його перенести, дорожче коштує... Отож, тому я тещине піаніно Україна 54 го рв. Розібрав на дрова і брухт. Самою муторною роботою було змотування зі струн 2, 7 кг міді. 🤑 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В понеділок в 13:33 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:33 41 хвилину тому, Dmitriy_S сказав: Без Китаю неможливо ні iPhone виготовити, ні Tesla. Рагулі не можуть повторити Шахед саме по тій причині, що не можна взять і просто купить всі комплектуючі в Китаї і зібрать, як це роблять з FPV. Бо R&D знаходиться в РФ. Тому рагулі роблять аналог шахедів самі, як уміють, за відсутності достатньої кількості інженерів відповідної кваліфікації, багато з яких опинилися в окопах, а ще купа виїхало, щоб там не опинитися. Хоча більшість виробників просто пиляє бабло разом із владою. Як результат, кількість шкоди, завданої шахедами в рази чи навіть на порядок вища за шкоду, завдану українськими аналогами шахедів. Одні рагулі пиляють бабло на виборах, другі - на дронах))). Без перших других не було б (все взаємопов'язано). Китай напряму (через проксі) постачає комплектуючі в РФ, а Україна завозить через треті країни по ланцюгу. Осінню 2025 р з Ірану в РФ переправляли ШАХЕДИ, я це чітко запам'ятав. Не здатна Росія зі своїми трудовими ресурсами масштабу вати. Те, що Ванька допиляв дрон по отриманим технологіям, це не інженерія. Показник - Орєшнік з радянських комплектуючих. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В понеділок в 13:35 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:35 Тільки що, XL.pro сказав: Одні рагулі пиляють бабло на виборах, другі - на дронах))). Без перших других не було б (все взаємопов'язано). Китай напряму (через проксі) постачає комплектуючі в РФ, а Україна завозить через треті країни по ланцюгу. Осінню 2025 р з Ірану в РФ переправляли ШАХЕДИ, я це чітко запам'ятав. Не здатна Росія зі своїми трудовими ресурсами масштабу вати. Те, що Ванька допиляв дрон по отриманим технологіям, це не інженерія. Показник - Орєшнік з радянських комплектуючих. Показник лише те що блекаути в Києві, а не Москві, в оточенні українські міста, а не кацапські. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: В понеділок в 13:37 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:37 (змінено) 5 минут назад, XL.pro сказал: що Ванька допиляв дрон по отриманим технологіям, це не інженерія Та не допилює ніхрена цей ванька, він свої забаганки адресує китайцям і ті швидко втілюють Там мільйони практикуючих інженерів всіх мастей Змінено В понеділок в 13:39 користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз