Сарочка Опубліковано: В середу в 12:19 Поділитись Опубліковано: В середу в 12:19 (змінено) Шановні панянки. 🌷🌷🌷 В мене питання по хлібо пічці. Здохло в мене ведерце( сама піч все ще працює) але заміна відра коштує більше ніж 7000😱 на мою досить стару модель. Що майже дорівнює вартості нової. Тому не бачу сенсу витрачатися на ведерце і буду купувати нову. Бо 25 років, як ні круті, напевно нема сенсу відновлюватись. . То порадьте в кого яка моделька і чі задоволені ви від агрегату. Дивлюсь на Panasonic, бо ну дуже надійна, але напевно на більш сучасні моделі Змінено В середу в 12:55 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В середу в 13:11 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:11 Це до Алли🤗 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В середу в 13:56 Поділитись Опубліковано: В середу в 13:56 30 хвилин тому, irina1969 сказав: Це до Алли🤗 Точно, але вже не знадобляться поради.. Хоча я пів годинки встигла помріяти про нову, з діспенсером. І шо ви думаєте. Чокнутий чат джпт , сказав що це распостраненна проблема коли клініт шток лопатки після випікання в звичайной духовці в ведрі ( відключили світло, тому допікала в газової резервної). В мене стався збіг обставин. Випекала солодку булку і цукор від начінки маковой в варіації зі снятой лопаткой( бо начинка) потрапив до лопасті і сгорівши намертво заклінів вал. Це для глазу не замітно, бо це якесь мікро- мікро. Тому він порадив набрати горячий мильний розчин висередину і таку саму рідину налити в миску і опустить донце в него. Потім через 10 хв постучать по штоку та знов опустить в розчин. І в тому весь ремонт. . Знов працює. Остаюся я зі старою- бо неможна викидувати те, що гарно працює, це марнотратство. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В середу в 14:33 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:33 32 хвилини тому, Сарочка сказав: Точно, але вже не знадобляться поради.. Хоча я пів годинки встигла помріяти про нову, з діспенсером. І шо ви думаєте. Чокнутий чат джпт , сказав що це распостраненна проблема коли клініт шток лопатки після випікання в звичайной духовці в ведрі ( відключили світло, тому допікала в газової резервної). В мене стався збіг обставин. Випекала солодку булку і цукор від начінки маковой в варіації зі снятой лопаткой( бо начинка) потрапив до лопасті і сгорівши намертво заклінів вал. Це для глазу не замітно, бо це якесь мікро- мікро. Тому він порадив набрати горячий мильний розчин висередину і таку саму рідину налити в миску і опустить донце в него. Потім через 10 хв постучать по штоку та знов опустить в розчин. І в тому весь ремонт. . Знов працює. Остаюся я зі старою- бо неможна викидувати те, що гарно працює, це марнотратство. Я б ще у неї пробачення попросила бо возвели наклеп😅 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В середу в 14:38 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:38 Панянки, у мене питання...це тільки у мене петунії стали паскудними, якісь тактильно гидотні, липнуть до рук...обстригла їх, може відійдуть...добре, що садила міксом з іншими рослинами і терасні ящики виглядають гарно, але сам факт🤨 Тому красих фото квітів нема, але є красиві кабачки🙃 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В середу в 14:42 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 14:42 (змінено) Аня, коли вибачитесь перед старою та знову з'являться думки про хлібопічку, то думкапрокупівлю нової Панпсонік були правильними. Можем про це поговорити, коди знадобиться. А як вирішилось питання з вашими окулярами? Пишу з телефону ,по дорозідодому, тому купа помилок. Вибачте) Змінено В середу в 14:47 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В середу в 14:50 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:50 (змінено) 1 година тому, irina1969 сказав: Панянки, у мене питання...це тільки у мене петунії стали паскудними, якісь тактильно гидотні, липнуть до рук...обстригла їх, може відійдуть...