Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

чекаєм на фото😀

прикопайте зараз пару гілок  "Романтики" і на наступний рік будете мати ще кущики на заміну чи наживцюйте

clematis.com.ua/?p=44

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Сарочка сказав:

окуляри на заміну лінз… сегодня дзвонять…. Бляха зламали 

Аня, тут не може бути ніяких розмов. Це їх помилки , то і виправляти за їх рахунок. А окуляри ще на гарантії? Якщо так, то, взагалі, нема про що говорити.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Всім добрий день. Давно не заходила, то було що цікаве почитати.

Буду писати без цитат. Нас тут в темі дописувачів стільки, що можна порахувати на пальцях одної руки, то я думаю буде зрозуміло.

Щодо спаржевої кфасолі на зиму, то якось ніколи не мала рецепту її консервації і навряд чи хочу. У нас квасолю окрім мене ніхто не їсть, то я саджаю лише зернову.

Кріп. Мені здається буде з нього діло, але в тому випадку, якщо він не буде рости в хаті на вікні. Всеодно йому потрібне саіде повітря і сонячне світло. Навіть в теплиці у мене кріп тонкий и не пишний, ну не "то пальто".

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Цей рік на врожай по-своєму цікавий. У мене наприклад, біда з помідорами і перцем. Кущі гарні зелені, а зав'язі дуже мало і та не росте. В перець то взагалі якийсь деформований. У нас нема в цьому році спеки, як є по Україні. Натомість шалені дощі і вічне прохолодне болото 

Сьогодні "заправила" огород гарно калієм, нехай хоч ті зав'язі що є наллються. Натомість, вродила цвітна капуста:

IMG_20250726_164958.thumb.jpg.f381341acfdaca2ac56c689f9e84593f.jpg

IMG_20250726_154519.thumb.jpg.691f6b6f4c1e4ddf93af19a7ed547163.jpg

IMG_20250721_185541.thumb.jpg.5cb789bbc8eadb39ee22c9ae81abbfde.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар

Наташа, нарешті ви обізвалися. Тож в вас все добре, наскільки це можливо в тих умовах.  Про кріп. Тому і спитала, що в роздумах, як з ним бкти краще. Поки є думка посіяти в гопщик і поставити той горщик на критій терасі десь біля горщику з кумкватом. Бо в горщику з кумкватом, під африканською ромашкою, якк я нещадно стригла, бо вона  вже на крону кумквата полізла, то що я знайшла- гриби, якісь поганки чи щось таке. Тож сподіваюсь, що кропу там не буде жарко. Якщо щось, то занесу до кімнати, в мене розсувні двері на всю стіну, то сонця багато.

Посилання на коментар

1 минуту назад, allanek сказал:

Наташа, нарешті ви обізвалися. Тож в вас все добре, наскільки це можливо в тих умовах. 

Оце "добре", воно на стільки умовне... В ніч з п'ятниці на суботу нас нак обстріляли, що вигоріла ціла вулиця приватного сектору в центрі міста. 6 приватних будинків згоріли до тла, багато будинків просто потрощені. Сила вибухів була такою, що великі тополі повиривало з землі з корінням. Є поранені, слава Богу всі живі. Напевно, люди вже за ці роки навчилися трошки рятуватися

5 минут назад, allanek сказал:

Про кріп. Тому і спитала, що в роздумах, як з ним бкти краще. Поки є думка посіяти в гопщик і поставити той горщик на критій терасі десь біля горщику з кумкватом. Бо в горщику з кумкватом, під африканською ромашкою, якк я нещадно стригла, бо вона  вже на крону кумквата полізла, то що я знайшла- гриби, якісь поганки чи щось таке. Тож сподіваюсь, що кропу там не буде жарко. Якщо щось, то занесу до кімнати, в мене розсувні двері на всю стіну, то сонця багато.

Так, це правильне рішення. Напевно кропу треба не лише тепло чи прохолода, в оці перепади температур день-ніч, яких нема на підвіконні.

• Дякую 1
  • Сумно 2
Посилання на коментар

17 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Сила вибухів була такою, що великі тополі повиривало з землі з корінням.

Нас на початку так обстрілювали. Дуби, якім не знаю чи одне століття, наче ножем позрізало та повиривало з корінням. То страшне і чи можна до того звикнути, не знаю. Бо я і досі від звуку гелікоптера приймаю позу равлика.

Дивлячись на ваші гарні квіти, гадаю, що цим і спасаєтесь, бо інакше воно накриває...

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Дивлюсь на неврожай😍 квітковий і розумію, шо на наступний рік тільки пеларгонії, бо то гарантія краси на 100%...Наташа, сил Вам і Вашому місту!!!

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 часа назад, allanek сказал:

Дивлячись на ваші гарні квіти, гадаю, що цим і спасаєтесь, бо інакше воно накриває...

Ви праві на мільйон відсотків. А ще намагаюсь не читати всі подряд новини, відписалася від половини Телеграмм каналів, бо охопити все це головою і серцем нереально. Живемо одним днем. Переночували і добре, йдем на роботу. День пройшов і добре, будемо ночувати. І квіти. Як добре, що я їх люблю і що це дає змогу отримати крихту радості в такому пеклі 

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 2
  • Дякую 3
Посилання на коментар

4 часа назад, allanek сказал:

Наташа, нарешті ви обізвалися. Тож в вас все добре, наскільки це можливо в тих умовах.  Про кріп. Тому і спитала, що в роздумах, як з ним бкти краще. Поки є думка посіяти в гопщик і поставити той горщик на критій терасі десь біля горщику з кумкватом. Бо в горщику з кумкватом, під африканською ромашкою, якк я нещадно стригла, бо вона  вже на крону кумквата полізла, то що я знайшла- гриби, якісь поганки чи щось таке. Тож сподіваюсь, що кропу там не буде жарко. Якщо щось, то занесу до кімнати, в мене розсувні двері на всю стіну, то сонця багато.

Аllanek, не тре думати! тре садити! )))

А потім і нам розкажете.

Аргументую. ))) Люблю рукколу. З весни до осені сіію періодично, зазвичай в середені літа її з'їдає якась мошка-блошка. Цього року чогось (хто зна чого?!) я сипанула її в квітковий горщик. Може тому, що пєтунії я розлюбила, а пеларгоній на всі горщики не вистачило. І шо маю: на городі руккола вся побита блошкою, а в ящику - ціла. Поки ціла. )))

• Лайк 2
Посилання на коментар

А мені подобається багаторічна рукола. Вона з ранньої весни і до пізньої осені в відкритому грунті. Її не так їсть блішка, бо вона трохи грубіша. Має листя навіть коли вигоняє квіткову стрілку. Якщо насіння не потрібне, просто постригли її і все, вона росте далі. Зимує без всяких укриттів

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Вона з ранньої весни і до пізньої осені в відкритому грунті.

Вона, взагалі, у відкритому грунті живе і настільки добре себе почуває, що її не позбудешся. Колись посіяла по кілька рядочків різних сортів. На жаль нема світлин, щоб показати ці "джунглі" з руколи- на чистому піску має коріння до 0,5м довжиною. І ще спробуй його витягти. Сіється де завгодно. Масивом виглядає гарно - наче м'який килим зеленого листя. 

19 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Її не так їсть блішка, бо вона трохи грубіша.

В мене її ніхто не їв. Або її було так багато, що я не помічала цього. Взагалі намагалась не чіпати її, щоб не відчувати запаху. Колись подобався сорт з горіховим присмаком, багаторічний.

19 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Має листя навіть коли вигоняє квіткову стрілку.

Тут не зрозуміла, бо стебло завжди з листям. Якщо зрізати квіти, то буде виганяти молоде листя. Вона навіть стелиться та тримає пісок, якщо є перепад висот. В мене так був верхній городик зроблений- з відчутною різницею по висоті. То рукола гарно тримала той пісок і стелилася зверху-вниз. Порівняти можу хіба що з очитками- так само захоплювали все, що бачили, росли там, де більше ніхто не хотів чи не міг ; на умови не звертали уваги. 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

24 минуты назад, allanek сказал:

Тут не зрозуміла, бо стебло завжди з листям

Так, воно з листям. Якщо порівняти наприклад петрушку чи селеру, коли вони зацвітають, то листя на них якщо і є, то воно дрібне і грубе. В от багаторічна рукола молодець)) Вона і лист має і цвіт одночасно

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав:

от багаторічна рукола молодець)) Вона і лист має і цвіт одночасно

В неї ще і квіточки відрізняються кольором від однорічки - вони більші розміром та колір в них приємний,  блідо-жовтий, а не отой, наче в суріпки- отруйно жовтий. Пам'ятаю, що насіння купувала в "Професійне насіння".

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Nic-олаевна сказал:

А мені подобається багаторічна рукола. Вона з ранньої весни і до пізньої осені в відкритому грунті. Її не так їсть блішка, бо вона трохи грубіша. Має листя навіть коли вигоняє квіткову стрілку. Якщо насіння не потрібне, просто постригли її і все, вона росте далі. Зимує без всяких укриттів

Дякую. Так, сіяла і багаторічну, але щось не склалося: виросли палки з насінням...

Може тре якесь інше насіння спробувати...

Я цього року спокусилась на красиву картинку - Блаухільде (фіолетова спаржева квасолька), посіяла її під опору... А маю звичайні зелені стрючки, та і в висоту вона рости не дуже хоче, і плодоносити почала не в 90-денний термін. Хоча...може це і на краще! Залишок квасолин (фіолетового кольору!) з того пакетика посадила вчора по кукурудзі - може у вересні/жовтні буду зі свіженькою шпарагівкою. 

Посилання на коментар

Ще, гадаю, прийшов час сіяти селеру )))))

Я колись натанцювалась з нею: і насінням під зиму, і навесні, і розсадою... Але росте та, шо купила на базарі ноунейм розсадою, вона заквітла на другий рік та сама тепер насипається. Зараз вона вже відцвіла і дозріває насіння, я її пригібаю до землі і маю листову селеру на цій грядці вже кілька років.

А вчора надибала насіння черешкової, хоч і старе, але посію, спробую.

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

1 година тому, voglya сказав:

я її пригібаю до землі і маю листову селеру на цій грядці вже кілька років.

Це те, про що я постійно торочу. Селера дворічна рослина. Тому досіваю або навесні, або восени  біля старих кущів і вона постійно є, навіть під снігом. І сама насівається гарно. Росла на сонячному місці. Грунт- пісок+ трохи компосту. Зараз в мене 3 куща листової, 3-й раз зрізала сушити та розсадила, бо кущі великі. От мені цікаво, тут вона себе теж буде поводити, як дворічна рослина, чи буде постійно відрощувати нове листя, якщо зрізати доросле? 

Бо в мене гіркий перець росте і росте. Що за сорт не знаю. Я йому старе листя обрізаю, бо воно і вітром понівечене, і кінці трохи підсихають. З пазух старого листя росте нова гілка, квітне та відрощує перчини. Теж цікаво, як довго буде це "свято" продовжуватися? Звісно, що в холодну погоду рости не буде, але ж цікаво, бо перець це багаторічна рослина. Те, що до весни не доживе, то нема питання. 

1 година тому, voglya сказав:

А вчора надибала насіння черешкової, хоч і старе, але посію, спробую.

З  не все так легко, як з листовою.Там якась інша агротехника, щоб само стебло набуло розміру та соковитості. наче Аня її вирощувала, то якщо зайде в тему, може і поділиться. Я саджала черешкову. Стебло відрізняється навіть без бубну, але не той "фасон". Нема тієї соковитості та м'якості, стебло , як на мене, то жорстке. 

Змінено користувачем allanek
  • Дякую 1
Посилання на коментар

6 часов назад, voglya сказал:

Я цього року спокусилась на красиву картинку - Блаухільде (фіолетова спаржева квасолька), посіяла її під опору

Блаухільде дійсно прикольна квасолька, якщо в пакеті не пересорт. Колись давно я її саджала. Гарні фіолетові стручки. Але завжди мені так шкода було того кольору, бо він втрачається при температурній обробці. Квасоля стає просто зеленою

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...