Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, XL.pro сказал:

Давайте свої прогнози на наступний рік/роки про подальший розвиток подій (долю України).

" ..І ніхто не бачить,

І не бачить, і не знає —

Оглухли, не чують;

Кайданами міняються,

Правдою торгують.

І Господа зневажають,

Людей запрягають

В тяжкі ярма. Орють лихо,

Лихом засівають,

А що вродить? побачите,

Які будуть жни́ва!..."

Змінено користувачем рыбак
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

49 хвилин тому, US7IGN сказав:

там від комунізму тільки назва. він на паузі вже років сорок...

Так, пан має рацію. Скільки він, той комунізм, на паузі не скажу, але про форму керівництва і відноси у Китаї є гарна книжка:
Китай управляемый (старый добрый менеджмент)
Можливо, дещо з неї вже застаріло, але принцип "конфуціанського капіталізму" навряд. 

На відміну від "комунізму" в китайській формі відносин ринок і прибуток дозволені й бажані, але легітимність і ефективність будуються через ієрархію, обов’язок, ритуал, репутацію(особливо в сучасності - всі ці електронні штуки-дрюки).

І дякую за посилання на Пола Мідлера - корисна, і доповнила мій світогляд.

Я не дуже дивуюсь поведінці китайців не тільки у бізнесі, а і на світовій шахівниці;)

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, DmiVady сказав:

Так, пан має рацію. Скільки він, той комунізм, на паузі не скажу, але про форму керівництва і відноси у Китаї є гарна книжка:
Китай управляемый (старый добрый менеджмент)
Можливо, дещо з неї вже застаріло, але принцип "конфуціанського капіталізму" навряд. 

На відміну від "комунізму" в китайській формі відносин ринок і прибуток дозволені й бажані, але легітимність і ефективність будуються через ієрархію, обов’язок, ритуал, репутацію(особливо в сучасності - всі ці електронні штуки-дрюки).

І дякую за посилання на Пола Мідлера - корисна, і доповнила мій світогляд.

Я не дуже дивуюсь поведінці китайців не тільки у бізнесі, а і на світовій шахівниці;)

чим більше поглядів, тим краще. тому мені те що писав Лі Куан Ю, в тому числі про китайців, враховуючи що він сам майже китаєць і поруч там, цікаво було. ну і цікаво про мову. жоден ШІ перекладач не допоможе в живому спілкуванні та розумінні, тому треба знати мову тих з ким збираєшся мати справи.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, US7IGN сказав:

за умови що вони у них є.

Ну так якщо є - вони їх витрачають ірраціонально ) Хіба не так? )) То про що там можна було сперечатися? )))

Якби я з вами сперечався, то просто запитав би, що станеться з економікою, якщо бідні перестануть ірраціонально витрачати гроші? )))) Хто буде купувати всю оту гігантську купу непотрібу, яку виробляє Китай - мізерна купка багатіїв, чи шо? )))))

На цьому спір і закінчився б ))))))

ЗІ: В Китаї недавно пересаджали блогерів, які розказували китайцям, як витрачати гроші раціонально.

Змінено користувачем vadimv
  • Дякую 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, US7IGN сказав:

чим більше поглядів, тим краще. тому мені те що писав Лі Куан Ю, в тому числі про китайців, враховуючи що він сам майже китаєць і поруч там, цікаво було. ну і цікаво про мову. жоден ШІ перекладач не допоможе в живому спілкуванні та розумінні, тому треба знати мову тих з ким збираєшся мати справи.

Китайська спрощена існує не просто так )
Коли пан Лісний, в 1989 у ДДУ, на першому зайнятті з китайської, розповів нам про кількість діалектів Китаю та пов'язані з цим складнощі ... коротше - китайську я не встиг вивчити, бо треба було сховатися в армії 😉, а після армії вже було не до того - 90-ті )))
Але мені цікаво буде подивитися на живу людину, яка зможе розмовляти на любій з десятка мовних груп і сотні(або більше) локальних діалектів Китаю 😁)))

Посилання на коментар

23 хвилини тому, DmiVady сказав:

Китайська спрощена існує не просто так )
Коли пан Лісний, в 1989 у ДДУ, на першому зайнятті з китайської, розповів нам про кількість діалектів Китаю та пов'язані з цим складнощі ... коротше - китайську я не встиг вивчити, бо треба було сховатися в армії 😉, а після армії вже було не до того - 90-ті )))
Але мені цікаво буде подивитися на живу людину, яка зможе розмовляти на любій з десятка мовних груп і сотні(або більше) локальних діалектів Китаю 😁)))

для бізнесу і політики досить мандаринського діалекту, а повийобуватися - кантонського. але будь-який треба змалку вчити

Змінено користувачем US7IGN
Посилання на коментар

22 хвилини тому, US7IGN сказав:

для бізнесу і політики досить мандаринського діалекту, а повийобуватися - кантонського. але будь-який треба змалку вчити

Можливо і змалку, але в мене був товариш по студентській юності, Гела (криворізький напівгрузин по батьку) - на фізтех(поступив, щоб в армію не загриміти) він попав після 1 курсу МДІМВ, і англійські газети та книжки вже тоді читав в оригіналі. Так в нього вийшло вивчити й пару китайських та ще кілька мов за десяток років, працювати перекладачем і заробляти цим дуже гарні (навіть для щедрих 90-х) гроші. Ми з ним бачились кілька разів у ті роки - гарно сиділи у рестиках, на жаль у 2000-х загубилися. Але така працьовитість (хоча по життю він розбишака ще той), мабуть, більше виключення, ніж норма. 

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар

2 хвилини тому, DmiVady сказав:

працювати перекладачем і заробляти цим дуже гарні (навіть для щедрих 90-х) гроші.

Ой, а шо це таке раптом? ) Невже гарні гроші бувають ще десь, крім IT? ))

Посилання на коментар

завдячуючи Антею ( який удачно  разом  прибрав 8 кацапольотчиків ) , кацапи за цей тиждень поставили річний рекорд по втратам  льотного складу    - 11  тушок за тиждень  .

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар

не зовсім зрозуміло - що вітько з кушніром роблять на переговорах , якщо сша з моменту перемоги трампа  не допомагає взагалі (9 як і попереджав Аферістович )

20612010.jpg

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар

2 хвилини тому, Бездомный сказав:

не зовсім зрозуміло - що вітько з кушніром роблять на переговорах , якщо сша з моменту перемоги трампа  не допомагає взагалі (9 як і попереджав Аферістович )

20612010.jpg

хто ж нам правду розкаже?

незалежним 

Змінено користувачем akineo
Посилання на коментар

8 минут назад, Бездомный сказал:

20612010.jpg

А развед данные кто дает?

А оружие, за которое Европа платит , скорее всего рос деньгами, кто поставляет? 

Что будет если Трамп откажется давать оружие ( даже за деньги)  не даст развед данные?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...