DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 58 хвилин тому, MaxS сказав: а чому ви вважаєте що ШІ більше помиляється, ніж надцять відсотків науковців, які свої дисертації хіба що перед захистом очима пробігли? Просто нормальні ШІ моделі будуть більше ресурсів витрачати на фільтрацію лушпиння (так само як умовний реальний науковець сидить в бібліотеці і працює з першоджерелами, а не копіпастить з першого ліпшого сайту по його тематиці). У більшості головна проблема сидить у самому початку: в хибному розумінні базових принципів роботи LLM-моделей. Тож ще не раз і не два ми зустрінемо нісенітницю на цю тему, проговорену впевненим тоном. Бо головне ж - упевненість Ефективність LLM-моделей не зводиться лише до рівня самої моделі чи якоїсь "магії ШІ". Вона залежить від класу задачі, якості моделі, налаштувань, доступу до інструментів, контексту, вхідних даних, а також від когнітивних здібностей і навичок користувача. Останнє має критичний вплив на результат 😉 Звісно, LLM-модель не замінює людину, але дає змогу не потонути в даних і чіткіше бачити структуру. Сфери професійного застосування LLM-моделей розширюються щодня, моделі вдосконалюються. Без факапів, як і в будь-якій новій галузі, не обходиться. Хоча чимало людей використовують LLM-моделі для малювання котиків і підкріплення своєї неосвіченості "оглядами ШІ" в дурнуватих суперечках Але коли людина + ШІ працюють у синергії в професійному застосуванні, виходять цілком непогані результати. Як приклад: Вчені використовують штучний інтелект для створення надміцної, захищеної від іржі сталі для деталей, надрукованих на 3D-принтері. Нова сталь, розроблена в галузі штучного інтелекту, забезпечує високу міцність, гнучкість та стійкість до іржі, одночасно скорочуючи витрати та час обробки для 3D-друку. Кожному своє) Змінено 2 години тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому А потім виявляється що ШІ це не тільки ВММ 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 33 хвилини тому, US7IGN сказав: А потім виявляється що ШІ це не тільки ВММ Але вже пізно, бо раптом стався кінець світу ) Цитата Ядерна війна може розпочатися цієї (!) ночі: США на 100% готуються завдати удару ядеркою по Ірану. Цікаво, наскільки подорожчає нерухоме лайно у Дубаї? )) А прикиньте, підлітають такі оті четверо від Місяця до Землі, а від Землі обгоріла головешка залишилась... Змінено 1 година тому користувачем vadimv 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 11 годин тому, Бездомный сказав: ой , кому б ще тут патякати про бидло при владі карбо - радянський вчитель вчитель має таку владу над учнями , про яку прем'єр міністри могли б лише мріяти Вінстон Черчілль тобі , холоп кацапський , влада кацапів миліша З такими дебілами, як ти, добре задумаєшся чи варто було ту владу взагалі міняти 🤣🤣🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 7 годин тому, kim chen lhoran сказав: Кучма по крихтам перетягував деякі сектори управління з москви до Києва, але розбудову державности проводив по кремлівських лекалах. Тобто, при радянській владі такої херні би не було 😆 Корупція, виходить, чисто український винахід. Нарешті ніхто не заважав розвинути національний талант 🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Тема про те, як радянські вчителі заважали красти 🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Трамп: Сегодня ночью погибнет целая цивилизация, и её уже никогда не вернуть. Я не хочу, чтобы это произошло, но, скорее всего, так и будет. Однако теперь, когда произошла полная и тотальная смена режима, где преобладают иные, более умные и менее радикализированные умы, возможно, произойдет что-то революционно-чудесное, КТО ЗНАЕТ? Мы узнаем это сегодня вечером, в один из самых важных моментов в долгой и сложной истории мира. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Иран прекратил прямые контакты с США после угрозы Трампа «уничтожить всю цивилизацию», сообщает The Wall Street Journal. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, karbo сказав: Трамп: Сегодня ночью погибнет целая цивилизация, и её уже никогда не вернуть. Я не хочу, чтобы это произошло, но, скорее всего, так и будет. Однако теперь, когда произошла полная и тотальная смена режима, где преобладают иные, более умные и менее радикализированные умы, возможно, произойдет что-то революционно-чудесное, КТО ЗНАЕТ? Мы узнаем это сегодня вечером, в один из самых важных моментов в долгой и сложной истории мира. Премію миру йому, срочно ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Тільки що, vadimv сказав: Премію миру йому, срочно ) Терміново Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому У Трампа немає часу затягувати з рішенням цієї проблеми і діяти він буде радикально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 2 хвилини тому, karbo сказав: Терміново Терміново буде на термінальній стадії, а поки що срачка на срочній ) Змінено 1 година тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, vadimv сказав: Терміново буде на термінальній стадії, а поки що срачка на срочній ) Таке слово у цьому контексті відсутнє в українській мові, пане письменник. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, karbo сказав: Таке слово у цьому контексті відсутнє в українській мові, пане письменник. Я ж не тільки українську вивчав, але й сумський суржик ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 хвилин тому, vadimv сказав: Я ж не тільки українську вивчав, але й сумський суржик ) Не розумію для чого ти сперечаєшся? Вжив і вжив слово. Ти ж пробуєш щось доказати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 57 минут назад, vadimv сказал: Але вже пізно, бо раптом стався кінець світу ) Цікаво, наскільки подорожчає нерухоме лайно у Дубаї? )) А прикиньте, підлітають такі оті четверо від Місяця до Землі, а від Землі обгоріла головешка залишилась... Сегодня ночью погибнет целая цивилизация, и её уже будет не вернуть. Я не хочу, чтобы такое произошло, но, скорее всего, так и будет. Однако теперь, когда [в Иране] произошла полная и тотальная смена режима, где преобладают другие, более умные и менее радикализированные умы, может быть, произойдет что-то революционно замечательное, КТО ЗНАЕТ? Мы узнаем это сегодня вечером, в один из самых важных моментов в долгой и сложной истории мира. 47 лет вымогательства, коррупции и смерти наконец-то закончатся. Да благословит Бог великий народ Ирана! (С) Сегодня вы все сдохнете. Да благословит вас бог. Президент Д. ТРАМП. Логично. Змінено 1 година тому користувачем Canton Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 58 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 58 хвилин тому Мені цікаво, що думає шановне паньство відносно Портніковата його ідей. Серджіо, ваше ставлення мені зрозуміле. Але питання дещо ширше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 55 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 55 хвилин тому 8 часов назад, vadimv сказал: Автоконцерни розглядають багатих буратін у якості бета-тестерів своїх недоробок я багато в чому з вами погоджуюсь, але саме це - звичайна справа для усіх нових (іноваційних) товарів. мене в лохматих 90х в вузі навчали основним стратегіям ціноутворення іноваційних речей на ринок - "зняття вершків" - неадекватне завищення через новизну для максимізації прибутку і закладання фінансової основи для розвитку, "міцне впровадження" - розвиток продукту і поступове знижиння ціни і/або підвищення якості. і не забувати про конкурентів - стратегія "кращий другий" - заходити в ринок вивчивши помилки перших, з товаром кращої якості за меншу ціну. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaxS Опубліковано: 55 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 55 хвилин тому 1 година тому, DmiVady сказав: Вчені використовують штучний інтелект для створення надміцної, захищеної від іржі сталі для деталей, надрукованих на 3D-принтері. Нова сталь, розроблена в галузі штучного інтелекту, забезпечує високу міцність, гнучкість та стійкість до іржі, одночасно скорочуючи витрати та час обробки для 3D-друку. Кожному своє) Але ж більшість вважає що і вони так зможуть в безкоштовній версії ChatGPT, маючи атестат інституту культури і запити типу "що станеться якщо перднути в скафандр у відкритому космосі". Класична байка - Мавпа і окуляри. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 51 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 51 хвилин тому 11 годин тому, US7IGN сказав: Тобто 2 тисячі людей які замість того щоб повернутися додому та працювати, нічого не роблять та отримують гроші в армії це хитра лисиця? Вони там не нічого не роблять, а отримують вос відповідно стану свого здоров'я - це важка робота у гімняних умовах за малі гроші, але більше держава не може (не хоче) платити. Після проходження перепідготовки направляються у відповідні вч для продовження проходження служби Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 44 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 44 хвилини тому 6 часов назад, vbb сказал: примушувати рабів воювати - винахід сталіна я б сказав Чингісхана, він придумав вперед хашар гнати. В США рабам (бувшим) добровільно дозволяли воювати, в деяких виходило непогано. є одна думка (і я, як економіст, підтримую) - що саму можливість мобілізацій і масових армій, і, як наслідок, примус до війни в астрономічних цифрах - надав винахід консерв. до того, як армія в основному на фуражирах трималась - все трималось на обмеженому контингенті профі. примус був на флоті більш - з корабля не побігаєш особо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 28 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 28 хвилин тому Як правільно давати покази в суді Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 27 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 27 хвилин тому 6 годин тому, vbb сказав: Хто вам сказав що нічого не роблять? не працюють лише лежачі.... в армії повно роботи де не потрібно добре здоров'я - але ж яка вільна людина буде працювати у тих рабських умовах? ці раби вже в системі й система їх так просто не відпусте - за 20к грн будуть виконувати все що накаже командир... будемо відтверті - єгипетські піраміди, "вєлічіє" риму, срср, базу сша - створено руками рабів. АлеЖ раби працювали на економіку. примушувати рабів воювати - винахід сталіна - тому що цього ресурсу в нього було багато а технікою та їжею допомогали союзники. На цьому будувалася стратегія армії срср, продовжує росія - та більшість нинішніх командирів зсу не вміють по іншому. правителі не розуміються на ефективності. або задача як в радянській армії - не треба ефективно, треба щоб ти заїбався. тілько не зважають на те що ресурс людський тут лімітований та зростає в негативному напрямку.... Командири на те впливають трохи більше ніж на стан погоди. Цю систему придумали цивільні, яких підтримують такі самі цивільні, у більшості ухилянти, які сподіваються виїхати війну на спинах одних і тих самих. Всякі недоюристи, які покупляли собі інвалідності, менти, депутати всіх рівнів та інші свідки злочинів тцк із задоволенням спостерігають як раби в армії вже який рік тягнуть лямку за всіх, прикриваючись банальним "ну ти ж сам туди пішов, тепер хер хто тебе замінить" Я пройшов дві війни в гарячій стадії, другу ще не пройшов, і з впевненістю можу сказати на власному досвіді що запас міцності мобілізованого в часі - півтора роки. Не два, не три, не довічно а півтора. Тобто через півтора року на війні мають бути звільнені всі, хто виявить бажання звільнитись. Но на це пох тим хто не в цій шкурі, бо вони зручно прилаштувались - понавиписували законів для закреслено добровольців рабів в армії, а не для "вільних" цивільних Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 26 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 26 хвилин тому 1 час назад, DmiVady сказал: Але коли людина + ШІ працюють у синергії в професійному застосуванні, виходять цілком непогані результати. я працював в Intuit, ми використовували їхній ШІ для роботи та Джемінай. Головна ідея - human in the loop - ШІ інструмент, людина відповідальна за результат. Їх ШІ такоє, хоча постійно покращується, бо навчають його тисячі спеців компанії одному вектору - фінансам. і мова одна, то думаю що потенційно може обігнати колись Джемінай, але я вже того не побачу. А от Джемінай, з налаштуваннями їхніми та доступом до сайту ІРС і внутрішньої бази знань Інтуїт - то щось. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 25 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 25 хвилин тому 45 хвилин тому, Canton сказав: Сегодня ночью погибнет целая цивилизация, и её уже будет не вернуть. Я не хочу, чтобы такое произошло, но, скорее всего, так и будет. Однако теперь, когда [в Иране] произошла полная и тотальная смена режима, где преобладают другие, более умные и менее радикализированные умы, может быть, произойдет что-то революционно замечательное, КТО ЗНАЕТ? Мы узнаем это сегодня вечером, в один из самых важных моментов в долгой и сложной истории мира. 47 лет вымогательства, коррупции и смерти наконец-то закончатся. Да благословит Бог великий народ Ирана! (С) Сегодня вы все сдохнете. Да благословит вас бог. Президент Д. ТРАМП. Логично. Трошки вечірнього розлюднення, а то мені ніяково за свою серйозність в цій темі 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз