Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

49 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Чомусь, багато хто сумнівається в цьому методі, а мені він підійшов найкраще

Мені такий спосіб був найкращий. Колись показувала в яких я вирощувала розсаду. Посіяла насіння і до самої висадки в грунт воно там і проростало, і росло доки не приходив час в землю пересаджувати.  Дуже подобалось. І ніяких перевалювань в більшу ємність. Колись мені мама привезла розсаду помідорів в таких невеличких касетах, як на вашому першому фото. Розсаду передав добрий знайомий, що тримав теплиці та займався вирощуванням розсади в великих об'ємах. Це вже був кінець травня, а розсада в тих невеличких комірках була висока, гарна, з квітами. Тому на наступний рік спробувала зробити так само. Коли подивилась, що і помідори з перцем не жаліються на умови та гарно ростуть, купила ось такі касети. Вони для довгого використання та зручні, бо комірки складаються, коли треба наповнити грунтом та посіяти насіння; потім легко розкладаються, не травмуючи коріння. Касети купувала в "Лето", фото з їх сайту. Користувалась ними не один рік, тож вважаю ціну виправданою, особливо з урахуванням того, що ніякої зайвої возні з ними не було.

1701985694_96f5bd7189435b84f49f.webp

• Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Колись була мова, що жоржини з насіння чудово формують будьби і на наступний рік маємо вже готову рослину...в тому році 2 шт з насіння залишила тільки одне зауваження, треба не обтрушувати землю, на фото один з землею, інший без

20250530_104046.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Касети купувала в "Лето", фото з їх сайту. Користувалась ними не один рік, тож вважаю ціну виправданою, особливо з урахуванням того, що ніякої зайвої возні з ними не було.

Так, ви колись показували ці касети, я навіть їх шукала, але на той момент їх не було. Зручна річ

33 минуты назад, irina1969 сказал:

Колись була мова, що жоржини з насіння чудово формують будьби і на наступний рік маємо вже готову рослину...в тому році 2 шт з насіння залишила тільки одне зауваження, треба не обтрушувати землю, на фото один з землею, інший без

20250530_104046.jpg

Не знаю, чи то був мій розказ, чи чийсь інший, але я так само вирощувала з насіння і бульби зберігала зимою. Навчила так робити і сусідку. Минулого літа була шалена спека, то ці жоржини бідні заледве цвіли і не наростили нових соковитих бульб, то я просто їх викинула, бо можна ж знову купити насіння. А от весною забула за них. Тому цього літа поки що з жоржинами прольот ((

• Лайк 1
Посилання на коментар

Панянки, підкажіть, будь ласка по гортам крупнолистовим. Мені здається, що після дощів , мають ознаки хлорозу, в когось більше, в когось меньше, але таке на всіх. Що з цім робити? Дати щось по листу? Маю кеміру, добриво для троянд від чистий лист, щось для кімнатних така чорна бовтушка, щось для фіалок, та пеларгоній. Формули останніх зараз не скажу, але зазвичай вони більш фосфорно калійни, для яскравої квітки . Може ще що є , це з того що памʼятаю . 

IMG_0828.jpeg

IMG_0827.jpeg

IMG_0826.jpeg

Посилання на коментар

Піду саджати жоржини. Рожеви здоровезни, бордюрни рожеви я вже посадила. І хтось тут пару місяців тому розповідал, що не полюбляє рожеви квіти .
То в цьому році, чомусь так сталося, що майже весь посадковий матеріал рожевий, і петунии частково також якісь рік старанний на вподоби в мене 🤣 

по петунькам. Як бачите, зараз травень тількі, але серія ізі( рожеві)  вже затісно сидить в горщиках, вейв в3 літровий вже повністю заповнив ємність.  То на подвес ізі буде гарно, але щось доведеться з ними робити( це всі по 1 семечке в горщику

IMG_0830.jpeg

IMG_0832.jpeg

• Лайк 3
Посилання на коментар

І парканчик вже зелененького кольору👏

3 хвилини тому, Сарочка сказав:

І хтось тут пару місяців тому розповідал, що не полюбляє рожеви квіти .

