Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

8 годин тому, akineo сказав:

Ми воюємо за цінності європейські і ми хочемо бути членом Європейського Союзу, тому навіть воювати нам потрібно з такими цінностями",

Так а ви хіба не в курсі нових європейських цінностей? )

• Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, рыбак сказав:

тотчас переходят на сторону правительств и, поступая в выгодные и хорошо оплачиваемые должности учителей, священников, офицеров, чиновников,

графьев-пейсателей, которые

становятся участниками распространения того обмана, который губит их собратий.

либо ты остаешься задавленным физическим трудом, либо проходишь через «ворота», продаешь свою независимость и сам становишься агентом по удержанию остальных в подчинении.

То бишь граф, не "задавленный физическим трудом", по определению является "агентом по удержанию остальных в подчинении".

4 години тому, МаТраС сказав:

Рибак, Ви вже самі з собою розмовляєте?

Так каббаліст жеж з ним не хоче розмовляти )

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

17 минут назад, МаТраС сказал:

Рибак, Ви вже самі з собою розмовляєте? Нащо тут ваші простині по пів сторінки, якщо люди заходять подивитись якусь корисну інфу про війну? 

А ты кто такой, гейткипер темы , фильтруешь что  полезно  , а что нет.

Откровенно говоря практически всю твою всю писанину игнорю за бессмысленность.

"корисну інфу про війну"- это из какой сферы разума , а то мне не постижимо.

Посилання на коментар

Уже несколько раз отмечал для себя  , как мешают мои тексты и цитаты  тем , кто так любит писать тут всяко разные гадости и мерзости , подлости и глупости  . Все их так корежит когда кто  о мире пишет.  А им подавай : бабло, извращения ,  войну , трупы и ненависть. 

Посилання на коментар

https://www.facebook.com/share/p/19K5yWmwwW/

ЧИ МИ МОДЖАХЕДИ ?

Мені здається, головна помилка потужної пропаганди полягає в тому, що вона намагається перепрошити українців у тих, ким вони не є.

Українці — людиноцентрична нація з європейською прошивкою. Ми хочемо жити. Будувати будинки. Ростити дітей. Заробляти гроші. Подорожувати. Любити. Відпочивати. Сваритися з владою. Міняти президентів. Планувати старість. Ми хочемо державу не як жертовник, на який треба покласти себе, а як інструмент, що захищає нашу свободу, безпеку і саме життя.

А нас намагаються переформатувати в націю-моджахеда — суспільство вічної мобілізації, вічної боротьби й вічної жертовності. Де війна вже не надзвичайна обставина, яку треба прагнути завершити, а нормальний спосіб існування. Де запитання «коли це закінчиться?» стає майже непристойним. Де смерть поступово перестає бути катастрофою, якої держава повинна всіма силами намагатися уникнути, і перетворюється на найвищий доказ правильності громадянина.

Для радикального релігійного воїна десь в зоні племен Пакистану чи Афганістану така модель принаймні внутрішньо несуперечлива. У джихадистських ідеологіях збройна боротьба може набувати значення релігійного обов’язку, а загибель — мучеництва. Війна може тривати десятиліттями й поколіннями, тому що сама боротьба стає частиною сенсу існування. Можна жити в печерах, стійко триматись, бути незламним і потужним заради єдиної мети: померти і стати героєм.

Але чи ми моджахеди?

Українці прийняли цю війну не заради того, щоб війна стала їхнім вічним способом життя. Вони хочуть результату. Безпеки. Миру. Майбутнього. Той, хто сьогодні у формі, хоче зрештою повернутися додому, обійняти дітей, зняти її і більше ніколи не вдягати. Ніколи знову.

І саме тут виникає фундаментальна суперечність. Держава хоче отримати громадянина з психологією ідейного повстанця: за ідею, без зайвих запитань, скільки буде потрібно, до кінця. А громадянин очікує від європейської держави зовсім іншого: цінуй моє життя, бережи мене, поважай мої права і зроби все можливе, щоб війна закінчилася. А не навʼязуй ідеологію націонал-моджахедства.

Націонал-моджахедство в центрі Європи не приживеться.

Бо людиноцентрична держава — не власник громадянина. Громадянин платить податки, дотримується законів, працює, сам будує своє життя, сам утримує родину — і тому цілком природно не відчуває перед державою безмежного боргу, останнім платежем за яким має стати власне життя.

Так, держава створює якусь примарну правову рамку, яка, однак, може діяти і проти громадянина, якісь інституції і таку-сяку суспільну інфраструктуру. Мінімальну. Але навіть громадянство вона більшості з нас не «подарувала». У 1991 році громадяни колишнього СРСР, які постійно жили тут, просто стали громадянами проголошеної України в силу прийнятого закону. Держава виникла не раніше за своїх громадян, щоб потім великодушно «подарувати» їм громадянство. Вони разом із нею і становили нову політичну реальність. Хто був громадянином УРСР, став громадянином України. Але найцікавіше інше: європейцем українець значною мірою став не завдяки цій державі, а всупереч їй. Сам навчився заробляти. Сам будувати своє життя. Сам захищати свої права. Сам їздив у Європу й побачив, як може бути. Сам виходив на Майдани та вулиці з вимогою: «Хочемо жити інакше».

Громадянин виявився європейськішим за власну державу.

І тепер ця держава раптом намагається пояснити йому, що вона не сервіс, а власник. Що його свобода умовна, його життя може бути ресурсом, а неіснуючий «борг» перед нею — безмежним. Але юрисдикція — не право власності на людину.

Юрисдикція — не право власності на людину!

Це не держава прошила українця Європою. Українець значною мірою прошив себе сам.

І ось тут відбувається головний збій. Людині тут десятиліттями пояснювали, що вона — громадянин європейської держави. Що цінністю є людина, її свобода, гідність, права, родина, майбутнє. За це збиралися майдани та відбувалися вуличні протести: «аби було як в Європі». А тепер від неї очікують психології афганського моджахеда: не запитуй, скільки це триватиме; не ра*** ціну; жертвуй; якщо треба — помри.

Але чи виходить перепрошити українців?..

Бо людям розповідають про героїчну смерть, а вони хочуть жити. Їм показують кладовища як символ єдності, а вони хочуть, щоб кладовища перестали рости. Їм кажуть про боротьбу «до кінця», а вони ставить абсолютно природне запитання: до якого саме кінця? До чийого кінця? Яка мета? Який результат? І як держава збирається до нього прийти?

Не можна десятиліттями обіцяти суспільству європейське майбутнє — свободу, добробут, права, довге життя, освіту дітей, можливість подорожувати й будувати власне майбутнє, — а потім дивуватися, що воно не хоче прийняти етос нескінченної священної війни, закриті кордони та кладовище як обʼєднавчу ідею.

Можливо, проблема не в тому, що українців недостатньо добре навчили помирати. Можливо, українці просто надто сильно навчилися хотіти жити.

І це не збій нашої європейської прошивки.

Це і є наша європейська прошивка.

Україна потрібна нам не для того, щоб красиво за неї померти. Вона потрібна нам для того, щоб у ній красиво жити.

• Лайк 3
  • Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

39 хвилин тому, рыбак сказав:

А ты кто такой, гейткипер темы , фильтруешь что  полезно  , а что нет.

Откровенно говоря практически всю твою всю писанину игнорю за бессмысленность.

"корисну інфу про війну"- это из какой сферы разума , а то мне не постижимо.

корисну інформацію про війну, а не твою тему "одного довбойоба про християнство" яка ніяк не касається цьої теми. в ній є своя користь, але явно не тут. 
ти такий же довбойоб,як і той,який про кабалу пише і сам з собою веде діалог. ну ще полубітний з вашої команди.
що не ясно,що ти флудиш в цій темі. я сюди заходжу почитати те, що касається війни і думок толкових людей,які тут ще залишились і в темі . вже задовбався скролить твої простині.
ясно, будеш шостий в ігнорі)

Посилання на коментар

37 минут назад, рыбак сказал:

Уже несколько раз отмечал для себя  , как мешают мои тексты и цитаты  тем , кто так любит писать тут всяко разные гадости и мерзости , подлости и глупости  . Все их так корежит когда кто  о мире пишет.  А им подавай : бабло, извращения ,  войну , трупы и ненависть. 

Твои тексты мало кто читает.

Продолжай в том же духе.

Посилання на коментар

18 минут назад, US7IGN сказал:

Таке враження що ще не всі знають про існування кнопки ігнор :lol:

Я навіть самих затятих πідарасів в ігнор не відправляю.

Т- толерантність. 

• Лайк 3
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Тільки що, sergio сказав:

Я навіть самих затятих πідарасів в ігнор не відправляю.

Т- толерантність. 

пан має час та натхнення :flag1:

Посилання на коментар

2 хвилини тому, US7IGN сказав:

пан має час та натхнення 

Хто б казав. Стільки інстамуйні, як ви, тут мало хто постить

• Лайк 4
  • Дякую 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар

59 хвилин тому, hause сказав:

Українці — людиноцентрична нація з європейською прошивкою.

Та вам же вчора місцеві пловці зі штангою і короткостволом написали, що то хохли, а не українці. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

11 годин тому, Бездомный сказав:

для виходу  кацапів з  Афгану навіть перегони на лафетах не знадобилися , правда , ситуація з "виходом" ускладнюється тим , що вийти "як з Афгана" - без сплати репарацій , зараз , смкоріш за все не вийде .

Кацапи з Афгану 10 років виходили. Чому ви думаєте, що вони вийдуть з України? Може, ще Крим нам віддадуть? 

11 годин тому, Бездомный сказав:

"Фактично Росія вже програла війну, однак її керівництво не дозволяє собі визнати поразку, побоюючись міжнародної правової відповідальності та можливої помсти з боку власного народу"

Мабуть в якійсь паралельній реальності.

• Хаха 3
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Danylo Ivanov сказав:

Кацапи з Афгану 10 років виходили. Чому ви думаєте, що вони вийдуть з України? Може, ще Крим нам віддадуть? 

Мабуть в якійсь паралельній реальності.

класичне en.wikipedia.org/wiki/Wishful_thinking

Посилання на коментар

12 годин тому, Дощ сказав:

Або падишах здохне, або ішак помре

Посмішку викликають лайки форумчан, які на попередніх сторінках розпинались про існування третього шляху))).

Посилання на коментар

3 минуты назад, outdoor24 сказал:

Хто б казав. Стільки інстамуйні, як ви, тут мало хто постить

Та в мене то теж викликає легкій ступінь когнитивного дисонансу...😏 

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 годину тому, hause сказав:

https://www.facebook.com/share/p/19K5yWmwwW/

ЧИ МИ МОДЖАХЕДИ ?

Там далі ще цікавіше:

Я як батько двох хлопців дуже багато буваю там, де є діти й підлітки: у школах, парках, на дитячих і спортивних майданчиках, на пляжах тощо. І те, що я чую від підлітків про війну, державу і власне майбутнє, мене, м’яко кажучи, вражає. Навіть цитувати не буду.

Звісно, мої спостереження — не соціологія. Але я б дуже хотів побачити чесне велике дослідження саме підлітків. Боюся тільки, що його результати можуть виявитися зовсім не «потужними». І дуже незручними і «не стійкими» для красивої картинки пропагандистів про те, заради якого саме майбутнього молодого покоління ми воюємо.

• Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, sergio сказав:

Та в мене то теж викликає легкій ступінь когнитивного дисонансу...😏 

різні ми фільми дивимось (с) анекдот :lol:

Посилання на коментар

Тільки що, Danylo Ivanov сказав:

Там далі ще цікавіше:

Я як батько двох хлопців дуже багато буваю там, де є діти й підлітки: у школах, парках, на дитячих і спортивних майданчиках, на пляжах тощо. І те, що я чую від підлітків про війну, державу і власне майбутнє, мене, м’яко кажучи, вражає. Навіть цитувати не буду.

Звісно, мої спостереження — не соціологія. Але я б дуже хотів побачити чесне велике дослідження саме підлітків. Боюся тільки, що його результати можуть виявитися зовсім не «потужними». І дуже незручними і «не стійкими» для красивої картинки пропагандистів про те, заради якого саме майбутнього молодого покоління ми воюємо.

