Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

27 минут назад, allanek сказал:

Я користувалась рідиною для очищення (Сомат). 

Алло, то точно була рідина від Сомат? Бо така пляшечка, як ви описуєте, є у Фініш. Я теж таку брала. Але для мене не зручно те, що нею треба користуватися раз на пів року (я постійно забуваю) і те, що треба використовувати в холосту. А от від Сомату ніколи такої пляшечки не бачила 

Таблетки ( лимонні) в оболонці ( не в упаковці) просто кидала на дно і запускала з посудом.

Ну от і я про ці таблетки. Тобто ви таки знімати оту пластикову коробочку покриту плівкою?

Тут користуюсь капсулами Fairy. Вони виявились дешевшими за Сомат і Фініш та згадала, що колись хтось на форумі їх хвалив. І то є правда.

Я хвалила. Може ще хтось хвалив. Вони і у нас теж з'явились у вільному доступі, але мені порошок більш звичний, бо я можу його дозувати за власним бажанням

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

48 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Алло, то точно була рідина від Сомат?

Ось. Фініш теж купувала- прямокутна пляшечка з рідиною, що нагадує косметичний очищувач для лиця і який називають медузою, тому що там олія завжди зверху рідини плаває. Фініш  двох кольорів був- чого більше синього чи білого вже не пам'ятаю.

58 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Тобто ви таки знімати оту пластикову коробочку покриту плівкою?

Коробку знімаю, залишаю лише таблетки в оболонці.

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Але для мене не зручно те, що нею треба користуватися раз на пів року (я постійно забуваю) і те, що треба використовувати в холосту

В Сомату  ця пляшка раз на 3 місяця. В моїй ПММ була окрема програма для чищення. Запускала вночі, скільки вона там триває вже не пам'ятаю.

Я хвалила.

Тоді ще раз дякую. Бо я запам'ятала, що гарні капсули. Переконалася, що гарні. Навіть, якщо побачу Сомат в таку саму ціну, як капсули Фейрі, вже не повернусь до Сомату.

44_1500.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

Насправді, то що з лимоном, то средство для видалення неприємного запаху ( я купувала в двох різних проізводителеях і чомусь той лимон в двох був однаковий) одна в порошку ще досі є. Оба разу при покупці переплутала з средством для чищення.  Другій раз схопила ще і доволі велику пляшку.
Через то , що це средство мені майже не потрібно, то досі ще є , вже не знаю скільки років. До війни точно придбала його . Був час- на початку війни використовувала сумісно з фейрі жидкім, якій не можна в посудомойку наливати . Але в цьому средстві є піногаситель, то ось так виходила з положення, пока не почали товари завозити в магазини, і не надішли до продажі таблетки для посудомойкі стандартні.
Я чищу доволі часто машинку, приблизно раз на півтора - два місяця от тім двофазовим средством в пляшці.  Хоча даже на сайті фінішу написано- 1 раз на 30 циклів використовувати це средство. Я такі роблю це реже приблизно 80-90 циклів 
Чищу тоді, коли на уровні для приборів ( він пластиковий, білий) зʼявляється сторонній колір. Зазвичай його дає томат та куркума , та копчена паприка в особливо великих дозах в поєднанні з твердим і жирами ( яловичина, баранина) хоч і змиваю с посуд, але ж залишки все одно лишаються на посуді.  Що стосується средств  для посудомойкі для чищення. На них всіх написано- використовувати БЕЗ посуду, та цикл очистки обирати с високою температурою і без полоскання. В моему циклі для очистки нема предварительного полоскання.  
Але на средстві для видалення запаху( ось тій що з лимоном )позначене що можна , спеціально зараз пішла подивилась, при чому температура лише 50 градусів позначена.  І якщо можна з посудом , то значить що таблетка ,буде сама по різному розчинятися. На мій досвід таблетки і рідина мають різни ступені чищення. І от таблеток ефект меньший, а ось запах дійсно чудово прибирає через маскування. А взагалі, я запускаю машинку десь мінімум 1 раз на день, частіше  2 раза, то в мене не встигають там якісь неприємні аромати зʼявлятися , якщо ви робите це раз на 2 дні, то це средство в вас рішає всі питання. 

Але я знайшла переклад конкретно до цих Сомат таблеток і ось що в застосуванні там написано:

1. Загрузите посудомоечную машину. 2. Добавьте средство мытья посуды. 3. Положите одну таблетку очистителя для посудомоечных машин SOMAT на дно загруженной посудомоечной машины, не нарушая целостности водорастворимой пленки. 4. Запустите посудомоечную машину как обычно, используя нужную программу.

тобто пункт 3 каже вам що плівку НЕ знимати. 
Якщо хвилюєтесь, що частина таблетці розчиняється в предварительному полосканні, то тоді киньте в відсік для таблеток, разом с порошком, він відкриється тількі при основном. Не думаю, що місце має значення- всі таблетки завжди падають на дно при відкритті 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, Сарочка сказав:

тобто пункт 3 каже вам що плівку НЕ знимати

Наскільки я зрозуміла, то Наташа питала не про плівку на самій таблетці, а про саму упаковку, в яку запаковані ті таблетки.  

Щось ми заплутались з усіма цими "чистимо-не чистимо"🙃

Підсумуємо. Якщо таблетка для чищення кидається разом з посудом, достаємо її з загальної упаковки і кидаємо її в тій оболонці, що на самій таблетці.

1 година тому, Сарочка сказав:

таблетки і рідина мають різни ступені чищення. І от таблеток ефект меньший, а ось запах дійсно чудово прибирає через маскування. 

Раніше я купувала окремі таблетки для запаху. В упаковці 2штуки.  Чи то вони просто кидались в машину, чи то якось підвішувплись, вже не пам'ятаю. І вони були призначені лише для запаху. Пахли лимоном, в упаковці 2шт, самі, начебто, біло- жовті.

Про капсули Фейрі. Крім того, що чудово миють посуд, мають і приємний запах.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
Посилання на коментар

Може ці фото хоч трохи відволічуть від того кошмару та абсурду, що коїться в країні та навколо неї. Троянди. Неймовірна кількість квітучих "королев" саду. Є навіть такі, що я вперше бачу в своєму житті. Сфотографувати не встигаю, бо більшість з них бачу по дорозі куди-небудь. Але та, що в мене перед очима, зачаровує кожного ранку.

Пеларгонія. Підстригла їй кінцівки, вона гідра не тільки по гілкам, вона одразу з новою гілкою випускає і китицю квітів. Боротися нема сенсу, бо їх стільки, що залишила все, як є. В мене ще є підозра, що тут діє і добриво. Мені треба вивчати все знову, з початку. І рослини, і добрива, і засоби захисту. З рослинами все зрозуміло- вони тут інші, але і всі супутні прибамбаси теж інші. Актара, наприклад, в них заборонена, Актелік дуже хвалять, але він, як примара- всі про нього чули але його ніде нема. Тож проходжу лікбез по місцевим баночкам-пакетикам. Випадково купила добриво окремо (рідке) для цитрусових, для городини і для листя. Результат миттєвий - все росте , як дурне. Пеларгоній це теж стосується. В нас ніколи не бачила. Якщо зненацька десь вам впаде в око, можете сміливо купувати. Вже перчики маю, як завжди сорту нема, тільки "люто"- це гіркий та зеленого кольору😂.

зображення_viber_2025-05-11_10-37-41-540.jpg

зображення_viber_2025-05-11_11-08-42-683.jpg

зображення_viber_2025-05-11_11-08-42-891.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

А я поділюся своїм враженням від сайту Флорінка. 

Замовила у них квіти ще минулого понеділка, "ні отвєта, ні прівєта". Телефоную їм сьогодні. Кажуть, треба ще тиждень почекати😕

Я розумію, що замовлень багато, але ж сезон є сезон. Якось треба прискорюватись. Оце б я знала, що попаду на 2 тижні очікування, пішла б на місцевий базар, уже б мала гарні кашпо.

• Дякую 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

3 години тому, Nic-олаевна сказав:

А я поділюся своїм враженням від сайту Флорінка. 

Замовила у них квіти ще минулого понеділка, "ні отвєта, ні прівєта". Телефоную їм сьогодні. Кажуть, треба ще тиждень почекати😕

Я розумію, що замовлень багато, але ж сезон є сезон. Якось треба прискорюватись. Оце б я знала, що попаду на 2 тижні очікування, пішла б на місцевий базар, уже б мала гарні кашпо.

Дякую за відгук. Дійсно, в сезон коли багато замовлень, краще пійти і просто купити у місцевих виробників

Змінено користувачем irina1969
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Дівчата, є питання. Другий рік поспіль майже не квітнуть півники (якщо я правильно їх назвала по-нашому). Огромезні кущі, напевно на 50 точок росту, а квітів 1-2, ато і зовсім не бачу. Чого їм не вистачає? Завжди годувала їх нітраамофоскою, бо вважаю що це не вибаглива рослина.

Може, вони просто переросли чи постарілий? Раз на кілька років їх треба поновлювати? Є у мене кущі, Яким років 10, а може і більше. А є і свіжі, може роки 2-3

Посилання на коментар

В 10.05.2025 в 08:27, Сарочка сказал:

Насправді, то що з лимоном, то средство для видалення неприємного запаху ( я купувала в двох різних проізводителеях і чомусь той лимон в двох був однаковий) одна в порошку ще досі є

Аня, ви мали на увазі ось це? Бо переклад щодо використання, такий як ви написали нижче в дописі, але я подивилась на самому планшеті, то написано "клікер". Значить очисник.

IMG_20250512_200123.thumb.jpg.330070bfa417f29e605c6ee11b8e97fa.jpg

Посилання на коментар

14 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Другий рік поспіль майже не квітнуть півники (якщо я правильно їх назвала по-нашому). Огромезні кущі, напевно на 50 точок росту, а квітів 1-2, ато і зовсім не бачу. Чого їм не вистачає? Завжди годувала їх нітраамофоскою, бо вважаю що це не вибаглива рослина.

Я з півниками дуже швидко вгамувала апетит та через кілька років у саду не залишила ні одного. Але то інша історія. З того, що пам'ятаю про іриси.

Добрива- люблять фосфор, не вистачає-не квітнуть.

Освітлення- сонце

Земля- легка, дренована, без застою води.

Полив- волога потрібна, але не болото.

Якщо глибоко посадили кореневище, теж можуть не квітнути. Пам'ятаю, саджала так, щоб кореневище було трохи припорошено землею.

начебто не люблять загущеності. Вияснити це не встигла, бо кущі швидко розростались і я їх розсаджувала по всьому саду.

В мене росли на піску + жменька компосту. На повному сонці. Було багато карликових. Всі квітли.

• Дякую 1
Посилання на коментар

от і у мене небагатий досвід по германським півникам, на дачі росли ті, що залишились від мами і щось дарували, але я іх не дуже люблю і давно перейшла на сибірські та видові...що пам"ятаю, то старі кущі треба розсаджувати раз на 3-5 років, щоб поділка квітнула вона повинна мати не менше 8 лопаток, якщо не повне сонце на ділянці, то садити треба так, щоб отой корінь максимально прогрівався,якщо багато вологи то дренаж... по як і всі квітучі рослини вимагають фосфору, також і калію..  калійно- фосфатне добриво без бубнів для них підходить, бо рослина невибаглива

• Дякую 1
Посилання на коментар

Ми коли купили будинок, то ті іриси вже там були. І доволі гарно квітли. Земля на якій вони ростуть, то навіть не земля, то притрушене землею каміння, що залишилось після будівництва. Тому я їх стільки років не копала і не розсажувала, бо лопата входить в землю максимум на 5 сантиметрів. На зиму годувала подвійним суперфосфатом, весною нітраамофоскою. З того часу вони дуже сильно розрослися і напевно, таки стали занадто густі. Треба хоча б з тих кущів якось виколупати частину, частину залишити. В такому грунті нічого гарного не посадиш 

Посилання на коментар

30 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Треба хоча б з тих кущів якось виколупати частину,

Наташа, спробуйте колупнути ту землю. Наскільки я пам'ятаю ( не впевнена), то кореневище вкладається горизонтально, коли саджаєте. То вам не багато вглибину треба копнути.  Так. Знайшла пошуком на Ютюбі. Як на мене, то дуже все розжовано про посадку. Головне, що коротко та наочно.

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Наташа, спробуйте колупнути ту землю. Наскільки я пам'ятаю ( не впевнена), то кореневище вкладається горизонтально, коли саджаєте. То вам не багато вглибину треба копнути. 

Там корені прямо лежать на поверхні землі. Чи то вони не можуть хоч трохи заховатися в те каміння, чи повилазили від того, що загущена посадка, не відомо. Скоро буде час їм квітнути, на деяких кущах бачу поодинокі квітконоси (а таких кущів у мене напевно штук 15), то нехай квітнуть. А після цвітіння піду кардинально проріджувати.

Пам'ятаю нашу розмову про статичну картинку і багаторічний сад, щоб мінімізувати догляд. От не виходить чомусь. Всеодно, то підстригти треба, то обробити, то ось щось відкопати. То блін змерзло, то висохло.... Тільки ж наче все зробив, можна відпочити, так нє, нова халепа((

Посилання на коментар

Пам'ятаю нашу розмову про статичну картинку і багаторічний сад, щоб мінімізувати догляд.

Так воно так і є. навіть в саду, який потребує мінімум зусиль по догляду, все одно треба щось підстригти, десь копнути. питання лише в тому, що цьому приділяєш менше часу чи більше.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Побулькочу про тему, яку підкинула  Наташа. Статична картинка саду та ти для саду чи він для тебе. Простіше кажучі про "кухню", яку воліють залишати за лаштунками. Коли я передивляюсь світлини початку саду чи, випадково, натикаюсь на якесь фото  тих часів, то перша думка, яка в голові з'являється, головне, що робить вона (думка) це автоматично" Господи, треба ж бути такою дурепою, щоб таке сотворити" Це, коли дивлюсь отакі фото (1,2) Потім прийшов момент, коли замість "яка краса" в голові задирінчало - " що це було? Як таке в голову прийшло? Що за кошмар ти створила?" і звісно апофеозом -"ніколи і подумати не могла, що я така дурна та безголова, що мені таке могло сподобатись". Звідки я таке склала собі в голові? Я про оту клЮмбу. Звідки-звідки? Картинки з інтернету, оті, що квітники під номерами що за чим і як саджати. Ну і звісно те, що бачила на ділянках в сусідніх товариствах. Прибрати той "політ" моєї фантазії коштувало зламаної лопати, бо позбутись отих травок-осік можна було лише за допомогою сокири і, звісно,"чарівних" слів. І ось на тому місці, крім інших рослин, з'явилась жимолость і "тендітна" троянда. Мені здавалось, що ось воно- майже без догляду і не примхливе. Не примхливе це точно. Але воно жадібне настільки, що була загроза позбутись всіх сусідів навколо. Кожного разу жимолості та троянди становилось все більше, а в об'єктив попадало все менше рослин поряд з ними, бо ці непримхливі накривали їх собою. Коли зрозуміла, що бачу лише ці дві рослини і трохи того, до чого ще не дотягнулись ці "красуні", було зрозуміло- потрібні зміни. Хто має "тендітну" Леду розуміє, що таке звільнити місце від неї. Тут потрібно, крім лопати з сокирою, дуже багато "чарівних" слів. 

Коли казала саду, що покидаю його назавжди, картинка була вже іншою (5,6). І вона , дійсно, була статичною. Але скільки всього було перед тим, як я досягла бажаного. І таких "навчальних полігонів" в мене було  більше одного. Можу про них довго розповідати. Головне робити правильні (для себе) висновки з  того, що "від дурної голови руки (ноги) спокою не знають". Як мені здається, що вже ось тут я зробила (7,8)  статичну картинку. У всякому разі мені подобалось те, що я бачила і не було бажання, щось змінити))) І головне!!! з першого разу!!! А найголовніше, що ця "картинка", дійсно, потребує мінімум уваги до себе.

Изображение 1885.jpg

Изображение 1886.jpg

IMG_4492.JPG

IMG_6684.JPG

IMG_8050.JPG

IMG_8052.JPG

1715363573034.JPEG

1715363639231.JPEG

• Лайк 1
  • Дякую 3
Посилання на коментар

це не просто нормально, а саме так і має бути, бо сад не статична картинка, сад це творчість, сад це відображення суті людини, сад має змінюватись з життєвими обставинами, з віком, з настроєм і т.і Ти любиш хвою і тому ти зробила хвойний сад, зробила через етапи відмов від листяних та квітучих саме так сад і стає САДОМ

я про інше

а що мені от дуже неприємно, да не, прямо бісить коли кажуть про "модні, дизайнерські" сади, ну по типу того   все! тільки злаки, бо то модно, а все що було модно раніше повикидаю, оті  півники, піони, троянду в компост, жасмин на звалище і т.і можна любити чи не любити якусь рослину, але термін "мода" недоречне від слова зовсім

3 години тому, allanek сказав:

Статична картинка саду та ти для саду чи він для тебе.

ту знов все залежить від людських потреб та бажання..от я б не хотіла статичну картинку, бо люблю бути в пошуку, люблю наприклад знайти подивитись на рослину під іншим кутом, бо є такі моменти коли зразу не бачиш...я от, наприклад зараз пересаджую майже все пухиреплідники з темним листом, бо помітила як цей лист грає, коли сонце його просвічує....з багаторічниками взагалі то постійний пошук і бува, кажешь собі " ти що сліпа!!! як ти не бачила цього раніше? в от не бачила(("

от за що я люблю сад, бо завжди є поле для творчості і завжди знаходишь щось нове, ну яка це статика ???

• Дякую 2
Посилання на коментар

3 години тому, irina1969 сказав:

саме так і має бути, бо сад не статична картинка, сад це творчість, сад це відображення суті людини, сад має змінюватись з життєвими обставинами, з віком, з настроєм і т.і Ти любиш хвою і тому ти зробила хвойний сад, зробила через етапи відмов від листяних та квітучих саме так сад і стає САДОМ

Коли я кажу "статична", маю на увазі, що є якась базова конструкція саду, що залишається, майже, незмінною в усі пори року. Таку статичність мені дають хвойні. А ось вже компаньйонами до них додаються вже різні рослини, що більше до душі чи створюють ту картинку, яку намалювало собі голова. Для мене бажано, щоб ці компаньйони не занадто мене турбували доглядом за ними. Поясню. завітаєш до когось в сад, ходиш доріжками, а тобі кажуть- ой, зараз тут відром накрито кущ троянди, але влітку він буде дуже гарно квітнути. А під тим ящиком ще гарніша рослина, але...і далі по тексту. І ходиш ти навесні чи восени тим, що влітку буде садом з обіцяними гарними рослинами, а зараз "милуєшся" якимось відрами, перевернутими горщиками, шматками агротканини зі шматками цегли по краям того агроволокна. Колись на Садибі одна панянка показувала, як вона вкривала на зиму свої троянди. Троянд було багато і, дійсно, влітку це було гарно, але восени, коли дивилась на ту світлину, стало моторошно, бо було враження, що скрізь лежать померлі, загорнуті в білий саван. Бо всі троянди були вкриті  білим агроволокном. Ні, таке не для мене. Тому я зробила спробу посадити сад, який би був завжди повним зеленого кольору і ніяких відер-горщиків-ящиків. Ось це і є для мене статична картинка. Пори року змінюють одне одного, кольори в саду теж змінюються, але я завжди бачу картинку, що радує око.

Листяних в мене теж трошечки було. Навіть будинок використала для цього😊

3 години тому, irina1969 сказав:

про "модні, дизайнерські" сади, ну по типу того   все! тільки злаки, бо то модно, а все що було модно раніше повикидаю, оті  півники, піони, троянду в компост, жасмин на звалище і т.і можна любити чи не любити якусь рослину, але термін "мода" недоречне від слова зовсім

З приводу "повикидаю". Чесно кажучи, ніколи не бачила, щоб отак купою десь бачила звалище рослин. Свої всі намагалась або віддати в "добрі руки" і це самий ліпший варіант, бо завжди була черга бажаючих, або пересадити десь чи на висілки. чи десь в глухий куток саду. Такого, щоб все в компост- ні, не було.

Жасмін ( мабуть ти про чубушник)...Мені дуже подобається чубушник Аурея, з яскравим лимонним листям і ніжними білими квіточками . Але в мене він дуже повільно ріс.

5 годин тому, irina1969 сказав:

бо люблю бути в пошуку,

Натхнення тобі в такому бажанні. Від щирого серця:Rose:

IMG_7919.JPG

IMG_7918.JPG

• Дякую 1
Посилання на коментар

дякую🍀

Кожен робить сад для себе, якщо людину не тригерить оті відра, ящики та т.і то вона має на це повне право, бо то її вибір...я також позбулась усього такого, що треба вкривати, єдине що було то горти макрофіли, але як виявилось вони чудово зимують прикопані в горщиках в теплиці, тому все переїхали у вазони і будуть зимувати так...так, це незручно, але я дуже люблю цю рослину і хочу мати її в саду, то от такий вихід...горти макрофіли це просто приклад, коли маєш бажання тоді шукаєш вихід - компроміс   

"повикидати" я таке бачила і більше не хо ((

я також багато чого просто віддаю чи шукаю місце, а от так на смітник то є гріх

Саджаючи сад віримо у день , який настане завтра (с)

image.png.565aa26ec289b619cd3287f204308bde.png

• Лайк 2
Посилання на коментар

9 годин тому, irina1969 сказав:

Кожен робить сад для себе, якщо людину не тригерить оті відра, ящики та т.і то вона має на це повне право, бо то її вибір...

Звісно, що кожен робить, як хоче. Мова була про статичність саду і я пояснила, що це означає для мене. В мене, наприклад, в саду не було ні арок, ні окремо стоячих шпалер. Якось так склалося спочатку, що, чи то не було  в них особливої потреби, чи то ніяк не вписувались арки-шпалери. А потім вже і просто не бачила їх в саду. 

Як не було якоїсь невеличкої зони відпочинку десь в тихому куточку саду. Мені  дуже подобаються оті невеличкі столики зі стільницею, викладеною кафельною плиткою , щоб стояв десь в затишному куточку саду. Ходила-ходила по саду, придивлялась , де б його таке зробити і зрозуміла, що саме найкраще мені відпочивається на терасі. Ми навмисно не робили огородження по периметру, щоб не відокремлювати терасу  від саду та природи навколо.  

9 годин тому, irina1969 сказав:

горти макрофіли, але як виявилось вони чудово зимують прикопані в горщиках в теплиці, тому все переїхали у вазони і будуть зимувати так...так, це незручно, але я дуже люблю цю рослину і хочу мати її в саду, то от такий вихід...горти макрофіли це просто приклад, коли маєш бажання тоді шукаєш вихід - компроміс   

В моєї сусідки кілька кущів макрофіл росли на галявини ( там був газон) за парканом. Не можу сказати, щоб вони були  великими, але не вимерзали та постійно квітли. Спитала сусідку , чи то якісь особливі сорти, що зимують в нас без укриття, то вона казала, що ні, просто посадила, які сподобались. Один кущ був з бузково-зеленими квітами, другий вже і не пам'ятаю. Тож якісь макрофіли можуть пережити зиму і без укриття. Інше питання, що пишного куща я так і не бачила.

Посилання на коментар

Макрофіли можуть і пережити, і квітнути, і мати великий кущ, але не в моїх умовах(( у знайомої в Вишневому горти як на картинкаж і про укриття нічого не чули, і це в межах одного району

Посилання на коментар

1 година тому, irina1969 сказав:

але не в моїх умовах... і це в межах одного району

Чим твої умови відрізняються від умов знайомої?  В Лютіжському лісі, не впевнена, але може бути і холодніше, ніж в тебе. Але ростуть. Я в гортензії закохана і їх було в мене багацько, крім макрофіл. Їх оминала. Те, що вони дуже гарні, без заперечення.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, anabioz сказав:

Дощі. А треба обробити антихрущем дерева. Чи не запізно/зарано?

Не зрозуміла. Ви що, бризкаєте ним дерева? Якщо земля вже тепла і вони (личинки) піднялись  до верху землі, проливайте. Дощі не заважають. Все одно треба проливати вологу землю, а не суху. Тож дощ вам в поміч. Зарано, коли земля ще холодна і вони ще на глибині. Не пам'ятаю терміну очікування. Наче 30 днів було. Це , якщо проливати будете щось їстівне .

Посилання на коментар

1 хвилину тому, allanek сказав:

Не зрозуміла. Ви що, бризкаєте ним дерева? Якщо земля вже тепла і вони (личинки) піднялись  до верху землі, проливайте. Дощі не заважають. Все одно треба проливати вологу землю, а не суху. Тож дощ вам в поміч. Зарано, коли земля ще холодна і вони ще на глибині. Не пам'ятаю терміну очікування. Наче 30 днів було. Це , якщо проливати будете щось їстівне .

Ні, звісно буду проливати. Зараз, з цією погодою не зрозуміло, на глибині вони чи вже можна поливати.

Проливати хочу хвойні та трохи молодих плодових.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...