allanek Опубліковано: В четвер в 06:40 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 06:40 Середина травня. Спокійно проливайте. В вас же усілякі жу-жу вже літають? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: В четвер в 06:50 Поділитись Опубліковано: В четвер в 06:50 9 хвилин тому, allanek сказав: Середина травня. Спокійно проливайте. В вас же усілякі жу-жу вже літають? Дякую. Не зустрічав, чесно кажучи. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В четвер в 06:56 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 06:56 То ви не придивлялись. Джмелі першими починають літати. А в них домівки в землі. Якщо щось квітне , то і бджоли з волохатою оленкою повинні літати. Волохата оленка сидить або на кульбабках, або жере квіти слив-черешень та таке інше. Або плаває в воді, якщо поставили голубе відро-миску чи наділи пакет голубого кольору на відро та налили води. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В четвер в 07:13 Поділитись Опубліковано: В четвер в 07:13 53 хвилини тому, allanek сказав: Чим твої умови відрізняються від умов знайомої? В Лютіжському лісі, не впевнена, але може бути і холодніше, ніж в тебе. Але ростуть. Я в гортензії закохана і їх було в мене багацько, крім макрофіл. Їх оминала. Те, що вони дуже гарні, без заперечення. Ну наприклад тим, що в твоєму лісі є поряд вода, а вона завжди підвищує температуру, також різні " рози вітрів", також різна висота і т.і...це факти, а не привід для суперечок😀 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В четвер в 07:28 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 07:28 5 хвилин тому, irina1969 сказав: а не привід для суперечок😀 Суперечки про що? Коли мені цікаво, я питаю. Як зараз про макрофіли. Взагалі сперечатись про сад немає сенсу. Ділитись своїм досвідом, питати та слухати в кого як - так. Сперечатись нема про що. Бо з досвіду знаю, що коли в сусідніх СТ вже відцвітають абрикоси-вишні, то в мене тільки починають. І пояснити це іншим, крім щільної забудови я не можу. Бо все інше, ліс та вода, однакове. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В п'ятницю в 16:04 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:04 Яка виявилась розлога тема... Мені дуже до вподоби Алло, ваші з Ірою сади. В них можна все зробити, і статику, і динаміку, і пейзажі... В моїх умовах можливий лише "хай тек", точніше, "хай тАк". Все ж таки, оці пресловуті сотки землі, важко обдурити. Ну і сусіди, і все що навкруги. Не буде саду, якщо у кожного сусіда то курник, то сарай, то згарище У мене зараз питання вЄка, чим засадити огород? Не знаю чому, але щороку ми садимо все менше овочів, і вони всеодно залишаються. Про консервацію взагалі мовчу, вона дуже не хоче їстися, вам картоплі з буряками, капустами, морквами треба все менше. Які нестандартні культури ви садите? Я маю на увазі те, що у нас не дуже популярно для посадки, але росте і споживається? Мій набір такий: капуста цвітна і білокачанна, кабачки, огірки, помідори, квасоля, морква, буряк, картопля, часник, цибуля Відмовилась від кукурудзи через утилізацію бадилля. Горошок нам байдужий. Колись садила лук-порей, не зайшов. Селера коренева потребує багато танців, результат так собі, простіше купити Залишається або віддати посеред огороду шмат землі на поталу траві, або посадити на нього картоплю, яку потім буде зайва. Пи.Си. Огороду максимум 2,5 сотки, а такі муки посадки)) 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 17:38 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:38 16.05.2025 в 19:04, Nic-олаевна сказав: Яка виявилась розлога тема... Мені дуже до вподоби Алло, ваші з Ірою сади. В них можна все зробити, і статику, і динаміку, і пейзажі... В моїх умовах можливий лише "хай тек", точніше, "хай тАк". Все ж таки, оці пресловуті сотки землі, важко обдурити. Ну і сусіди, і все що навкруги. Не буде саду, якщо у кожного сусіда то курник, то сарай, то згарище У мене зараз питання вЄка, чим засадити огород? Не знаю чому, але щороку ми садимо все менше овочів, і вони всеодно залишаються. Про консервацію взагалі мовчу, вона дуже не хоче їстися, вам картоплі з буряками, капустами, морквами треба все менше. Які нестандартні культури ви садите? Я маю на увазі те, що у нас не дуже популярно для посадки, але росте і споживається? Мій набір такий: капуста цвітна і білокачанна, кабачки, огірки, помідори, квасоля, морква, буряк, картопля, часник, цибуля Відмовилась від кукурудзи через утилізацію бадилля. Горошок нам байдужий. Колись садила лук-порей, не зайшов. Селера коренева потребує багато танців, результат так собі, простіше купити Залишається або віддати посеред огороду шмат землі на поталу траві, або посадити на нього картоплю, яку потім буде зайва. Пи.Си. Огороду максимум 2,5 сотки, а такі муки посадки)) я Вас чудово розумію, бо до того як придбати ділянку років 10 " бавилась " на дачі, загальна площа ділянки була 4, 75 , все добре, але сусіди (( конфліктів особливих не було ( майже) але відчуття, що за тобою слідкують, паління трави прямо на ділянці, гучна музика...з тої пори полюбила понеділки, коли частина їхала до столиці і тоді наступала майже ідилія По овочам не підскажу, бо я тільки другий рік і все стандартно огірки, помідори, перець, зелень...в планах зробити маленький городик бо я нарешті зрозуміла що от мені хочется і от тоді обов'язково посаджу спаржу та кейл...кейл став для мене відкриттям вже давно, але я чомусь думала, що він у нас не росте (( але як виявилось росте і дуже добре 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 20:03 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 20:03 3 години тому, Nic-олаевна сказав: Які нестандартні культури ви садите? Я не цікава в цьому плані. В нас дуже проста кухня, без витребеньок. Тож на городі ріс базовий набір того, що постійно використовуємо в їжу. Цибуля на перо, часник, морква, різні салати ( навіть зараз купила Лоллу та посіяла в горщик), болгарський перець, огірки-помідори, селера листова, петрушка, кріп, базилік, кабачки, гіркий перець. Іноді зелений горошок, раніше ще кулька кущів квасолі ( на борщ), спаржева квасоля не прижилась. Петрушки -кропу-селери-базиліку завжди багато сіяла, бо різала 2-3 рази за літо та сушила. Гіркого перцю багато саджала, теж сушила та молола. Навіть зараз базиліку та селери насадила-насіяла. Щавель не садила, бо в лісі і на ділянці його достатньо росло. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: учора в 05:19 Поділитись Опубліковано: учора в 05:19 13 годин тому, Nic-олаевна сказав: Яка виявилась розлога тема... Мені дуже до вподоби Алло, ваші з Ірою сади. В них можна все зробити, і статику, і динаміку, і пейзажі... В моїх умовах можливий лише "хай тек", точніше, "хай тАк". Все ж таки, оці пресловуті сотки землі, важко обдурити. Ну і сусіди, і все що навкруги. Не буде саду, якщо у кожного сусіда то курник, то сарай, то згарище У мене зараз питання вЄка, чим засадити огород? Не знаю чому, але щороку ми садимо все менше овочів, і вони всеодно залишаються. Про консервацію взагалі мовчу, вона дуже не хоче їстися, вам картоплі з буряками, капустами, морквами треба все менше. Які нестандартні культури ви садите? Я маю на увазі те, що у нас не дуже популярно для посадки, але росте і споживається? Мій набір такий: капуста цвітна і білокачанна, кабачки, огірки, помідори, квасоля, морква, буряк, картопля, часник, цибуля Відмовилась від кукурудзи через утилізацію бадилля. Горошок нам байдужий. Колись садила лук-порей, не зайшов. Селера коренева потребує багато танців, результат так собі, простіше купити Залишається або віддати посеред огороду шмат землі на поталу траві, або посадити на нього картоплю, яку потім буде зайва. Пи.Си. Огороду максимум 2,5 сотки, а такі муки посадки)) Як ідея. Якщо ви раніше не саджали таке . Першу від городу грядку зробити «перехідною» . Така собі їстівна клумба. Хо можна зʼїсти, а ні, то теж красиво. Набір такій : мангольд кольоровий, фенхель в центрі, кале( кейл) якщо ділянка дозволяє, бо вони високі , середним рядом можна обрати бархати , їх зараз повно усіляких чудернацьких, в ногі базилік фіолетовий, зелений, календула, настурція ( мені подобається на смак) а можна ще салатами края саджати, вони теж різни по листу. Можна добавити кріп на зонтики трішечки, або лук перьями, кінзу . Буде така галявина яку можна з їсти, вона буде яскрава, квітуча. По ітогу все можна заїсти , або ні 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 06:31 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 06:31 1 година тому, Сарочка сказав: фенхель в центрі, Я його ніколи не саджала і не купувала. Не саджала, бо на Садибі казали, що потім його не позбутись. Так це чи ні - не знаю. Але в місцевій "брехаловкі" ( чат) хтось сказав, що фенхелем можна замінити кріп. Мова була за малосольні огірки і чим замінити кріп. Чи то правда? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) 1 година тому, allanek сказав: Я його ніколи не саджала і не купувала. Не саджала, бо на Садибі казали, що потім його не позбутись. Так це чи ні - не знаю. Але в місцевій "брехаловкі" ( чат) хтось сказав, що фенхелем можна замінити кріп. Мова була за малосольні огірки і чим замінити кріп. Чи то правда? Ні теж збрехали. З общего загальний вигляд листя- ажурне, тендітне і зелене. На смак ничого спільного нема. Тобто , якщо пряність має інший смак, то і нейтральний овоч - огирок буде на смак такій, якій ви зробите рассол. Звісно, ферментація надаст загальних ріс, але відтінків огіркі набіраються саме з прянощів. Якщо маринад, то тут взагалі разсол яскравий суто по прянощам, загальних ріс різноманітни рецепти набирають з цукру , оцету і солі їх співвідношенні. Але знов ж таки, кріп завжди в всіх рецептах огірков з прянощами є, як і хрін. Все інше вже варіація , яка притаманна місцевості і вподобань родини і господині, що робить ці огірочки. Так ось. Огірок з фенхелем( з насінням, або стеблом то так собі, на мій смак починає віддавати мікстурою від кашлю з дитинства) Можливо це суто мої асоціації. Хоча намагаюсь завжди бути не предвзятою стосовно нових смаків і взагалі їх шукаю, бо мені завжди цікави поєднання. Наприклад мармелад з червоной цибулі це смачно , конфітюр з томатів з розмарином це пикантно і дуже пасує до червоного мʼяса. Мармелад і конфетюр зазвичай в такіх стравах більше описує консистенцію, ніж кількість цукру. Навіщо треба мати фенхель? Окрім як овоч восени для білой риби, . З фенхелю не поганий чай , зі стебла теж приемний більш мʼякій смак. Якщо проблема з травленням , як після квасолі і капусти, то цей чай після страви саме то. Холодний с лаймом і мʼятою теж цікаво. З огірком лимоном та мʼятою- освіжаючій напій для літа. Якщо заварювати на молоці з додаванням меду, то це допомагає гарно спати, без ковтання таблеток заспокійливих. . В підсумку - фенхель гарно підходить для напіів, напевно існують ще якісь рецепти . І як овоч для різноманіття смаків . Сезон не дуже тривалий збору і храниться погано, через то він майже відсутній в продажі. До війни був в великих супермаркетах наряду з бататом. Далі, що стосується фенхеля- не саджати від жадібності фенхель аптечний, він же листовий, саджати фенхель клубневой, він же овочевий. Це саме головне заради чого я його взагалі саджаю- головку. Його зонтики, треба вчасно зрізати , коли вони вже перестають бути декоративними і починать бурим кольором забарвлени, саме як кріп. Суть саме так. В овочевого це буде поодинока , і взагалі я ік виламаю з початку утворювання за раді нарощування головки, для зонтика можна залишити і кріп, вони схожі по зонтикам з ним. Але сама рослина по а рису відрізняється, і на кріп ну нема на до дивитися, то фенхель , як селера черешкова, тількі більш тендітна. До речі селеру черешкову теж в цю клумбу островком можна, але її треба було з разсади, напевно вже не встигне. Змінено 23 години тому користувачем Сарочка 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) 20 хвилин тому, Сарочка сказав: фенхель Викреслюю, бо витрачати на нього окремий горщик не буду. 20 хвилин тому, Сарочка сказав: на мій смак починає віддавати мікстурою від кашлю з дитинства) Десь читала, що фенхель чи то родич анісу, чи то в смаку має нотки анісу, мабуть тому вам і нагадує мікстуру 20 хвилин тому, Сарочка сказав: До речі селеру черешкову теж в цю клумбу островком можна, але її треба було з разсади, напевно вже не встигне. Зараз можна посіяти насінням в грунт. Якщо цікавлять самі черешки, то так, вони не встигнуть набрати тієї сили, заради чого цю селеру саджають. Але листя вже буде, він ( кущ ) перезимує та наступного року вже будуть і черешки. В мене постійно росла листова селера. і черешкова теж, але мене цікавило листя. Селера гарно зимує, навіть з зеленим листям. Десь тут я і фото показувала. Вона сама гарно насівається і я ще досівала насіння кожної весни. То мала постійно зелене листя. Змінено 23 години тому користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 12 хвилин тому, allanek сказав: Викреслюю, бо витрачати на нього окремий горщик не буду. Десь читала, що фенхель чи то родич анісу, чи то в смаку має нотки анісу, мабуть тому вам і нагадує мікстуру Зараз можна посіяти насінням в грунт. Якщо цікавлять самі черешки, то так, вони не встигнуть набрати тієї сили, заради чого цю селеру саджають. Але листя вже буде, він ( кущ ) перезимує та наступного року вже будуть і черешки. В мене постійно росла листова селера. і черешкова теж, але мене цікавило листя. Селера гарно зимує, навіть з зеленим листям. Десь тут я і фото показувала. Вона сама гарно насівається і я ще досівала насіння кожної весни. То мала постійно зелене листя. В мене чомусь саме черешкова не зимує, так , тримається зеленою даже під снігом, але десь в морозу в лютому просто вимерзає і все. Я саджаю її заради черешка, мені з ним подобається літня комбуча. Чоловік та свекор так їсть . Листя з черешків обриваю і сушу зайви черешкі теж, хоча вони довго сохнуть в сушарці, використовиваю на бульйони курячі сушени черешки, листя сушені багато куди додаю. То я б була задоволення, якщо б мене не довелося саджати розсаду, в тому році ще в лютому були живі, і ми тут обговорювали, що зимує то я не садила, думала що буде від корня знов, а коли в мерзла , то вже пізно було по часу саджати на розсаду, і в мене минулий рік був без селери. В цьому знов через розсаду. Стрілок з насінням я теж від черешковий николи не бачила. Це як приклад над приміром,що був вищезгаданій що в межах одного району зимує і вимерзає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 22 години тому 14 хвилин тому, Сарочка сказав: думала що буде від корня знов, Ні, від коріння не буде, бо селера дворічна рослина, тому я її сію насінням в грунт кожного року, то вона завжди є. І сама насівається теж. 15 хвилин тому, Сарочка сказав: Я саджаю її заради черешка, мені з ним подобається літня комбуча. Чоловік та свекор так їсть . А мені суп подобається. Легкий, тільки з овочами і з черешками селери, тонкими шматочками порізані. Зараз перейшла на крем-суп з овочів з додаванням твердого сиру та вершкового масла. 