рыбак Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 час назад, XL.pro сказал: Давайте свої прогнози на наступний рік/роки про подальший розвиток подій (долю України). " ..І ніхто не бачить, І не бачить, і не знає — Оглухли, не чують; Кайданами міняються, Правдою торгують. І Господа зневажають, Людей запрягають В тяжкі ярма. Орють лихо, Лихом засівають, А що вродить? побачите, Які будуть жни́ва!..." Змінено 2 години тому користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 49 хвилин тому, US7IGN сказав: там від комунізму тільки назва. він на паузі вже років сорок... Так, пан має рацію. Скільки він, той комунізм, на паузі не скажу, але про форму керівництва і відноси у Китаї є гарна книжка: Китай управляемый (старый добрый менеджмент) Можливо, дещо з неї вже застаріло, але принцип "конфуціанського капіталізму" навряд. На відміну від "комунізму" в китайській формі відносин ринок і прибуток дозволені й бажані, але легітимність і ефективність будуються через ієрархію, обов’язок, ритуал, репутацію(особливо в сучасності - всі ці електронні штуки-дрюки). І дякую за посилання на Пола Мідлера - корисна, і доповнила мій світогляд. Я не дуже дивуюсь поведінці китайців не тільки у бізнесі, а і на світовій шахівниці;) Змінено 2 години тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 хвилини тому, DmiVady сказав: Так, пан має рацію. Скільки він, той комунізм, на паузі не скажу, але про форму керівництва і відноси у Китаї є гарна книжка: Китай управляемый (старый добрый менеджмент) Можливо, дещо з неї вже застаріло, але принцип "конфуціанського капіталізму" навряд. На відміну від "комунізму" в китайській формі відносин ринок і прибуток дозволені й бажані, але легітимність і ефективність будуються через ієрархію, обов’язок, ритуал, репутацію(особливо в сучасності - всі ці електронні штуки-дрюки). І дякую за посилання на Пола Мідлера - корисна, і доповнила мій світогляд. Я не дуже дивуюсь поведінці китайців не тільки у бізнесі, а і на світовій шахівниці;) чим більше поглядів, тим краще. тому мені те що писав Лі Куан Ю, в тому числі про китайців, враховуючи що він сам майже китаєць і поруч там, цікаво було. ну і цікаво про мову. жоден ШІ перекладач не допоможе в живому спілкуванні та розумінні, тому треба знати мову тих з ким збираєшся мати справи. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 година тому, US7IGN сказав: за умови що вони у них є. Ну так якщо є - вони їх витрачають ірраціонально ) Хіба не так? )) То про що там можна було сперечатися? ))) Якби я з вами сперечався, то просто запитав би, що станеться з економікою, якщо бідні перестануть ірраціонально витрачати гроші? )))) Хто буде купувати всю оту гігантську купу непотрібу, яку виробляє Китай - мізерна купка багатіїв, чи шо? ))))) На цьому спір і закінчився б )))))) ЗІ: В Китаї недавно пересаджали блогерів, які розказували китайцям, як витрачати гроші раціонально. Змінено 1 година тому користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 хвилини тому, US7IGN сказав: чим більше поглядів, тим краще. тому мені те що писав Лі Куан Ю, в тому числі про китайців, враховуючи що він сам майже китаєць і поруч там, цікаво було. ну і цікаво про мову. жоден ШІ перекладач не допоможе в живому спілкуванні та розумінні, тому треба знати мову тих з ким збираєшся мати справи. Китайська спрощена існує не просто так ) Коли пан Лісний, в 1989 у ДДУ, на першому зайнятті з китайської, розповів нам про кількість діалектів Китаю та пов'язані з цим складнощі ... коротше - китайську я не встиг вивчити, бо треба було сховатися в армії 😉, а після армії вже було не до того - 90-ті ))) Але мені цікаво буде подивитися на живу людину, яка зможе розмовляти на любій з десятка мовних груп і сотні(або більше) локальних діалектів Китаю 😁))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 23 хвилини тому, DmiVady сказав: Китайська спрощена існує не просто так ) Коли пан Лісний, в 1989 у ДДУ, на першому зайнятті з китайської, розповів нам про кількість діалектів Китаю та пов'язані з цим складнощі ... коротше - китайську я не встиг вивчити, бо треба було сховатися в армії 😉, а після армії вже було не до того - 90-ті ))) Але мені цікаво буде подивитися на живу людину, яка зможе розмовляти на любій з десятка мовних груп і сотні(або більше) локальних діалектів Китаю 😁))) для бізнесу і політики досить мандаринського діалекту, а повийобуватися - кантонського. але будь-який треба змалку вчити Змінено 1 година тому користувачем US7IGN Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 22 хвилини тому, US7IGN сказав: для бізнесу і політики досить мандаринського діалекту, а повийобуватися - кантонського. але будь-який треба змалку вчити Можливо і змалку, але в мене був товариш по студентській юності, Гела (криворізький напівгрузин по батьку) - на фізтех(поступив, щоб в армію не загриміти) він попав після 1 курсу МДІМВ, і англійські газети та книжки вже тоді читав в оригіналі. Так в нього вийшло вивчити й пару китайських та ще кілька мов за десяток років, працювати перекладачем і заробляти цим дуже гарні (навіть для щедрих 90-х) гроші. Ми з ним бачились кілька разів у ті роки - гарно сиділи у рестиках, на жаль у 2000-х загубилися. Але така працьовитість (хоча по життю він розбишака ще той), мабуть, більше виключення, ніж норма. Змінено 1 година тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 56 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 56 хвилин тому 2 хвилини тому, DmiVady сказав: працювати перекладачем і заробляти цим дуже гарні (навіть для щедрих 90-х) гроші. Ой, а шо це таке раптом? ) Невже гарні гроші бувають ще десь, крім IT? )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 54 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 54 хвилини тому (змінено) завдячуючи Антею ( який удачно разом прибрав 8 кацапольотчиків ) , кацапи за цей тиждень поставили річний рекорд по втратам льотного складу - 11 тушок за тиждень . Змінено 47 хвилин тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 30 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 30 хвилин тому (змінено) не зовсім зрозуміло - що вітько з кушніром роблять на переговорах , якщо сша з моменту перемоги трампа не допомагає взагалі (9 як і попереджав Аферістович ) Змінено 30 хвилин тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akineo Опубліковано: 28 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 28 хвилин тому (змінено) 2 хвилини тому, Бездомный сказав: не зовсім зрозуміло - що вітько з кушніром роблять на переговорах , якщо сша з моменту перемоги трампа не допомагає взагалі (9 як і попереджав Аферістович ) хто ж нам правду розкаже? незалежним Змінено 28 хвилин тому користувачем akineo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Оконщик Опубліковано: 20 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 20 хвилин тому 8 минут назад, Бездомный сказал: не зовсім зрозуміло - що вітько з кушніром роблять на переговорах , якщо сша з моменту перемоги трампа не допомагає взагалі (9 як і попереджав Аферістович ) А развед данные кто дает? А оружие, за которое Европа платит , скорее всего рос деньгами, кто поставляет? Что будет если Трамп откажется давать оружие ( даже за деньги) не даст развед данные? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз