Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

9 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

 

А звідкіля в них взялися нові БМВ?

"Світ не без добрих людей....." були б гроші...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Немецкий OWH SE (ранее — VTB Bank Europe) отрицает права ВТБ на владение банком и требует возврата дивидендов с 2013 года в размере свыше 433,8 млн евро. ВТБ ожидаемо расценивает эти действия как политически мотивированные.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, Вячеслав63 сказал:

А звідкіля в них взялися нові БМВ?

Казахстан, Грузія, Китай.

Кодіакі через Кітай ввозять.

порт владіка завалено японськими авто, як і раніше.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, oam сказал:

порт владіка завалено японськими авто, як і раніше.

праворукими ? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 минут назад, dvr002 сказал:

Виходить наші повітрані сили за добу збили Три су 34

доба ще не скінчилася

ще не вечір (с) 

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, Вячеслав63 сказав:

очевидно, що Фукс був маріонеткою у більш впливових гравців

Кому очевидно?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, ozor сказав:

Пишіть частіше, бо вже втомили ці проплачені всепропальщики, зі своєю аналітєкою.

Розкажіть, де плату дають.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Alvalk сказав:

Том Купер, 28.02.2024

Доброго всім вечора!

Мав намір підготувати "чергове телеграфне" оновлення на цей вечір. Але все затягнулося трохи довше, ніж очікувалося...

***

Куп'янськ-Сватове... за всією істерією про масований наступ росіян на цій ділянці, очікували, що вони дійдуть аж до Харкова... що ж, вчора українці відвоювали село Табаївка.

***

Бахмут... схоже, 98-а дивізія ПДВ та 11-а бригада ПДВ нарешті вийшли з-під удару. Після трьох днів запеклих штурмів - і, звісно, обіймів - у російських десантників вичерпався запас міцності. Читай: закінчилися війська та бронетехніка. Поки вони рахують, скільки десятків залишилося живих, ЗСУ зачищають східну частину Іванівського.

***

Торецьк... невідомо, хто там точно стоїть... 46-й (окремий) стрілецький батальйон чи 76-й аеромобільний батальйон ЗСУ.... але за останні кілька днів хтось відвоював у росіян дві непогані позиції. Одну в Майорську, іншу на висоті 190. Загалом, це небагато, але гарна ілюстрація: ні, росіяни не "наступають і не просуваються по всій лінії фронту".

***

Авдіївка-Шахтарськ...

На мою скромну думку, "головна кризова зона" цих днів.

Але, і для початку, мушу зізнатися, я глибоко закоханий. Закоханий у всіх тих мудреців, які скаржаться, що ЗСУ запізнилися з виходом з Авдіївки. Бо тепер стає очевидним, що це мало не лише політичні причини (див.: "Зеленський, Сирський/Бутчер чи Бахмут, або якийсь троюрідний брат того чи іншого... наполягали на тому, щоб тримати це місце до останнього патрона"), але й те, що воно виявилося чудовим плацдармом для російського наступу в західному напрямку. Так, навіть будучи повністю зруйнованим. Отже, уявіть собі таку ситуацію: якби ЗСУ не трималися так довго, як могли, росіяни були б далеко на заході - вже кілька тижнів тому. Єдина відмінність полягала б у тому, що війська ЗСУ перебували б посеред брудної пори року, з набагато меншим прикриттям і з такою ж кількістю артилерійських боєприпасів, як і завжди...

Тож, можливо, менше читати нью-йоркського сміття та інших американських сенсацій, або мати уявлення про те, як влаштовані війни, може бути корисним при обговоренні воєн... Хтозна...

Як би там не було... головна проблема зараз полягає в тому, що ґрунт швидко висихає. Дивіться: зима цього року закінчилася дуже рано, багнюка висихає. І тому росіянам трохи легше просуватися вперед.

Ще 26 лютого, після відведення 47-ї мехбригади, росіяни закріпилися в Степовому. Звідти вони наразі наступають на Бердичі, "північну петлю" нової української лінії оборони на цій ділянці. Далі на південь, з Ласточкиного, вони почали штурм Орлівки і Тоненького (утримуваного 53-ю мехбригадою). Досі ситуація була простою: одна російська штурмова група збирається в колону, її розбивають українські безпілотники. Потім збирається інша і починає новий штурм... і росіяни втрачають стільки БМП за останні 5-6-7 днів, що, схоже, хочуть позбутися їх усіх - і це до кінця цього року (плюс майте на увазі: це ті самі росіяни, які підвезли одну зі своїх пускових установок ТОС-1 на відстань близько 1,5 км від передових українських позицій, а потім дивувалися, як це ЗСУ її підірвали...)

Таким чином, не можу не зробити висновок, що мені не подобається багато речей на цій ділянці поля бою:

а) 3-й штурмовий спочатку мав просто зайти в Авдіївку (і то "двома батальйонами, не більше"), вивести звідти 110-ту мехбригаду та інші війська, а потім піти кудись далі. Натомість, криза настільки загострилася, що додаткові батальйони були передислоковані в цей сектор, і я не бачу, щоб вони були відведені найближчим часом (це 110-та мехбригада, яка повернулася в тил на заслужений відпочинок).

б) Потрібна неймовірна концентрація підрозділів ЗСУ, щоб не пропустити черговий збір російської штурмової групи і вчасно вдарити по ній своїми ПТРК (зауважте: потрібен час, щоб доставити достатню кількість ПТРК над зоною ураження: вони не можуть телепортуватися туди.... Звичайно, це було б набагато простіше зробити за допомогою артилерії, але коли у вас є стільки блискучих союзників на Заході, як у України...).

в) ...і це при тому, що командні пункти ЗСУ весь час перебувають під авіаударами, артилерійськими обстрілами та атаками безпілотників.

г) Орлівка - відносно велике село, безпосередньо перед новою лінією української оборони. Це означає, що якщо воно впаде, росіяни отримають не лише коксохімічний завод в Авдіївці як чудовий плацдарм для своїх атак, але й широке прикриття для наступу далі на захід.

e) Єдине, що тут "добре" - це вузьке озеро, що тягнеться від Бердичева на півночі майже до Уманського на південному заході.

f) Місцевість на західному боці цього озера вища, ніж на східному. Означає: Українці повинні мати можливість бачити все, що до них наближається. Однак, і ще раз,

g) як тільки росіяни захоплять Орлівку, вони знайдуть достатньо укриття на підступах до озера - а потім і в його найвужчому місці.

Загалом: не схоже на те, що росіянам доведеться шукати спосіб ходити по воді. Кількох понтонних мостів може бути цілком достатньо, особливо враховуючи їхню величезну артилерійську перевагу....

Що, в свою чергу, повертає мене до розмов про нову лінію оборони ЗСУ: дехто вже гірко скаржиться, що її будівництво почалося надто пізно і ведеться надто повільно. Можливо, той самий хтось/хтось хотів би перевірити стан інженерних підрозділів усього ЗСУ. У кожній бригаді є інженерний батальйон, але всі вони перебувають у поганому стані, недофінансовані, недостатньо підготовлені, їм бракує обладнання. Що дивно, більшість з них служать як піхота... Крім того, і ЗСУ, і цивільні компанії працюють на цій лінії вже майже два місяці: не те, щоб її не було. Проблема та сама, що й завжди: замало ресурсів, щоб її зробити. Тож, можливо, персонажам, які скаржаться, варто було б поїхати туди самим, взяти в руки лопату і простягнути руку допомоги.

З моєї точки зору, набагато більшою причиною для занепокоєння є інформація про те, що, як і 110-й мехбат, деяким підрозділам (йдеться про 21-й мехбат, 53-й мехбат та 61-шу бригаду) бракує не лише інженерного обладнання, але й підготовки з будівництва польових фортифікаційних споруд...., тобто однією з причин їхнього відходу є їхня власна нездатність належним чином окопатися. Що нагадує мені історію, яку ми неодноразово чули минулого літа: бачте, бригади, навчені славним НАТО - але тільки тому, як штурмувати, а не як утримувати нові позиції... хм... вибачте, мабуть, я кашляю, бо викурив сьогодні лише 20 "Camels"...

Далі на південь...

Два дні тому я забув згадати про російську "банзай-атаку" на східній стороні Красногорівки. Село знаходиться на північ від контрольованої Росією Мар'їнки. Тим часом, 3-й штурмовий батальйон зумів повністю... е-е-е... обійняти всіх 100+ росіян, які увійшли туди. Мало хто потрапив у полон. (І так, 3-й штурмовий має там ще й батальйон: я ж казав, що це велика бригада).

Здається, я вже згадував, що кілька днів тому ЗСУ повернулися до Побєди: поки що росіяни утримують лише її східну частину. Далі на південь 79-та мехбат розважалася...., обіймаючись з новими російськими штурмовими групами, які намагалися наблизитися до Новомихайлівки протягом останніх двох днів. Після всіх обіймів минулого тижня, російський маршрут підходу до цього села тепер виглядає як "Шосе де...."... е-е-е... вибачте... парад Регенбоген на Рінгштрассе у Відні, що відбувається щороку в червні...


Якщо я не помиляюся (зауважте: я вже 30+ років не вчив математику в школі), то на цьому кадрі з відео 79-ї мехбригади видно уламки близько 20+ російських бронемашин.
***

Роботине... насправді, немає новин. Після катастрофічної поразки та відходу росіян, ЗСУ зачищають поле бою.

Тому, користуючись нагодою, хочу вибачитися перед 128-ю гірсько-піхотною бригадою за те, що не згадав про їхній внесок в успішне... обнімання... всіх російських атак на Роботине за останні кілька днів.

Вибачте, хлопці: Я думав, що ви північніше... і західніше... але, схоже, командир російської 42-ї мотострілецької дивізії думав так само - що, поклавши руку на серце, зіграло вам на руку.

***

Південний Херсон.

Кринки... росіяни настільки "знищили" тамтешній плацдарм ЗСУ, що українська морська піхота просунулася в західну частину села.

Трагічно.... сьогодні ввечері стало відомо, що під час спроби висадки десанту операторів 73-го Центру спеціального призначення на Тендерівській косі загинуло (щонайменше) шестеро українських операторів, які перебували у своєму катері. Пам'ятайте: це дуже маленька громада, люди працюють дуже тісно протягом багатьох років, і кожна втрата відчувається дуже болісно. Читайте: будьте готові почути гіркі звинувачення і контрзвинувачення щодо цього інциденту.


Човен із загиблими операторами 73-ї СФК, знайдений військовослужбовцями ЗСУ біля Тендерівської коси, сьогодні...
.... Іноді немає можливості закінчити "оптимістично", як би цього не хотілося...

В мене питання. Бутусов бреше?

За Авдіївклю таки була підготовлена лінія оборони ?

Чому тоді кацапи просуваються?

Чи таки а чергове проїбали?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Canton сказав:

Тут еще одна фигня интересная подоспела - они РЕЗКО расхотели сдаваться в плен. В разы уменьшилось количество. Воюют до последнего. Шо то мне это не нравится - такое впечатление, что они РЕАЛЬНО, полностьюи окончательно ебн...сь на том, что воюют за правое дело

Похоже что те, кто воевал за деньги подустали, а подоспели идейные.

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 хвилин тому, Vinsol2009 сказав:

Кому очевидно?

Всім, окрім вас, бо газ в Україні -  це була завжди президентська тема. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Вячеслав63 сказав:

Всім

Було очевидно, що блазннь буде найкращим президентом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Це щодо "проплаченого" Майдану і націоналістів, які "працюють" на кремль (судячи по дописах деяких форумчан). 

Екснардеп, старший лейтенант Андрій Іллєнко: "Понад 90% людей, коли прийшли до батальйону "Свобода", ніякого військового досвіду не мали. Всі були новачками" censor.net/ua/resonance/3475607/eksnardep_starshyyi_leyitenant_andriyi_illyenko_ponad_90_lyudeyi_koly_pryyishly_do_batalyionu_svoboda

"...І у нас є два варіанти. Ті самі два варіанти, які у нас були 18 лютого 2014 року. Тоді теж було дуже багато зневіри. Я був на Майдані в ніч на 19-те і пам’ятаю, скільки там лишилося фактично людей, які обороняли останні барикади Майдану. Дуже важко було і 2 роки тому. Тобто для нас нічого не змінилось. Проти нас той самий ворог. І у нас є лише два варіанти. Або зібрати себе докупи і боротись далі, методично, розуміючи, що це марафон, а не спринт. Або скласти зброю, битися в істериці, лють свою виливати не на ворога, а один на одного, роблячи винним когось серед своїх. В результаті цього ми просто можемо програти - і це буде катастрофа. Москалі вже цього разу не припустяться якихось поблажок. Їхньою задачею буде просто повне знищення. Загинуть всі люди, які мають якусь активну позицію (або їм доведеться тікати кудись). Але ви розумієте, що це не варіант. Я, наприклад, нікуди не збираюсь тікати. Думаю, ви теж, як і багато хто. Всіх тих, хто лишиться і виживе, просто перетворять на рабів і заставлять уже мобілізуватися в окупаційну армію, іти штурмом на Варшаву чи на Вільнюс чи ще кудись. Отака перед нами стоїть зараз історична розвилка. Вона не змінилась за цей час. Джерело: https://censor.net/ua/r3475607

  • Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, Vinsol2009 сказав:

Було очевидно, що блазннь буде найкращим президентом.

Знову, "в огороді - бузина..."?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, Vinsol2009 сказал:

В мене питання. Бутусов бреше?

За Авдіївклю таки була підготовлена лінія оборони ?

Чому тоді кацапи просуваються?

1. Брешуть всі.

2. Мені Генштаб не доповідав.

3. Дякуємо західним партнерам.

4. Навіщо ви все це у мене питаєте?

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

45 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

Знову, "в огороді - бузина..."?

То ж вам очевидно без жодних доказів.

А мені очевидно, що балабол.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

37 хвилин тому, Alvalk сказав:

1. Брешуть всі.

2. Мені Генштаб не доповідав.

3. Дякуємо західним партнерам.

4. Навіщо ви все це у мене питаєте?

– Під час роботи, в окремих командирів було виявлено певні прорахунки у володінні ситуацією та оцінці противника, що безпосередньо вплинуло на стійкість оборони на окремих напрямках.

Вжито всіх заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів, – наголосив головнокомандувач.

Знову дірки закрили м'ясом, а не бетоном.

  • Сумно 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, iiigolkin сказав:

Царьов пздбол.
Звинувачує, що рос. пропаганда недопрацьовує в Україні,
йому б почитати хоч цю гілку для початку, після б звинувачував їх,
якби совісті вистачило...
 

 

Він ще живий? Походу і наші недопрацьовують )

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, Вячеслав63 сказал:

А руські теж будуть самі, без поневолених ними раніше народів? І хіба руські не користуються іранськими дронами, північно-корейськими снарядами, ракетами, багатьма речами з Китаю, хай і купленими? Та й купленими за рахунок пограбування раніше поневолених народів, бо на болотах нафти, газу, золота, алмазів немає. 

Купленными.

И вы покупайте.

А вам скидывают пенсию выплатить)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 минут назад, Потрошитель сказал:

Купленными.

на  вкрадені в хантів та мансі природні копалини ? 

а коли повертати доведеться - чи вистачить чим віддати ?

а доведеться .

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Canton сказал:

Тут еще одна фигня интересная подоспела - они РЕЗКО расхотели сдаваться в плен. В разы уменьшилось количество. Воюют до последнего. Шо то мне это не нравится - такое впечатление, что они РЕАЛЬНО, полностьюи окончательно ебн...сь на том, что воюют за правое дело

Уже давно

Мозгопромойка работает на ура

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, Потрошитель сказав:

Купленными.

И вы покупайте.

А вам скидывают пенсию выплатить)

Зрозуміле ваше бажання написати цю маячню. Але звісно для нас це не варіант. Україна при всіх своїх проблемах ніколи не планувала воювати. Ніколи не ставила таких планів по відношенню до сусідів. Дотримувалась усіх міжнародних зобов'язань. Тобто грала по правилам.

рф почала геноцид. порушила взяті зобовязання. Тому ми маємо повне право на те саме - повне знищення рф, будь-якими шляхами, в тому числі з допомогою союзників. В тому числі союзників, які активно брали участь у знищенні нашого ядерного та ракетного запасу. Підписали відповідні угоди, якими зараз всі підтерлись і т.п.

Тому звісно - НІ. Нехай поставляють нам все по максимуму.

  • Лайк 6
  • Дякую 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, Потрошитель сказав:

Купленными.

И вы покупайте.

А вам скидывают пенсию выплатить)

А все завдяки таким підорам, як Ахмєтов та "крєпкіє хозяйственнікі", за яких Донбас весь час рвав жопу. 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...