Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

21 минуту назад, Вомбат сказал:

1467023231_.thumb.png.2e001abfc8a15b4eab9a7ce2ab3d92c0.png

Я видел автомагистраль юг что дороги делала возит ежи, может туда оплата

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, Vikctor сказал:

Ну, не знаю - как повезёт. Вчера привезли два автобуса на крутейший немецкий горнолыжный курорт с труднопроизносимым названием. Дирекция отеля настаивала на приезде именно украинских беженцев, хотя по факту там оказались африканские/азиатские студенты из наших вузов... Кто-то писал, что семью поселили  в отеле где-то на испанском побережье. Я бы семью отправил в дом к Бенедикту Камбербетчу:) - он собрался поучаствовать в программе британцев по беженцам с Украины.

тут як мінімум питання як і куди будуть ходити діти вчитись і всі разом вчити мову... чи всі хто подалися до Німеччини вже її знають?

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, ЧортПобьєрі сказал:

Все значительно проще - бухие русские где то из какой то бурятии.

Это колонна кадыровцев ехала. Кадр из видео

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, Фрай сказал:

и давайте будем откровенны, любой для боя не сойдет.

Да я с вами согласен, но сомневаюсь, что там есть особо выбор... Для боя надо военный, как Вы и говорили(EOTECH), но цена не 9тыс его.

Змінено користувачем Hordi
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, vovova сказал:

Это колонна кадыровцев ехала. Кадр из видео

так вони ж кацапів труба шатал та вєртєл чи що вони там зазвичай у своїх фантазіях роблять...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, US7IGN сказал:

тут як мінімум питання як і куди будуть ходити діти вчитись і всі разом вчити мову... чи всі хто подалися до Німеччини вже її знають?

Уверен, что именно в Германии точно сделают бесплатные ускоренные курсы языковые, чтобы к новому учебному году детки смогли более-менее полноценно учиться...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, Vikctor сказал:

ускоренные курсы языковые

Эх, когда-то было одно очень хорошее видео, как правильно запоминать слова, пригодилось бы в этой ситуации.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, Vikctor сказал:

Уверен, что именно в Германии точно сделают бесплатные ускоренные курсы языковые, чтобы к новому учебному году детки смогли более-менее полноценно учиться...

В Польщі вже є. Особисто я не уявляю як можна вивчити навіть до вересня мову на рівні достатньому вчитись разом з німцями або норвежцями...

Щось мені підказує що за 3 місяці всіх зженуть до спеціально обладнаних таборів, які ще тільки будуються, і не буде ніяких шкіл чи ВУЗів для біженців. Може щось будуть робити за їжу...

Змінено користувачем US7IGN
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер - ответы на распространенные вопросы (1.) Яка основна причина неминучого провалу російської армії в Україні?..)

Спойлер

Вчора після традиційного вранішнього звіту про стан справ у війні, Том Купер окремим постом відповів на найбільш поширені питання, що з'являються в читачів його матеріалів.

Зокрема, він пояснив свою думку про майбутній 100% програш Росії в цій війні.

Дякую за переклад та локалізацію зображень Микола Ковальчук :

"Відповім на кілька цікавих запитань, які мені поставили сьогодні вранці [оригінальний допис опубліковано 13.03 о 15:05 — перекладач]. Якщо вам не до вподоби складні відповіді, прошу: вам ліворуч.

1.) Яка основна причина неминучого провалу російської армії в Україні?

Причин насправді більше, ніж одна: їх десятки. «Найпрактичніше», хай навіть відносно поверхневе пояснення — суміш цілком хибного розуміння ситуації в Україні (як-от прагнення українців жити в суверенній державі, керованій законом, і їхня готовність боротися за це право) та цілком хибного уявлення щодо можливостей російської армії. Через це путін переконав себе, що його «елітні» загони повалять український уряд протягом 1–3 днів, десь так, як захопили Крим у 2014. А за ними увійдуть сухопутні війська, просуваючись, неначе на прогулянці в неділю по обіді, й не зустрічаючи спротиву, та захоплять усю країну протягом щонайбільше двох тижнів. Він сподівався «навчань», а не війни.

Усі спроби швидко скинути уряд Зеленського провалилися, і сухопутні війська несподівано загрузли у війні, до якої були зовсім не готові — і в якій не можуть перемогти.

Проте справжні причини ви знайдете у моїй відповіді на наступне питання.

2.) Чому вони (росіяни) не можуть перемогти, себто чому вони вже програли цю війну?

З чого ж почати?..

У темах, які беруся досліджувати, я шукаю патерни, які допомагають мені визначити «систему» та її «обмеження», за якими вираховую «найменший спільний знаменник».

Моє розуміння воєнних конфліктів таке: якщо звести до найменшого спільного знаменника, для перемоги у війні треба доречно поєднати два компоненти — встановити контроль за допомогою бойових дій та запропонувати противнику прийнятну альтернативу.

Із визначення випливає: відсутність одного з цих компонентів призведе до поразки.

Приклад: США перемогли у війнах за Європу в 1914–1945 роках, бо не тільки встановили контроль за допомогою бойових дій, але й запропонували прийнятні альтернативи і переможеним противникам, і поруйнованим союзникам. Результатом став період небаченого економічного та політичного розвитку — а отже й добробуту — для населення Європи: протягом 50 років люди мали певність та перспективи. СРСР переміг у війні 1945 року, встановивши контроль за допомогою бойових дій, але зрештою програв, бо не зміг запропонувати прийнятні (політичні) альтернативи. Тож Друга світова війна насправді закінчилася лише в 1991–1992 роках, із розпадом СРСР (можливо, цей період варто розширити до поразки Сербії у 1999, зокрема тому, що відтоді край відхиляє пропозиції прийнятних рішень і зостається сам по собі…).

Отже, політика може запропонувати опоненту прийнятні альтернативи, а військовий конфлікт — ні.

Попри негативний досвід із Сербією, за останні 30 років цей урок усі забули. Це призвело — і досі призводить — до багатьох нескінченних війн, у яких змагаються за встановлення контролю за допомогою бойових дій, але ніколи не поєднують його із (серйозними) пропозиціями прийнятних рішень. Бачте, «Аль-Каїду треба знищити», «Талібан треба знищити», «Саддама треба скинути», «Ісламську Державу треба знищити», «Ісламістів у Малі треба знищити», «Ісламістів у Мозамбіку треба знищити», тощо, тощо, тощо… Не дивно, що США із союзниками не змогли перемогти у жодній війні цього періоду (власне, ситуація тільки погіршується, мало не щодня).

путін не може запропонувати Україні прийнятного рішення, натомість він обрав війну. «Україну треба знищити», «Україну треба приєднати»… Отже, єдиний доступний варіант — установити контроль над країною за допомогою бойових дій. Для цього потрібно достатньо бойових дій та достатньо військ. А ця кількість залежить від економічної спроможності: замало військ = замало бойових дій = втрата контролю = поразка у війні.

Ми бачили, як це «працює» у Сирії: країну зруйновано принаймні на століття наперед, а половина населення зостанеться біженцями за кордоном на все життя. Улюбленець путіна при владі… але війна триває і триває, байдуже скільки разів і хто оголошує її «завершеною» (той-таки путін робив це тричі). І все тому, що путін не може запропонувати прийнятне рішення (заміну Башара).

Тим не менше, він обрав той самий варіант для України.

Встановити контроль над Сирією за допомогою бойових дій «просто», тому що опозиція надто розʼєднана, а отже слабка, і тому що її прибічники за кордоном (передусім Катар і Туреччина) ніколи не здогадаються запропонувати прийнятне рішення (диктатурі Башара). Усе це дозволяє путіну проводити достатньо бойових дій та збирати достатньо союзних військ.

Залізобетонний факт: в Україні росії бракує військ, бракує озброєння, бракує коштів на те, щоб захопити принаймні 50% країни. З огляду на (несподівано) запеклий та (порівняно) ефективний український спротив, навіть 250.000 військ буде замало для такого завдання. Відніміть втрати російської армії за два тижні війни, і російські перспективи стають зовсім очевидними.

Ще один залізобетонний факт полягає в тому, що — як і в Сирії — путін не може запропонувати Україні жодної прийнятної альтертнативи: не тільки тому, що він так вирішив, але й тому, що це загрожуватиме його виживанню. Отже, він не міг би перемогти, навіть якби мав досить коштів і військ, щоб продовжувати воювати, скажімо, «20 років».

Інакше кажучи: путін не має ні можливості встановити контроль за допомогою бойових дій, ні прийнятної альтернативи. Це рецепт розгромної поразки. Доки путін при владі, навряд чи щось відчутно зміниться найближчим часом, — тож росія зазнала поразки, вже зараз.

(Власне… гаразд, питання не в тому, чи зазнала вона поразки, а в тому, скільки часу піде на те, щоб путін це зрозумів і визнав?)

3.) Чому ж тоді російська армія продовжує наступати, просуватися? Хіба це не суперечить моєму висновку, що росія програє у цій війні?

Пригадуєте старий британський вислів «програти всі битви, але виграти всі війни»?

Залізобетонний факт: «просуватися» на полі бою ще не означає «вигравати війну».

Те, що російська армія втратила щось із 10 БТГр, 1.000, 2.000, 3.000 чи й більше одиниць транспорту та 5.000, 10.000 чи навіть 15.000 солдатів, — ще не означає, що вона більше не може воювати, не означає, що вона не може намагатися окупувати більше території чи не може завдати серйозних клопотів Збройним силам України. Навпаки, більшість підрозділів російської армії поки спроможні продовжувати наступальні військові операції. Питання тільки в тому, чи надовго?

Той факт, що росія вже програла цю війну, передусім означає, що ця спроможність продовжувати тиск обмежена в часі й просторі. У певний момент російська армія буде розтягнута настільки, що навіть порівняно легкого удару може вистачити для того, щоб вона розвалилася. Справді, що далі вона просувається, то певніше і швидше це станеться — просто тому, що «ми повертаємося до пункту 2»: російська армія має замало військ, а тому може вести замало бойових дій, щоб утримувати контроль протягом тривалого часу.

4.) Чому США та ЄС не заарештували всіх активів (російських) олігархів на Заході?

Прозвучить дивно, але справжні причини дуже схожі на ті, через які путін не зможе перемогти в Україні.

Щоб притиснути олігархів, потрібно поєднати ефективний контроль їхніх активів за допомогою юридичних дій із прийнятною альтернативою.

Залізобетонний факт: США та ЄС мають — чи принаймні можуть напрацювати — засоби для того, аби встановити ефективний контроль над активами російських олігархів, але не можуть запропонувати прийнятної альтернативи. Не можуть, оскільки наша власна економіка безнадійно узалежнена від наших власних олігархів. Тобто: вилучення — «замороження» — активів російських олігархів призведе до серйозних економічних втрат для США та ЄС (часткового блокування банківської системи, банкрутства багатьох великих корпорацій тощо), цього наші олігархи ніколи не дозволять. А наші політики узалежнені від олігархів настільки, що вже не можуть ухвалювати власних рішень чи рішень «в інтересах людей»: оскільки олігархи наполягають на збереженні status quo, щоб убезпечити своє становище, політики не можуть дійти логічного висновку, що тимчасова втрата робочих місць в одному секторі просто створить безліч можливостей в інших.

Адже у справжньому житті завжди є альтернативи.

Питання тільки в тому, наскільки болісними — і болісними для кого — вони будуть насправді?"

Оригінал тут: https://www.facebook.com/keksifarm.hayday

 

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, US7IGN сказал:

В Польщі вже є. Особисто я не уявляю як можна вивчити навіть до вересня мову на рівні достатньому вчитись разом з німцями або норвежцями...

С польским языком вообще всё безоблачно - он влёт понятен на 50%. Вы не забывайте - детки быстрее схватывают язык, тем более попав в среду...

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, US7IGN сказал:

В Польщі вже є. Особисто я не уявляю як можна вивчити навіть до вересня мову на рівні достатньому вчитись разом з німцями або норвежцями...

Щось мені підказує що за 3 місяці всіх зженуть до спеціально обладнаних таборів, які ще тільки будуються, і не буде ніяких шкіл чи ВУЗів для біженців. Може щось будуть робити за їжу...

Пока читал в польских новостях, министерство образования хочет наших детей в обычные классы пораспихивать. Эффективность этого я ХЗ.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, US7IGN сказал:

В Польщі вже є. Особисто я не уявляю як можна вивчити навіть до вересня мову на рівні достатньому вчитись разом з німцями або норвежцями...

Щось мені підказує що за 3 місяці всіх зженуть до спеціально обладнаних таборів, які ще тільки будуються, і не буде ніяких шкіл чи ВУЗів для біженців. Може щось будуть робити за їжу...

Для фольксдойчів курси були 6 місяців. А діти вчать мову швишде, ніж дорослі. У двоюрідної сестри моєї жінки, яка з сім'єю переїхала з Києва до Нью-Йорка ще в 90-і, швидше за всіх, англійську мову вивчила дитина, яка ходила в дитячий садочок. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, Vikctor сказал:

С польским языком вообще всё безоблачно - он влёт понятен на 50%. Вы не забывайте - детки быстрее схватывают язык, тем более попав в среду...

Для владения польским языком на хорошем уровне достаточно знать всего три слова: kurwa, chuj I przejebane... 

Змінено користувачем sergio
  • Лайк 2
  • Хаха 1
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, sergio сказав:

Эффективность этого я ХЗ.

З польською за 2 - 3 місяці втягуються без проблем. З граматикою - є додаткові безкоштовні курси. Брат пару років тому виїхав, діти - середня школа.

В дитинстві перед та в молодших класах сидів на польських мультиках і едукаційних програмах. Це було щось неймовірне на фоні нашого ТВ. У третьому класі чисто випадково давав інтерв'ю полякам на польській (класом вийшли для фото на альбом, коло пам'ятника, а там поляки щось знімали), було круто. Для українця польська проста і інтуїтивна, імхо.

 Німецькі мульти теж були, але мову так не вивчив. З німецькою важче, нема розуміння.

Змінено користувачем porterlv
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, US7IGN сказал:

собисто я не уявляю як можна вивчити навіть до вересня мову на рівні достатньому вчитись разом з німцями або норвежцями...

Детям в языковой среде, за пол года. Легко. Взрослым с сформировнной челюстью посложнее.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 минут назад, vovova сказал:

Известно, что согласно этикету госсимволики перевернутый флаг имеет несколько значений. Во-первых, это оскорбление государству и нации. Во-вторых, это международный знак, означающий, что страна находится в опасном положении и просит о помощи. В-третьих, наука о флагах гласит, что перевёрнутый флаг — это знак бедствия или поражением в войне.

image.png.96652cd3ec554e8f57546c4790a9cbea.png

Ну насчет бедствия или поражения в войне — тут и к гадалке не ходи, как ни верти тот власовский триколор — уже не поможет.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, Vikctor сказал:

детки быстрее схватывают язык, тем более попав в среду...

Абсолютное заблуждение

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, sergio сказал:

Для владения польским языком на хорошем уровне достаточно знать всего три слова: kurwa, chuj I przejebane... 

Ja pierdolę!

 

7 минут назад, Vikctor сказал:

С польским языком вообще всё безоблачно - он влёт понятен на 50%. Вы не забывайте - детки быстрее схватывают язык, тем более попав в среду...

 

5 минут назад, Вячеслав63 сказал:

Для фольксдойчів курси були 6 місяців. А діти вчать мову швишде, ніж дорослі. У двоюрідної сестри моєї жінки, яка з сім'єю переїхала з Києва до Нью-Йорка ще в 90-і, швидше за всіх, англійську мову вивчила дитина, яка ходила в дитячий садочок. 

Ну щось сказати в побуті то одне, а прочитати та написати/відповісти навіть на рівні 6-го класу я не знаю...

 

6 минут назад, sergio сказал:

Пока читал в польских новостях, министерство образования хочет наших детей в обычные классы пораспихивать. Эффективность этого я ХЗ.

побачимо. самому цікаво. розуміти польською то одне, а щось сказати і щоб поляк не зрозумів що ти не поляк, то інше...

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, porterlv сказал:

З польською за 2 - 3 місяці втягуються без проблем. З граматикою - є додаткові безкоштовні курси. Брат пару років тому виїхав, діти - середня школа.

В мене з польскою взагалі ніяких проблем. Ще в 80-ті  дециметрову антену з підсилювачем ловило 2 польскі канали тож основи вивчив, а потім в дев' яності  на заробітках в Польщі знання закріпив. 

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Теж би хотілось би, поки є така можливість, випхати дітей в Європу. Але нехочеться виходити їз зони комфорту. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, sergio сказал:

В мене з польскою взагалі ніяких проблем. Ще в 80-ті  дециметрову антену з підсилювачем ловило 2 польскі канали тож основи вивчив, а потім в дев' яності  на заробітках в Польщі знання закріпив. 

я теж думав що моя бабця просто має дивний акцент і тільки потім дізнався що то була польська )

в мене дітям легше, бо вже три мови знають, а жінка не встигла українську вивчити, а теперь ще й польську мусить )))

  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Только что, sergio сказал:

Теж би хотілось би, поки є така можливість, випхати дітей в Європу. Але нехочеться виходити їз зони комфорту. 

хіба в Польщі не комфортно?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

t.me/newsgrp/6649

 

ватник в херсоне снял Украинские флаги, за то получил  в лицо из балончика и с ноги ))

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • InSAn змінив заголовок на Россияне к нам принесли войну
  • FLASH зробив темі важливою
  • FLASH відкріпив та зробив звичайною темі

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...