irina1969 Опубліковано: В п'ятницю в 18:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:34 чекаєм на фото😀 прикопайте зараз пару гілок "Романтики" і на наступний рік будете мати ще кущики на заміну чи наживцюйте clematis.com.ua/?p=44 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В п'ятницю в 19:05 Автор Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:05 1 година тому, Сарочка сказав: окуляри на заміну лінз… сегодня дзвонять…. Бляха зламали Аня, тут не може бути ніяких розмов. Це їх помилки , то і виправляти за їх рахунок. А окуляри ще на гарантії? Якщо так, то, взагалі, нема про що говорити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 11:31 Поділитись Опубліковано: учора в 11:31 Всім добрий день. Давно не заходила, то було що цікаве почитати. Буду писати без цитат. Нас тут в темі дописувачів стільки, що можна порахувати на пальцях одної руки, то я думаю буде зрозуміло. Щодо спаржевої кфасолі на зиму, то якось ніколи не мала рецепту її консервації і навряд чи хочу. У нас квасолю окрім мене ніхто не їсть, то я саджаю лише зернову. Кріп. Мені здається буде з нього діло, але в тому випадку, якщо він не буде рости в хаті на вікні. Всеодно йому потрібне саіде повітря і сонячне світло. Навіть в теплиці у мене кріп тонкий и не пишний, ну не "то пальто". 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 11:36 Поділитись Опубліковано: учора в 11:36 Цей рік на врожай по-своєму цікавий. У мене наприклад, біда з помідорами і перцем. Кущі гарні зелені, а зав'язі дуже мало і та не росте. В перець то взагалі якийсь деформований. У нас нема в цьому році спеки, як є по Україні. Натомість шалені дощі і вічне прохолодне болото Сьогодні "заправила" огород гарно калієм, нехай хоч ті зав'язі що є наллються. Натомість, вродила цвітна капуста: 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 11:41 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 11:41 Наташа, нарешті ви обізвалися. Тож в вас все добре, наскільки це можливо в тих умовах. Про кріп. Тому і спитала, що в роздумах, як з ним бкти краще. Поки є думка посіяти в гопщик і поставити той горщик на критій терасі десь біля горщику з кумкватом. Бо в горщику з кумкватом, під африканською ромашкою, якк я нещадно стригла, бо вона вже на крону кумквата полізла, то що я знайшла- гриби, якісь поганки чи щось таке. Тож сподіваюсь, що кропу там не буде жарко. Якщо щось, то занесу до кімнати, в мене розсувні двері на всю стіну, то сонця багато. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 11:41 Поділитись Опубліковано: учора в 11:41 "Урожай" квітів нам в стрічку для гарного настрою: 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 11:47 Поділитись Опубліковано: учора в 11:47 1 минуту назад, allanek сказал: Наташа, нарешті ви обізвалися. Тож в вас все добре, наскільки це можливо в тих умовах. Оце "добре", воно на стільки умовне... В ніч з п'ятниці на суботу нас нак обстріляли, що вигоріла ціла вулиця приватного сектору в центрі міста. 6 приватних будинків згоріли до тла, багато будинків просто потрощені. Сила вибухів була такою, що великі тополі повиривало з землі з корінням. Є поранені, слава Богу всі живі. Напевно, люди вже за ці роки навчилися трошки рятуватися 5 минут назад, allanek сказал: Про кріп. Тому і спитала, що в роздумах, як з ним бкти краще. Поки є думка посіяти в гопщик і поставити той горщик на критій терасі десь біля горщику з кумкватом. Бо в горщику з кумкватом, під африканською ромашкою, якк я нещадно стригла, бо вона вже на крону кумквата полізла, то що я знайшла- гриби, якісь поганки чи щось таке. Тож сподіваюсь, що кропу там не буде жарко. Якщо щось, то занесу до кімнати, в мене розсувні двері на всю стіну, то сонця багато. Так, це правильне рішення. Напевно кропу треба не лише тепло чи прохолода, в оці перепади температур день-ніч, яких нема на підвіконні. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: учора в 12:04 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 12:04 (змінено) 17 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Сила вибухів була такою, що великі тополі повиривало з землі з корінням. Нас на початку так обстрілювали. Дуби, якім не знаю чи одне століття, наче ножем позрізало та повиривало з корінням. То страшне і чи можна до того звикнути, не знаю. Бо я і досі від звуку гелікоптера приймаю позу равлика. Дивлячись на ваші гарні квіти, гадаю, що цим і спасаєтесь, бо інакше воно накриває... Змінено учора в 12:05 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: учора в 12:46 Поділитись Опубліковано: учора в 12:46 Дивлюсь на неврожай😍 квітковий і розумію, шо на наступний рік тільки пеларгонії, бо то гарантія краси на 100%...Наташа, сил Вам і Вашому місту!!! 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: учора в 15:36 Поділитись Опубліковано: учора в 15:36 (змінено) 3 часа назад, allanek сказал: Дивлячись на ваші гарні квіти, гадаю, що цим і спасаєтесь, бо інакше воно накриває... Ви праві на мільйон відсотків. А ще намагаюсь не читати всі подряд новини, відписалася від половини Телеграмм каналів, бо охопити все це головою і серцем нереально. Живемо одним днем. Переночували і добре, йдем на роботу. День пройшов і добре, будемо ночувати. І квіти. Як добре, що я їх люблю і що це дає змогу отримати крихту радості в такому пеклі Змінено учора в 15:37 користувачем Nic-олаевна 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: учора в 16:35 Поділитись Опубліковано: учора в 16:35 4 часа назад, allanek сказал: Наташа, нарешті ви обізвалися. Тож в вас все добре, наскільки це можливо в тих умовах. Про кріп. Тому і спитала, що в роздумах, як з ним бкти краще. Поки є думка посіяти в гопщик і поставити той горщик на критій терасі десь біля горщику з кумкватом. Бо в горщику з кумкватом, під африканською ромашкою, якк я нещадно стригла, бо вона вже на крону кумквата полізла, то що я знайшла- гриби, якісь поганки чи щось таке. Тож сподіваюсь, що кропу там не буде жарко. Якщо щось, то занесу до кімнати, в мене розсувні двері на всю стіну, то сонця багато. Аllanek, не тре думати! тре садити! ))) А потім і нам розкажете. Аргументую. ))) Люблю рукколу. З весни до осені сіію періодично, зазвичай в середені літа її з'їдає якась мошка-блошка. Цього року чогось (хто зна чого?!) я сипанула її в квітковий горщик. Може тому, що пєтунії я розлюбила, а пеларгоній на всі горщики не вистачило. І шо маю: на городі руккола вся побита блошкою, а в ящику - ціла. Поки ціла. ))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому А мені подобається багаторічна рукола. Вона з ранньої весни і до пізньої осені в відкритому грунті. Її не так їсть блішка, бо вона трохи грубіша. Має листя навіть коли вигоняє квіткову стрілку. Якщо насіння не потрібне, просто постригли її і все, вона росте далі. Зимує без всяких укриттів 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 12 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Вона з ранньої весни і до пізньої осені в відкритому грунті. Вона, взагалі, у відкритому грунті живе і настільки добре себе почуває, що її не позбудешся. Колись посіяла по кілька рядочків різних сортів. На жаль нема світлин, щоб показати ці "джунглі" з руколи- на чистому піску має коріння до 0,5м довжиною. І ще спробуй його витягти. Сіється де завгодно. Масивом виглядає гарно - наче м'який килим зеленого листя. 19 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Її не так їсть блішка, бо вона трохи грубіша. В мене її ніхто не їв. Або її було так багато, що я не помічала цього. Взагалі намагалась не чіпати її, щоб не відчувати запаху. Колись подобався сорт з горіховим присмаком, багаторічний. 19 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Має листя навіть коли вигоняє квіткову стрілку. Тут не зрозуміла, бо стебло завжди з листям. Якщо зрізати квіти, то буде виганяти молоде листя. Вона навіть стелиться та тримає пісок, якщо є перепад висот. В мене так був верхній городик зроблений- з відчутною різницею по висоті. То рукола гарно тримала той пісок і стелилася зверху-вниз. Порівняти можу хіба що з очитками- так само захоплювали все, що бачили, росли там, де більше ніхто не хотів чи не міг ; на умови не звертали уваги. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 24 минуты назад, allanek сказал: Тут не зрозуміла, бо стебло завжди з листям Так, воно з листям. Якщо порівняти наприклад петрушку чи селеру, коли вони зацвітають, то листя на них якщо і є, то воно дрібне і грубе. В от багаторічна рукола молодець)) Вона і лист має і цвіт одночасно 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: от багаторічна рукола молодець)) Вона і лист має і цвіт одночасно В неї ще і квіточки відрізняються кольором від однорічки - вони більші розміром та колір в них приємний, блідо-жовтий, а не отой, наче в суріпки- отруйно жовтий. Пам'ятаю, що насіння купувала в "Професійне насіння". 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 2 часа назад, Nic-олаевна сказал: А мені подобається багаторічна рукола. Вона з ранньої весни і до пізньої осені в відкритому грунті. Її не так їсть блішка, бо вона трохи грубіша. Має листя навіть коли вигоняє квіткову стрілку. Якщо насіння не потрібне, просто постригли її і все, вона росте далі. Зимує без всяких укриттів Дякую. Так, сіяла і багаторічну, але щось не склалося: виросли палки з насінням... Може тре якесь інше насіння спробувати... Я цього року спокусилась на красиву картинку - Блаухільде (фіолетова спаржева квасолька), посіяла її під опору... А маю звичайні зелені стрючки, та і в висоту вона рости не дуже хоче, і плодоносити почала не в 90-денний термін. Хоча...може це і на краще! Залишок квасолин (фіолетового кольору!) з того пакетика посадила вчора по кукурудзі - може у вересні/жовтні буду зі свіженькою шпарагівкою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Ще, гадаю, прийшов час сіяти селеру ))))) Я колись натанцювалась з нею: і насінням під зиму, і навесні, і розсадою... Але росте та, шо купила на базарі ноунейм розсадою, вона заквітла на другий рік та сама тепер насипається. Зараз вона вже відцвіла і дозріває насіння, я її пригібаю до землі і маю листову селеру на цій грядці вже кілька років. А вчора надибала насіння черешкової, хоч і старе, але посію, спробую. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 1 година тому, voglya сказав: я її пригібаю до землі і маю листову селеру на цій грядці вже кілька років. Це те, про що я постійно торочу. Селера дворічна рослина. Тому досіваю або навесні, або восени біля старих кущів і вона постійно є, навіть під снігом. І сама насівається гарно. Росла на сонячному місці. Грунт- пісок+ трохи компосту. Зараз в мене 3 куща листової, 3-й раз зрізала сушити та розсадила, бо кущі великі. От мені цікаво, тут вона себе теж буде поводити, як дворічна рослина, чи буде постійно відрощувати нове листя, якщо зрізати доросле? Бо в мене гіркий перець росте і росте. Що за сорт не знаю. Я йому старе листя обрізаю, бо воно і вітром понівечене, і кінці трохи підсихають. З пазух старого листя росте нова гілка, квітне та відрощує перчини. Теж цікаво, як довго буде це "свято" продовжуватися? Звісно, що в холодну погоду рости не буде, але ж цікаво, бо перець це багаторічна рослина. Те, що до весни не доживе, то нема питання. 1 година тому, voglya сказав: А вчора надибала насіння черешкової, хоч і старе, але посію, спробую. З не все так легко, як з листовою.Там якась інша агротехника, щоб само стебло набуло розміру та соковитості. наче Аня її вирощувала, то якщо зайде в тему, може і поділиться. Я саджала черешкову. Стебло відрізняється навіть без бубну, але не той "фасон". Нема тієї соковитості та м'якості, стебло , як на мене, то жорстке. Змінено 6 годин тому користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 часов назад, voglya сказал: Я цього року спокусилась на красиву картинку - Блаухільде (фіолетова спаржева квасолька), посіяла її під опору Блаухільде дійсно прикольна квасолька, якщо в пакеті не пересорт. Колись давно я її саджала. Гарні фіолетові стручки. Але завжди мені так шкода було того кольору, бо він втрачається при температурній обробці. Квасоля стає просто зеленою 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз