Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, irina1969 сказав:

є такий економ варіант, елемент паркану також присутній ))

І чого ти не ділишся з нами цим? Я ж правильно зрозуміла натяк на те, що то твоя "творчість"?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 хвилин тому, allanek сказав:

І чого ти не ділишся з нами цим? Я ж правильно зрозуміла натяк на те, що то твоя "творчість"?

не, то не моя "творчість"   це   з папки " Мій англійський сад"...ця папка збиралась дуже давно, але з англійським садом тута не склалась, концепція змінюється ...все відбиралось з натяком на мої" рівні" руки, тобто втілити можна без особливих зусиль

• Дякую 1
Посилання на коментар

Подивилась на те, що для "кривих рук" і чомусь згадала садиби своїх бабусь. Вони, навіть, не здогадувались наскільки давали фори отим всім ландшафтним дизайнерам  сьогодення таким речами, як ти показала. Я зараз про різні "дрібнички" з їх побуту.  І тільки коли почала займатися садом-городом, зрозуміла, скільки цікавих ідей могла взяти звідти. На жаль, починаєш це розуміти, коли вже нічого не повернути назад і не можливо повернутися в той час. Залишаються тільки спогади. Дякую)))

• Дякую 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, allanek сказав:

Подивилась на те, що для "кривих рук" і чомусь згадала садиби своїх бабусь. Вони, навіть, не здогадувались наскільки давали фори отим всім ландшафтним дизайнерам  сьогодення таким речами, як ти показала. Я зараз про різні "дрібнички" з їх побуту.  І тільки коли почала займатися садом-городом, зрозуміла, скільки цікавих ідей могла взяти звідти. На жаль, починаєш це розуміти, коли вже нічого не повернути назад і не можливо повернутися в той час. Залишаються тільки спогади. Дякую)))

так і це будуть не тривіальні горщики на тині..балії, ночви,плетені корзини, старий вживаний посуд ( баняки, макітри і т.і)-чудові контейнери для квітів...я дуже люблю іржу, такі всякі іржаві речі,он у мене вже другий рік стоїть січкарка, вже знаю куди, але треба ще метал докупити...якось була в Саду садів біля Бремена, там були маленькі виставкові подвір"я...якщо цікаво пошукаю, так там багато було вживаних побутових речей і ніякого пластику та садових гномів

• Лайк 2
Посилання на коментар

16 хвилин тому, irina1969 сказав:

так і це будуть не тривіальні горщики на тині..балії, ночви,плетені корзини, старий вживаний посуд ( баняки, макітри і т.і)-чудові контейнери для квітів...

Це і мала на увазі)))

17 хвилин тому, irina1969 сказав:

якщо цікаво пошукаю,

Хотіла запропонувати тобі викладати в темі подібні цікавинки. Але не стала, бо це лише твоє бажання повинно бути. Так, це цікаво, дякую.

Посилання на коментар

добре зроблю, але треба пошукати бо це не на компі

я поки ось що, колись давно в Німеччині побачила таку штуку...як я зрозуміла то було змагання в школі, на найкращій прикрашений велік, всі витвори дитячої творчості  виставили в міському парку і люди голосували...там багато було цікавих, але один от прям в тему нашої розмови..він мені тоді так сподобався, що я влаштувала йому фотосесію

image.thumb.png.92ca3026c5a6f3d783346cece0ea07fc.pngimage.thumb.png.c7f8ebb9a9736891bc21148af7088706.pngimage.thumb.png.ea8c30a88dbc68bbe18e9a0b108f2049.pngimage.thumb.png.4ad454d726b09afbbef103c1e3f25362.png

• Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар

7 часов назад, Сарочка сказал:

А з чого самі форми, які плетені? Будівельні ємності,  або щось ще можна?

Те что на 60-90-120 литров строительнве емкости, еще ведра на 10-12 литров, пара строительнвх ведер от шпаклевки на 20 литров и пара длинных таких в которых обычно цветы на балконе садят не помню как они называются

Фоторгаф я еще тот :-)

IMG_20250401_172924.jpg

IMG_20250401_172905.jpg

• Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Хто про що, я знов про троянди. Значіть із останніх змін і замін для троянд на паркан залишились  Троянда New Dawn 2 шт  єдине що змогла купити в Флоріуме .  Це все що було за адекватни гроші. А далі просто якось знущання з якім я навіть ніколи не стикалась за весь час . Садовий центр якій продає Троянда Сувенір дю Доктор Жеман. (Souvenir du Docteur Jamain один, ну добре троянда коштує втричі дорожче, ну тож якось можна пережити троянду  за пів тисячі , благо одна . Але далі квест… продавец вже мені виносить мозок чотири дні, то скасовував моє замовлення ображаючись на мою занадто довгу відповідь ( але питання не було задано а лише просьба почекати на фото, якій він мені надасть) фото не надав і образився. Сказав, що я повинна приїхати сама і обрати кращу троянду за нал. В Київ, за трояндою. Взагалі не смішно навіть. Сегодня написав , що во всьому вінни кляти дощі і фото ось , ось буде… Напевно ж моє замовлення відновів , але за день фото так і не надав, хоча я то фото навіть не просила ніколи. Але без погодження не відправить . Це все вже напевно більше тижня продовжується.  Дивовижний розплідник ТавияСад.  
Але якщо він один такій був . Але… майже така сама подія мене спіткала з клематисом, ще з часів пошуку мене то відмовляє продавец, то знов пропонує , але ціна з 350 за кущ стрімко зросла до 500, а,,,, можливо 600, тому що він не знає якій кущ поїде викопувати 14 квітня. Це якісь новий дивовижний стиль , чі він такій серед садівників завжди такій і то нормально. Бо два майже однакових по стилю продавці подряд то вже тенденція. 
Я вже плюнула на ту клумбу , відклала в голові до восени, і тут флоріум , без погодження вислав дві троянди без передоплати навіть, я взагалі не зрозуміла чі прийняли вони моє замовлення чі ні, ні дзвінка ні відповіді. Але такі я відповідальна і рослини зібрала. То маю дві троянди з ОКС. Але…. Я ще не готова до посадки ще тиждень, мінімум. 
питання таке що робити з рослинами? Вони пока до мене їхали встигли по 5 см білих пагонів  створити без світу. . То трохи в пакунках замочила субстрат, але не розгортала пакунки корінчиків. То що ж з ними зробити? Посадити в контейнер, потім, коли дороблю грядку біля паркану пересадити перевалкою? Чі посадити в ґрунт на « дитячій майданчик» потім восени перенести?  Як їх пере тримати пару тижнів? Напевно в пакунку тримати погана ідея?

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

"спокойствие, только спокойствие"...троянди в холодне місце, нічого з ними не буде, а з  New Dawn тим паче )) завтра все напишу...я дуже рада, що Ви обрали  New Dawn, це єдина троянда яка для мене пахне яблуком і вона під Ваші умови підійде на 100%

image.thumb.png.c56ab403f46c6b7bd19295d4d9103dee.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

17 годин тому, Сарочка сказав:

Хто про що, я знов про троянди. Значіть із останніх змін і замін для троянд на паркан залишились  Троянда New Dawn 2 шт  єдине що змогла купити в Флоріуме .  Це все що було за адекватни гроші. А далі просто якось знущання з якім я навіть ніколи не стикалась за весь час . Садовий центр якій продає Троянда Сувенір дю Доктор Жеман. (Souvenir du Docteur Jamain один, ну добре троянда коштує втричі дорожче, ну тож якось можна пережити троянду  за пів тисячі , благо одна . Але далі квест… продавец вже мені виносить мозок чотири дні, то скасовував моє замовлення ображаючись на мою занадто довгу відповідь ( але питання не було задано а лише просьба почекати на фото, якій він мені надасть) фото не надав і образився. Сказав, що я повинна приїхати сама і обрати кращу троянду за нал. В Київ, за трояндою. Взагалі не смішно навіть. Сегодня написав , що во всьому вінни кляти дощі і фото ось , ось буде… Напевно ж моє замовлення відновів , але за день фото так і не надав, хоча я то фото навіть не просила ніколи. Але без погодження не відправить . Це все вже напевно більше тижня продовжується.  Дивовижний розплідник ТавияСад.  
Але якщо він один такій був . Але… майже така сама подія мене спіткала з клематисом, ще з часів пошуку мене то відмовляє продавец, то знов пропонує , але ціна з 350 за кущ стрімко зросла до 500, а,,,, можливо 600, тому що він не знає якій кущ поїде викопувати 14 квітня. Це якісь новий дивовижний стиль , чі він такій серед садівників завжди такій і то нормально. Бо два майже однакових по стилю продавці подряд то вже тенденція. 
Я вже плюнула на ту клумбу , відклала в голові до восени, і тут флоріум , без погодження вислав дві троянди без передоплати навіть, я взагалі не зрозуміла чі прийняли вони моє замовлення чі ні, ні дзвінка ні відповіді. Але такі я відповідальна і рослини зібрала. То маю дві троянди з ОКС. Але…. Я ще не готова до посадки ще тиждень, мінімум. 
питання таке що робити з рослинами? Вони пока до мене їхали встигли по 5 см білих пагонів  створити без світу. . То трохи в пакунках замочила субстрат, але не розгортала пакунки корінчиків. То що ж з ними зробити? Посадити в контейнер, потім, коли дороблю грядку біля паркану пересадити перевалкою? Чі посадити в ґрунт на « дитячій майданчик» потім восени перенести?  Як їх пере тримати пару тижнів? Напевно в пакунку тримати погана ідея?

пишу ))

- це досить типова ситуація, коли щось треба купити бохочунемогу )) Тавія, то жах жахливий завжди була, як би я знала що Ви там хо купити тримала б Вас міцно, вони ледащо завжди були і дуже непорядні...про ледащо, ім треба просто спуститись на 2 поверхи і сфоткать, бо рослини у них в дворі, а про непорядність то окрема історія (( і добре що не купили

про Флоріум, у них дуже непогані троянди,   я чекала знижку в 70 %, щоб купити   троянду  Остіна🙃 прийшла, посаджена була в контейнер і восени пересадила куди треба і от ми перейшли до теми контейнерів...якщо по деяким причинам нема змоги посадити троянду на постоянку, то я завжди саджу в контейнер, беру великий технічний, гарно заправляю грунт, підрізаю кореневу на верхушку і саджу добре занурюючі кореневу шийку...грунт в контейнері швидше пересихає і тому роблю більше ніж рекомендованих 5 см...як часто я практикую такий підхід скаже це фото, це троянди з теплиці деякі вже зимували в горщиках, деякі були просто в прикопі..контейнери бажано поставити в затінок і щоб грунт був вологий ( у мене там дістає автополив), але і вода там не має стояти...у мене низ   пісок, потім мешанка з суглінку, кінського перегною і ті добрива, що я Вам давала, згодом коли все повилазить замульчую

image.thumb.png.7da538a740cd37447d8e87e77d3580ea.png

і про клематиси...не беріть !!!!! зараз ніяких копаних клематисів, тільки у перевірених продавців і тільки с ЗКС.. з невідомим грунтом Ви легко занесете в сад нематоду, вона дуууже полюбляю клематиси...якщо треба координати гарного продавця я дам , але це вже на осінь

а з приводу ціни, так людини зрозуміла, що Вам дуже треба і не могла скласти ціну🤢

до речі, во Флоріумі непогані клематиси

• Лайк 2
Посилання на коментар

18 годин тому, irina1969 сказав:

пишу ))

- це досить типова ситуація, коли щось треба купити бохочунемогу )) Тавія, то жах жахливий завжди була, як би я знала що Ви там хо купити тримала б Вас міцно, вони ледащо завжди були і дуже непорядні...про ледащо, ім треба просто спуститись на 2 поверхи і сфоткать, бо рослини у них в дворі, а про непорядність то окрема історія (( і добре що не купили

про Флоріум, у них дуже непогані троянди,   я чекала знижку в 70 %, щоб купити   троянду  Остіна🙃 прийшла, посаджена була в контейнер і восени пересадила куди треба і от ми перейшли до теми контейнерів...якщо по деяким причинам нема змоги посадити троянду на постоянку, то я завжди саджу в контейнер, беру великий технічний, гарно заправляю грунт, підрізаю кореневу на верхушку і саджу добре занурюючі кореневу шийку...грунт в контейнері швидше пересихає і тому роблю більше ніж рекомендованих 5 см...як часто я практикую такий підхід скаже це фото, це троянди з теплиці деякі вже зимували в горщиках, деякі були просто в прикопі..контейнери бажано поставити в затінок і щоб грунт був вологий ( у мене там дістає автополив), але і вода там не має стояти...у мене низ   пісок, потім мешанка з суглінку, кінського перегною і ті добрива, що я Вам давала, згодом коли все повилазить замульчую

image.thumb.png.7da538a740cd37447d8e87e77d3580ea.png

і про клематиси...не беріть !!!!! зараз ніяких копаних клематисів, тільки у перевірених продавців і тільки с ЗКС.. з невідомим грунтом Ви легко занесете в сад нематоду, вона дуууже полюбляю клематиси...якщо треба координати гарного продавця я дам , але це вже на осінь

а з приводу ціни, так людини зрозуміла, що Вам дуже треба і не могла скласти ціну🤢

до речі, во Флоріумі непогані клематиси

Дякую, все зрозуміло. То якщо троянди вже є , є сенс придбати кліматіси зараз ?
 Про горщикі зрозуміла. Зараз почну  мучать клематісами шановне товариство

Знайшла , що клематіс може бути плетучкой, а можливо стоячій  . Начебто бонусом стоячого квіти по довжині , а не тількі зверху .Клематис Hudson River як приклад , хоча якщо у всіх голі ногі, то чого тоді в цього по всій ліани. 
ну і якщо я не буду досажувати бордову троянду( наприклад так і не зможу придбати з будь яких причин) то в мене буде  бузково - біла композиція. В осені можливо бузкова- рожева. Що в цілому мені  здається буде мати гарний вигляд

Чі клематис не може квітнуть одночасно з трояндами, можливо не масово, а хочаб поодиноко попадати в час троянд? То тоді як компаньон ,його квітка повинна бути більш простою і за розміром це не великоквітковий клематіс? Прочитала, що 2 група іноді ведеться як 3 . По типу не змерзла, то гарно- отримаємо більш ранішні квітнення, якщо ні, то дочекаємось пагонів цього року. Справедливо таке твердження?  А розмір квітки теж дуже часто не відповідає розміру по відгукам .То якщо заявлена квітка 13-20 як The President. Я не уявляю собі квітки розміром таким гігантським , то думаю ,що такій опис можливо помилковий.? 

Прочитала, що їм потрібен ґрунт з вмістом вапна, крейди, чі чогось подібного. То їм робити окреми великі посадкові ямі під таке? Не знайшла норм на одну рослину. 
знов в мене купа питань

Посилання на коментар

40 хвилин тому, Сарочка сказав:

знов в мене купа питань

Чудово, що є питання)) пізніше напишу бо зараз в поля

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, Сарочка сказав:

якщо я не буду досажувати бордову троянду( наприклад так і не зможу придбати з будь яких причин)

Згадала про розплідник "Мир роз" (посилання під спойлером). Я в них купувала не один раз, тож можу сказати, що виконання замовлень було завжди однаковим- гарна комунікація, гарна якість троянд і гуманна ціна. Може в них знайдете те, що шукаєте або якусь подібну заміну. Крім інших троянд купляла в них Ловелі Грін та Інку. Було в мене бажання мати зелену та жовту троянди. Обидві сподобались. До жовтої були вимоги, щоби колір був чистим, без ніяких відтінків. У Інки він такий. Ну і Ловелі Грін купляла з цікавості, як воно - зелена троянда.

Взагалі, всі троянди від цього розплідника були міцними, здоровими та квітли в рік , коли посадила. Навесні посадила, влітку вже отримала куща з квітами.

Клематисів не було в моєму саду. Я їх там не бачила. Була думка про княжики, бо вони не потребують обрізки та рано цвітуть, але так і не знайшла їм місця в саду. Тож тут я вам не товариш. От якщо буде бажання потеревенити про лилейники, особливо УФО та спайдери, тут я залюбки. Деякі сорти з парасольками кропу дуже цікаво виглядають.

Прихований текст

mir-roz.com.ua/sagency-roz/

IMG_6915.JPG

IMG_5252.JPG

IMG_8081.JPG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
Посилання на коментар

11 годин тому, Сарочка сказав:

Дякую, все зрозуміло. То якщо троянди вже є , є сенс придбати кліматіси зараз ?
 Про горщикі зрозуміла. Зараз почну  мучать клематісами шановне товариство

Знайшла , що клематіс може бути плетучкой, а можливо стоячій  . Начебто бонусом стоячого квіти по довжині , а не тількі зверху .Клематис Hudson River як приклад , хоча якщо у всіх голі ногі, то чого тоді в цього по всій ліани. 
ну і якщо я не буду досажувати бордову троянду( наприклад так і не зможу придбати з будь яких причин) то в мене буде  бузково - біла композиція. В осені можливо бузкова- рожева. Що в цілому мені  здається буде мати гарний вигляд

Чі клематис не може квітнуть одночасно з трояндами, можливо не масово, а хочаб поодиноко попадати в час троянд? То тоді як компаньон ,його квітка повинна бути більш простою і за розміром це не великоквітковий клематіс? Прочитала, що 2 група іноді ведеться як 3 . По типу не змерзла, то гарно- отримаємо більш ранішні квітнення, якщо ні, то дочекаємось пагонів цього року. Справедливо таке твердження?  А розмір квітки теж дуже часто не відповідає розміру по відгукам .То якщо заявлена квітка 13-20 як The President. Я не уявляю собі квітки розміром таким гігантським , то думаю ,що такій опис можливо помилковий.? 

Прочитала, що їм потрібен ґрунт з вмістом вапна, крейди, чі чогось подібного. То їм робити окреми великі посадкові ямі під таке? Не знайшла норм на одну рослину. 
знов в мене купа питань

писала відповідь писала, але зрозуміла що без теорії ніяк і знайшла у себе з загашніке дуже класну статтю , бо хто ще може краще розказати про клематиси ніж гуру клематисових наук пан Марчинський

www.clematis.com.pl/ru/vines-in-garden-ru/growing-clematis-ru/spisok-klematisov-dlja-nachinajushchikh/

дуже раджу подивитись його роліки на Ютубі

-клематиси і квітнуть разом з трояндами, в статті як раз розписані ранні сорти, щодо кольорової гами то бузково-біла чи бузково-рожева мені дуже подобається і тоді зверніть увагу на клематис 'Błękitny Anioł' це сама ніжність і він ну дуууже щедрий на квітування 

-по розміру квітів троянди і клематисів, то тут вже справа смаку...як на мене, то чи великоквіткові клематиси і дрібні троянди чи навпаки, якщо все буде велике то це все буде зайве

-так 2 група може себе вести як третя і  іноди іх спецом змушують так себе вести, щоб продовжити квітування в часі...для цього частину куща восени обрізають під нуль, а частину на 1-1.5 м. від землі і пригинають, засипають, наприклад опадом, але тоді може виникнути ситуація якщо клематис махровий, що він спочатку процвіте махровими квітами, а потів вже простими

-щодо описів в інеті, кожен пише що хо...так,є клематиси з дуже великими квітами , наприклад "Mrs Cholmondeley" як я пам"ятаю десь 20 см. 

www.clematis.com.pl/encyklopedia/?tx_plant_pi1[action]=list&tx_plant_pi1[type]=1&tx_plant_pi1[sort]=11

- клематиси гарно ростуть в нейтральному, "жирному" грунті,  обов"язково зробити дренаж... головна болячка клематисів то вілт (( от саме для цього і потрібно вапно...ось все про посадку то догляд 

www.clematis.com.pl/ru/vines-in-garden-ru/growing-clematis-ru/501-sadzenie1/

дивно, в статі не написали як лікувати вілт, просто посадити іншу групу (( я потім напишу як

клематис любить щоб його "ніжки" були чимось прикриті, бо коренева досить поверхнево розташована і не любить перегріву, це можуть бути багаторічники

на фото мій клематис " Gipsy Queen "

image.thumb.png.d9a98509d792338381b571fe76d98567.png

• Дякую 1
Посилання на коментар

Дівчата, передають мороз на кілька днів. Як думаєте, троянди що вже випустили листочки не померзнуть?  Я маленькі кущики накрила відрами пластиковими, великі не влазять. Шкода як обмерзнуть листочки молоді. Чи не переживати за них? 

Посилання на коментар

10 годин тому, Yull сказав:

Дівчата, передають мороз на кілька днів. Як думаєте, троянди що вже випустили листочки не померзнуть?  Я маленькі кущики накрила відрами пластиковими, великі не влазять. Шкода як обмерзнуть листочки молоді. Чи не переживати за них? 

В нас обіцяють +2 днем в середу вже -4 вночі буде .  То однозначно вкривать буду і не тількі троянди, а майже все, що хочу щоб залишилось, хочаб як рослина. Бо сокорух вже на всіх рослинах, деревах. Навіть квітконос тюльпана що вже вийшов , по таблиці такого не витримає. Ну то що вражаю абрикоса, персика, черешні , сливи вже гаплик,  то прогноз на 90% занадто довге поніження температуру а днем +1-+2 що тоже не дуже спасає 

• Лайк 1
Посилання на коментар

11 годин тому, Yull сказав:

Нічого страшного не станеться...я в саду прикрила тільки лілії мартагони  і все

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, irina1969 сказав:

Нічого страшного не станеться...я в саду прикрила тільки лілії мартагони  і все

А якщо температура буде ось така по відчуттям, в звʼязку с високою вологістю. То треба вкривати все? . Чі то в мене вже панічній настрій?

IMG_0764.jpeg

Посилання на коментар

Аня, я так глибоко не копала)) як я розумію " погода, що відчувається" то відчуття саме для людини....для рослин головне то температура на ґрунті, а це саме номінальна температура...якщо турбуєтесь, то можна все прикрити, але як вкрити весь сад? єдине, що можна прикрити то гортензії макрофіли 

Посилання на коментар

Я, як би смішно не було, накрила кущову цибулю під дуги в декілька шарів агроволокна. У мене на неї грандіозні плани на Пасху, не хочу щоб кінчики побіліли від приморозку, тоді нічого буде споживати.

В плівковій теплиці зійшла редиска, то теж поставила дуги в середині теплиці і накинула агроволокно

А от все інше... Цибуля, що садилася під зиму (на ріпку), часник - уже такі високі, зелені, але не накривала. Що вже буде. Тюльпани мають бутони, але ще низько, десь серед листя. Ну а троянди так бідні за зиму померзли, що на них не те що листя нема, бруньки не на всіх назубилися. Доречі, 7 з 10 троянд показали по 1-2 бруньки десь над самою землею, а 3 - ще ні. Є надія що не треба буде замінювати троянди.

Щодо абрикосів, персиків, черешні, тощо - нам трошки краще, бо наші дерева ще сплять. Так, квіткову бруньку видно, але вони не не розкриті геть. 

Посилання на коментар

Я так розумію, що сама небезпечна погода завтра вдень, якщо у вас по прогнозу сонечко, як і у нас. І ще вітер теж грає роль. Коли сонце і -1, то це гірше ніж похмуро і -1.

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар

повертаючись до теми клематисів, от інфа від людини, яку я вважаю самим відомим спецом по клематисам в Україні

Прихований текст

clematis.com.ua/?p=34

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

накрила кущову цибулю під дуги в декілька шарів агроволокна. У мене на неї грандіозні плани на Пасху, не хочу щоб кінчики побіліли від приморозку, тоді нічого буде споживати.

Якщо мова за кущовку, нічого не скажу, бо не люблю її за шмарклі. А от шніт в мене було багацько і росла сама по собі. Колись купила пакетик насіння, посіяла і потім вона сама сіялась. Крім того, що вона приваблива бузковими кульками,  вона ще і не мерзла. Навіть взимку можна було розкопати під снігом зелене пір'я. Тож, якщо мова про шніт, то не змерзне. Вона завжди виручала, поки тиканка, посаджена на пір'я, виросте. І вигляд мені подобався- тонкі та стрункі стеблини. Що в ній ще гарно- коли в звичайної цибулі жухне зелене стебло, в шніт-цибулі завжди стеблинки зелені.  

• Лайк 2
Посилання на коментар

12 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Я так розумію, що сама небезпечна погода завтра вдень, якщо у вас по прогнозу сонечко, як і у нас. І ще вітер теж грає роль. Коли сонце і -1, то це гірше ніж похмуро і -1.

Сама критична в середу. Тому що Попередні холодни дні  в мінуса в ночі, а в середу -4 в ночі. То до середи не расслаблялась би. . Я вкрила три 4 куща троянди, що вижили після зими, ківі, гортензию, яку в балію пересадила, то затягнула не веранду, клумбу с тюльпанами , та гєоцінтами, глицінию, виноград, карликовою грушу, молодого инжирного персика, молодого позднего абрикоса, дорослого персика, його обрезка дозволяє це зробити, і одну дорослу черешню експериментально. Вона проходить ежегодну кардинальниу стрижку, через то в ней більш меньш не велика крона. Обмотали 20 метрами агроткані( 50 щільності, взагалі то була тканина з 2 парників). Черешню замотали з допомогою висоторіза , десь хвилин за 20 вдвох. Абрикоса що майже від квітнув, даже мотати не сталі 99% що не допоможе. Хоча він в цьому році в мене на 1/2 зарезан в половіні основних гілок на 1 метр від грунту- ( відрощую молоду крону, бо ця , що є вже дуже висока стала  с часом це і не вдобно для обробок і врожай весь на кінцівках, то якщо падають, то розбиваються, якщо збирати, то треба висока драбина, або вилизити на дерево.

• Лайк 3
Посилання на коментар

У нас сьогодні -5 🤯Весь сад точно не накриєш. Будемо надіятись що природа мудра і сильно рослини не постраждають. Абрикос то змерз ще вчора вдень, рижі стоять, але у мене маленькі дерева, особливо з них урожаю не буде і так і так. Я клен японський ще накрила, бо ж в листочках вже. Те що при землі хоч снігом вчора накрило. Ніби рослини і не найбільші встати зважаючи на сьогодення, але і їх шкода. 

• Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...