Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

28.03.2025 в 12:06, allanek сказав:

Ніколи знову. Може це в мене вона так себе поводила, обидва кущі ( може і пересортиця, але не схоже), для мене ця троянда повне розчарування. Ще і квітки тримаються недовго, але самі опадають😁- для мене це плюс, для Наташі мінус.

Цікаво, як в Ані закипить в голові, коли маємо дві протилежні думки- я кажу, що ні, я б не саджала в ногах ще і щось з грунтопокривних. Ти, навпаки, кажеш, що саджайте.

Угу. Обмінялись🤣, зовсім протилежними поглядами. І головне, що обидва мають право на існування 🤝

Я поки що  юзаю ШІ.  Деякі речі, які я соромлюсь спитати, бо для Вас вони найпростіші , а мені такі треба розʼяснювати чому так. Багато що прийде з досвідом, але в багаторічних досвід дорогій і розтягнутий в часі, щоб гратися як душа схоче випадково- рандомно. А в різноманітті рослин скоріше добереш віку, ніж набереш самостійний досвід методом тика.

ШІ тут гарно- лайтово працює - він нічого не радить, але прогнозує що  отримуєш назагал , при такої композиції, або якщо одну рослину  збільшити, другу зменшити , наприклад . Це мені зручно.
Ну так як я зовсім тупенька як що що саджати, то мені все ШІ подкідує як що зробити ( якого віку повинні бути росли ни при посадці в композицію теж з явилось важливо) і саме головне, що я повинна отримати назагал при різних забаганках

. В цілому після створювані ідей і міркування на загал ,я зʼясувала , що більш менш, це працює. Єдине ,що взагалі не працює з ШІ - це клас морозостійкості. Через те, що в Інтеті багато пітомників , що свідомо занижують клас, то поради, стосовно сортів, які вимагають заданим вимогам часто хибні . Але , якщо самому копати, то висновок буде більш до ШІ. Не репрезентативна.

Бо останню троянду він мені видав ,по запросу,  на зону 4-5 , а вона  по факту - 6b і це ,якщо вперто шукати.
 наші пітомники теж вперто кажуть 5 . Ось тут трохи складно. Зручно з ШІ, як тупому початківцю компонувати клумбу з таким помічником, в цілому. Цікавий досвід . Це як Гугл , тількі мега швидко і без мусора. Звісно не без помилок, але кто казав що буде 100% і одразу.:

Ще один дуже поганий момент, є -це порада сортів - їх просто не існує в продажі. Ну тобто , якщо тобі все пораділи, по опису рослини теж майже ок, готов миритися з деякими не вдобними речами і опа…. Їх просто не знайти , і знов цей квест по підбору. Це якась мутотень. 
Однорічкі вже люблю все більше- через те що я вже потратила 20 годин життя на підбір двох  сортів троянд. . Це якісь триндець, і то я же їх тількі знайшла, але не факт, що вони є і я їх придбаю, або знов зламаю загальну ,через то, що не зможу придбати.

І на вишеньку- мені пощастить, якщо то ,що я придбаю ,буде саме цім сортом. Короче ,садівництво це капець як складно, як ви цім захоплюєтесь я не розумію.  Це як кохати задачу в якої є 6 завдань з Х і Y переменной.   Змиритися можливо, але кохати, … спіціфічно . Я познала Дзен- чому садівник отримує зарплатню вишчу, ніж сантехнік 
Я вже паркан за цей час придумала як зробити, придбала частини, закопала стовпи, зварила секції, (мала спочатку від ідеї до рішення уяву як це повинно бути і це спрацювало на 90%  ) . А з рослинами все капець як складно. Це гірше ніж сантехника в який є  купа перемінних 

• Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Сарочка сказал:

Я поки що  юзаю ШІ.  Деякі речі, які я соромлюсь спитати, бо для Вас вони найпростіші , а мені такі треба розʼяснювати чому так. Багато що прийде з досвідом, але в багаторічних досвід дорогій і розтягнутий в часі, щоб гратися як душа схоче випадково- рандомно. А в різноманітті рослин скоріше добереш віку, ніж набереш самостійний досвід методом тика.

...

ШІ - то канєшно цікава річ, але... Мені здаєцця тут не такі дівчата, шоб соромитись спитати!

• Лайк 2
Посилання на коментар

12 годин тому, Сарочка сказав:

Деякі речі, які я соромлюсь спитати, бо для Вас вони найпростіші , а мені такі треба розʼяснювати чому так.

Аня, ось це саме погане, що може бути. Я так само поводилась напочатку. Потім навчилась не соромитися питати, бо як навчитись, якщо не спитати та як щось взнати, якщо не питати. Тепер я питаю( не тільки про сад) , навіть в тих випадках, якщо комусь здається, що це тупе чи дурнувате питання. Мені начхати, бо розумна людина згадає себе, що вона пройшла такий самий шлях, від нуля до знання ; а не розумна...вас цікавить, що подумає нерозумна та як я буду виглядати в чиїсь очах? Мене ні. Тому питайте що завгодно. Навіть самі прості речі. За них, якраз, завжди перечіплюєшся, бо, дійсно, здається це так просто, викопати посадкову яму, насипати землі та добрив і встромити туди троянду, яку потім засипати землею курганом  з "головою" . Але в мене було стільки питань, які, зазвичай, хто це вже робив, залишаються за дужками. А питань, при цьому дійстві, в мене, наприклад, було багато.

Ну так як я зовсім тупенька як що що саджати,

Не знаю, наче сміятися грішно в цьому місці, але смішно. Бо коли читаю це, одразу згадую вашу теплицю, город взагалі та підхід до городини, коли ви копаєте, як то кажуть, "до руди". Кидайте ви того ШІ ( я пробувала, мені з ним нудно).

Бо останню троянду він мені видав ,по запросу,  на зону 4-5 , а вона  по факту - 6b і це ,якщо вперто шукати.
 наші пітомники теж вперто кажуть 5 . Ось тут трохи складно.

Коли я з трояндами мудохалась, тоспочатку дивилась все, що 5-ї зони і обмежила свій вибір цим, на 6-ту не дивилась взагалі. Але ж завжди хочеш того, куди не збиралась лізти. То і 6-ту теж окинула оком. Hansestadt Rostock та Hans Gonewein Rose, наскільки пам'ятаю, обидві 6-ї зони, флорибунди. За всі роки, а вони залишились в саду, не хворіли, не вимерзали, завжди були вкриті квітами дуже рясно. не вкривались. Взагалі не було жодної троянди в саду, яка б вкривалась. З моїх спостережень зробила висновок, що для моїх умов флорибунди  ідеальний варіант. Звісно, я не буду казати, що Аня спокійно саджайте 6-ту зону, але більшисть троянд 6-ї зони, що садила, спокійно переносили всі зими без укриття та "бубнів". Аня, все це я вам розповідаю з позиції "чайника" в трояндах, бо в мене досвід кілька років, він невеличкий, тому я не можу назвати себе якимось фахівцем  в трояндах. Але з того, що росло в саду, все чудово почувалось без укриття на зиму. Ну і мені дуже подобаються троянди Тантау, вони наче створені для таких ледачих садівників, як я. Обидві троянди  (фото) від Тантау. І ще Ленсовки, вони створені для піску і прийняте " троянди треба годувати", це не про них.

садівництво це капець як складно, як ви цім захоплюєтесь я не розумію.  Це як кохати задачу в якої є 6 завдань з Х і Y переменной.   Змиритися можливо, але кохати, … спіціфічно . Я познала Дзен- чому садівник отримує зарплатню вишчу, ніж сантехнік 

Мене завжди дивувало ваше натхнення розбиратись в усіх вузлах, наприклад, даху чи  щось там рахувати. В вас математичний склад мислення, тому вам здається, що це "капець" не тільки складно, а ще і нудно😄. І воно десь так, коли мислиш схемою " прочитав характеристику сорту-посадив- росте", чи, як робить більшість "посадив-росте", а воно-то посадив, але не завжди "росте". Бо ландшафт це така сама наука, як математика чи фізика. тут є свої закони, які треба або вчити, або набувати ці знання досвідом, а він, як ви і сказали, обходиться недешево, що по грошам, що по часу. Я гуманітарій, хоч і закінчила будівельний інститут. І сад для мене це дуже захопливо. Колипочинала, думала, що не зможу цього осягти, бо з садом був єдиний випадок, коли в мене була паніка. навіть були думки , щоб ландшафт мені допомогли зробити, але потім розлютилась і... зробила те що зробила))) Але, якщо вас не надихає сад. то, дійсно, це буде вам тягарем. як для мене город- я його саджала, але не відчувала до нього таких почуттів, як до саду. він в мене був, як повинність. звісно, що подобалось мати свої перці-травки-огірки з помідорами, але мене оця вся колотнеча до того, як зірву помідора з куща, то дратувало дуже.

Фото 1,2. Перше- 2018 рік. друге- 2023 рік.  Hansestadt Rostock без "бубнів". На другому фото, ця троянда була обрізана, майже, в нуль. Лише тому, що не хотіла її пересаджувати, бо її затисли ялівці та майже накривали собою. Вирішила, що я куща зріжу, захоче жити, знайде собі вихід. І троянда не здавалась, встигала відрощувати куща та отак квітнути до самих морозів. Навіть форма куща була вже іншою, не розлогою, коли місця вистачало, а вже гілки  росли струнко вверх, бо треба було вигнатись над гілками ялівців.  Друге фото  зроблено було 8 липня2023р.  Фото 3 - ще знайшла фото, це так вона виглядала 22.10.2023року. ніхто її не годував, обробка була разом з усім садом, навесні та восени.

4,5- Hans Gonewein Rose, липень 2018р і червень 2022р.

Аня, я тут розтікаюсь думками з надією, що вас це надихне хоч трохи. Якщо я, ледача, хоч якось змогла потоваришувати з трояндами, то ви, з вашим завзяттям зможете це зробити краще. Я в вас вірю.

IMG_4800.JPG

1689072292286.JPEG

1697984863746.JPEG

IMG_5036.JPG

1688570998321.JPEG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Так, трохи місцевого життя. Вчора, нарешті, вибрались на місцевий ринок. Пеларгонії таки є , багато і різних))). Поряд невеличкий сквер, в якому настала черга тюльпанів, перед цим були віоли. І просто фортеця, просто гуляли)))

686a15d4-47b8-45fb-a941-d034c75230bf.JPEG

82e1b136-7a3f-4588-83d8-120e428c1a3b.JPEG

b54df05e-484e-49a9-8913-7a88593f1c0e.JPEG

ddd7d393-4451-4ea8-8580-f488c6f63985.JPEG

e9dcc134-fb20-454b-87f4-0db2597797d3.JPEG

b3d5f71d-f771-49e1-b718-1d0084794eba.JPEG

1376ca81-105c-486a-b9c8-af89a9324efb.JPEG

077710ea-7e26-4ab8-a93a-ff3d74391101.JPEG

04c76759-325a-4356-b2f0-6b7923004ab8.JPEG

f2c87220-5135-4238-bc36-722f45a80337.JPEG

• Лайк 4
Посилання на коментар

17 годин тому, Сарочка сказав:

ШІ тут гарно- лайтово працює - він нічого не радить, але прогнозує що  отримуєш назагал , при такої композиції, або якщо одну рослину  збільшити, другу зменшити , наприклад . Це мені зручно.
Ну так як я зовсім тупенька як що що саджати, то мені все ШІ подкідує як що зробити ( якого віку повинні бути росли ни при посадці в композицію теж з явилось важливо) і саме головне, що я повинна отримати назагал при різних забаганках

. В цілому після створювані ідей і міркування на загал ,я зʼясувала , що більш менш, це працює. Єдине ,що взагалі не працює з ШІ - це клас морозостійкості. Через те, що в Інтеті багато пітомників , що свідомо занижують клас, то поради, стосовно сортів, які вимагають заданим вимогам часто хибні . Але , якщо самому копати, то висновок буде більш до ШІ. Не репрезентативна.

наші пітомники теж вперто кажуть 5 . Ось тут трохи складно. Зручно з ШІ, як тупому початківцю компонувати клумбу з таким помічником, в цілому. Цікавий досвід . Це як Гугл , тількі мега швидко і без мусора. Звісно не без помилок, але кто казав що буде 100% і одразу.:

Ще один дуже поганий момент, є -це порада сортів - їх просто не існує в продажі. Ну тобто , якщо тобі все пораділи, по опису рослини теж майже ок, готов миритися з деякими не вдобними речами і опа…. Їх просто не знайти , і знов цей квест по підбору. Це якась мутотень. 
Однорічкі вже люблю все більше- через те що я вже потратила 20 годин життя на підбір двох  сортів троянд. . Це якісь триндець, і то я же їх тількі знайшла, але не факт, що вони є і я їх придбаю, або знов зламаю загальну ,через то, що не зможу придбати.

І на вишеньку- мені пощастить, якщо то ,що я придбаю ,буде саме цім сортом. Короче ,садівництво це капець як складно, як ви цім захоплюєтесь я не розумію.  Це як кохати задачу в якої є 6 завдань з Х і Y переменной.   Змиритися можливо, але кохати, … спіціфічно . Я познала Дзен- чому садівник отримує зарплатню вишчу, ніж сантехнік 
Я вже паркан за цей час придумала як зробити, придбала частини, закопала стовпи, зварила секції, (мала спочатку від ідеї до рішення уяву як це повинно бути і це спрацювало на 90%  ) . А з рослинами все капець як складно. Це гірше ніж сантехника в який є  купа перемінних 

додам до відповідей дівчат

Те що Ви описали то класичні питання ліриків  та фізиків, так що і ця "проблема" стара як світ...я спецом слово "проблема" взяла в дужки, бо це не проблема  взагалі.... просто всі ми різні, з різними підходами от для мене не просто " мутотень" це щось з технічних дисциплін, це муки пекельні....не, я знаю по верхах як влаштована інженерія будинку і якщо щось в будинку негаразд я можу щось елементарне зробити маючі алгоритм, але це буде така мука, що я зразу перейду до пункту "Б", проблема з теплом та сантехнікою - теплотехнік Саша, з електрикою - електрик Діма)) 

Я може старорежимна тітка, але навіть підбір простенької композиції то творчість та досвід, тому я не дуже люблю комп"ютерні програми і ШІ то по суті воно і є...у мене зараз чоловік працює з ШІ і я бачу як це працює, бачу як йому це подобається, бачу які картинки, презентації він робить, а для мене то все штучне як штучна трава. Щодо інформації, яку використовує ШІ, так тут можна його зрозуміти бо її дійсно мало і тут головне досвід, і знати що тобі треба і де це шукати... бува, що  для  результату достатньо просто спитати, так що  "стидно" спитати, то просто фігня фіговая, не беріть навіть в голову

і ще, якщо надумали купити якісь троянди, то варто їх обирати заздалегідь, от зараз все треба думати що хо висадити восени...

от наприклад непоганий інет магазин " Твоя роза" вже розмістив об"яву на осінь...варто поставити собі нагадування, бо зараз мало хто робить багато саджанців і треба встигнути

image.thumb.png.5537b472610f68436b4f31fe1182d7b9.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

Дякую всім, мені дуже сподобалась порада, що треба відкласти до восени. Мені дуже подобається осіння посадка. Більшість посадок як раз роблю  восени.

Без проблемна посадка, не треба бігати постійно перевіряти полів, в цілому 90 відсотків богаторічників в мене як раз такої посадці .  Можливо треба ще раз все обміркувати. То це гарна порада . Є одно але. :)   Я вже поза минулої осені придбала на цій паркан жимолость капріфоль. Мені тоді чомусь подобалась ідея жимолості. Але паркан не змогла почати , бо сусід зайняв вулицю і будував весь сезон, мені і його бригадам з купою автівок було тісно щось робити на одному пятаку. То відклала паркан на рік .

Досі живуть рослини в горщиках, прикопаних. Чекають на нову ідею куди їх встроміть, бо час пройшов за цей рік я передумала всю концепцію і паркана і рослин.

Мені більше зараз бентежить що я не можу знайти потрібний колір краски на огорожу, то що було прораховано в початковій ідеї більше не продається, а я даже не звернула увагу, поки не дійшла до фінішної покраски.. в порівнянні з цім квестом , то пошук троянд вже не так актуально , бо якщо буде треба міняти колір , то мабуть окрас квіток теж потрібно буде змінювати 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

Аня, приєднуюсь до думки дівчат про те, що живе спілкування і поради з досвіду живої людини ніякий ШІ не замінить. Недавно приймала участь у всеукраїнський педагогічній конференції, то там одна доктор наук, що працює з ШІ розповідала, що він вчиться теж, при цьому на алгоритмах, що мають нюанси. Приведу лише один простенький приклад, як це розповідала вона, але перероблю на садову тему.

Наприклад, є вееелика країна зі своїм специфічним кліматом, баченням прекрасного, культурными особливостями. Людей в цій країні відповідно проживає багато. І от вони питають і перепитують у ШІ яку б троянду їм посадити. І задають йому умови. І він видаючи їм відповіді, теж вчиться шукати троянди для них. Він навчився і запам'ятав. Тоді ви у нього питаєте те саме, от він і видає вам троянди, які начебто підходять, а купити неможливо. Щоб він знайшов з першого разу те, що вам реально втілити в життя, його треба "перевчити", але на те потрібний час і величезне число запитів. І таке тягання ШІ буде постійно. Більше того, він ще може придумувати неіснуючі сорти. Тобто його відповіді треба дуже ретельно перевіряти і ви самі впевнилися, що потім перевірити його складно, бо він бере начебто існуючу інформацію, але "додумує" до неї щось своє

Ну і я сумніваюсь, що ШІ порадив би мені напхати металеву сітку під шиферну кришу. Я всім вдячна ще раз!)) Вчора я таки втілила цю пораду в життя. Теперь горобці в кіпіші. Прилітають, заглядають, а залізти не можуть і галасують тоді на весь двір. Сподіваюсь, що вони не встигли там відкласти яєць і що з часом вони зрозуміють що "гуртожиток закрито" і знайдуть собі інше місце

• Лайк 2
Посилання на коментар

В 29.03.2025 в 23:39, Сарочка сказал:

Ну, Аня, не всі жінки можуть зробити паркан, а ви можете! Я от не можу наприклад. То що, тепер я тупенька? Не може одна людина все знати і вміти. І якщо ви жінка, то це не означає автоматично, що ви маєте розбиратися в рослинах

• Лайк 2
Посилання на коментар

17 часов назад, allanek сказал:

Так, трохи місцевого життя. Вчора, нарешті, вибрались на місцевий ринок. Пеларгонії таки є , багато і різних))). Поряд невеличкий сквер, в якому настала черга тюльпанів, перед цим були віоли. І просто фортеця, просто гуляли)))

Вау!😍

То я сподіваюсь ви прикупили хоч трохи тої краси? І хоча б одненьку пеларгонію😊

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

Вау!😍

То я сподіваюсь ви прикупили хоч трохи тої краси? І хоча б одненьку пеларгонію😊

А мені на фото ,було дуже цікаво побачить, що країна інша, а ящики з під бананів  на базарі , так саме для квіток використовують.

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

Аня, приєднуюсь до думки дівчат про те, що живе спілкування і поради з досвіду живої людини ніякий ШІ не замінить. Недавно приймала участь у всеукраїнський педагогічній конференції, то там одна доктор наук, що працює з ШІ розповідала, що він вчиться теж, при цьому на алгоритмах, що мають нюанси. Приведу лише один простенький приклад, як це розповідала вона, але перероблю на садову тему.

Наприклад, є вееелика країна зі своїм специфічним кліматом, баченням прекрасного, культурными особливостями. Людей в цій країні відповідно проживає багато. І от вони питають і перепитують у ШІ яку б троянду їм посадити. І задають йому умови. І він видаючи їм відповіді, теж вчиться шукати троянди для них. Він навчився і запам'ятав. Тоді ви у нього питаєте те саме, от він і видає вам троянди, які начебто підходять, а купити неможливо. Щоб він знайшов з першого разу те, що вам реально втілити в життя, його треба "перевчити", але на те потрібний час і величезне число запитів. І таке тягання ШІ буде постійно. Більше того, він ще може придумувати неіснуючі сорти. Тобто його відповіді треба дуже ретельно перевіряти і ви самі впевнилися, що потім перевірити його складно, бо він бере начебто існуючу інформацію, але "додумує" до неї щось своє

Ну і я сумніваюсь, що ШІ порадив би мені напхати металеву сітку під шиферну кришу. Я всім вдячна ще раз!)) Вчора я таки втілила цю пораду в життя. Теперь горобці в кіпіші. Прилітають, заглядають, а залізти не можуть і галасують тоді на весь двір. Сподіваюсь, що вони не встигли там відкласти яєць і що з часом вони зрозуміють що "гуртожиток закрито" і знайдуть собі інше місце

Я по великому розрахунку не вмию поєднувати рослини, ось тут ШІ допомагає, розповідає чому саме таке.Згідно з загальними і початковими умовами і щоб я хотіла отримати в підсумку.
 Я не знаю назв рослин, деяких я раніше бачила , але якщо мені не сказав, що це сюди доречно , я б  сама не здогадалася.   Взаємодія з ШІ в мене така.

1) схематична уява

. Тут я зовсім пас. Я просто роблю запрос що хочу центральним елементом бачить , наприклад , жоржину ось такого кольору, прошу створить композицию, щоб квітнула все літо( наприклад)  і композиція буде ось такого розміру, розташована ось в такому місті де сонця ось стількі.
Коли шІ мені композицію схематично намалював, я потім вже шукаю, що саме мені запропоновано по рослинам. Роздивляюсь фото, і ось тоді уявляю в голові, як саме , з якім шагом, як буде виглядать запропонована композиція. Звісно, що все що він мені порадил, я перевіряю по описам питомника, що мені підкине Гугл пошук, або відкриється якась невеличка енциклопедія по сортах. І ось тут, як раз і запримітила, що саме розплідники до опису рослини надають одразу хибну інфу. Ну ось як троянда Черний принц» яка по опису іде як вітка, а вона не вітка , аж ніяк. До речі, на це звернув увагу ШІ і прям відкрито написав, що існує хибна версія ,що вона вітка . Так саме і по морозостійкості сортів, тут більше всього розбіжності, в більшості це як раз провина розплідника , що продає рослину і надає таку інфу. Я вже не кажу , що вони роблять копипаст з одного сайта на інший, іноді тількі фото змінюють, іноді і цього нема. Це гарно видно , коли починаєш шукати зниклий з продажу сорт.
І ось тут в мене більше всего запитів в момент до ШІ . 
А ось далі починається квест з поіском предложеного в продажу. І доволі часто буває, що в нас цього вже нема в продажу, як позицій, хоча раніше були( десь по цінам на момент закриття пропозицій, думаю що три- чотири рокі по тому, то думаю що як раз тоді ШІ було скормлена ця інфа) А ось далі , коли починаєш змінювати рослини на схожі, ось тут ШІ починає взаємодію зі мною( то що кажуть що він навчається) і якщо його бомбардувати схожими запросами які будуть змінюватися поступово, то він на все буде погоджуватися і розповідать що таке поеднання теж прекрасно. . Через то, я предпочитаю робить новою сесію, щоб ШІ не намагалася пристосуватися . То якщо критично ставитися і до порад і до пошуку, то ШІ вполне собі гідна штука. Економить купу часу, або на початковому етапі мені потрібен садівник, якій тримає в голові всі рослини, їх назви і потім мені видаст схему чого і скільки мені потрібно купити. І тут я буду звертатися безличь разів до змін сорту рослини, бо не можу знайти в продажі. Якщо разок це спрацює з людиною, то напевно мене уже послали куда подалі якщоб я три рази на день питала те саме.

• Дякую 1
Посилання на коментар

22 часа назад, Сарочка сказал:

Мені більше зараз бентежить що я не можу знайти потрібний колір краски на огорожу, то що було прораховано в початковій ідеї більше не продається, а я даже не звернула увагу, поки не дійшла до фінішної покраски.. в порівнянні з цім квестом , то пошук троянд вже не так актуально , бо якщо буде треба міняти колір , то мабуть окрас квіток теж потрібно буде змінювати 

Цікаво, що ж Ви собі такого намріяли?

Посилання на коментар

В мене теж є бажання запитати Аню про колір паркану. Вона казала, що то ковка, то я в роздумах, в який колір буде фарбуватись ковка, якщо вона класична ковка, звісно ? І як вибір кольору троянд залежить від вибору кольору паркану?

Посилання на коментар

1 година тому, voglya сказав:

Цікаво, що ж Ви собі такого намріяли?

Краска для металу RAL 6020.  І вона зникла😢
Паркан такій собі простенькій , а колір схожий як на другому фото-  чомусь мені все ще здається , що зелений колір на прозорих секціях то гарно і умовно природно і менш кидається в очі. Тобто мета приховати паркан, а не виділяти його

IMG_0761.jpeg

IMG_0757.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 3
Посилання на коментар

39 хвилин тому, allanek сказав:

В мене теж є бажання запитати Аню про колір паркану. Вона казала, що то ковка, то я в роздумах, в який колір буде фарбуватись ковка, якщо вона класична ковка, звісно ? І як вибір кольору троянд залежить від вибору кольору паркану?

Чомусь коли я бачу чорний паркан такого плану мені там бачаться червоні троянди, щось таке собі трагічно- драматичне.

Хоча поручь зі мною зробили схожий паркан , та засадили виноградом столовим, він поки що маленькій , складно сказати як то буде коли він заплете той паркан. Але в цілому враження від довгого чорного паркану в мене не визивають бажання повторити так саме.
 До того ж маю метал на вольєрі - пофарбоване в чорний, мало того що це от прям депресивно, так ще і кожну пляму іржі відео не гірше ніж на білому.
Можливо , коли спробую зелений, то мені теж не сподобається, поки що готові секції пофарбовані в сірий( грунтовка) і теж виглядає не айс, щоб  хотілось би спробувати щось світле. Як план Б , можливо коричневий( як темний шоколад) але він в мене є  на стовпчиках , він виграє на сонці до пильно- рожевого за декілька років. То не знаю

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 17.03.2025 в 11:20, Сарочка сказал:

Ось сам результат.

Жена в прошлом году тоже увлеклась, в итоге уже штук 20 сплела что то там около 5км ротанга уже ушло, называет это сад кашпо :-)

1743184930613676_a0a53a34-aa6b-40a5-9880-9e457995a3ae.jpg

• Лайк 4
  • Дякую 2
Посилання на коментар

58 хвилин тому, Сарочка сказав:

Чомусь коли я бачу чорний паркан такого плану мені там бачаться червоні троянди, щось таке собі трагічно- драматичне.

Аня, тут багато ковки, і паркани, і перила терас.Що логично, бо багато камню. Але...майже не бачу, щоби ковку фарбували в традиційний чорний колір. Варіації сірого, від темного до світлого. І не просто сірий, а мерцаючий, перламутровий. Тоді в ковки нема тієї трагичності, про яку ви говорили і вона виглядає легкою. В мене на терасах ковка пофарбована в такий сірий мерцаючий. Але фото того не передає. Якщо не знайдете того зеленого, як варіант, сірий мерцаючий. Щось на кшалт мокрого асфальту чи металіку.

Крім того, в мене є своя історія з фарбою по металу. То я вам хочу сказати, що метал пофарбований в чорний колір і метал пофарбований в варіації сірого, то велика різниця.

1 година тому, Сарочка сказав:

Як план Б , можливо коричневий( як темний шоколад) 

Надивилась я на сусідську ковку в коричневому колірі. Краще вже в чорний. Як згадаю, аж тіпає від того вигляду.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, Сарочка сказав:

Краска для металу RAL 6020.  І вона зникла😢

IMG_0757.jpeg

Такий гарний зелений! Пошукайте будь ласка фарбу )) у мене тут є фотка хвірточки в сад/ город, в зеленому кольорі 

image.thumb.png.efccfc96dcd269e520f9cd6b7b101ceb.png

2 години тому, mib сказав:

Жена в прошлом году тоже увлеклась, в итоге уже штук 20 сплела что то там около 5км ротанга уже ушло, называет это сад кашпо :-)

а на зиму прибираєте ? золоті ручки у Вашої половини

• Лайк 2
Посилання на коментар

44 минуты назад, irina1969 сказал:

Спасибо :-) так все и зимовало, и до этого несколько зим без ротанга

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

9 годин тому, mib сказав:

Спасибо :-) так все и зимовало, и до этого несколько зим без ротанга

А з чого самі форми, які плетені? Будівельні ємності,  або щось ще можна?

Посилання на коментар

14 часов назад, allanek сказал:

. І не просто сірий, а мерцаючий, перламутровий.

Чомусь мені на думку одразу спала фарба "серебрянка". Оцей блискучий сірий. Знаю, вона у нас була популярна у 90-ті роки, бо нічого в продажу не було, а оцю серебрянку, чи то на місцевих заводах колотили, чи може виносили "за магарич", не знаю. Але у нас все сяяло тою фарбою, що можна і не можна. Здається, вона призначена саме для металу і добре його захищає від іржі.

А як має виглядати сірий перламутровий, та ще щоб це була фарба в банках, щось не можу такого пригадати. І в продажу я або не звертала уваги, або нема у нас. Або я собі перламутр уявляю як в жіночих прикрасах))

• Хаха 3
Посилання на коментар

13 часов назад, irina1969 сказал:

Такий гарний зелений! Пошукайте будь ласка фарбу )) у мене тут є фотка хвірточки в сад/ город, в зеленому кольорі 

image.thumb.png.efccfc96dcd269e520f9cd6b7b101ceb.png

Іро, ну хіба можна в нашій темі таке показувати? Завтра у Ані буде точно така хвіртка в огород, ще і пофарбована зелений + сірий перламутровий. Бо Аня втілює ідеї в життя із швидкістю світла))

• Хаха 4
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Чомусь мені на думку одразу спала фарба "серебрянка". Оцей блискучий сірий.

Наташа, ви "зробили" мій день. Давно я так не сміялась. Мені одразу гіпсові леви, покрашені в бронзу "серебрянку" , згадались🤣. До речі, тут їх полюбляють. Це такий сюр, коли будинок витриманий в венеціанському стилі і на стовпах паркану чи перед входом втикнули того лева. А буває, що і не одного, а цілий "прайд". Ні, бронзову "серебрянку" вони тут знають, а от серебрянку, про яку мова,  ні разу не бачила. Мабуть тому, що на кладовищах в них нема оградок біля могил. Начебто тут видно про яку "серебрянку" я казала)))

b589c77f-7465-42a6-b4e3-6945da7e39d6.JPEG

• Лайк 2
Посилання на коментар

36 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Іро, ну хіба можна в нашій темі таке показувати? Завтра у Ані буде точно така хвіртка в огород, ще і пофарбована зелений + сірий перламутровий. Бо Аня втілює ідеї в життя із швидкістю світла))

для не таких моторних панянок, у яких є одна садова лопатка і руки... Ви зрозуміли🙃 є такий економ варіант, елемент паркану також присутній ))

image.png.fffb03c20e34a0a57269e25ebc8f10d1.png

• Лайк 4
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...