я інколи в парку чую крики дітей і якщо суть гри в "ТЦК" в цілому зрозуміла, то як в грати в "шахеда" я ще не зрозумів. підходити питати якось не солідно :lol:

Посилання на коментар

1 час назад, Vitaliy67 сказал:

Твои тексты мало кто читает.

Продолжай в том же духе.

Правда?:

"«Если Мир вас ненавидит, знайте, что Меня прежде вас возненавидел. Если бы вы были от мира, то мир любил бы свое; а как вы не от мира, но Я избрал вас от мира, потому ненавидит вас мир» (Ин. 15:18-19).

«Блаженны вы, когда будут поносить вас и гнать и всячески неправедно злословить за Меня... Ибо так гнали и пророков, бывших прежде вас» (Мф. 5:11-12).
«Берегитесь же людей: ибо они будут отдавать вас в судилища и в синагогах своих будут бить вас... и будете ненавидимы всеми за имя Мое» (Мф. 10:17, 22).

" — это не случайность и не «историческая несправедливость», а неизбежное следствие столкновения двух противоположных принципов:
Разоблачение системы лжи. Человек, живущий по Разуму и Совести, одним своим существованием и отказом участвовать во лжи обнуляет легитимность институтов, построенных на насилии, эгоизме и гипнотизировании масс. Свет разоблачает «дела тьмы», поэтому эгоистический мир отвечает агрессией, пытаясь этот Свет погасить.
Отказ от гейткипинга и системных компромиссов. Ученик Христа не соглашается проходить через «тенета», не продает свою совесть за должности, статусы или безопасность и не подчиняется «духу мира».
Удар по фарисейству. Главными гонителями Христа и его учеников выступали не столько отъявленные злодеи, сколько именно «религиозные и государственные праведники» — книжники, фарисейские институты и хранители статус-кво, чью фальшивую праведность Христос прямо разоблачал.".с

Посилання на коментар

6 минут назад, рыбак сказал:

Правда?:

"«Если Мир вас ненавидит, знайте, что Меня прежде вас возненавидел. Если бы вы были от мира, то мир любил бы свое; а как вы не от мира, но Я избрал вас от мира, потому ненавидит вас мир» (Ин. 15:18-19).

«Блаженны вы, когда будут поносить вас и гнать и всячески неправедно злословить за Меня... Ибо так гнали и пророков, бывших прежде вас» (Мф. 5:11-12).
«Берегитесь же людей: ибо они будут отдавать вас в судилища и в синагогах своих будут бить вас... и будете ненавидимы всеми за имя Мое» (Мф. 10:17, 22).

" — это не случайность и не «историческая несправедливость», а неизбежное следствие столкновения двух противоположных принципов:
Разоблачение системы лжи. Человек, живущий по Разуму и Совести, одним своим существованием и отказом участвовать во лжи обнуляет легитимность институтов, построенных на насилии, эгоизме и гипнотизировании масс. Свет разоблачает «дела тьмы», поэтому эгоистический мир отвечает агрессией, пытаясь этот Свет погасить.
Отказ от гейткипинга и системных компромиссов. Ученик Христа не соглашается проходить через «тенета», не продает свою совесть за должности, статусы или безопасность и не подчиняется «духу мира».
Удар по фарисейству. Главными гонителями Христа и его учеников выступали не столько отъявленные злодеи, сколько именно «религиозные и государственные праведники» — книжники, фарисейские институты и хранители статус-кво, чью фальшивую праведность Христос прямо разоблачал.".с

"«Суд же состоит в том, что свет пришел в мир; но люди возлюбили тьму больше, нежели свет, потому что дела их были злы; ибо всякий, делающий злое, ненавидит свет и не идет к свету, чтобы не обличились дела его, потому что они злы» (Ин. 3:19–20).".с

Посилання на коментар

12 минут назад, Danylo Ivanov сказал:

Там далі ще цікавіше:

адвокато- юристу смешно и забавно

Совсем не удивительно

Посилання на коментар

13 хвилин тому, sergio сказав:

Та да 

😎

я інфоциган не дивлюся, я сам інфоциган :lol:

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...