Це була я😁І розповідала про парадокс, що, навпаки, мене потягнуло на рожеве. Хоча раніше уникала цього кольору в саду. Потім спіймала себе на тому, що рожеві троянди мене притягують більш за інших. І ще на таке потягнуло. І чомусь не на білі, чи бузкові, а тільки цього кольору забажалось. Квітка має дуже темний колір, з оксамитовими пелюстками

35 хвилин тому, irina1969 сказав:

Аня, Кеміра

Я б ще чогось з залізом додала до Кеміри. На всяк випадок, якщо з азотом не спрацює🙂

зображення_viber_2025-05-29_14-31-54-097.jpg

зображення_viber_2025-05-29_14-35-25-534.jpg

зображення_viber_2025-05-30_11-06-51-662.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, allanek сказав:

Це була я😁І розповідала про парадокс, що, навпаки, мене потягнуло на рожеве. Хоча раніше уникала цього кольору в саду. Потім спіймала себе на тому, що рожеві троянди мене притягують більш за інших. І ще на таке потягнуло. І чомусь не на білі, чи бузкові, а тільки цього кольору забажалось. Квітка має дуже темний колір, з оксамитовими пелюстками

Я б ще чогось з залізом додала до Кеміри. На всяк випадок, якщо з азотом не спрацює🙂

я б багато чого б додала, але треба було вибрати з наявного ( як я зрозуміла) а Кеміра як раз комплекс і комплекс в хелатний формі...фото і рослинки чудові❤️ Остеоспермум колір дуже гарний....я бачила на фото, що ти викладала раніше він у вас скрізь росте, от прям вау...щодо своїх пеларгоній ти сама все знаєш🙃

• Дякую 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, irina1969 сказав:

я б багато чого б додала, але треба було вибрати з наявного ( як я зрозуміла) а Кеміра як раз комплекс і комплекс в хелатний формі...

Я теж так зрозуміла, що з наявного та може Аня подивиться, що в неї ще є з більшим відсотком заліза. Але хлороз то таке, що там може не вистачати чого завгодно. В мене таке було з кущами Стронг Анабелі, росли поряд, два куща хоч в салат, таке гарне листя, а третій завжди трохи хлорозив. Пройшло, коли йому стала давати подвійну дозу добрив. Або був якийсь сорт полуниці ( не пам'ятаю назву), всі кущі різних сортів, що навколо ростуть, навіть в одному рядку з тими,всім однаково добрив діставалось, але ні, завжди стояли з листям жовтого кольору. Прибрала взагалі, добре, що їх було небагато, бо брала на пробу.

10 хвилин тому, irina1969 сказав:

щодо своїх пеларгоній ти сама все знаєш🙃

Тьху-тьху, не нарадуюсь на них. Зараз буде смішно. В них квіти завжди повернуті від тераси, тож помилуватись на повну красу, можу тільки коли виходжу з дому🤣. На фото видно, що вони до мене "дупкою")

Посилання на коментар

41 хвилину тому, allanek сказав:

Тьху-тьху, не нарадуюсь на них. Зараз буде смішно. В них квіти завжди повернуті від тераси, тож помилуватись на повну красу, можу тільки коли виходжу з дому🤣. На фото видно, що вони до мене "дупкою")

Все прекрасне тягнеться до сонця😀я свої перевертала періодично, але це поки вони не наростили масу, а потім вже тільки дупці))

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, irina1969 сказав:

я свої перевертала періодично,

Та мене не напружує. Хай собі росте, як хоче. Я тільки старі китиці прибираю та якесь листя, що не витримує конкуренції та сохне. Сусідка, побачивши, як вони квітнуть, собі поставила горщик з якимось рожевими квітами. Отак і "перестукуємось" квітами 😆. В них тут популярно саджати макрофіли в горщики. Якісь сорти невеличкі. У сусідки росте. Навіть не одразу зрозуміла, що то макрофіли, бо в одному горщику два кущі- зелені квіти та такого кольору, як в мене "африканська ромашка" (остеоспермум). Зрозуміла, що то макрофіли, коли вже листя стало видно з під китиць. Спочатку мені здавалось, що то календула квітне, бо тут її багато і я дивувалась навіщо календулу в такий великий горщик посадили. Але потім вже побачила, що то макрофіли і стала звертати увагу і на інші горщики. Але зараз вона (в сусідки) вже, майже, відквітла та не додає краси загальному вигляду  тераси. В прибудинковому квітнику заквітла інша макрофіла. Але там зовсім мало світла, бо мушмула там велика і все світло закриває. То кущі макрофіли, що ростуть під мушмулою, пригнічені , китиці в неї невеликі та якісь збляклі.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 часов назад, Nic-олаевна сказал:

Тепер про крупніші комірки. Ці теж з Кліоми, але не на 0,5 як у Іри, а напевно на 0,3. В них у мене росте перець і баклажани. Можна і арбузи саджати. Щоправда перець люблю сіяти в загальну ємність, бо це березень і на вікнах нема місця для касет. А потім з загальної ємності пікірую по касетах і так вони ростуть до самої висадки.

IMG_20250530_082932.thumb.jpg.84d5a8cef9586ae4354c26d4ca734733.jpgIMG_20250530_082937.thumb.jpg.6e926b536ef45e941301403cd91254a8.jpg

Nic-олаевна, а далі як? То ж треба під касети піддон, зверху - кришку? 

Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

зображення_viber_2025-05-29_14-31-54-097.jpg

Краса!

Я теж захворіла плющелисною пеларгонієй (це ж вона?) і остіками.

Остіки люблю останні кілька років. Перший був пробний))) На другий рік посадила і хотіла, щоб вони самі насіялись - тримала кущіки на грядці до весни!!! Але ні, дива не сталося... Потім дочиталась, що вони добре черенкуються і сподіваюсь їх розмножувати і навесні саджати свої.  Під наш засушливий клімат, під наше пекуче сонце - дуже гарна рослинка! Квітли з дня посадки до снігу. Один "полумінус" - на сонці дещо втрачають колір, не зовсім, але колір стає не таким соковитим. Мене влаштовують на всі 1000%.

...і пожаліюся.... Ну як у вас росте базілік?!?! Ні як я з ним не подружусь!!! тільки розсада з базару..

• Дякую 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, voglya сказав:

(це ж вона?)

Так, вона. Мабуть ви пропустили, коли я розказувала, що вибрала "попелюшку" серед неймовірних сортів пеларгоній. А Іра сміялась та казала:" нічого собі попелюшка". Якщо є змога десь купити, то купляйте. Вона дивовижна. Вона мені в око і серце запала, коли Іра тут показувала свої ампельні.

Під наш засушливий клімат, під наше пекуче сонце - дуже гарна рослинка!

Вона тут і взимку цвіте. Враження, що ще рясніше, ніж зараз. Я побачила величезний кущ неподалік від мене, та була вражена тією красою. Десь в темі викладала. Єдине, чого поки не зрозуміла, в розпліднику кажуть, що не всі сорти цвітуть взимку. А хтось сказав, що вони однорічки взагалі. Може і таке бути, бо є такі сорти, що відрізняються і квітами, і листям. Тож побачу, як воно зимувати буде.

Ну як у вас росте базілік?!?! Ні як я з ним не подружусь!!! тільки розсада з базару..

Насінням висаджувала ближче до кінця травня, коли вже земля добряче прогріється. Зробила канавку не глибше 3см, рясно посіяла насіння різних сортів , легенько загорнула і полила. Все. Слідкую, щоб там була земля волога. Якщо тепло, то в середині травня, ні, помилилась - в середині червня вже мала справжні листочки. Але той бордюр сіяла під масивом ялівцю, тож місце там було затишне. Згадала. Є сорти для горщиків, низькорослі, спробуйте в горщик посіяти. Я не знаю, для мене це безпроблемна рослинка завжди була.

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
Посилання на коментар

57 минут назад, voglya сказал:

Nic-олаевна, а далі як? То ж треба під касети піддон, зверху - кришку? 

Під крупні касети, що стоять на вікні і в них ростуть перці - звичайно потрібний піддон. У мене це пластмасові ящики для розсади, бо піддони з такого самого тонкого пластику як касети мені не подобаються. 

А під дрібні касети нічого, тому що вони стоять в теплиці просто на грунті. Бо огірки я сію уже в травні і тоді поливаю ці касети без остраху, куди вода витікла туди і витікла. Тим більше що стоять ті касети поміж висажених баклажанів і помідорів, то вода там не зайва

Кришку не прилаштовую ніде. Навіть для сходів огірка вона мені не потрібна. Все чудово сходить і без неї. От якщо б я вирощувала петунії чи ще якісь культури з подібним насінням, тоді так, кришка треба. 

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

Я теж так зрозуміла, що з наявного та може Аня подивиться, що в неї ще є з більшим відсотком заліза. Але хлороз то таке, що там може не вистачати чого завгодно. В мене таке було з кущами Стронг Анабелі, росли поряд, два куща хоч в салат, таке гарне листя, а третій завжди трохи хлорозив. Пройшло, коли йому стала давати подвійну дозу добрив. Або був якийсь сорт полуниці ( не пам'ятаю назву), всі кущі різних сортів, що навколо ростуть, навіть в одному рядку з тими,всім однаково добрив діставалось, але ні, завжди стояли з листям жовтого кольору. Прибрала взагалі, добре, що їх було небагато, бо брала на пробу.

Окремо є халатне залізо в моноформулє

• Лайк 1
Посилання на коментар

Аня, то я б коктейлем. До Кеміри, що Іра радила, ще б додала і хелатне залізо.  В любому випадку залізо для макрофіли не буде зайвим. Особливо, що хелатне швидко засвоюється. Кеміру під коріння, хелатне залізо бризкати ж будете по листу.

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, allanek сказав:

Аня, то я б коктейлем. До Кеміри, що Іра радила, ще б додала і хелатне залізо.  В любому випадку залізо для макрофіли не буде зайвим. Особливо, що хелатне швидко засвоюється. Кеміру під коріння, хелатне залізо бризкати ж будете по листу.

Ще знайшла три пачці Епін +   Не знаю , що в составі( інфи на пачці не знайшла) якесь невідома речовина , але їм порскают . Я його все одно откриваю , по треба на інших саджанцях їм попрацювати Ну і Ціркон з той же серії стімуляторов є. 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

1 час назад, Nic-олаевна сказал:

Під крупні касети, що стоять на вікні і в них ростуть перці - звичайно потрібний піддон. У мене це пластмасові ящики для розсади, бо піддони з такого самого тонкого пластику як касети мені не подобаються. 

А під дрібні касети нічого, тому що вони стоять в теплиці просто на грунті. Бо огірки я сію уже в травні і тоді поливаю ці касети без остраху, куди вода витікла туди і витікла. Тим більше що стоять ті касети поміж висажених баклажанів і помідорів, то вода там не зайва

Кришку не прилаштовую ніде. Навіть для сходів огірка вона мені не потрібна. Все чудово сходить і без неї. От якщо б я вирощувала петунії чи ще якісь культури з подібним насінням, тоді так, кришка треба. 

Ага, забула шо у вас теплиця! А я подумки міряю на свої підвіконня...

А в теплиці ві досвічуєте лампами?

Посилання на коментар

1 час назад, voglya сказал:

А в теплиці ві досвічуєте лампами?

Спочатку напишу про базилік. Він у мене в відкритому грунті теж погано росте і головне, що мені не подобається, то він жорсткий. А от з теплиці він і м'який і запашний. Сію приблизно як Алла, коли але земля прогріється, бо в холодній він погано сходить і погано росте. Сію рядочком, а тоді розсажую деінде по теплиці, то там, то сям під огірками, баклажанами, помідорами і він не скаржиться 

Про досвітку. Не досвічую, бо використовую її починаючи з квітня. Через те і не опалюю. Да і розмір її мізерний 3 х 4 тому там не сильно розгонишся

У мене теплиця-парадокс. Вона мені більше подобається для осінніх овочів. В грунті у нас якось все швидко відходить. Та в принципі це і через те, що я саджаю все раннє, а в теплиці до морозів є овочі на салат

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, Сарочка сказав:

Ще знайшла три пачці Епін +  

Якщо пам'ятаю, то там якийсь гормон, що допомагає рослині в стресових ситуаціях. Ціркон то біостимулятор. Я б Ціркон не використовувала, бо в нього може бути принцип дії такий, що буде спонукати рослину витрачати внутрішній резерв, а вам потрібно, навпаки, щоб макрофіла запозичила те, чого їй не вистачає. То я б Епіном  да, а Цірконом ні. От не пам'ятаю чому я відмовилась від Цвркону на користь янтарної кислоти. Здається мені тому, що в них різний принцип дії. Може хтось з товариства щось краще порадить.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, allanek сказав:

Якщо пам'ятаю, то там якийсь гормон, що допомагає рослині в стресових ситуаціях. Ціркон то біостимулятор. Я б Ціркон не використовувала, бо в нього може бути принцип дії такий, що буде спонукати рослину витрачати внутрішній резерв, а вам потрібно, навпаки, щоб макрофіла запозичила те, чого їй не вистачає. То я б Епіном  да, а Цірконом ні. От не пам'ятаю чому я відмовилась від Цвркону на користь янтарної кислоти. Здається мені тому, що в них різний принцип дії. Може хтось з товариства щось краще порадить.

Ну бурштинову так і так треба до Епіна додати, бо він працює в кислому середовищі , в лужній нейтралізується, так в анотації написано.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Перепрошую за якість, бо змогла зробити фото лише на світлофорі. Але як є. Бо сама вперше в житті бачу, як квітне магнолія грандіфлора. Ота велика квітка, схожа на велику водяну лілею, то її квітка. Як довго вони будуть цвісти не знаю і квітнуть тільки великі дерева. Читай "старі" . Якщо буду там пішки та встигну поки дерева в квітах, то спробую зробити кращі фото, бо то краса неймовірна. Але дуже високо, це вже максимум мого телефону, наскільки змогла збільшити.

зображення_viber_2025-05-31_19-15-31-508.jpg

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...