добре, що садила міксом з іншими рослинами і терасні ящики виглядають гарно, але сам факт🤨 Тому красих фото квітів нема, але є красиві кабачки🙃 В мене так кожен рік, я їх обрізаю коротко , кормлю, через два тижня знов як нови. Я думала що то в мене за недбалості чі чогось іншого так. Бо одночасно було помічено ураження борошнистою росою. Починалось спочатку в тіх, хто або підсохнув пару разів, або в тені знаходився . Але дивлюсь з такою погодою більш меньш всі якось вʼяло виглядають. Один горщик вже був зарізаний вщент і вже відріс. Але я не дивилась на нього як він зараз виглядає. Ліпкуватість в всіх є більш меньш в залежності від сортосеріі я так думаю. дощ закінчився, пішла роздивлятися. Погано виглядає Ізі через то що вся вкрита насіннєвими коробками. Стан- я відквітла ухожу спати. То завтра всі гілкі обріжу щоб почала створювати нові. Тайдл бодрячком, не бачу коробок масово. Тому санітарно обріжу після дощів що заважає. Там подивимось далі. А ізі буде кардинальна зачіска на всі кущі. Поки що всі здорови. Тарілка бобична, кабачкі дуже яскраві, гарні. Що з ними робите? з часом я відмовилась від білих, та жовтих через то, що біли стають з товстої шкірою швидко,( але вони гарно зберігаються дозріли і восені) а жовті швидко створюють насіннєву камеру . Залишила тількі зелені був сорт Делікатес, але я два рокі по тому зібрала насіння , то начеб то Ф1, але продувжують расти таки самі Змінено В середу в 16:00 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В середу в 14:54 Поділитись Опубліковано: В середу в 14:54 18 хвилин тому, irina1969 сказав: Я б ще у неї пробачення попросила бо возвели наклеп😅 Я її вже знов відправила працювати. Перепочіла, і баста, треба працювати далі. Сама сіджу, роздивляюсь на хлібо пічки, раз вже почала відкривати цей дивовижний світ додаткових функцій Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: В середу в 15:25 Поділитись Опубліковано: В середу в 15:25 2 часа назад, Сарочка сказал: Шановні панянки. 🌷🌷🌷 В мене питання по хлібо пічці. Здохло в мене ведерце( сама піч все ще працює) але заміна відра коштує більше ніж 7000😱 на мою досить стару модель. Що майже дорівнює вартості нової. Тому не бачу сенсу витрачатися на ведерце і буду купувати нову. Бо 25 років, як ні круті, напевно нема сенсу відновлюватись. . То порадьте в кого яка моделька і чі задоволені ви від агрегату. Дивлюсь на Panasonic, бо ну дуже надійна, але напевно на більш сучасні моделі В нас Кєн, тобто Кенвуд ВМ450, з 2015 року. Відра виходять з ладу регулярно (2 "квадратних" і кругле). Ну як регулярно... Кругле ще не ремонтували, одне квадратне - 2 раза, зараз обидва квадратних лежать чекають ремонта. Раніше це робили на Барабані (ринок Барабашово), зараз тре пошукати майстра. До відер навіть ремкомплект продається. Після ремонта працюють без особливостей. Хліб печемо через 2(3) дні. Для джема не використовую - жалію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В середу в 15:33 Поділитись Опубліковано: В середу в 15:33 (змінено) 12 хвилин тому, voglya сказав: В нас Кєн, тобто Кенвуд ВМ450, з 2015 року. Відра виходять з ладу регулярно (2 "квадратних" і кругле). Ну як регулярно... Кругле ще не ремонтували, одне квадратне - 2 раза, зараз обидва квадратних лежать чекають ремонта. Раніше це робили на Барабані (ринок Барабашово), зараз тре пошукати майстра. До відер навіть ремкомплект продається. Після ремонта працюють без особливостей. Хліб печемо через 2(3) дні. Для джема не використовую - жалію. Ого, а я перший раз «ремонтувала» за 25 років. І взагалі нещадно експлуатую 1-2 раза на день, мию в посудомийці, що не впевнена що так можна, але в мене була інструкція англійською, тому я її не дочитала до кінця. вистачало лише на переклад надпису на кнопках, та рецептів. Чоловік вчора вперше побачив що я пхаю до посудомийкі спитав, що мол так можна. Тількі з того задумалась на секунду може і не можна, але ж за стількі років ничого не сталося, норм функціонує, не прилипає, не клине вал, то і добре. Виглядає воно в мене ззовні такі жахливо, бо всяко бувало за ті роки користування. Та і сама хлібопечка на кришці почало жовтіть пластиком. Можливо скоро він почне крошитися, хоча схож по кольору на нутрощі старих холодильників років 60-х. Якщо пластик подібний то колір не означає деградацію. А що стається з вашим? Мені вон чат джпт поремонтував, може ваше тоже так можна, чі там щось кардинальне трапляється? до речі, я варила в 2009 році вареньє. Мені сподобалося результат, не сподобалось що варення виходить грамм 400 , ну тоб то щось зробити як майбутню начинку, напевно в цьому була ідея варення. Треба знов спробувати, освіжити досвід. Змінено В середу в 15:39 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В середу в 15:55 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 15:55 (змінено) Перший Панасонік, якщо пам'ятаю, купила в 2017 році. Відерце без змін. Джеми ні, хліб-тісто постійно. Працює і зараз в сина. Про нову, теж Панасонік, я писала в темі. До неї потрібен був підхід, бо мені в голову не приходило, що перед тим, як запхнути відерце в саму хлібопіч, борошно та все інше треба перекалапуцати, інакше вона не забирала муку. Тепер працює, як годиться. Навіть паски пеку в хлібопічці, що в новій, що в старій. В новій полюбила випікати хліб з родзинками та іноді до родзинок додаю курагу. Відмінність від тої, що була в тому, що тут дріжджі закладаються не в відерце гамузом з борошном, а в окремий контейнер. Ну і ще суттєва різниця: та, що залишилась в Польщі, з радістю дозволяла експериментувати. Ця теж, начебто, і дозволяє, але найкраща випічка, коли все згідно рецепту. Хоча я, наприклад, замість висівок, додаю кукурудзяне борошно і вона цього не помічає, зате хліб виходить смачніше, ніж просто з вівсяними пластівцями та висівками. Відерце в Панасоніках дуже гарне. Не пам'ятаю, здається, що відерця мають керамічне покриття. Але я ніколи його не пхаю в посудомийку і, взагалі, не тру жорсткою губкою. Інструкція це забороняє. Та і необхідності такої немає. Стосовно роботи. Без проблем, тьху-тьху. Змінено В середу в 15:56 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: В середу в 16:28 Поділитись Опубліковано: В середу в 16:28 5 хвилин тому, allanek сказав: Перший Панасонік, якщо пам'ятаю, купила в 2017 році. Відерце без змін. Джеми ні, хліб-тісто постійно. Працює і зараз в сина. Про нову, теж Панасонік, я писала в темі. До неї потрібен був підхід, бо мені в голову не приходило, що перед тим, як запхнути відерце в саму хлібопіч, борошно та все інше треба перекалапуцати, інакше вона не забирала муку. Тепер працює, як годиться. Навіть паски пеку в хлібопічці, що в новій, що в старій. В новій полюбила випікати хліб з родзинками та іноді до родзинок додаю курагу. Відмінність від тої, що була в тому, що тут дріжджі закладаються не в відерце гамузом з борошном, а в окремий контейнер. Ну і ще суттєва різниця: та, що залишилась в Польщі, з радістю дозволяла експериментувати. Ця теж, начебто, і дозволяє, але найкраща випічка, коли все згідно рецепту. Хоча я, наприклад, замість висівок, додаю кукурудзяне борошно і вона цього не помічає, зате хліб виходить смачніше, ніж просто з вівсяними пластівцями та висівками. Відерце в Панасоніках дуже гарне. Не пам'ятаю, здається, що відерця мають керамічне покриття. Але я ніколи його не пхаю в посудомийку і, взагалі, не тру жорсткою губкою. Інструкція це забороняє. Та і необхідності такої немає. Стосовно роботи. Без проблем, тьху-тьху. В мене ще не керамічне, основа точно алюміній, покриття не знаю з чого, світло сіре- зеленкувате. Терти його николи не терла, бо нема там чого терти. А ось біля лопатки іноді наліпає. Ну і іноді щось залишається з країв, особливо якщо пекти з пармезаном. Чі коли з солодкій начинкою типу кокосової пасти чі маку. Звісно, це двома рухами рук можна помити руцями, іноді так і мою, особливо якщо випічка одна за одної , іноді в посудомийку кидаю. тобто в вас зараз 2550? Я на ней милуюсь ,та читаю відгуки. В двох бачила, то, що ви описуєте - там це був як негативний відгук на цю модель, відповідь продавця пропонувала звернутися в сервісний центр, та використовувати точні вагі, а не мірні прилади. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В середу в 16:54 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 16:54 13 хвилин тому, Сарочка сказав: тобто в вас зараз 2550? Так, PANASONIC SD-YR2550STS. І це я про неї кажу, що вона мене здивувала тим, що треба обов'язково після того, як заклали все, згідно рецепту, перекалапуцати оте все, інакше можна получити половину спеченого хліба-це зверху, а знизу- спресована мука, що тримає форму ведерця. Жах. Поки зрозуміла чого вона вимагає, вона наслухалась про себе багато чого і на компліменти це не було схоже. Головне, що в інструкціїї ні звука про це, на форумах теж тиша, тільки ахи та "флагманська модель", що означає- інші моделі знімають з виробництва, а цю-ні, бо гарна. Дійсно, вона гарна. Все збираюсь зробити закваску та спробувати хліб спекти. Ця модель розрахована на хліб на заквасці і навіть рецепт є в книзі рецептів. І до речі. Рецепти в цій моделі і в тій, що залишилась в Польщі, відрізняються між собою. І ще особливість цієї моделі- в комплекті є окрема мішалка для житнього хліба. І гарні рецепти цього хліба. Перевірила. Попередня хлібопічка теж мала таку мішалку. Цим можуть похвалитися тільки кілька моделей Панасонік. Тож, якщо полюбляєте житній хліб, то звертайте увагу на цей момент. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: В середу в 18:11 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:11 Може це "хвороба" відер цієї хлібопічки - з віком тече сальник відра. Його міняють. Все. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: В середу в 18:11 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:11 У сусідів така ж піч, так само ремонтували відро - перепаковували сальник. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: В середу в 18:13 Поділитись Опубліковано: В середу в 18:13 1 час назад, allanek сказал: Так, PANASONIC SD-YR2550STS. І це я про неї кажу, що вона мене здивувала тим, що треба обов'язково після того, як заклали все, згідно рецепту, перекалапуцати оте все, інакше можна получити половину спеченого хліба-це зверху, а знизу- спресована мука, що тримає форму ведерця. Жах. Поки зрозуміла чого вона вимагає, вона наслухалась про себе багато чого і на компліменти це не було схоже. Головне, що в інструкціїї ні звука про це, на форумах теж тиша, тільки ахи та "флагманська модель", що означає- інші моделі знімають з виробництва, а цю-ні, бо гарна. Дійсно, вона гарна. Все збираюсь зробити закваску та спробувати хліб спекти. Ця модель розрахована на хліб на заквасці і навіть рецепт є в книзі рецептів. І до речі. Рецепти в цій моделі і в тій, що залишилась в Польщі, відрізняються між собою. І ще особливість цієї моделі- в комплекті є окрема мішалка для житнього хліба. І гарні рецепти цього хліба. Перевірила. Попередня хлібопічка теж мала таку мішалку. Цим можуть похвалитися тільки кілька моделей Панасонік. Тож, якщо полюбляєте житній хліб, то звертайте увагу на цей момент. Тобто в цій моделі не можна відтермінувати старт програми? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В середу в 18:36 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 18:36 (змінено) Чому? Можна і я це роблю постійно. Програмую з вечора час так, щоб на сніданок був свіжий (теплий) хліб. В цій моделі дріжджі засипаються не в відерце, а в окремий контейнер, на кшталт того, в який засипаємо горіхи, родзинки та таке інше. І цей контейнер відкривається гучно, тому я завжди знаю, коли додались дріжджі до колобка. В само ведерце закладається все по рецепту- борошно, сіль, цукор, олія чи масло, вода і все це треба перекалапуцати у цій моделі і поставити відерце в хлібопіч з вже закалапуцаним борошном. Просто перекалапуцати, щоб не залишилось сухого борошна, бо при замісі, вона дивно не забирає борошно знизу. Я, навіть, коли тісто роблю, то оте все калапуцую спочатку. З таким стикаюсь вперше. 2 години тому, Сарочка сказав: В мене ще не керамічне, основа точно алюміній, покриття не знаю з чого, світло сіре- зеленкувате. Само відерце металеве, зі звичним, майже чорним, покриттям. Але воно має в складі якусь керамику і витриваліше за звичне тефлонове покриття. В мене з керамічним покриттям була мультіварка, тому я і знаю. До речі, я тут купила собі пательню з таким покриттям. Сама пательня дуже важка, чисто чугуній по вазі. 2 години тому, Сарочка сказав: Я на ней милуюсь ,та читаю відгуки. В двох бачила, то, що ви описуєте - там це був як негативний відгук на цю модель, відповідь продавця пропонувала звернутися в сервісний центр, та використовувати точні вагі, а не мірні прилади. Бо вони, ці консультанти самі не знають, що до чого. Ваги в мене є, вони точні. Відміряти можна скільки завгодно, сорти борошна та дріжджі пробувати які завгодно. Це нічого не змінить. Це не вада хлібопічки, а такий конструктив мабуть. Тож попереджаю , якщо таки зупинитесь на 2550 , стикнетесь з таким явищем. Іншої причини я не побачила. Тільки чому про неї не попереджає інструкція, не знаю. Завтра сфотографую та покажу, куди закладаються дріжджі та як виглядає відерце. Змінено В середу в 18:41 користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 23 години тому Кажуть, що людина до всього звикає. Як можна звикнути до того, що гинуть люди серед ночі в своїх квартирах. Діти...😪 Маю надію, що це не торкнулося нікого з товариства. Дивлюсь зранку фото, ролики...жах...наче день бабака...як тільки прилітає в будинок, завжди однаково - будинок, якого нема, сльози та люди, що чекають , коли дістануть з під завалів їх близьких. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 1 годину тому, allanek сказав: Кажуть, що людина до всього звикає. Як можна звикнути до того, що гинуть люди серед ночі в своїх квартирах. Діти...😪 Маю надію, що це не торкнулося нікого з товариства. Дивлюсь зранку фото, ролики...жах...наче день бабака...як тільки прилітає в будинок, завжди однаково - будинок, якого нема, сльози та люди, що чекають , коли дістануть з під завалів їх близьких. Торкнулось. В іншому парадному мешкала моя колишня няня дітей. Я від ней і дізналась, ще до того, як вийшли новини. З ней все добре, звісно жодного вікна в ней нема. Чекає на поліцію, вони фіксують збитки. В цілому була в шоці, бо каже моторошно через то, що під завалами кричать люди, а далеко не може відійти, через то, що працює поліція і треба все зафіксувати, бо хто потім без тіх папірців буде вставляти вікна. Чесно кажучі, це напевно був шок, бо куда там що вставлять, коли під їзд повністю відсутній і там або будинок під розбір, або суттєвий капремонт . Води, світла, там дадуть точно не скоро ще, якщо це взагалі можливо😢 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 10 часов назад, allanek сказал: Кажуть, що людина до всього звикає. Як можна звикнути до того, що гинуть люди серед ночі в своїх квартирах. Діти...😪 Маю надію, що це не торкнулося нікого з товариства. Дивлюсь зранку фото, ролики...жах...наче день бабака...як тільки прилітає в будинок, завжди однаково - будинок, якого нема, сльози та люди, що чекають , коли дістануть з під завалів їх близьких. Так, дівчата, до такого звикнути не можливо. А ще, якась така безнадія, що наче цьому ніколи не буде ні кінця ні краю. І починають в голову лізти думки, що життя, таке хитке і не надійне, кращі роки, здоров'я, спливає як вода поміж пальців, тому що якась кончена паскуда ніяк не вгамує свої хворі фантазії. І є такі гойдалки від все кинути під три чорти і шукати життя і щастя по інших країнах, до нізащо не кину свій дім отій потворі на зло, бо це моє рідне. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому У мене якісь фатум, Київ такий великий, але вже стільки раз прилітало там де ми жили(( знову по Відрадному...сьогодні дивилась репортаж з розбору завалів і там жіночка так буденно сказала, что під завалами 2 її синів і вона сказала це так спокійно, що у мене аж мурашки по шкірі...я розумію, що вона під ліками, але це було моторошно...цілий день над цим думаю, невже треба звикати до постійних смертей, просто цифри без персоналій? Ні, так не можна, бо все треба пам'ятати, щоб вшановувати, і як урок на майбутне...але я блоки собі треба ставити, бо дуже важко бува 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 1 годину тому, irina1969 сказав: У мене якісь фатум, Київ такий великий, але вже стільки раз прилітало там де ми жили(( знову по Відрадному...сьогодні дивилась репортаж з розбору завалів і там жіночка так буденно сказала, что під завалами 2 її синів і вона сказала це так спокійно, що у мене аж мурашки по шкірі...я розумію, що вона під ліками, але це було моторошно...цілий день над цим думаю, невже треба звикати до постійних смертей, просто цифри без персоналій? Ні, так не можна, бо все треба пам'ятати, щоб вшановувати, і як урок на майбутне...але я блоки собі треба ставити, бо дуже важко бува Не повірите, але спочатку написала, а потім подумала видалити повідомлення, бо чомусь в останній час що ми тут , щоб ні писали, завжди було про між мене. Я подумала, що товариство може подумати що це якось занадто -смахує на неправду. Бо ж не можна так часто і так ,щоб одні ті сами люди відчували втрат. По правилу трех рукостисканій, в нас багато знайомих в сучасний вік. А також кількості мешканців на задіяной террітиторіі все одно це не можу бути так часто. Але …. Так сталося , такій збіг обставин, …. Не стосується теми, чисто філософської теорії. Вчора ввечері я в перше переглядала стрічку Список Шиндлера.це дуже стара стрічка. Намагалась подивитися в своєму житті десь разів 10. З Кінотеатру збігала десь на 15 мінуті з рвотним рефлексом. Я так на - Убіть Білла не реагувала. А там стількі кровіщі, що її покрасили в чорно білий. Хоча… тут одразу в чорно- білий покрасили, бо це все було більше жертв. З часом ,цей фільм завжди був в топі, я як людина, що завжди забуває назви будь чого. Іноді знов потрапляла на цю стрічку. Максимум ,на що вистачало 1/3 фільма - посилити більше не могла. Вчора, чомусь вона включилась самостійно , мої руки були брудни , щоб бігати переключати, і я поки щось робила такі минула позначку 1/3. І якщо я просто раніше плакала , і не хотіла більше… Але я стала більш загартована- напевно, мені більше так не лякають розстріли. Я це все бачіла , і господі , як це розведіть - бачіла ще більш жахливіші і ні разу не не постановочни сцени. Я хотіла б їх забути . Вони більш уразливи для мозку. Це карбується. Фільм це просто нагадування про них. І ось тут стрічка більше не розповідає жахів з минулого. Я розумію що це зйомка. Але… це все просто сучасні реалії, один к одному. Поки що ми не розуміємо масштабів сучасної трагедії . Але в тій час також не розуміли. Масштаб ми відчуємо з часом. Кількість жертв єврееев була великой, але вона можливо померкне ,в порівнянні з українцями. З часом. Тількі розмови з людьми з окупаційних земель( не хочу казати території, бо це якось не правильно) цілком відповідають до кожной літери , що таке саме відбувається. Це художній посил картини цілком дорівнює сучасності. Довбана русня не зробила тількі масштабних концлагерей. Масштабних. А так все вже є. Якщоб змогла - і концлагеря вже також були б. Їх би назвали якось по - модному , типу новому, але сутності це б не змінило б. Йобана русня. Соррі. Це жахлививе коло історії. І вчора я , завдяки цей стрічці, яку я оминала купу років, я лягла спати з надією- не все так фатально, не всі ми помремо, бо такі даже в суцільному жахітті( а воно такі може стати набагато більш жахіттям ніж зараз) в нас - є надія. Я розумію всі наслідкі. Це глупо марити надією , бо як каже той же Вадім, - краще в це не попадати…Я згодна з цім…100% Але жіття,,, Але ніколи не знаєш ти вже в халепі, чі ні бо це тількі час показує наскільки це була халепа. Бо сегодні тобі здається -ну теж норм, ну звісно , сегодні гірше ніж вчора. Завтра більше погано ніж сегодні і так поступово ти погружаєшься в це болото. …. Але тобі все ще не здається що це болото.Бо є якісь промінчики нормального. Їх багато. Іноді здається що кращого більш , ніж поганого, і тут пастка , мозог починає створювати картинці з кращого, що є в житті, коли ти же весь в плені дичині. Це Не нормально то , в чому ми живемо, але намагаємоєсь знайти хочь щось , приємне.А чі варто? Ми ще не в окупації Слава тобі Боже. Але чі будемо ми нормальними хоть колись ? Життя воно таке… Чі воно взагалі такім не являється. І тут така тонка грань, яку я боюсь переступити. Бо мені здається, що за цім склом, що мене відділяє від того… Змінено 10 годин тому користувачем Сарочка 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому Не хочу завершати день на поганий ноті. І такі , якщо ми в болоті , є правило - не впадати в паніку і триматися на якомусь рівні. Займаємо чиїмось руці та голову. Це складно, бо « Все пропало, все помремо» Ми всі точно помремо, але це буде не завтра. В житті нашому буденному, це означає- що життя продовжується попри все. І…. Треба мати сегодні все, що є сьогодні. Це квіти, метеликі. Їх час інший - ще меншій, ніж наш , день для них- це всесвіт. Люблю метеликів , то до пари к світильнику якій я показувала раніше знайшла в пральню ось таку красуню. Три години з самого ранку довбалась її встановкой. Привиредлива красуня, чи то я з руками , які трясуться , ніяк не могла закрутити 4 болта, бо жоден не попадав в отвір.. 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз