kim chen lhoran Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 24 минуты назад, Бездомный сказал: яйця відрізали Так просто - і ще до них навіть прекрасний планчик Моргентау не застосовували. Змінено 21 квітня користувачем kim chen lhoran Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 28 минут назад, Ranch сказал: Саме так і дивляться в Кабміні та інших владних кабінетах на призначення через пару тижнів Єрмака прем'єром. Що ніхто не вийде. Впевнені - на 100%. І Єрмак впевнений. Але коли йому дехто сказав, що "можуть вийти", то почалася підготовка до того, що "будем стрелять их, разбегутся". От і думайте, чи всі "притомні". В даному випадку не притомні/непритомний ті, хто пропонує стріляти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 33 минуты назад, Магирус сказал: Лінкольн - розумна людина. Але я вже приходив до висновку, що ті речі, які казали митці/політики/вчені в минулому, не завжди підходять під сучасний світ. Але вже і тоді були чудодійні "табакеркі". І невдовзі, при певному збігу обставін, наприклад провалі наступу на Гуляйполе перед ювілейним невдалим святкуванням 80-річчя, найближчі табакеркі будуть вже готові знятись у повітря і поцілити у скроню найвеличнішому. Тим більше що у двох видатних сановників за пару років загадковою смертю загинули сини. Один це син Іванова точно. Змінено 21 квітня користувачем kim chen lhoran Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 3 хвилини тому, Магирус сказав: В даному випадку не притомні/непритомний ті, хто пропонує стріляти Ви проти повторити 2014? 😂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 37 минут назад, US7IGN сказал: Все гарно, тільки незрозуміло навіщо це йому? Прем'єрство? Легалізуватися. Наскільки я розумію - партнери вже давно натякають і питають: а хто це? Змінено 21 квітня користувачем Магирус Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 8 хвилин тому, Магирус сказав: Прем'єрство? Легалізуватися. Наскільки я розумію - партнери вже давно натякають і питають: а хто це? який сенс легалізуватися? що означає легалізуватися? у нього посада дозволяє бути тим ким є. чому саме зараз? що йому з цього? партнери не знають хто у нього в офісі президентом працює? Змінено 21 квітня користувачем US7IGN Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2 години тому, US7IGN сказав: я розумію що в цій країні думати не прийнято, але якщо вже вирішили як кацапи воювати, то може і мобілізації в них повчитися? і чому? типа в них більше на контракті платять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ranch Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 3 минуты назад, Магирус сказал: партнери вже давно натякають і питають: а хто це? Там у партнерів все нормально зі сприйняттям Єрмака. І перевірили вони його досконально. Інакше б не пустили в Овальний кабінет. Але! Партнери розуміють, що колишній сонцесяйний і синьоносий аж зі штанів вискакує, створюючи специфічний імідж Єрмаку. І на 99% відсотків цей імідж оправданий. Імідж злодія. Безпринципного. Проте... Якби справи петьмана за його каденції так само витягували на світ божий, то його б взагалі на шматки розірвали. Підконтрольні ЗМІ і армія ботів - то велика сила. У партнерів своєрідний підхід до п#здингу грошей в Україні. Їм на це... Але партнери розуміють, що створений негативний імідж Єрмака може вилізти боком. Наркомана декілька місяців схиляли до призначення прем'єром Маркарової. Але ж як можна призначити когось, хто не бачив, який сонцесяйний "видатний" під коксом? Ось тому і невідомо, чи буде Майдан. Ось тому синьоносий петьман в очах партнерів - безпринципна гнида, яка свідомо шкодить Україні. Вони це бачили і бачать у себе на прикладі кацапських ботів. І тому йому не дадуть випливти при можливому Майдані. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 8 минут назад, US7IGN сказал: який сенс легалізуватися? що означає легалізуватися? у нього посада дозволяє бути тим ким є. чому саме зараз? що йому з цього? партнери не знають хто у нього в офісі президентом працює? Посада "Керівник Офісу Президента" взагалі не прописана в Конституції. Його ніхто не обирав, він має доступ до всіх держтаємниць, дуже часто переговори веде саме він. Ну в 90-ті роки це було б нормально і навіть солідно. Це моє припущення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 2 години тому, Магирус сказав: Не доводити до цього на виборах. Частково - мобілізація. Як в Ізраїлі. Рекрутинг. Але це бабло. ПВК це нормальне рішення. Але це таж бабло. А нафіга платити, коли є кріпаки. З русні іржали - так вони Шторм-Зет і Вагнерами вибили купу наших військ. Прочавили оборону. Зараз Малюська рєпу чухає - мабуть і у нас будуть свої ПВК з засуджених. Тільки вже ніхто не сміється PS/ Так це виборцям Зе треба пояснити, не мені. Бо їм обіцяли "парєшать" і закінчити цю "ніпанятную вайну". А тут евона як вийшло PS/ Треба мобілізувати промисловість. Цього ніхто не робив і не робить. Бо воно нах нікому не потрібно. Перший вже пішов: Шефір сказав, що війна штучна, що з росіянами тре миритися і уїхав за кордон. А ви воюйте АКМ-74 та Браунінгами проти КАБ-500/1000. Люди на війні списуються, як сірники. Це розхідний матеріал. А баблішко і техніка... А баблішко тре берегти... А ви як гадали... О! Пригадав ще один спосіб мобілізації: прострелити коліна! Це слова офіцера - цілого командира бригади!! Не дякуйте пишите прописні істини. це вже всі розуміли давно... стан війни. все на хер на фронт ніхто не зробив і не зробить... шо було ,то було. я питаю, станом на зараз, що робити оперативно,якщо людей не вистачає,як не ловити м ясо ?) бабла наче трохи добавили. але тим, хто не там... мені дзвонить бувший підлеглий і просить гроші на уколи?) ушатав спину, типа 30 000 останній раз отримав. операція. не знаю чи платна чи ні. а зараз 680 грн поза штатом. ... Змінено 21 квітня користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий Киев Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2 години тому, Дощ сказав: Не, вже пізно пить боржомі, знову ж - в осяжному майбутньому перемовини до спини. Хіба про умови капітуляції. І неважливо хто їх вестиме - зе, порох чи сам бідон. На паузу вже хрен поставиш, будем рубатись поки є сили і гроші, у кого їх надовше вистачить - той і переміг Що за компроміси з совістю!? Тільки Порошенко, найвеличніший дипломат всіх часів! 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 5 минут назад, МаТраС сказал: і чому? типа в них більше на контракті платять? У них в принципі тільки контрактники. Основна маса. Стосовно суми - вони рекрутують людей з депресивних регіонів. Ви ж бачили ці відео - стоїть реальний барак, навкруги як 1950-ті роки: пляшка горілки та старі "Жигулі". Ті гроші, які їм пропонують - для них шалені гроші і можливість ризикнути і налагодити своє життя. І дружина дуже часто рада відправити чоловіка на війну - бо якщо він пиячить і б'є її і не працює, то вона тільки рада буде. Потім вона отримує компенсацію. Читав, що 12 мільйонів фублєй. Не факт, що всі виплачують. Але в перерахуванні на середню ЗП депресивного регіона - 30 000 тисяч фублєй - дружина отримує зарплатню чоловіка десь за 20 - 25 років. Приблизно так це працює. У них інше сприйняття світу. Зрозуміло, ми не можемо діяти, як русня. Але тут основна теза - поки раша продає корисні копалини і нафту - у неї будуть гроші винаймати Ванюшєк, які будуть пхатися в Україну, щоб зловити в дупу FPV-дрон Звісно, компенсації отримують не всі. Бо немає тіла - немає діла. Теж свого роду лотерея 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 12 хвилин тому, МаТраС сказав: і чому? типа в них більше на контракті платять? я мобілізацією не займаюся. але є факти. кордони не закриті, бусиків немає, мобілізують потрібну кількість і не беруть хворих. от і питайте у них що вони роблять не так. 12 хвилин тому, Ranch сказав: Ось тому синьоносий петьман в очах партнерів - безпринципна гнида, яка свідомо шкодить Україні. Вони це бачили і бачать у себе на прикладі кацапських ботів. І тому йому не дадуть випливти при можливому Майдані. як цікаво. продовжуйте! 11 хвилин тому, Магирус сказав: Посада "Керівник Офісу Президента" взагалі не прописана в Конституції. Його ніхто не обирав, він має доступ до всіх держтаємниць, дуже часто переговори веде саме він. Ну в 90-ті роки це було б нормально і навіть солідно. Це моє припущення от бачите! навіть Конституція не заважає йому бути найціннішою людиною в країні! 9 хвилин тому, МаТраС сказав: я питаю, станом на зараз, що робити оперативно думати. якщо внаслідок ваших попередніх дій ви отримали протилежний очікуваному результат, то який можна зробити висновок? а потім? головне не прийти до висновку що саме так і було задумано, бо там не дурні люди і точно знають що роблять. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 4 хвилини тому, Магирус сказав: Зрозуміло, ми не можемо діяти, як русня але все робиться саме так як робили кацапи поки не зрозуміли помилковість таких дій. а де наші нафту будуть брати? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий Киев Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 7 минут назад, МаТраС сказал: пишите прописні істини. це вже всі розуміли давно... стан війни. все на хер на фронт ніхто не зробив і не зробить... шо було ,то було. я питаю, станом на зараз, що робити оперативно,якщо людей не вистачає,як не ловити м ясо ?) бабла наче трохи добавили. але тим, хто не там... мені дзвонить бувший підлеглий і просить гроші на уколи?) ушатав спину, типа 30 000 останній раз отримав. операція. не знаю чи платна чи ні. а зараз 680 грн поза штатом. ... Моя думка - треба закон про демобілізацію. Ніхто вічно воювати не хоче. Зараз XXI сторіччя, гасла вже для багатьох не діють. І саме головне - люди бачать, що це війна "для бідних". І якщо покласти руку на серце - я розумію условного Миколу, у якого тільки кімната в гуртожитку, який навчався за власний кошт, сплачує податки, лікується за власний кошт, а тут до тебе - хоба, а у тебе "борг" перед державою. Держава на Миколу 35 років члєн клала, а коли знадобилося його життя або здоров'я - про нього згадала. Люди це все бачать А бо полярна ситуація: Василь, поступив в училище, став офіцером, вийшов на пенсію в 45 років, отримав житло, пенсію. Прийшла страшна війна. А Василь не воює, бо він пенсіонер і згідно штатного розкладу для нього посад немає для його спеціальності та звання Тому всі ці бійки між ТЦК та людьми. І людей я теж розумію В тому ж Ізраїлі євреїв менше, ніж по всьому світу. Значить не всім євреям потрібен Ізраїль. І це нормально. Людина - не кріпак 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 6 хвилин тому, Магирус сказав: У них в принципі тільки контрактники. Основна маса. Стосовно суми - вони рекрутують людей з депресивних регіонів. Ви ж бачили ці відео - стоїть реальний барак, навкруги як 1950-ті роки: пляшка горілки та старі "Жигулі". Ті гроші, які їм пропонують - для них шалені гроші і можливість ризикнути і налагодити своє життя. І дружина дуже часто рада відправити чоловіка на війну - бо якщо він пиячить і б'є її і не працює, то вона тільки рада буде. Потім вона отримує компенсацію. Читав, що 12 мільйонів фублєй. Не факт, що всі виплачують. Але в перерахуванні на середню ЗП депресивного регіона - 30 000 тисяч фублєй - дружина отримує зарплатню чоловіка десь за 20 - 25 років. Приблизно так це працює. У них інше сприйняття світу. Зрозуміло, ми не можемо діяти, як русня. Але тут основна теза - поки раша продає корисні копалини і нафту - у неї будуть гроші винаймати Ванюшєк, які будуть пхатися в Україну, щоб зловити в дупу FPV-дрон Звісно, компенсації отримують не всі. Бо немає тіла - немає діла. Теж свого роду лотерея ну так чому вчитись? в нас мало алконавтів,які підпишуться на таке. да і після всього, що люди зрозуміли, вже й сумма 100 000 чи 500 000 не привабить. в нас те саме, безвісті пропавший і все. не знаю,може родинам йде якісь тися 17, а може й