19 хвилин тому, Сарочка сказав: вони довго сохнуть в сушарці, Сушарки не було. на горищі розкладала сушку для білизни. застилала великим вафельним рушником та розкладала селеру-петрушку-крім-базилік. Сохне гарно, потім в блендер і по банкам молоті травки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 2 години тому, allanek сказав: Я його ніколи не саджала і не купувала. Не саджала, бо на Садибі казали, що потім його не позбутись. Так це чи ні - не знаю. Але в місцевій "брехаловкі" ( чат) хтось сказав, що фенхелем можна замінити кріп. Мова була за малосольні огірки і чим замінити кріп. Чи то правда? фенхель по смаку настільки анісовий, що нагадує мені сироп від кашлю чи оті цукерки, які в дитинстві давали " Кетті-Босс" називались, до речі цікава історія щодо цих цукерок https://www.facebook.com/groups/story.kiev.ua/posts/2111407659056024/?locale=hi_IN ПС. Дуже часто зустрічала на закордонних сайтах і в консервованих огірках, що продаються за кордоном насіння гірчиці, це звісно не кріп, але щось цікаве у мене тут бізнес по ходу намальовується 😆 коли нема свіжого додаю насіння з аптеки...пачечка 100 гр+доставка НП, пішла шити мішечок для грошей🙃 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 41 хвилину тому, allanek сказав: А мені суп подобається. Легкий, тільки з овочами і з черешками селери, тонкими шматочками порізані. Зараз перейшла на крем-суп з овочів з додаванням твердого сиру та вершкового масла О я теж обожнюю пармезан і слідую класіке старих французьких кухарів. Знаменитий Поль Бокюз використовивал масло як секретний інгредієнт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 16 хвилин тому, irina1969 сказав: фенхель по смаку настільки анісовий, що нагадує мені сироп від кашлю чи оті цукерки, які в дитинстві давали " Кетті-Босс" називались, до речі цікава історія щодо цих цукерок https://www.facebook.com/groups/story.kiev.ua/posts/2111407659056024/?locale=hi_IN ПС. Дуже часто зустрічала на закордонних сайтах і в консервованих огірках, що продаються за кордоном насіння гірчиці, це звісно не кріп, але щось цікаве у мене тут бізнес по ходу намальовується 😆 коли нема свіжого додаю насіння з аптеки...пачечка 100 гр+доставка НП, пішла шити мішечок для грошей🙃 Я вже давно використовиваю саме насіння кропу в марінаде ( так зручніше, не займає місце в банці і мотлоху нема, вистачає хріну, хочь я його на дно кладу а ріжу в розмір огірка і вструмляю в рядок ,і тількі центральну жилу. Насіння гірчиці теж додаю, однажды побачила як гарно це виглядає в банці в покупних огірках- то був верес кажись. І ось мені так сподобалась ці баночці з корнішонами, що на наступний рік я вперше посадила власні огірочки, щоб саме мати ті 3-4 см огірочки ( в продаж такі не поступають ніколи) і щоб в маринаді ті насінини гірчиці були схожі на сніг в кулі новорічної, то треба було позбавитись всього мотлоху традиційно притаманному нашим рецептам від бабусь. Так і случався кріп з насіння і гірчиця. Ну подобається мені створювати такий літній « снігопад» в банці. 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 21 година тому 1 година тому, irina1969 сказав: коли нема свіжого додаю насіння з аптеки...пачечка 100 гр+доставка НП, пішла шити мішечок для грошей🙃 36 хвилин тому, Сарочка сказав: Я вже давно використовиваю саме насіння кропу в марінаде Знущаєтесь😆? Читаю про насіння кропу наче про щось екзотично недосяжне. Ну тоді і я трохи теж хоч якусь "ответочку" вам дам. Поїхали за полуницею, тож по дорозі оком ще і за таку красу зачепилась. Ось вам і макрофіли, і петунії, і колеуси, і смачна полуниця🙂 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 4 години тому, allanek сказав: Знущаєтесь😆? Читаю про насіння кропу наче про щось екзотично недосяжне. Ну тоді і я трохи теж хоч якусь "ответочку" вам дам. Поїхали за полуницею, тож по дорозі оком ще і за таку красу зачепилась. Ось вам і макрофіли, і петунії, і колеуси, і смачна полуниця🙂 Дійсно жорстко. Особливо полуниця. Цього року , вангую , що ціна на цю ягідку буде недосяжною. Враховуючи різкій стрибок цін на всі овочі, і мороз, якій побив квіти полуниці, а тепер нескінченні дощі, то надія на адекватну ціну марна. Будемо дивитися на ваші світлини і пригадувати смак . Цікаво, яка вартість в вашій країні такой краси відбірної? А яка на смак, кажуть , що ваше сонце робить таку ягідку надзвичайно смачною. Цікаво, це вірне ствердження? Зазвичай в Україні полуниця була досить демократична ягідка, яку вживали мабуть всі . З минулого року все змінилося, меня давила жабка не щоб зелена , на покупку 3-4 кг ягід. Купляла лише раз, мабуть. Тому що ті 4 кг це ні о чем, а по грошам як кіло пармезану. То я краще пармезан і чекаю на черешню. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) 1 година тому, Сарочка сказав: ваше сонце робить таку ягідку надзвичайно смачною. Цікаво, це вірне ствердження? Нічого надзвичайного в смаку я не відчула. Солодка, смачна. Мене більше розмір вражає.Ту, що сьогодні купили ще не найбільшого розміру. 1 година тому, Сарочка сказав: яка вартість в вашій країні такой краси відбірної? Я цю, навіть, не вибирала. Ми їздимо в невеличкий магазин, нас там вже знають і, навіть, пам'ятають, що купуєш. Тож сьогодні запитали чи сподобалась полуниця, що купила того разу і поки я задивлялась на головку салату та гіркий перець, до мене підійшов продавець з ось цим ящиком, спитав, чи подобається і поніс той ящик до автівки. Вони вже знають і нашу автівку. Нести запаковані овочі-фрукти до автівки це якийсь тренд цього магазинчику. Так відносяться до всіх покупців. Ціна 5 євро/кг. Черешню ще рука не підіймається купувати, бо 10 євро це занадто. Для розуміння кіло помідорів від 3 євро, пакет молока(1л) 2-3 євро, курка біля 2гк приблизно виходить 6 євро, свинячий биток без кістки, без сала, відбірний 5-6 єро за кг, сир пармезан ( Пармеджано або Грано Подано) від 22 євро до 35 євро в залежності від витримки, звичайний твердий сир на кшалт Радомеру, гарної якості біля 8 євро, бо можна купити і за 4 євро, але то краще не їсти; дорада від 10 євро, хоча вона зграями плаває в затоці і можна самому зловити, але ми тільки збираємось поїхати на устричну ферму і спробувати там порибалити. Власник ферми дозволяє з його пірсу рибалити і риби багато, бо там вона під'їдає корм, яким годують устриць. Взагалі ціна на полуницю зараз від 4 до 7 євро. 1 година тому, Сарочка сказав: З минулого року все змінилося, меня давила жабка не щоб зелена , на покупку 3-4 кг ягід. Купляла лише раз, мабуть. Тому що ті 4 кг це ні о чем, а по грошам як кіло пармезану. Аня, а своєї не садили? Бо в нас своя була і їли її з кінця весни до глибокої осені. Змінено 15 годин тому користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 22 часа назад, irina1969 сказал: кейл...кейл став для мене відкриттям вже давно Соромно сказати, але для мене цей кейл-кейл став відкриттям щойно. Зараз буду читати що це🤭 11 часов назад, Сарочка сказал: Як ідея. Якщо ви раніше не саджали таке . Першу від городу грядку зробити «перехідною» . Така собі їстівна клумба. Хо можна зʼїсти, а ні, то теж красиво. Набір такій : мангольд кольоровий, фенхель в центрі, кале( кейл) якщо ділянка дозволяє, бо вони високі , середним рядом можна обрати бархати , їх зараз повно усіляких чудернацьких, в ногі базилік фіолетовий, зелений, календула, настурція ( мені подобається на смак) а можна ще салатами края саджати, вони теж різни по листу. Можна добавити кріп на зонтики трішечки, або лук перьями, кінзу . Буде така галявина яку можна з їсти, вона буде яскрава, квітуча. По ітогу все можна заїсти , або ні Частково, те що ви Аня перелічити, і так росте деінде. Щось на постійній основі росте в теплиці: це в основному базилік зелений і фіолетовий, різні салати і в цьому році ще і мангольд. Мені все салатне більше подобається саме з теплиці, бо тоді листя ніжне і соковите. Укроп росте по огороду як трава. Я його спеціально розкидую, і він тоді росте поміж інших культур, не треба на нього окремого місця. Особливо класний укроп у мене виходить серед перцю. Я влітку перець мульчую скошеною травою і землю в ньому не ворушу, то там укроп просто красень. А бархатці мені саджати не можна, бо навіть самі мініатюрні форми на моїй землі виростають мінімум по коліно, тоді я просто замахуюсь їх кочувати)) Фенхель - не моя рослина ні за запахом, ні за смаком, нажаль 8 часов назад, allanek сказал: Зараз можна посіяти насінням в грунт. Якщо цікавлять самі черешки, то так, вони не встигнуть набрати тієї сили, заради чого цю селеру саджають. Але листя вже буде, він ( кущ ) перезимує та наступного року вже будуть і черешки Ніколи так не пробувала, завжди вирощувала через розсаду. Але у мене з цією сферою інша проблема, ніж у Ані. Якщо вдається їй перезимувати, то весною вона іде в стрілку, хоч що ти їй не роби, і нема ні листя, ні черешка, лише центральна стовбуряка-квітконос. Через те відмовилась, бо не хочу тягати по вікнам розсаду. Да і скільки його потрібно? 3 куща, а мороки буде починаючи з лютого місяця. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 6 минут назад, allanek сказал: 5 євро/кг. Хочу сказати, що ціна явно не дешевша ніж в Україні. Якщо порахувати на наш курс, то виходить 232 грн/кг. Я вчора купувала полуниці по 200/кг, є і по 220, але різниці ніякої, у кого яка націнка. Щодо смаку - то буває і набагато гірша. У тої що я купила яскравий полуничний запах і навіть є трошки смаку Але, напевно на доходи Чорногорії, 5-7-10 євро то не дорого. Це ж я на гривні переклала. Якби на наші доходи кіло полуниці коштувало 5 грн, або хоча б 50 - то це теж було б доступно навіть пенсіонерам Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 2 хвилини тому, Nic-олаевна сказав: Ніколи так не пробувала, завжди вирощувала через розсаду. Пам'ятаю, що ми обговорювали про селеру листову . І десь в темі я фото показувала як та селера виглядала чи то взимку , чи то вже пізньої осені. І навіть сорти казала які купувала від Профнасіння. Там їх небагато 2 чи 3. То можна спробувати посіяти зараз чи восени і подивитись, що в вас з цього вийде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: Хочу сказати, що ціна явно не дешевша ніж в Україні. Якщо порахувати на наш курс, то виходить 232 грн/кг. Для того я ціни і написала на різні продукти, щоб порівнювати не з гривневими, а відносно цін тут. Взагалі то я не можу сказати, що тут дешева країна. Яблука коштують дорожче за апельсини-мандарини-лимони. Вони тут в одну ціну- 1,30євро. А яблука починаються від 2 євро. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 2 минуты назад, allanek сказал: Пам'ятаю, що ми обговорювали про селеру листову . І десь в темі я фото показувала як та селера виглядала чи то взимку , чи то вже пізньої осені. І навіть сорти казала які купувала від Профнасіння. Там їх небагато 2 чи 3. То можна спробувати посіяти зараз чи восени і подивитись, що в вас з цього вийде. Так, було таке. І саме завдяки вам я дізналась, що ця селера зимує у відкритому грунті. І насіння брала те, що ви мені рекомендували, але оці стрілки все псують на наступний рік. Посіяти спробувати можна, але це ж не вирішить питання, чим засадити пів огорода😄 Явно ж не селерою)) Сьогодні пропонувала сім'ї видати мені ідеї, що будем садити. Ніхто нічого не придумав, бо все є. То я їм сказала, як не придумають, то прямо посеред огороду буде кукурудза у декілька рядів, а потім осінню нехай вивозять її бадилля куди хочуть)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз