Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

29 минут назад, irina1969 сказал:

Вас можна тільки зранку читати🤣

Аня, багато спати шкідливо))  Вночі є свій плюс - ніхто не смикає і не просить їсти🤣

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не знаю звідки в мене ці девайси, дуже сумніваюсь що з ікеї, бо виглядають вони як саморобні. Від дощу і сонця лак з них образить, доводиться раз на декілька сезонів поновлювати, але так, непогано декорує горщики і доводить їх як то кажуть "до загального знаменника"

IMG_20250314_123055.thumb.jpg.d656daf3759e02f042797332dba887d5.jpg

Вони у мене не дуже великі, в середину влізе максимум 3-літровий горщик, але самому можна зробити і на більші об'єми. А в середину вже хоч відро став, зовні ще буде гарно 

Є у мене ще плетена з лози корзина. Нова. За покупками чи до церкви я з нею не ходу, а під квіти використати жалко. От так вона і стоїть у мене від жлобства нова і гарна))

• Лайк 4
Посилання на коментар

Ще мені подобаються горщики з штучного ротангу. Їх як правило плетуть, оплітаючи готові ємності, навіть відра. Але на скільки вони довговічні під відкритим небом на дощі і сонці, не знаю

Посилання на коментар

3 години тому, Nic-олаевна сказав:

Ще мені подобаються горщики з штучного ротангу. Їх як правило плетуть, оплітаючи готові ємності, навіть відра. Але на скільки вони довговічні під відкритим небом на дощі і сонці, не знаюТреба спробувати, виглядае начебто не дуже складно и можна зробити за вечер. Ціна ротангу тількі не радує :(. 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
Посилання на коментар

55 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

дуже сумніваюсь що з ікеї, бо виглядають вони як саморобні.

Виглядають вони дуже привабливо. мені подобаються такі речі. Вони завжди додають індивідуальності саду та затишності.

Від дощу і сонця лак з них образить, доводиться раз на декілька сезонів поновлювати,

Наташа, може їх трохи занаждачити та покрити якимось маслом чи фарбою по дереву на водній основі. Я раніше в темі викладала фото сараю та садового будиночку. Якщо садовий будиночок закритий від сонця, то сараю дістається по повній програмі. Якщо пам'ятаю, то фарбували, наче, Дюфою по дереву для зовнішніх поверхонь. не знаю скільки вона зараз коштує, тоді було дешево. За стільки років нічого їй не зробилось (фарбі), сарай виглядав, як новий, ніхто його більше не фарбував. То може треба змінити фарбу чи лак?

От так вона і стоїть у мене від жлобства нова і гарна))

А спробуйте десь під дахом в того кошика горщика поставити та подивитесь, чи витримає він ті умови. Чи кімнатну рослину в будинку туди приткнути. Я з собою привезла, майже, всі кошики. Залишила тільки ті, які для кімнатних рослин були призначені. Зараз би везла і їх з собою.

49 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Але на скільки вони довговічні під відкритим небом на дощі і сонці, не знаю

Вони для  того і призначені. Довговічні. Але ціна на них вас не порадує, що тут, що в Україні. В Юску дуже гарної якості штучний ротанг, з нього в них і садові меблі зроблені, і горщики садові. Свого часу я чекала на кінець сезону, щоб купити нові меблі на терасу, бо тоді в Юску знижки до 60% можуть бути. І що мені ще подобається в тих меблях, що вони модульні. Тож можна купувати окремі модулі та формувати собі дивани , як забажаєш.

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

Вони для  того і призначені. Довговічні. Але ціна на них вас не порадує, що тут, що в Україні. В Юску дуже гарної якості штучний ротанг, з нього в них і садові меблі зроблені, і горщики садові. Свого часу я чекала на кінець сезону, щоб купити нові меблі на терасу, бо тоді в Юску знижки до 60% можуть бути. І що мені ще подобається в тих меблях, що вони модульні. Тож можна купувати окремі модулі та формувати собі дивани , як забажаєш.

Так, відос по плетінню подивилась, намагалась його тут причепити, але щось пішло не так два відоса одразу якось причепились , нічого складного не знайшла. Побігла до будівельного магазину купила 2 будівельних емности на 50 літрів кожна. Знайшла продавця ротангу на олх, буду пробувати. Якщо комусь це цікаво. Заодно викладу розрахунок по витратам, щоб було зрозуміло в що цей горщик обійдеться.

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар

4 часа назад, allanek сказал:

Наташа, може їх трохи занаждачити та покрити якимось маслом чи фарбою по дереву на водній основі. Я

Та я майже так і робила, наждачила і покривала якимось лаком для дерева на водній основі. І що цікаво, то цим самим лаком у мене прикрита скамійка у дворі і дерев'яна будова малої архітектурної форми (секретного призначення🤣), то на них той лак тримається краще.

4 часа назад, allanek сказал:

А спробуйте десь під дахом в того кошика горщика поставити та подивитесь, чи витримає він ті умови. Чи кімнатну рослину в будинку туди приткнути. Я з собою привезла, майже, всі кошики. Залишила тільки ті, які для кімнатних рослин були призначені. Зараз би везла і їх з собою.

Та я вже голову зламала, куди його так гарно і захищено поставити, бо всі козирні місця вже заброньовані))

2 часа назад, Сарочка сказал:

відос по плетінню подивилась, намагалась його тут причепити, але щось пішло не так два відоса одразу якось причепились , нічого складного не знайшла. Побігла до будівельного магазину купила 2 будівельних емности на 50 літрів кожна. Знайшла продавця ротангу на олх, буду пробувати. Якщо комусь це цікаво. Заодно викладу розрахунок по витратам, щоб було зрозуміло в що цей горщик обійдеться.

То ви молодець! Одразу до діла. Буде дуже цікаво дізнатися собівартість виробу і подивитися результат! Обов'язково покажіть!

• Лайк 1
Посилання на коментар

Мені ці горщики з ротангу дуже подобаються, маю декілька вже 2 роки, нічого з ними не трапилося за 2 жарких літа на терасі. Тільки ближче до осені в ротангу намагаються влаштуватися на зимівлю жучки- павучки) 

• Дякую 1
Посилання на коментар

Так, весни вже хочеться, але наша природа ще дуже міцно спить, не дивлячись на тепло, яке було 2 тижні поспіль. Але це добре, бо наступний весь  тиждень мінусові ночі. Квітнуть лише проліски, тюльпани ледь показали носики з землі, всякі першоцвіти теж ледь наклюнулись

• Дякую 2
Посилання на коментар

Наташа, тут зараз теж дощі, але тепло. Вже звикаю до того, якщо дощ, то це не як в нас- пройшов і все, це може розтягнутися днів на 5. Але тепло.

• Лайк 1
Посилання на коментар

У нас чомусь в останні роки є така тенденція - дощові місяці. Як правило, червень - це у нас суцільний дощ, навіть злива з сильними вітрами. І я цього місяця вже починаю боятися, тому що щороку від тих вітрів величезна шкода у вигляді повалених дерев і розкритих дахів. Два роки поспіль нам знімало з даху частину шиферу. Куму на дах впало велике дерево, то ремонту було чимало. Тому у мене всі мої дерева нижчі за будинок (щоправда ж і будинок висотою в 2 поверхи). І щоразу дивлюсь з острахом дивлюсь на сараї і дерева сусідів, бо вітром то все добро може закинути мені у вікна 

• Лайк 1
  • Сумно 2
Посилання на коментар

В нас завжди в квітні сильний західний вітер, кожного року. В лісі дерева ламало, як зараз, то вже не знаю.

Таки спромоглась сьогодні посадити кумкват. Якось втиснулась в проміжок між дощами. Чекаю на новий врожай, бо цей вже з'їла)))

a9a04826-86ac-4612-a5c0-1163e5812ab7.JPEG

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

15 часов назад, allanek сказал:

Таки спромоглась сьогодні посадити кумкват. Якось втиснулась в проміжок між дощами. Чекаю на новий врожай, бо цей вже з'їла)))

Бачу таки горщик у вас теракотовий. Ото довелося купувати його за оту ціну що ви казали?😢

Цікаво, а якщо наприклад з України відправити вам горщики якоюсь службою доставки, то це вийшло б дешевше чи ще дорожче? Може звісно дурне питання, бо не орієнтуюсь по цінах послуги 

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Цікаво, а якщо наприклад з України відправити вам горщики якоюсь службою доставки, то це вийшло б дешевше чи ще дорожче? Може звісно дурне питання, бо не орієнтуюсь по цінах послуги 

Так, теракотовий. Чоловік сказав, що ще хоче якесь дерево, бо хоче ще одного такого горщика😆.

Наташа, я питала місцевих панянок, що тут мешкають більше 10 років. Сказали, що ця італійська теракота в тому місті, де я її купувала, це дешевше за всі інші точки продажу.

Зараз буде парадокс. Панянка сказала, що цю теракоту відправляла в Одесу, вона звідти, бо в Україні подібна коштує ще дорожче.

Ну і так , сценки з життя. Про зелений чай. З ним тут біда. Про це знала ще до того, як вирішили тут залишитись. Я не про чай в пакетиках ( напилась я його, поки чекали на квартиру), а про розсипний, листовий, що продають в спеціалізованих магазинах, останнім часом вже бачила і в Форі та Сільпо окрема стійка, підходиш-насипаєш-важиш та платиш на касі. Вони тут всі по каві та чорному чаю. Можна перевізникам замовити доставку з України. Спочатку замовляєш на його ім'я доставку чаю на НП, він(перевізник) отримує та за 25 євро (до 3кг) привозить мені. Спочатку так і думала. Але я дуже не люблю залежати від когось чи чогось. Тому з'ясувала, що є мережа магазинів, де привозять зелений чай, як я люблю. Звісно, що нема того гурманству в виборі, але ж якісний гарний зелений чай. Ціна виходить не дорожча, якби я замовляла  в своєму улюбленому "Аромісто" і потім чекала на перевізника, коли привезе. Для розуміння, тут є "Будинок чаю", схожий на наші спеціалізовані магазини. Але ціни там навіть оголошувати не буду :shock:. Є панянка, що привозить з України чаї, але  від 5 євро за 50 грам, то хай вона його сама п'є за такі гроші. особливо, коли я розумію, скільки той чай коштує в Україні. Тож вихід можна знайти і не замовляючи в Україну.

Про каву та ціни на кавомашини треба розповідати окремо 😬

PS. Я не знаю скільки мені ще відміряно того життя, якщо можу щось собі дозволити, чому і ні. Це я про горщика)))

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

і про горщики...колись мені перепали теракотові горщики, самі простеньки але  Made in Italy...я не люблю лишніх рухів і коштували вони мені 3 коп, то я іх 2 зими залишила на вулиці, отримала гарні висоли , як для мене збоченки🙃це ще красивіше...в цьому році вони зимували в теплиці, але промерзали/ розмерзались по повній...це я до чого, що мабудь в італійській кераміці щось є і це не ціна... дам посилання на іх рідний сайт

а яка там глазурована теракота🤪 Подивилась по карті, скільки там від тебе їхати ???  тобі срочно треба до Італії і це не шутка

deroma.com/en/tradition

• Дякую 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, irina1969 сказав:

тобі срочно треба до Італії і це не шутка

Та дай мені тут якось облаштуватися 😁. Звідси в Італію пароми ходять. Не зовсім звідси, треба до  моря 60км проїхати.

24 хвилини тому, irina1969 сказав:

то я іх 2 зими залишила на вулиці, отримала гарні висоли , як для мене збоченки🙃це ще красивіше.

Тут на них не висоли, вони вигорають на сонці трохи, теж гарно. Бо я така сама збоченка, як і ти🙃

• Дякую 1
Посилання на коментар

Дівчата, оце пів ночі не спала, придумувала і вирішила, що без вас ніяк☺️

Осінню насадила під дерево персика сортових тюльпанів і викопувати на зиму їх не планую. Та і взагалі тюльпани, які б вони не були, копаю уже тоді, коли вони нарощують таке гніздо, що починають самі собі заважати.

От тепер така дилема, як прикрасити землю, коли листя тюльпанів відійде? Це напевно мають бути якісь однорічники, з не агресивною кореневою системою, щоб при вириванні їх осінню, вони не потягнули за собою цибулини тюльпанів. Окрім петуній мені нічого на думку не спадає. Але я чомусь до них стала байдужа, награлася я ними. Да і вони у нас не завжди гарні, бо їх то дощ заб'є, то вітер поламає. Може, ви мені щось порадите?

Посилання на коментар

3 часа назад, allanek сказал:

Наташа, я питала місцевих панянок, що тут мешкають більше 10 років. Сказали, що ця італійська теракота в тому місті, де я її купувала, це дешевше за всі інші точки продажу.

Зараз буде парадокс. Панянка сказала, що цю теракоту відправляла в Одесу, вона звідти, бо в Україні подібна коштує ще дорожче.

Ну от тому і кажу ж, може задала дурне питання, бо в кожній країні свої особливості. Зелений чай тому підтвердження. Зрештою, десь смажать банани, а десь тарганів, то дивуватися напевно не треба))

• Хаха 2
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

може задала дурне питання

І чого воно дурне-питання? Воно логічне. Я, наприклад, дивувалась, що тут в аптеках продають лише вітаміни, шампуні, креми та підгузки. Нема такого, як в нас, що куди оком не кинь, всі полиці ліками заставлені. Хтось казав, що ліки тільки по рецепту лікаря. З1ясувалось, що ні. Звісно, що антибіотики по рецепту. а щось звичне тому, що я в Україні купувала без рецепту та через інет аптеки, тут латиною даєш або назву препарату, або склад тих ліків. Якщо в них нема такого препарату, то дадуть аналог.  Але чому не виставляють ліки на полиці, то хто знає.

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Дівчата, оце пів ночі не спала, придумувала і вирішила, що без вас Може, ви мені щось порадите?

Ну по - перше спати вночі)) а по- друге якщо саме однорічник, то може лобулярія ( алісум)? Я колись покупала в пару до пеларгоній на терасу дуже сподобалось, абсолютно стійка рослина до всіх погодніх умов а ще аромат меду.

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 годину тому, irina1969 сказав:

до всіх погодніх умов а ще аромат меду.

Ти влучно  за нього згадала. І ще він не тільки білого кольору, мені бузковий подобається. Тільки треба врахувати, що він, потім, сіється де завгодно. Але з нього такі милі килимки насіваються. Мені він дуже подобається. А його не сіяла, мені копнула шматочок приятелька, далі він сам, як хотів. І що ще подобається- він росте та квітне і на сонці, і під деревами, десь в глухому кутку.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Дякую дівчата за ідеєю. Але напевно сіяти самому той алісум то справа моторошна. Буду шукати розсадою. А ще у нас продають вербену, бакопу і безліч всякої дрібноти. Але я їх ніколи не купувала і не вирощувала. Чомусь я до такого байдужа.

Якщо алісум сіється сам, то це ж тільки плюс. От і нехай сам сходить по тюльпанах. Мені підходить, бо не хочу якихось великих кущів.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...