ні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 3 минуты назад, US7IGN сказал: але все робиться саме так як робили кацапи поки не зрозуміли помилковість таких дій. а де наші нафту будуть брати? Треба було головою думати. І генералам теж, коли обіцяли "контрнаступ", каву в Криму і "кордони 91-го року". Це були нереальні задачі. А тепер країна в крові тоне Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 3 хвилини тому, Магирус сказав: став офіцером, вийшов на пенсію в 45 років, отримав житло, пенсію. Прийшла страшна війна. А Василь не воює, бо він пенсіонер і згідно штатного розкладу для нього посад немає для його спеціальності та звання ну да, мене теж здивував цей факт. деякі і в 40 пенсіонери вже 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня Тільки що, Магирус сказав: Треба було головою думати. І генералам теж, коли обіцяли "контрнаступ", каву в Криму і "кордони 91-го року". Це були нереальні задачі. А тепер країна в крові тоне це був її вибір. якщо люди не думали головою, то чому генерали мають думати? у генералів взагалі все чудово. поцікавтеся як їх статки останнім часом збільшились. 4 хвилини тому, Магирус сказав: Людина - не кріпак а ви не в Ізраїлі, щоб це вирішувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Магирус Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 3 минуты назад, МаТраС сказал: ну так чому вчитись? в нас мало алконавтів,які підпишуться на таке. да і після всього, що люди зрозуміли, вже й сумма 100 000 чи 500 000 не привабить. в нас те саме, безвісті пропавший і все. не знаю,може родинам йде якісь тися 17, а може й ні Ну я пояснив, чому у них немає проблем. І людей більше - можна поки що шкрябати. А що зараз робити - а це нехай генерали думають, а не в ФБ постять фоточкі. Якщо ти дійшов до того, що люди більше воювати не хочуть - тоді приймай якісь рішення. Мобілізуй промисловість. У русні крім людей ще й оборонка працює на повну потужність. Харків вони ж виносять не солдатами з автоматів, а ракетами. А ми сраний Шахед не можемо зібрати, бо мобілізували всіх електронщиків та інженерів, які загинули, штурмуючи посадки 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня (змінено) 1 час назад, kim chen lhoran сказал: Так просто - і ще до них навіть прекрасний планчик Моргентау не застосовували. тю . Брестський мир так само відрізав яйца кацапії. Але покидьки французи його скасували у Версалі. Кацапи їм віддячили після Другої світової . Змінено 21 квітня користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 21 квітня Поділитись Опубліковано: 21 квітня 18 минут назад, Магирус сказал: У них в принципі тільки контрактники. Основна маса. Стосовно суми - вони рекрутують людей з депресивних регіонів. Ви ж бачили ці відео - стоїть реальний барак, навкруги як 1950-ті роки: пляшка горілки та старі "Жигулі". Ті гроші, які їм пропонують - для них шалені гроші і можливість ризикнути і налагодити своє життя. І дружина дуже часто рада відправити чоловіка на війну - бо якщо він пиячить і б'є її і не працює, то вона тільки рада буде. Потім вона отримує компенсацію. Читав, що 12 мільйонів фублєй. Не факт, що всі виплачують. Але в перерахуванні на середню ЗП депресивного регіона - 30 000 тисяч фублєй - дружина отримує зарплатню чоловіка десь за 20 - 25 років. Приблизно так це працює. У них інше сприйняття світу. Зрозуміло, ми не можемо діяти, як русня. Але тут основна теза - поки раша продає корисні копалини і нафту - у неї будуть гроші винаймати Ванюшєк, які будуть пхатися в Україну, щоб зловити в дупу FPV-дрон Звісно, компенсації отримують не всі. Бо немає тіла - немає діла. Теж свого роду лотерея У них сейчас лучший период их жизни. "Мои родители последние двадцать лет живут в "частном секторе" большого города. (…) Там нет асфальтовых дорог, нет канализации (хотя почти у всех есть санузлы), телефон появился лет 15 назад, тогда же – газ. Газ – это значит, что зимой два (а то и три) раза в день не нужно носить уголь в ведрах из сарая и топить печку. Газ – это еще хорошо, не везде он есть. Лет десять назад около заборов стали появляться иностранные машины. В последние лет пять не изменилось ничего. (…) Еще на этой родительской улице теперь живет в доме своих родителей "герой войны", по совместительству – бывший вагнеровец, по совместительству – бывший закоренелый вор. Сколько я себя помню – он всегда сидел в тюрьме то из-за мелких краж, то из-за хулиганства. Выходил на пару месяцев, бухал, грабил – и снова отправлялся в тюрьму. Если за эти месяцы у кого-то на огороде или в доме что-то пропадало – думали прежде всего на него. Теперь он с медалью и с новенькой машиной. Свозил своих родителей на море, кстати. Говорят, они плакали от гордости за сына. А прямо через дорогу, в соседнем доме, живет родительская соседка. Она работала трамвайным кондуктором, может быть, из-за этого традиционно громко матерится. А последние полтора года рассказывает, что ее зять все чаще стал говорить, что поедет добровольцем на войну. Ведь кредиты сами себя не отдадут. И ведь правда не отдадут – еще через дом другой сосед из-за кредитов и спился, сердце не выдержало, накануне весной тоже хоронили всей улицей. Я жил на этой улице десять лет. Родители все еще живут на этой улице, потому что тут у них и баня, и гараж, и огород – не то что "в этих ваших квартирах, где один на одном". А что до ветеранов "Вагнера" по соседству – так а где они теперь не по соседству? Каждый раз, когда я слушаю "экспертов", которые рассказывают мне из своих теплых студий в Нидерландах или Израиле, как народ страдает под гнетом путинского режима и как из-за войны и санкций этот народ потерял все, я думаю именно об этой улице. Я думаю о ней и тогда, когда смотрю на ютьюбе очередные дебаты одного "либерального" эмигранта и другого "либерального" эмигранта. Ну, это там, где они говорят, что вот-вот из-за непосильного гнета санкций народ поймет, что "режим Путина" все у него отобрал. Поймет – и, как они надеются, восстанет. Ну, или не восстанет, но хотя бы будет саботировать режим. Или еще что-то эдакое. Недавно известный психолог Людмила Петрановская в одном посте попыталась свести воедино все потери российского народа, чтобы доказать нам, что "не все россияне – выгодоприобретатели этой войны". В ее списке оказалось несколько пунктов: обрушение национальной валюты и стоимости всего имущества в "твердом эквиваленте", "закрытие мира" для туристов, закрытие перспектив для детей по учебе за рубежом, урезание гражданских прав и свобод, деградация образования, деградация культуры, "разлучение семей из-за отъездов", еще что-то такое. Прочитав этот список, я лишний раз поблагодарил судьбу, что родился не в Москве и все еще не утратил связь с реальностью. Потому что если взять за "российский народ" две трети российского населения, то "российский народ" ничего этого не терял. Потому что у него ничего этого и не было. Доллары он, народ, в последний раз держал в руках году эдак в 97-м – как забавную вещицу, не более. В театры он никогда не ходил и совершенно не заметил, как лучшие режиссеры покинули Россию и оставили его, народ, ни с чем. Его дети ходят в ту же школу, что и когда-то ходил он сам – возможно, даже к той же учительнице, которой уже лет семьдесят. Ему, народу, и невдомек, что можно учить детей без крика и что по школьным газонам можно ходить. Наконец, если с ним и "разлучали семьи", то только из-за тюрьмы, мобилизации и службы по контракту. У него, народа, никто в Грузию и Казахстан не уезжал – у него вся родня и дальше своего города-то никогда не была. А что цены в магазинах повысились – так никогда этот народ на магазины и не надеялся. У народа в подполье и картошка, и банки с соленьями на всю зиму. Как-нибудь переживем. Так что народ, в общем, ничего и не потерял. Терять ему особенно и нечего. Но что приобрел? Вот приобрел он много, несказанно много. Во-первых, деньги. Очень много денег. Да, десятки тысяч российских солдат не вернулись, но ведь сотни тысяч – вернулись! И вернулись с такими миллионами рублей, о которых раньше и подумать не могли. В родном городе моей жены (не таком большом, как наш, но гораздо более промышленном) один мужик вернулся домой с тремя миллионами рублей, которые он в компании своих друзей прогулял за десять дней. По триста тысяч в день на компанию – включая безлимитный алкоголь и проституток. Вот это – жизнь! Те же, кто семейные, – те ездят на моря, покупают квартиры, обновляют автомобили. Во-вторых, принадлежность к великому. Как наши деды победили фашизм, так же и мы побеждаем нацизм (или что там теперь?) в Украине. А заодно побеждаем геев, евреев, весь коллективный Запад, масонов и вообще всех-всех-всех. Те же, кто постарше, радуются возрождению пионерии, начальной военной подготовки, школьной формы и вообще всех атрибутов их молодости. Наконец-то, а то современная молодежь совсем распоясалась! И все это – вообще не напрягаясь, чаще всего – даже не поднимаясь с дивана. И что вы предложите народу, который из-за этой войны разбогател и почувствовал себя великим, как восточный царек? Киношки про дворцы заворовавшихся чиновников? Так этот народ давно, еще с 90-х знает, что его обворовали, тут никаких новостей нет. Разговоры о том, что это народ виноват (как "оставшийся") в преступлениях режима? Интервью о демократии и правах человека? Трагические истории посаженной Беркович или Мельконьянца? А это кто вообще? (…) Денежные подачки, которые на своей работе народ никогда не заработает за десятки лет вкупе с принадлежностью к великому, – гремучая смесь. Если не брать ее в расчет, можно бесконечно долго удивляться, отчего на прошедших выборах за губернаторов-назначенцев и "правящую партию" голосует в основном село (а не крупные города) – хотя именно это село и понесло основные потери от мобилизации. Именно эта гремучая смесь подталкивает голосовать за власть бабулек, которые приходят на избирательные участки в платье, купленном лет двадцать назад. Они искренне голосуют за власть, которая вот-вот – и построит великую страну – назло врагам, естественно. И именно эта смесь порождает тотальное непонимание между тонкой прослойкой действительно потерявших все от этой войны и подавляющим большинством населения, которое не потеряло ничего, но получило – все. В наших интеллигентских разговорах, надеясь, что скоро морок закончится, мы стараемся не вспоминать еще и вот о чем. У многих сотен тысяч мужчин и женщин, которые уже прошли через нынешнюю войну и процессы по "восстановлению новых территорий", есть миллионы детей. Эти миллионы детей полагают, что их отцы и матери делают сейчас героическое дело. Искренне полагают – по праву того, что это их родители и они не могут быть упырями. Эти миллионы детей на 1 сентября надевают галстук-триколор, смотрят все тот же телевизор, слушают рассказы отцов об "укропах", ездят через разрушенный Мариуполь на отдых в Крым (с отцами или без). Если мы хотим после окончания войны начать рассуждения об общественном покаянии, то придется дождаться, пока эти дети вырастут, родят новых детей, и вот уже этим (еще не родившимся) детям можно будет рассказывать, что их деды совершали недостойные поступки. О дедах это слушать как-то проще, чем об отцах. Внутреннее, а не наносное покаяние в Германии началось в 1970-е – как раз, когда выросли дети детей национал-социалистов. Вот тогда – эдак к концу 2040-х годов – и можно будет разговаривать с народом о потерях, которые и правда понесло российское общество от нынешней войны. По крайней мере, кто-то в народе это и правда будет слушать. К тому времени, кстати, наконец перестанут работать в школах и учительницы, чья карьера началась еще при Брежневе. А пока народ переживает, возможно, лучший период в своей жизни. Да, некоторые его представители периодически возвращаются с войны в цинковых гробах. Зато хоронят всей улицей – чем вам не возрождение традиционных ценностей?" Сергей Чернышов, кандидат исторических наук 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз