Сарочка Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня 6 годин тому, Nic-олаевна сказав: Так, згодна, є багато нюансів і у кожного різні грунти і умови. Я наприклад ніяк не можу подружитися з оцими пролонгованими добривами. У відкритому грунті я їх взагалі не використовувала, а в горщиках не побачила від них помітного ефекту. Щодо відкритого грунту, то в моїх умовах таке "бачення" усіх лонгів: для їх рівномірного і вчасного виділення потрібна постійна волога і температура. І у мене це якраз 2 непередбачувані фактори навіть синоптиками на довготривалу перспективу. На прикладі минулого року: березень +20, квітень +8, травень +15 і нічні заморозки, червень +12-15 і проливні дощі що аж вода стояла в огороді і низькі рослини були нею затоплені і треба було їх потім з грязі викопувати, липень+40 і жодного доща, серпень +35 і теж жодного доща. І от я не розумію, де у того лонга "штучний інтелект", щоб він мені зрозумів, що не треба в травні вдень виділятися в грунт і живити рослини (багаторічні маю на увазі) бо вночі мінус. І що в червні, коли води по вуха, теж толку нема, бо всі поживні речовини дощова вода затягне "у потойбічний світ". І що в липні може і треба виділятися, але без води в грунті, бо мені ніколи щодня заливати огород зі шланга. І ще формула. Так, виробник стверджує що з початку має виділятися азот, тоді фосфор і калій. Нуууу, не знаю. Напевно так. Але знову ж таки, у кожної рослини своє споживання тих елементів. А якщо рослина раннього плодоношення, вона вже почала квітнути і закладати плоди, а погода так собі і лонг ще не перейшов на виділення фосфору і калію. Короче, ну не моє це. Натомість, коли я бачу що йде помірний дощик, тепло і гарно, беру якесь добриво, що можна розкидати по огороду, вдягаю дощовик і йду годувати. І точно бачу після цього позитивний результат. У мене так. Звісно це лише у мене. Не в образу Олександру (Позитиву), але кілограм Мівени, що я придбала у нього в минулому році я використала лише трохи і більше не буду. Ну пусте воно! Поки не почала годувати звичайними розчинними добривами з поливом, то ті бідні квіти в горщику і рости не хотіли. Хоча, добрива не шкодувала, клала як треба Так все воно і є городник сам обирає, що краще/ зручніше в житті. В мене води залейся, полив через день всього , що треба теплою водою. Да навіть у Мітлайдера е дина умова для послідовників- це полів. Нема води- нема життя. на рахунок інтелектуальності лонга це якісь маркетинговий загон. Там все набагато простіше. Гранули мають різний колір і різний час разрушения оболонки. А також на особо довгих Лонгах для кімнатних рослин і оранжерей ще додатково збільшено гранули. В серії лонгов е 2-3 месяца гранули, і короткі добрива дешевши завжди, ніж збільшени по часу, в коротких вони майже одно кольорові не зважаючи на різних виробників. 5-6 місяців середні гранули і кольорів заметено більше напевно 4-5 точно є , спеціально не рахувала, але восени , коли виділяла кущи, то поодиноко, іноді бачила лише тількі світло жовті, тобто залишився поодиноко лише один від к тому часу. Під богаторічники сиплеться 8-9 мес , або 16-18 взагалі, якщо рослина живе в плюсе постійно. А також в деякіх виробників побажання в інструкції, що для найкращого результату потрібно добриво опустити не під корінь, а рядом на відстань 10 см і направити на нього крапельницю полив. А ще , якщо прискіпливо роздивитися в лінійку проізводітеля, ну наприклад той же Мівени, то можна побачити, що в них ще додатково ідуть водорозчинні добрива. Так само і в інших теж є. Просто хтось майже на каменях ростить, тому потрібно і те і се. Або горщика потрібно було б пересадити, бо одні корні вже без грунту, але нема можливости то тоді в залежності від вигляду рослини додають ще. До речі, для горщиков взагалі свої окремі лонгі. Мені здається, що вони сами дорожчі. Я на петуніі , які супер величезні кущі обєемом по півтора метра , повинна бути по опису сорту, таких лонгов взяла на експеримент, трошечки, бо реально в горщику таке кормить думаю складно буде, к тому ж петуніі калійних склад збільшений полюбляють для більш рясного квітнення, а я його не впевнена що зможу коректно для горщика закалапуцати сама. Буду експерементировать відпішусь потім про досвід. . Дія добрива залежить від температури повітря опосередковано- але важним показником є вимір температури грунту- 20-21 градус час початку вивільнюваня діючих речовин в більшості виробників. Десь приблизно як раз час перевалки розсади в ґрунт і посадка огірків. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня (змінено) Шановні панянкі, поділіться досвідом плетістих троянд. Є в мене ідея під вікнами (південь) посадити на фасадний кований прозорий паркан. То чомусь в мене була ідея спочатку жимолостю його завіти, а в цьому році ідея троянд , щоб були вьюнки , морозовитривалі, посухостійки, не боялись дощу, не хворобливі, постійного квітнення та голи без шипів , бажано щоб ароматні( але це майже не сумісно с голостеблевими )Що можете сказати- це жіттездатна ідея? Знайшла із всего разноманіття троянд лише одну, що відповідає всім забаганкам. Але треба ваша порада взагалі про саму ідею роза на металевому заборі . Змінено 24 березня користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня 6 хвилин тому, Сарочка сказав: Шановні панянкі, поділіться досвідом плетістих троянд. Є в мене ідея під вікнами (південь) посадити на фасадний кований прозорий паркан. То чомусь в мене була ідея спочатку жимолостю його завіти, а в цьому році ідея троянд , щоб були вьюнки , морозовитривалі, посухостійки, не боялись дощу, не хворобливі, постійного квітнення та голи без шипів , бажано щоб ароматні( але це майже не сумісно с голостеблевими )Що можете сказати- це жіттездатна ідея? Знайшла із всего разноманіття троянд лише одну, що відповідає всім забаганкам. Але треба ваша порада взагалі про саму ідею роза на металевому заборі . Я завтра напишу...я яку Ви знайшли? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 8 годин тому, irina1969 сказав: Я завтра напишу...я яку Ви знайшли? Мадам Альфред Кар’єр (Madame Alfred Carrière) И как альтернатива Rosa ‘Zéphirine Drouhin , форма квітки не сильно гарна, але це вже вторично, бо в масиве це виглядає інше ніж в букеті. Змінено 25 березня користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня Цікаво. що коли в мене був період троянд ( недовго), я дивилась на обидві і від обох відмовилась. Не питайте чому, бо вже не пам'ятаю. Колись я дуже хотіла New Dawn, як невибагливу до умов зростання. Бо хотіла заплести секцію паркану. Не знаю, в чому справа, але в тому самому квітнику, поряд з New Dawn, росла старовинна бурбонка Louise Odier. Сказати, що різниця колосальна, це нічого не сказати. New Dawn, хоч і в неї репутація непримхливої, пам'ятаю Іра казала, що на площі Космонавтів ця троянда була дуже гарна, а в мене росло два кущі і обидва щось незрозуміле. До того ж її ні в якому разі не можна саджати поряд з іншими трояндами в рожевому кольорі, бо в New Dawn, блідо рожевий перетворюється на якийсь брудно вицвілий колір поряд з Louise Odier. Взагалі, то Louise Odier мені дуже подобалась. І при однакових умовах, хоч я намагалась тримати її кущем, вона вперто відрощувала гілки більше 3-х метрів, які не обмерзали взимку ( якщо я залишала обрізку на весну). Але ця троянда зовсім не те, чого хоче Аня. Це я заповнюю теревенями паузу, поки Іра прийде та розповість, як треба кохати троянди 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 2 години тому, Сарочка сказав: Мадам Альфред Кар’єр (Madame Alfred Carrière) И как альтернатива Rosa ‘Zéphirine Drouhin , форма квітки не сильно гарна, але це вже вторично, бо в масиве це виглядає інше ніж в букеті. зрозуміла Ну дивіться, Ви цю троянду знімати не будете це однозначно і зараз треба думати, як вберегтися від таких морозів,що були наприклад в лютому(( після 2 місяців умовного тепла...зі свого досвіду -троянди у мене дуже сильно постраждали і примерзли навіть ті, які не мали цього зробити наприклад Madame Alfred Carrière, бо вона 6 зони www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.3965 Zéphirine Drouhin у мене нема, але він 5 зона так що можуть бути варіанти (( якщо Вам подобаються троянди темних відтінків, то я з чистим серцем можу порадити Souvenir du Docteur Jamain, витривала троянда з неймовірним ароматом да ще і 4 зона...у мене іх 2 штуки так вони оті лютневі морози навіть не помітили...єдине що, якщо ну дуже пекуче місце то квіти можуть оплавлятись, але з часом це минає. www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.5906 чудова троянда, витривала, щедро квітуча але без аромата це Perennial Blue ...вона заявлена 6 зони ( незрозуміло судячи по батькам), але вона у мене жодного разу не обмерзала, навіть в люті морози і зимувала завжди стоячі...перше квітування дуже рясне, друге поодинокими китицями, колючок нема взагалі я восени купила белу троянду Long John Silver, яка по цілком підходить під Ваш запит і має ароманті не тільки квіти а і лисття з ароматом, побачимо також є багато витравали троянд ( старовинні), але вони всі однократки(( також можна подивитись на канадійську селекцію, але як по мені воні ніякі 27 хвилин тому, allanek сказав: Цікаво. що коли в мене був період троянд ( недовго), я дивилась на обидві і від обох відмовилась ти просто любишь йолки🙃😍 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 11 хвилин тому, irina1969 сказав: ти просто любишь йолки🙃😍 🤣 Так, треба було завести сад, щоб це зрозуміти☺️. Але так само і дуже ніжно я закохана в Альден бізен, з першого погляду і назавжди. Я чесно намагалась посадити в саду троянди. З'ясувала, що це мені не дуже важливо. Навіть посадила Труппера, чи якось так зветься ( пам'ять стирає назви), що кольором вогонь. І що? Виселила в квітник за паркан. Але що хочу сказати про цю троянду. Росла в піску, без добрив, зрізАла ті кущі під нуль. Але вона вперти встигала наростити ті кущі та ще і квітнула, майже постійно. Навіть дівочий виноград не вбив тих 4 чи 5 кущів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) Дякую за поради Souvenir du Docteur Jamain, мені от прям сподобалась, залишається знайти , щоб знов не було пере сорту. Madame Alfred Carrière, Мені все ще теж подобається. Покі в міркуваннях. а ще може мені порадити як краще и скільки кущів потрібно буде саджати. В мене 3 секції по 3 метра то що буде цікавіше виглядать в дорослому віці? 1) 1 кущ білой+ 1 поряд темний, щоб гілки частково переплітались, як акцент і на тому все або можливо взагалі тількі 1 кущ одного сорту? 2) рівномірна посадка одного тону , яка с часом, ( я так міркую) буде виглядати як єдиний масив 3) теж саме, але через одну біла/ темна с інтервалом посадки десь біля 2 метрів також питання - де взять розу з повільним описом сорту і щоб це була точно вона? Якісь проведений розплідник троянд? бо я вже вчора вструміла в одну яму Чорного принца і Сяючу наречену. Задумка була переплести їх. Але чатжпт мені видав що опис до Чорного принцу ,якій він бачить в інтернеті як вьюнкій, не відповідає рослині - він чайник. До того ж в опису било, що цей сорт може рости в частковий тіні. А ШІ заперечує це. А я вже вструміла, замульчувала і засипала все навкруг, то ходжу і міркую тепер що ж з цім робити- чекати коли розквітне і потім вирішувати що з цім робити, або видергнути зараз, поки корні не прижилися. Madame Alfred Carrière, в вас нема фото, цікаво як вона виглядає в нефотошоплених світлинах? Троянди теж погано перезимували, гарно вишедших після зими лише 3. Змінено 25 березня користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 33 хвилини тому, Сарочка сказав: 1 кущ білой+ 1 поряд темний, щоб гілки частково переплітались, як акцент і на тому все Звісно, це не на паркані, але загальну уяву, як це буде виглядати, може дати. Колись мені кортіло зробити галявину з червоної та білої троянди. Зробила, протрималась недовго, 2-3 роки. Потім змінила на галявину з ялівцю, колись викладала фото. Річ навіть не у тому, що мені "йолки" більше подобаються, хоч це так 🙂, а тому, що вся ця краса потребує чималих зусиль біля неї. Якщо готові витрачати час на це, тоді чому б і не нагодувати свої забаганки. Якщо ваш паркан десь перед очима, то уявіть собі, як він буде виглядати взимку і чи буде вас влаштовувати той вигляд. На 1-му фото на задньому плані троянди. Злів монстриха Леда, в неї квіти насолода очам, але вона страшна в поведінці- агресор, якому все одно де рости, аби рости, все навколо задушить, межі росту не має, про колючки це окрема розповідь. Справа теж троянда, назву забула, але якби мене спитала, чи хотіла б я її мати в саду, відповідь була б- так. Змінено 25 березня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 38 хвилин тому, Сарочка сказав: Дякую за поради Souvenir du Docteur Jamain, мені от прям сподобалась, залишається знайти , щоб знов не було пере сорту. Madame Alfred Carrière, Мені все ще теж подобається. Покі в міркуваннях. а ще може мені порадити як краще и скільки кущів потрібно буде саджати. В мене 3 секції по 3 метра то що буде цікавіше виглядать в дорослому віці? 1) 1 кущ білой+ 1 поряд темний, щоб гілки частково переплітались, як акцент і на тому все або можливо взагалі тількі 1 кущ одного сорту? 2) рівномірна посадка одного тону , яка с часом, ( я так міркую) буде виглядати як єдиний масив 3) теж саме, але через одну біла/ темна с інтервалом посадки десь біля 2 метрів також питання - де взять розу з повільним описом сорту і щоб це була точно вона? Якісь проведений розплідник троянд? бо я вже вчора вструміла в одну яму Чорного принца і Сяючу наречену. Задумка була переплести їх. Але чатжпт мені видав що опис до Чорного принцу ,якій він бачить в інтернеті як вьюнкій, не відповідає рослині - він чайник. До того ж в опису било, що цей сорт може рости в частковий тіні. А ШІ заперечує це. А я вже вструміла, замульчувала і засипала все навкруг, то ходжу і міркую тепер що ж з цім робити- чекати коли розквітне і потім вирішувати що з цім робити, або видергнути зараз, поки корні не прижилися. Madame Alfred Carrière, в вас нема фото, цікаво як вона виглядає в нефотошоплених світлинах? Троянди теж погано перезимували, гарно вишедших після зими лише 3. Аня, пересорт є у всіх, бо людський фактор задіян і питання в тому, як це все вирішується...деякі розсадники прям самі гарні на цьому світі були у мене з пересортом, а якісь з підмоченою репутацією назагал присилали мені троянди по сортах-лотерея з перевірених мною то Мельсансад, всі інші то ФБ...я не купляю троянди за всі гроші світу, дя мене ціна має значення я вже бачу, що Ви ознайомились з "Чорним принцем"😥є ще Чорна королева і все таке інше...в моєму дописі було посилання на www.helpmefind.com/rose/plants.php там і шукайте по пунктах, нема от прям прямої відповіді,,,,,,,я наприклад люблю і масиви, і поєднання в композицію головне обирати троянди зі схожими характеристиками, зимостойкість ( випаде один сорт, композиції кранти), сила росту ( сильніший заб"є слабкішого)...а Ви не розглядали поєднання троянд з клематісом ? Побто висадити щось одне масивом, але досадити клематис ? шукала фотку там де конрастні троянди, сорти не ті ( старовинні), але як по мені гарно...там ще фіолетовий клематис запущен, але щось я його не сфоткала 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 41 хвилину тому, irina1969 сказав: головне обирати троянди зі схожими характеристиками, зимостойкість ( випаде один сорт, композиції кранти), сила росту ( сильніший заб"є слабкішого)... І чомусь всі забувають про те, що дуже псує вигляд- про само очищення троянди після цвітіння. Якщо троянда сама не скидає пелюстки чи квітки, будете мати багато "брудних ганчірок" перед очима. І щоб позбутися цього треба секатор брати в руки. Колись мені пересортом замість Аспірину дісталось з десяток кущів , якщо не помиляюсь, то White Meidiland. Все в ній гарно, коли відквітне отака китиця, то на кущі залишається замість краси гербарій. З урахуванням того, що квітне вона, майже, безперервно, це ще те "задоволення", бігати біля кущів діаметром 2м чи більше з секатором. І всі переваги перекреслюються одним "гербарієм". І для прикладу інша троянда ( фото2,3), яка сама очищується, квітне до самих морозів і має кущ досить великого розміру. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 56 хвилин тому, allanek сказав: І чомусь всі забувають про те, що дуже псує вигляд- про само очищення троянди після цвітіння. Якщо троянда сама не скидає пелюстки чи квітки, будете мати багато "брудних ганчірок" перед очима. І щоб позбутися цього треба секатор брати в руки. Колись мені пересортом замість Аспірину дісталось з десяток кущів , якщо не помиляюсь, то White Meidiland. Все в ній гарно, коли відквітне отака китиця, то на кущі залишається замість краси гербарій. З урахуванням того, що квітне вона, майже, безперервно, це ще те "задоволення", бігати біля кущів діаметром 2м чи більше з секатором. І всі переваги перекреслюються одним "гербарієм". І для прикладу інша троянда ( фото2,3), яка сама очищується, квітне до самих морозів і має кущ досить великого розміру. Алла, всі до цього по різному відносяться... якщо мені потрібна троянда для природньої композиції то я обираю з простою формою квітки, вона сама облітає і вигляду не псує, я деякі спецом не обрізаю, бо у них на зиму лишаються дуже гарні шипшинки і для зими це прям ну дуже гарно от ти кажешь, що рожева очищується, але я знаю деяких баришень, які будуть бігати з ножицями біля цієї троянди бо не хо щоб на землі ( корі, гальці) лежали пелюстки🤪 я взагалі не заморочуюсь і мене мало що на ділянці зараз напрягає, бо нема ідеалу...мене це влаштовує, а на думку інших...ну ти зрозуміла🤣 рожева казка❤️ 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 25 хвилин тому, irina1969 сказав: Алла, всі до цього по різному відносяться... Звісно, що по різному. Але краще Ані розуміти все, що її чекає. 25 хвилин тому, irina1969 сказав: я деякі спецом не обрізаю, бо у них на зиму лишаються дуже гарні шипшинки і для зими це прям ну дуже гарно В цьому плані троянди Ленса ну дуже гарні. В любому вигляді гарні. І до речі, не дуже полюбляють обрізку. Я теж залишали китиці з шипшинами, обрізала навесні. коли вже нові китиці збирались квітнути. 25 хвилин тому, irina1969 сказав: але я знаю деяких баришень, які будуть бігати з ножицями біля цієї троянди бо не хо щоб на землі ( корі, гальці) лежали пелюстки🤪 Пелюстки, що падають на землю(мульчу) дуже легко прибрати, коли вони лежать сухим шаром. Кілька рухів віяловими "курячими лапками" і все. Тож в "баришень" забагато вільного часу чи більше нема чим зайнятись. І це набагато простіше , ніж прибирати пелюстки з грунтопокрівних ялівців 😋 25 хвилин тому, irina1969 сказав: бо нема ідеалу...мене це влаштовує, а на думку інших... Іра, я не про те, бо мені теж головне, що я думаю думала про свій ( коли він був моїм) сад, а не яке він призводить враження на інших. Я тільки про те, на які наслідки треба чекати від своїх "хотелок". Краще про них знати і розуміти, на які компроміси можна погодитися, а на які не варто. Якби мені хтось раніше, до того, як я обирала троянди, розповів про нюанси, які, традиційно, в більшості залишають за дужками, вихваляючись красою троянди, я б теж багато чого залишила "за дужками". Може, колись розповім, як на очах сад перетворювався на щось , що я не плекала. Це коли людина нічого не знає про рослини і не розуміє, як з ними поводитись, вважає, що вона виправила те, що в цієї рослини і було тим, що робило її привабливою. Але в кожного своє розуміння краси. Змінено 25 березня користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня Дякую, шановні панянки за поради.🌷🌷🌷 1) все що я ненавиджу в трояндах це…. Шипи. В мене відносно безшипна лише одна, але і поодинокими я теж нормально по колюсь коли треба стригти. З всім іншимі недоліками троянд достатне легко зміряюсь. Не зовсім готова до вкладання на зимовку вітку троянду, але там таке место, що і це «достатне легко» можна буде зробити, звісно не хотілось би зайвих рухів . Але якщо вона безшипна, то готова змірітися заради умовної загальної картинки в голові. . Я ще глицінію досі загортала на зиму( схоже, що останній раз, бо вже стовбур погано гнеться . Деякіх, наприклад Казино, я прям боюся підходити бо шипи в ней як вражаючи кігті. листя, квітки, шипшини мене не так бентежать схотіла відрізала, а ні, то ще досі на деякіх залишаються, але то троянди які далеко, а тут буде прям майже в окна. 2) Поєднання з клематісом розглядаю, але справи с клематісом ще не мала, то поки що нічого про нього не знаю.На фото в інеті- гарне поєднання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 1 час назад, allanek сказал: 1 час назад, irina1969 сказал: але я знаю деяких баришень, які будуть бігати з ножицями біля цієї троянди бо не хо щоб на землі ( корі, гальці) лежали пелюстки🤪 Пелюстки, що падають на землю(мульчу) дуже легко прибрати, коли вони лежать сухим шаром. Кілька рухів віяловими "курячими лапками" і все. Тож в "баришень" забагато вільного часу чи більше нема чим зайнятись. І це набагато простіше , ніж прибирати пелюстки з грунтопокрівних ялівців Ні дівчата, це просто баришні перфекціоністки, і одна з них перед вами. Ну не подобається мені, коли пелюстки на землі. Мені воно не охайно, не гарно. І це проблема не з квіткою, а з головою, визнаю. Але не можу відкрутити цю голову і покласти її на полку, поки ходу проміж троянд😅 Тому да, як тільки квітка втрачає свіжий вигляд, то я уже біля неї з сектором. Ну, хворе, що зробиш... Дякувати Богові троянд у мене не більше десятка, бо капець мені б був)) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 11 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Ну не подобається мені, коли пелюстки на землі. А моя голова не переносила, коли оте ганчір'я висіло на кущі. Тому і написала про це, щоб Аня могла вирішити, чим їй заповнити вільну хвилину- секатором чи віяловими грабельками . Обидва варіанти нудні та з роками розумієш, що то зайве взагалі- витрачати на це свій час. Це, як я з постільною білизною. Перша стадія- обов'язково крохмалимо та прасуємо після прання. Друга стадія- не крохмалимо, але прасуємо після прання. Третя- не крохмалимо і не прасуємо після прання. Бо з віком розумієш, що не важливо витрачати час на такі дрібниці. 13 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: це просто баришні перфекціоністки, і одна з них перед вами Про себе я кажу, що то я така зануда 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня Я з Флоріума чекаю троянду Леонардо да Вінчі. Минулого року там замовляла бордюрну Вайт Леді то мені сподобалися саджанці. Побачу що цього року прийде. Плетистих я чомусь боюся)) То якась скажена сила росту. Таке відчуття що пропустиш обрізку і вона заполонить усе. У мами є Джардіна. Дуже красива і ароматна, але то якийсь монстр по розміру. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 2 часа назад, allanek сказал: Це, як я з постільною білизною. Перша стадія- обов'язково крохмалимо та прасуємо після прання. Друга стадія- не крохмалимо, але прасуємо після прання. Третя- не крохмалимо і не прасуємо після прання. Бо з віком розумієш, що не важливо витрачати час на такі дрібниці У мене перфекціонізм вибірковий. Постільної білизни, рушників він не стосується. Випрано і добре. Ні, не правда, раніше, у лохматі часі - прасувала (ну, заміж вийшла, то треба ж показати що господиня), тоді замість прасування тягали ті підковдри за кінці, щоб трохи розгладилося. А зараз просто склала, якось вирівняється. Відчуваю, що є ще наступний "рівень" - запхала не складаючи, але, тоді треба велику гардеробну)) Змінено 25 березня користувачем Nic-олаевна 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 3 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: запхала не складаючи Це вже перепнути межу пристойності 😄 Ми і так балансуємо на грані 🙃 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня Класно нам по...м)) У мене з прасуванням так, постіль та рушники прасуються завжди , я збираю пару комплектів ...верхній одяг можу не прасувати, тільки якщо в люди...мені подобається сам процес, під якусь книжку чи ютуб...дуже заспокоює 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 46 хвилин тому, irina1969 сказав: рушники прасуються завжди не зрозуміла, про які рушники мова? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 4 години тому, Сарочка сказав: Дякую, шановні панянки за поради.🌷🌷🌷 1) все що я ненавиджу в трояндах це…. Шипи. В мене відносно безшипна лише одна, але і поодинокими я теж нормально по колюсь коли треба стригти. З всім іншимі недоліками троянд достатне легко зміряюсь. Не зовсім готова до вкладання на зимовку вітку троянду, але там таке место, що і це «достатне легко» можна буде зробити, звісно не хотілось би зайвих рухів . Але якщо вона безшипна, то готова змірітися заради умовної загальної картинки в голові. . Я ще глицінію досі загортала на зиму( схоже, що останній раз, бо вже стовбур погано гнеться . Деякіх, наприклад Казино, я прям боюся підходити бо шипи в ней як вражаючи кігті. листя, квітки, шипшини мене не так бентежать схотіла відрізала, а ні, то ще досі на деякіх залишаються, але то троянди які далеко, а тут буде прям майже в окна. 2) Поєднання з клематісом розглядаю, але справи с клематісом ще не мала, то поки що нічого про нього не знаю.На фото в інеті- гарне поєднання. у мене вже давно для праці з трояндами довгі садові шкіряні рукавички і куртка на осінь, з такої тканини за яку шипи не чіпляються...але я вже звикла до своїх рук, які "котиками подерті"...з клематісом подумайте, вони пасують один одному і це взагалі класика ( головне обрати групу) 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 5 хвилин тому, allanek сказав: не зрозуміла, про які рушники мова? банні та кухонні...я знаю, що ти адепт паперових кухонних-мені невдобно, я намагалась🙄 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 17 хвилин тому, irina1969 сказав: я знаю, що ти адепт паперових кухонних- Я не про це 17 хвилин тому, irina1969 сказав: банні та кухонні. Про банні не буду, бо я їх обов'язково через сушку пропускаю. Ну ту, що температурна в пральній машині. Чому так7 Бо нічим іншим не можу добитись такої м'якості від махрових рушників, як після сушки. А кухонні, то це про особистих "тарганів". Я їх (тарганів) теж маю, бо життя без них тьмяніє😁. Паперові рушники, то зручно, але звичайні кухонні рушники я теж полюбляю. Та вже давно перейшла на кухонні махрові ( вони невеликого розміру і махра в них невисока). Тому і запитала, бо цікаво))) І навіщо чи чому ти їх прасуєш? Я про кухонні. В мене рушник на кухні тримається максимум 2 дні, потім в кошик з брудними речами. ні, я не на таке- постійно прасувати рушники. Я, взагалі, не люблю прасувати. Змінено 25 березня користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня Я бачу, що я "сурова північна дівчина" і у мене навіть рушники жорсткі. Сушарки я не маю ні в праці, ні окремо, а пропарювати рушники праскою просто лінюся (не буду вже тут себе виправдовувати відсутністю часу, бо то не правда)). Про кухонні взагалі мовчу. АЛЕ, щодо кухонних, то мій тарган у тому, що вони мають бути чисті і білосніжні, як от банний рушник. Кухонні рушники жирного вигляду - то повна антисанітарія на кухні (пам'ятаєте про вибірковий перфекціонізм, да?) А ще кухонні ганчірки. Не можу себе від них відвчити і використовую їх разом з паперовими рушниками, по ситуації. Але ганчірка має бути такою ж чистою як рушник. Колись вловила себе на тому, що я більше ганчірку прала, ніж вечерю готувала)) Нічогенька у нас така розмова про сад, егеж?🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз