7351 Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня Многа букаф...але цікаво 2025 рік потрясе світ. Як Заходу зберегти себе і Україну? "Ми перебуваємо на нульовій стадії війни проти вісі диктатур (Китай, Росія, Іран, Північна Корея). Ці країни мобілізуються, коли йдеться про засоби виробництва та розбудову військового потенціалу. А ми все ще говоримо про стратегічну конкуренцію. Зайвими є ці тривалі внутрішні дебати в США – що важливіше, Європа чи Азія, Атлантичний чи Індо-Тихоокеанський регіон? І це тоді, коли корейці солдати вже в Європі. Розділення цих театрів є абсурдним, бо наш противник вже без нас визначив як це буде виглядати. Безпека США залежить від обох театрів, інтереси США не редукуються. Україна по факту є найкращим членом Північноатлантичного альянсу, не будучи членом альянсу. Це найбільша і найкраще навчена армія в Європі. З іншої сторони військово-політичні союзи повинні насправді стати союзами. Отже, в Європі і в Україні повинні мислити про справжні геополітичні американські інтереси, бо вони мають справу не з тією чи іншою політичною партією чи політиком, вони мають справу зі США. Ці відносини життєво важливі, ми всі в одному вагоні. США залишаються головним гарантом європейської безпеки і безпеки демократії Усі тези цього тексту є перекладом висловлених думок аналітика Ендрю Міхти, директора Стратегічної ініціативи Скоукрофта у Атлантичній Раді." www.radiosvoboda.org/a/zavershennya-viyny-prohnoz-2025-rik/33257716.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня Хтось казав, що ніж не потрібен.. така ж херня може й в окопі бути. Я думав штурмовики по двоє, четверо ходять...ролик не для людей зі слабкими нервами.. t.me/AndriyuKK/38648 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 1 годину тому, Propeller сказав: А как надо сделать? Знаете? Я знаю як треба, у своїй зоні відповідальності. Вже писав давно, ще раз напишу - потрібно все загнати в цифру по максимуму - це наведе лад у всьому і вивільнить масу народу від непотрібних дій. Відмічу, за останній рік зроблено багато, але це крапля в морі і якісь півміри. І я знаю чому - тому що задачі ставлять і у більшості займаються ними цивільні - ті, хто не знає як воно працює зсередини - не робив його своїми руками 1 годину тому, Propeller сказав: 1. Точно. Это можно понять из этой фразы : Для цього Головна інспекція Міноборони проведе комплексний аналіз Командування СВ ЗСУ 2. И тут не буду спорить. Так как : Саме тому підтримую необхідність для нового командувача СВ ЗСУ генерал-майора Михайла Драпатого мати повну картину стану справ. Это реакция на критику руководства ВСУ "публичными людьми", которые подняли важность проблемы. Они получали и накапливали инфу от должностных лиц ВСУ разного ранга. Первое - это два назначения Зеленского= Драпатый и Палиса. Кстати, по Палисе, тут мы скопировали рф. У путина уже давно есть чувачок, который дает ему инфу о делах на фронте без армейской розовой "цензуры". Второе - это приведенное мной выше публичное заявление МО. 3. Вы пропустили. Вы не читали (слышали) какие задачи ставил Зеленский Драпатому при назначении. Подготовка была озвучена как одно из важных (основных) направлений его работы. Умеров просто сказал "от себя". Не обращайте внимние на зампотылу. 2. Якщо Драпатий хоче знати стан справ - йому не потрібна інспекція МО, яка до того ж ухвалюватиме власні рішення по результатам, також йому не потрібна підтримка в цьому Умєрова. Тут навіть немає про що говорити - на основі, як ви правильно замітили, критики "публічними людьми" Зеленський, оп, Умєров, не знаю хто там ще - ухвалили рішення "надо что-то менять". Я навіть знаю хто ці "публічні люди" - безмозгла, бутусов, маркус з сигарою, стерненко етц. Драпатий у даному випадку не самостійний в ухваленні рішень щодо свого відомства, а є частиною цих самих рішень, хоча у випадку невдач безсумнівно все звалять на нього, як це вже було в аналогічних ситуаціях. Щодо паліси - не згоден, адже його проміняли на машовця - достатньо грамотного з відповідним бекграундом - не думаю що він давав "рожеві" доповіді. Швидше за все причини все ті ж - заї@бав і "надо что-то менять". Ну і звідки впевненість що паліса даватиме якісь інші, "чорніші" доповіді? Як би трохи тупувато забирати ефективного бойового командира бригади і ставити нашіптувачем єрмака Я раніше писав - маю думку що його піднатаскають і поставлять в інше місце, наприклад замість умєрова абощо 3. Підготовка. Підготовка це больний мозоль. Так, я не дивився і не слухав які задачі нарізав Зеленський щодо підготовки. Апостола також відповідального за підготовку поставили заст головкома. Також ефективний командир бойової бригади до речі. Бутусов тупанув, назвавши його заст нгш - ніхто й не помітив Так ось Зеленський такий самий ні в зуб ногою як воно працює зсередини з усіма наслідками, тому нарізує задачі на основі нашіптувань "публічних людей". Ну таке, жираф большой йому видніше Тепер щодо підготовки - я особисто брав участь у підготовці свого взводу, злагоджені рот, потім свого батальйону на прибані, на 37 звп. І я не знаю що можна придумать щоб так ааах, і всі стали рексами. Зараз збільшили тривалість навчання до 2 місяців. Ще правда пока ні, але ось вже має бути. Ну ок. Пройде якийсь час і знов "публічні люди" затягнуть мало часу, погано вчать етц. Знаєте скільки часу має тривати підготовка на думку мобілізованих? Вона має тривати безкінечно, вічність - якщо так буде тоді гуд. А те що + кожен день додаткових навчань це космічні гроші - то пох. Насправді з підготовкою як на мене проблема перебільшена, вчать так як закордоном, десь гірше десь краще але загалом задовільно. Проблема в людях. Не тому що вони хренові чи що, а тому що нація гречкосіїв - ніхто не народжений вбивати, а вмирати то й подавно. Воїнами не народжуються, ними стають - це важка брудна робота, майстерність і черствість відточуються роками. Солдати не пахнуть ромашками, а потрапляючи в тцк пиз дять ухилянтів. Побічні ефекти Коротше на сьогодні у всіх було 3 (три) роки підготуватись до війни, читати книжки, підтягнути фізуху, дивитись і проходити курси, вихолощуватись, тренуватись. Про що далі говорить? 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 2 січня Поділитись Опубліковано: 2 січня 47 хвилин тому, Потрошитель сказав: Гм...Драпатий...подходящее призвыще Дра(я)пати це наносити подряпини, а не те що кацапомозглі собі уявляють. З усього різноманіття значень цього кореня (драп) вони засвоїли виключне одне найвіддаленіше за значенням. Ну то як завжди. Драпатий то взагалі про вишивку, а конкретно про візерунок тканини, звідси до речі - драп. Отакий а не те шо ото... 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) строкатий - пестрьій , картатий - клетчатьій , кошлатий - який має густу відстовбурчену, розкуйовджену вовну , е.т.с... В Австралії живе найбільш кошлатий баран Змінено 3 січня користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 3 часа назад, Дощ сказал: Насправді з підготовкою як на мене проблема перебільшена С нею просто катастрофа... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 4 години тому, Canton сказав: С нею просто катастрофа... Конкретизуйте. Я написав свою думку на основі свого досвіду. Але ви не почули. Орієнтуєтесь на тих хто пиляє бюджетні гроші, завищуючи власну значимість Фактично підготовка складається з двох курсів - бзвп і фахова. Базова триває 2 тижні, фахова - залежно від восу від 2 до 4 тижнів. Хочуть збільшити ще на 2, пока не знаю яку частину. Мова про піхоту і стрілецькі спеціальності. На специфічні звісно потрібно більше, на авіацію - роки. Чого дійсно не вистачає - психологічної підготовки, якоїсь обробки, її немає зовсім. Хоча ще в 15 коли проходив офіцерську учебку в старичах - щось схоже було. По замовчуванню вважається що приходять люди, готові воювати. Зазвичай це ті хто має досвід БД, добровольці, і притомні - ті хто знають куди вони прийшли і для чого Але в цій збірній солянці багато тих, хто по життю робить на от'єбісь - цих навчати важко, часто неможливо зовсім. Хоча це не звільняє їх від виконання свого обов'язку. Яне спец у цій сфері, але думаю ситуацію може покращити спеціалізована психологічна підготовка Хоча звичайно проблема сидить значно глибше, ще з дитячого садка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 3 минуты назад, Дощ сказал: Конкретизуйте. Не хочу. Надоело. Достаточно почитать историю 151 НЦ- и все как на ладони И не изменится НИЧЕГО. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 8 годин тому, Дощ сказав: Про що далі говорить? Про те що вже отримали державу гірше за парашу. Якщо не побороти внутрішнього ворога то зовнішнього тим паче не побороти. але хтось продовжує робити те саме сподіваючись на інший результат. Тут психіатр потрібен ... 8 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 15 хвилин тому, Дощ сказав: спеціалізована психологічна підготовка Якщо за замовчуванням ставлення як до худоби, то може вже курси дресирування як для собак зробити? До чого тут психологи? Психолог мотивації не додасть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 12 хвилин тому, Canton сказав: Достаточно почитать историю 151 НЦ- и все как на ладони Це нц доніка, який створений у вересні 2023? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 20 хвилин тому, Canton сказав: Не хочу. Надоело. Достаточно почитать историю 151 НЦ- и все как на ладони И не изменится НИЧЕГО. Країна 2-3 тижнів ))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 2 минуты назад, Дощ сказал: Це нц доніка, який створений у вересні 2023? Который есть плод адского труда еще с 15 года с момента создания курсов пулеметчиков 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 9 хвилин тому, US7IGN сказав: Якщо не побороти внутрішнього ворога то зовнішнього тим паче не побороти. І хто ж це буде робити? Слуги Мамоні, які за гривню вдавляться? 8 хвилин тому, US7IGN сказав: Якщо за замовчуванням ставлення як до худоби, то може вже курси дресирування як для собак зробити? До чого тут психологи? Психолог мотивації не додасть. Я вже питав - що особисто вас змотивує стати в стрій? Коли дасте відповідь без гиги, тоді можем говорити далі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 2 хвилини тому, Canton сказав: Который есть плод адского труда еще с 15 года с момента создания курсов пулеметчиков Та да, всі тягнули і донік - трактор. У лютому 22 тисячі людей стали до зброї взагалі без ніякої підготовки і зробили неможливе Втім, ви не зрозуміли сарказму - перечитайте передостанній абзац 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) 4 минуты назад, Дощ сказал: Та да, всі тягнули і донік - трактор. У лютому 22 тисячі людей стали до зброї взагалі без ніякої підготовки і зробили неможливе Втім, ви не зрозуміли сарказму - перечитайте передостанній абзац Разговор окончен... Вы катастрофически далеки и некомпетентны в этом вопросе Бла-бла-бла... Змінено 3 січня користувачем Canton 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня Бля, там дійсно біда в ОП, вже гріх стебатися з однокліткового 7351, дмитро литвин спокійно собі пише хуїту підлизуючи тим самим помийкам і навіть не задумуючись що "підставляє свого патрона": 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 13 хвилин тому, Дощ сказав: 27 хвилин тому, US7IGN сказав: Якщо не побороти внутрішнього ворога то зовнішнього тим паче не побороти. І хто ж це буде робити? Слуги Мамоні, які за гривню вдавляться? Навіть революції робились за чиїсь гроші ) На одному ентузіазмі далеко не поїдеш. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 14 хвилин тому, Дощ сказав: що особисто вас змотивує стати в стрій? Навіщо? Я раціональна людина і не роблю те що не призводить до очікуваного і потрібного мені результату. Тим паче цю владу я не буду підтримувати навіть за гроші. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 4 хвилини тому, Canton сказав: Разговор окончен... Вы катастрофически далеки и некомпетентны в этом вопросе Бла-бла-бла... Згоден. Куди мені до мотиваторів "нормальної служби в тилу" Я такого не можу запропонувати, 80-ка постійно в самій сраці, вже який рік Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 12 хвилин тому, Дощ сказав: лютому 22 тисячі людей стали до зброї взагалі без ніякої підготовки і зробили неможливе Є думка що тоді результат дали якраз навчені та підготовлені, а от коли вони закінчилися, ті що прийшли без підготовки та мотивації результат чомусь не дають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня Були всякі - і навчені і нульОві, які вчились на ходу. І ніхто не ***в що хреново вчать, а просто брали й робили свою брудну роботу У вас було три роки навчитись, скільки ще треба? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) 59 хвилин тому, US7IGN сказав: Якщо за замовчуванням ставлення як до худоби, то може вже курси дресирування як для собак зробити? До чого тут психологи? Психолог мотивації не додасть. Є така книжка "Don’t Shoot The Dog: The New Art of Teaching and Training", яка з'явилася, коли її авторка-дресирувальниця стикнулася з проблемою: якщо собак, коней etc. можна змусити щось робити за допомогою ошийника і палиці, то з дельфінами такий номер не проходить - вони просто відпливають (посилають її нахєр). Довелося якось викручуватися. Потім вона ті самі методи обману і маніпуляції перенесла на свою сім'ю. ) 6 годин тому, Бездомный сказав: строкатий, картатий, кошлатий У нашого полковника з НВП у школі було прізвище Клапатий. Ми називали його клоповник полкатий ) Змінено 3 січня користувачем vadimv 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 14 хвилин тому, Дощ сказав: вас було три роки навчитись, скільки ще треба Так а звідки ви знаєте що я вмію а що ні? Я чудово почуваюся там де я є. Поки що кращого ніхто не запропонував. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) 21 хвилину тому, Дощ сказав: У вас було три роки навчитись, скільки ще треба? Абсолютно справедливо, водночас надто спрощено. Колись робили проект в Пакістані, там багато специфіки, були і викрадення і страйки коли обривається весь зв'язок і тп. В офіс іноді возили з охороною. Так от знайти добровольців важко було, так само якийсь відсоток погодився їздити, хтось потім відмовився. Так це цивільна робота. І саме головне - з відносно зрозумілими рамками в 1-1.5 роки, з добовими 100у.о/день поверх зп, отелем 4р зірки і тп - тобто навіть краще того що дають за бойові зараз. Тому хтось у владі ще в березні 2022 мав подумати, що війна на довго, як зберегти мотивованих, як мотивувати немотивованих, що буде через рік, три, десять. Це велика математична робота, створити багатофакторну модель і міняти її відповідно до змін. Тоді абсолютно закономірна деградація була б компенсована, принаймі частково. А так - є багато гарних змін, але дуже часто вони вже постфактум латають дірки, а можна було спрогнозувати. Дуже часто маємо гарні рішення що недопрацьовані, 2-3 раунди і ніякої довіри немає. Гарний приклад - рекрутинг під час якого тцк краде людей і відправляє по своєму плану, хоча здавалось би що заважає дати бронювання для частин так само як для церков) Змінено 3 січня користувачем loader 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз