Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

І щоб не закінчувати вечірню бесіду  мінорною нотою. Поки шукала світлину з Фробургом,  попались фото троянд  Alden Biesen та Guirlande d'Amour. І подумала наскільки в нас різні погляди на те, що нам подобається чи ні. Аня сказала, що не хоче троянд з простою квіткою а-ля шипшина чи дрібними квітами. А я б на ці кущі дивилась би без зупину ось такими очима 😍😊 дві світлини забула назву. Там квітки розміром з блюдце. Згадала. То Невада, біла та рожева.

1686985491073.JPEG

1686985921165 (1).JPEG

IMG_7285.JPG

IMG_5910.JPG

IMG_5942.JPG

IMG_6662.JPG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

обоже💋

побачила як Nevada  реверснула image.thumb.png.1151b14fbba74f96b8050d43b9689083.png

і згадала, що у мене так   старовинна  Variegata di Bologna начудила.. на фото троянди з одного куща

явище називається реверсія і саме так отримують нові сорти, як в твоєму випадку з білої  Nevada   отримали рожеву Marguerite Hilling (Pink Nevada )

image.thumb.png.5575d8cc07ba95b364301baf15179239.png

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

14 годин тому, irina1969 сказав:

і згадала, що у мене так   старовинна  Variegata di Bologna начудила..

Мені здалось, чи , начебто, ти Леду теж посадила? Ото божевілля . Не знаю реверсу або то сама троянда така, від чистого білого до різноманітної суміші і це одночасно( 1-5).  Якщо вже за старовинні згадали, то, знов таки, те, про що пише інет- хворобливі та не порівняти з новими сортами. Я не помітила хворобливості, не було в мене з ними такої проблеми. Стосовно порівняння. А треба це робити? В них зовсім інший шарм, навіть, якщо не знати, що це кущ старовинної троянди, розумієш, що то панянка не з нашого часу.  І останнє фото для мене особисто означає, що красу в саду можуть створювати не тільки "королеви".

IMG_6677.JPG

IMG_6681.JPG

IMG_6679.JPG

IMG_6009.JPG

IMG_6011.JPG

IMG_6030.JPG

IMG_6029.JPG

1715363573034.JPEG

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 4
Посилання на коментар

Я свою Леду не змогла перенести з дачі, бо там кінь вирос)) купила нову бо дуже її люблю, от саме за цей рум'янець і це особливості сорту не реверс

Щодо хворобливості то це просто смішно, якщо вони " хворобливі" то як же вони живуть з давніх часів без догляду??? Просто сучасні сорти треба якось продавати((

У мене інше питання, перший раз в житті купила петуньки і така цікава розквітла, і тут питання ЯК ЇХ ЧЕРЕНКУЮТЬ???? Хелп мі!

20250409_135921.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

Яка гарнюня))) А назва в неї є? Бо і собі таке диво захотілось. По петуніям в нас, начебто Наташа та Аня. В мене їх не було, бо вони ніяк не вписувались в сад. Я пробувала...ні...пеларгонії так, а петуньки ніяк.

1 година тому, irina1969 сказав:

Я свою Леду не змогла перенести з дачі, бо там кінь вирос)) купила нову бо дуже її люблю,

А вкорінити не пробувала? Бо то така монстріха, що росла в мене на чистому піску і вкорінювалась, де тільки могла до землі дотягнутись. І кореневими відводками робила повзучу окупацію. Але так вкритись колючками, як Леда, треба ще вміти. Здається тільки ще Рітаусма могла з нею зрівнятись в цьому. Але які в неї гарні квіти.

IMG_5993.JPG

IMG_6062.JPG

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

Яка гарнюня))) А назва в неї є? Бо і собі таке диво захотілось. По петуніям в нас, начебто Наташа та Аня. В мене їх не було, бо вони ніяк не вписувались в сад. Я пробувала...ні...пеларгонії так, а петуньки ніяк.

А вкорінити не пробувала? Бо то така монстріха, що росла в мене на чистому піску і вкорінювалась, де тільки могла до землі дотягнутись. І кореневими відводками робила повзучу окупацію. Але так вкритись колючками, як Леда, треба ще вміти. Здається тільки ще Рітаусма могла з нею зрівнятись в цьому. Але які в неї гарні квіти.

Зробила скрін з сайту з назвою сорту

По трояндах, твм у мене такі хащі, бо коли саджала ті троянди ще не знала що воно, так що простіше було купити

Screenshot_20250409_184004_Chrome.jpg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

6 годин тому, irina1969 сказав:

Я свою Леду не змогла перенести з дачі, бо там кінь вирос)) купила нову бо дуже її люблю, от саме за цей рум'янець і це особливості сорту не реверс

Щодо хворобливості то це просто смішно, якщо вони " хворобливі" то як же вони живуть з давніх часів без догляду??? Просто сучасні сорти треба якось продавати((

У мене інше питання, перший раз в житті купила петуньки і така цікава розквітла, і тут питання ЯК ЇХ ЧЕРЕНКУЮТЬ???? Хелп мі!

20250409_135921.jpg

Чекаєте, коли бічні  пагони ( або центральний може бути ) виросте на 7 см и на одну почку залишайте на рослині - все інше , десь біля 5 см загалом вийде ,відрізаєте.

Пару ніжних листиків відрізаєте , получаєте готовий черенок ,потім в корневін або радіфарм , далі  в грунт , уход за черенками як пеларгоніі один в один, тількі ґрунт повинен бути трохі більш вологім ніж для пеларгоній . Методом черенкування я поєдную стріжку формовочну в материнській рослини так вона більше кущіться.

Мені здається ,на фото звичайни сорті петуніі , низькорослий сорт. Бо ампельни і почвопокрівни мають вже в фазі першого бутона с 7-8 бічних пагонів і рослина вже виходить за межі пів літрового горщіка.  То живця з цього куща треба ще почекати , він ще не готовий ділитися з вами гілочками 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

«Чарівний світ кліматісів» мене захопив. Замовила дворичек Президент та Летуаль Віолет.
Я вже бачу як з берези і жасмину в мене свисають квітки. :) І в мене же є липа і вишня понад берегом, яки теж можна « прикрасить» ще знайшла 
і тут ще знайшла кліматис якій аромат має.( Ароматік) А потім взагалі травяністий с шаленим ароматом-  Ректа. 
Покі що вивчаю про Травяністий клематіс

А ще захопилась рослиною Дрок Іспанський. Красива, ароматна, зимою зелена і ажурна, тож і взимку гарна, можна з їсти при необхідности .:) Все як я люблю. 
В кого такий був кущик?  подилиться досвідом

• Хаха 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, Сарочка сказав:

«Чарівний світ кліматісів» мене захопив. Замовила дворичек Президент та Летуаль Віолет.
Я вже бачу як з берези і жасмину в мене свисають квітки. :) І в мене же є липа і вишня понад берегом, яки теж можна « прикрасить» ще знайшла 
і тут ще знайшла кліматис якій аромат має.( Ароматік) А потім взагалі травяністий с шаленим ароматом-  Ректа. 
Покі що вивчаю про Травяністий клематіс

А ще захопилась рослиною Дрок Іспанський. Красива, ароматна, зимою зелена і ажурна, тож і взимку гарна, можна з їсти при необхідности .:) Все як я люблю. 
В кого такий був кущик?  подилиться досвідом

у мене дрока нема, бо він жовтий я не дуже люблю цей колір, але у мене є жарновець  віниковий ( рокитник) також вічнозелена рослина, гарно тримає морози, дуже схожий на дрок зовні...зовсім не потребує догляду, росте на бідних грунтах, швидко росте, не хворіє...фото не дуже, але уявлення про нього дають...в Проксімі є

image.thumb.png.4709db86f293b309983bb7f4cdac8822.pngimage.thumb.png.cb78c842645322221bcabd91f931c194.png

дякую за пораду, щодо петуній🤗

• Лайк 3
Посилання на коментар

16 годин тому, irina1969 сказав:

Зробила скрін з сайту з назвою сорту

По трояндах, твм у мене такі хащі, бо коли саджала ті троянди ще не знала що воно, так що простіше було купити

Screenshot_20250409_184004_Chrome.jpg

Подивилась на характеристики рослини, то вона мініатюрна. Можливо живців ви отримаєте з ней ще не дуже швидко. До того ж , в горщиках як на фото  такіх мініатюрних сортів саджають більше ніж одну рослину, через то , що ну дуже повільно зростають. В покупних кашпо на 3 літра їх зазвичай три коринчика

Ось фото як виглядає контейнер р9 з готовою для живцювання рослиною. Тут ось прям стирчать в різни боки пагони, і якщо стригти в шар, то в око кидається що буде майбутнім посадковим матеріалом 

на другому фото вони вже в розчині стоять( в мене так получилось, що стояли тиждень) то живці розквітають одночасно з материнської рослині

IMG_5601.jpeg

1743416788637933.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

1 годину тому, Сарочка сказав:

Подивилась на характеристики рослини, то вона мініатюрна. Можливо живців ви отримаєте з ней ще не дуже швидко. До того ж , в горщиках як на фото  такіх мініатюрних сортів саджають більше ніж одну рослину, через то , що ну дуже повільно зростають. В покупних кашпо на 3 літра їх зазвичай три коринчика

Ось фото як виглядає контейнер р9 з готовою для живцювання рослиною. Тут ось прям стирчать в різни боки пагони, і якщо стригти в шар, то в око кидається що буде майбутнім посадковим матеріалом 

на другому фото вони вже в розчині стоять( в мене так получилось, що стояли тиждень) то живці розквітають одночасно з материнської рослині

Щиро дякую...я характеристики не дивилась,але так мені саме така мініатюрна і треба, плеті на моїх вітрах не виживають, а якщо виживають то геть пошматовані((  буду міксувати з іншими рослинами, замовила 10 шт 2 отримала в подарунок, може щось наріжу і буде з головою

як Вам 10 квітня ?)) хотіла помити вікна на Пасху подивилась, а на вулиці Різдво🤪 але гарно

image.thumb.png.01b2caaff26c5073147944ebfd7ea2af.pngimage.thumb.png.9fd418d8dab7647a8cdf56e8e16acee0.png image.thumb.png.bbe6a6f77397b4511c290e91c0d7745d.pngimage.thumb.png.d2f6363a6641075f88add39d8d300a6f.pngimage.thumb.png.3097f7c88b0d0bedeaef90aa575833e1.pngimage.thumb.png.2f8227a2410019ec8ee959efdc4152c0.png  image.thumb.png.beb87265008a11155d3329a8a8a2a62d.pngimage.thumb.png.c1b643fc6d417e33b0936e5f9216f586.png

• Лайк 4
  • Хаха 1
Посилання на коментар

5 годин тому, irina1969 сказав:

Щиро дякую...я характеристики не дивилась,але так мені саме така мініатюрна і треба, плеті на моїх вітрах не виживають, а якщо виживають то геть пошматовані((  буду міксувати з іншими рослинами, замовила 10 шт 2 отримала в подарунок, може щось наріжу і буде з головою

як Вам 10 квітня ?)) хотіла помити вікна на Пасху подивилась, а на вулиці Різдво🤪 але гарно

image.thumb.png.01b2caaff26c5073147944ebfd7ea2af.pngimage.thumb.png.9fd418d8dab7647a8cdf56e8e16acee0.png image.thumb.png.bbe6a6f77397b4511c290e91c0d7745d.pngimage.thumb.png.d2f6363a6641075f88add39d8d300a6f.pngimage.thumb.png.3097f7c88b0d0bedeaef90aa575833e1.pngimage.thumb.png.2f8227a2410019ec8ee959efdc4152c0.png  image.thumb.png.beb87265008a11155d3329a8a8a2a62d.pngimage.thumb.png.c1b643fc6d417e33b0936e5f9216f586.png

Отож , товариство не дарма в вас викликало занепокоєння , такі гарненьки квіточки під такім липким снігом попереломало точно. В нас зранку взагалі завируха була. Вітер зі снігом взимку жодного разу такого не було. Але…. Післязавтра весна на два дня, а потім літо -с понеділка +20 😀😂. Готовімо капці і панами. 

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

youtu.be/qG-d_tXFLWE?si=yAS9xg6PLlzzwuUQ

дякую❤️як раз перший приклад формування в роліку був саме петунії з серії GO-TUNIA  

Посилання на коментар

Просто думки про висновок, який я зробила, дивлячись на гліцинії, що зараз цвітуть крізь. І в приватних садах, і на дахах бесідок, і бур'янами вздовж доріг, і лізуть по деревам на висоту 5м або стелються по голому камінню. навіть в лісі бачила. Як вона туди потрапила, то загадка, бо ліс старий, далеко від забудов, зовсім старий. Якби мене зараз запитали якого кольору навесні Чорногорія, я б відповіла:" Бузкового", бо такого кольору, в більшості, гліцинія, що тут росте. Іноді зустрічаю ще білу.

Про висновок. Порівнюю з тим, що бачила в Україні і навертаються сльози. Те, що здавалось буйним цвітінням, лише віддалене нагадує те, як вона квітне в природних для неї умовах. Товариство, я розумію, що хочеться мати рослини, що подобаються, але не є тими, що покажуть свою красу, якою вона повинна бути, в українських садах. Рости буде, але то боротьба за виживання, а не життя, якому рослини будуть радіти.

І це стосується не тільки гліцинії, а багатьох рослин, яким притаманні більш теплі умови. Тож перед тим, як сказати собі "хочу і посаджу" , добре поміркуйте, може знайти якусь альтернативу і посадити рослини, що гарно почуваються в нашому кліматі?

• Лайк 2
Посилання на коментар

Колись Наташа казала, що вони за 200км від Сум, то і не питаю, бо сподіваюсь, що з нею все добре. Те що бачу, кадри з Сум, то суцільний жах. А коменти виродків з  тих боліт, то і жахом назвати не можу, бо це викликає лише бажання, щоб вони всі зникли. Всі. Без виключення.

• Сумно 1
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Колись Наташа казала, що вони за 200км від Сум, то і не питаю, бо сподіваюсь, що з нею все добре. Те що бачу, кадри з Сум, то суцільний жах. А коменти виродків з  тих боліт, то і жахом назвати не можу, бо це викликає лише бажання, щоб вони всі зникли. Всі. Без виключення.

Це жах, біль, порожнеча...Ми з чоловіком весь день без настрою, не хочеться навіть розмовляти. Цей генетичний непотріб, це сміття, помилка природи - росія, горіти їм всім в аду до скону віків 😭

200 км це дійсно далеко, щоб щось почути, але дуже близько, щоб боліла душа

• Дякую 3
Посилання на коментар

09.04.2025 в 21:20, irina1969 сказав:

у мене дрока нема, бо він жовтий я не дуже люблю цей колір, але у мене є жарновець  віниковий ( рокитник) також вічнозелена рослина, гарно тримає морози, дуже схожий на дрок зовні...зовсім не потребує догляду, росте на бідних грунтах, швидко росте, не хворіє...фото не дуже, але уявлення про нього дають...в Проксімі є

image.thumb.png.4709db86f293b309983bb7f4cdac8822.pngimage.thumb.png.cb78c842645322221bcabd91f931c194.png

дякую за пораду, щодо петуній🤗

Вперше побачила дрок в знайомої. В ней він ось такій сформований в кулі. Так мені подобається, навіть не зважаючи на те , що також не полюбляю жовті квіти, форзіцію, виключення жовті троянди. Але це кулі на початку весни ну дуже в ней гарні. Вони її досталися в дорослому вигляді вже такі , які є. Не знаю скільки років тім  кущам.  
  Мені сподобалось , що він гарно себе почуває на сонячній ділянці і дуже поганому ґрунту. В мене як раз саме такая ділянка є. На ней виживають виключно бурьяни, все інше, що намагалась саджати висихає ( ґрунт пісок с карьеру завезений, оранжевого кольору, не знаю звідки такій мені завезли ,шаром 70 см в тому місці, я намагалась робить величезні ями посадкови с заміною ґрунту , не допомогло, рослини там зовсім не все одно не мали росту і розвітку, і потім засихає ) 

IMG_0777.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, Сарочка сказав:

ґрунт пісок с карьеру завезений, оранжевого кольору, не знаю звідки такій мені завезли ,шаром 70 см в тому місці, я намагалась робить величезні ями посадкови с заміною ґрунту , не допомогло, рослини там зовсім не все одно не мали росту і розвітку, і потім засихає

Про колір не скажу, бо дивно, може там пісок з глиною, бо вона може давати такий колір? Аня, не пробували не замінювати грунт, а додавати компост в той пісок?  Спочатку теж замінювала грунт. Але то лотерея і було таке, що на тому завезеному грунті трохи не загубила хвойні. Добре, що вчасно схаменулась потім пішла іншим шляхом. Купляла в "Літо" компост ( виходило недорого) і змішувала з піском, десь 1/3 компосту відносно піску. навіть троянди так само саджала. Все, що ви бачите зі світлин, що я показую, виросло в таких посадкових ямах. Іноді( трояндам) могла ще додати готовий грунт з магазину, а не з машини насипом.

28 хвилин тому, Сарочка сказав:

не полюбляю жовті квіти, форзіцію, виключення жовті троянди.

Така сама історія. від форзиції мене рве на шматки. Взагалі. до жовтого відношення обережне. Але і троянду захотіла жовту і не пожалкувала; і лілейники теж мені подобались.

1688294145379 (1).JPEG

IMG_7826.JPG

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 годину тому, Сарочка сказав:

Вперше побачила дрок в знайомої. В ней він ось такій сформований в кулі. Так мені подобається, навіть не зважаючи на те , що також не полюбляю жовті квіти, форзіцію, виключення жовті троянди. Але це кулі на початку весни ну дуже в ней гарні. Вони її досталися в дорослому вигляді вже такі , які є. Не знаю скільки років тім  кущам.  
  Мені сподобалось , що він гарно себе почуває на сонячній ділянці і дуже поганому ґрунту. В мене як раз саме такая ділянка є. На ней виживають виключно бурьяни, все інше, що намагалась саджати висихає ( ґрунт пісок с карьеру завезений, оранжевого кольору, не знаю звідки такій мені завезли ,шаром 70 см в тому місці, я намагалась робить величезні ями посадкови с заміною ґрунту , не допомогло, рослини там зовсім не все одно не мали росту і розвітку, і потім засихає ) 

Перший раз бачу таким чином сформований дрок, Вашій подрузі цілий скарб дістався...я до жовтого нормально відношусь весною та восени і до речі про форзицію, коли вона починає квітнути час обрізати троянди, але в цьому році вона стратила(( все ніяк не перенесу її з дачі, там відводками вже гарні кущіки...влітку вона просто зелена і мені норм..у мене багато простих жовтих нарцисів і парі мені дуже подобається💛

Дівчата, такий колір дає оксид заліза, у мене в одному місці такий пісок(( тільки з часом і з купою гумуса там щось почало рости і то((

• Лайк 2
Посилання на коментар

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

Дівчата, такий колір дає оксид заліза, у мене в одному місці такий пісок(( тільки з часом і з купою гумуса там щось почало рости і то((

Гортензії пробувала там посадити?

Про свої плани на озеленення терас. Переміг розмарин. Ну не можу я встояти проти тих "борід" , що звисають з терас, каміння чи просто звисають, де сподобається. Купила кашпо, що чіпляються на огорожу терас та землю. Після Пасхи куплю кущики розмарину та посаджу. Рішення не спонтанне, спостерігала за його поведінкою. Кашпо цікаві, з додатковим горщиком всередині, куди садиться рослина та ставиться таким чином, щоб вода залишалась всередині та не замочувала корені. Кашпо вибирала довго. Дякувати моєму саду в Україні, що навчив мене терпінню та приймати рішення, не керуючись емоціями.

• Дякую 2
Посилання на коментар

26 хвилин тому, allanek сказав:

Гортензії пробувала там посадити?

Звісно((

Трішки жовтого в стрічку))так дивно, я про жовтий....його дуже люблю, у мене багато жовтого одягу та взуття, є жовтий диван, але в саду тільки весною / восени, тобто після/ до зими...інший колір фіолетовий, пурпуровий в саду обожнюю, а от в домі і на собі терпіти не можу...цікаво🥸

20250416_125543.jpg

20250416_125452.jpg

20250416_125228.jpg

20250416_125945.jpg

20250416_130400.jpg

20250416_130507.jpg

20250416_125418.jpg

• Лайк 4
Посилання на коментар

1 година тому, irina1969 сказав:

так дивно, я про жовтий.

Мене не дивує. Бо від червоного я дратуюсь, в одязі ніколи, а ось в будинку була червона кухня, не такого червоно-червоного кольору, а винного і диван, і штори😁. Навіть посуд є червоний, моїм півникам з курочками пасує.

IMG_3665.JPG

IMG_3589.JPG

• Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...