allanek Опубліковано: В середу в 08:17 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 08:17 Вони пасують одне одному 👋. Трошки гуморного. Стою вчора на терасі і зненацька звертаю увагу, що під сусіднім будинком є, як кажуть поляки "огрудок", це коли у квартири на першому поверсі є вихід в невеликий приватний простір, де власники розважаються, хто як може- хто рослини посадив, хто газон, хто дитячі принади поставив, хто обідній стіл. А тут бачу такий шматок землі і зовсім занедбаний. Я не знаю, як це сталось, але очі встигли скоріше голови, бо поки подумала, що то недосяжна мрія для мене, то очима вже "посадила" і огірки, і помідори, і перець, і салати, і кріп!!! з петрушкою та базиліком 😄. Парадокс. Тут нема смачних помідорів, не мають того смаку, що вдома. Тож ще куплю кашпо( поки в роздумах скільки штук) та посаджу на той рік помідори. Звісно, що мене це не дуже врятує, але я спробую, бо, навіть, салати робити нема бажання. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В середу в 09:48 Поділитись Опубліковано: В середу в 09:48 1 година тому, allanek сказав: Вони пасують одне одному 👋. Трошки гуморного. Стою вчора на терасі і зненацька звертаю увагу, що під сусіднім будинком є, як кажуть поляки "огрудок", це коли у квартири на першому поверсі є вихід в невеликий приватний простір, де власники розважаються, хто як може- хто рослини посадив, хто газон, хто дитячі принади поставив, хто обідній стіл. А тут бачу такий шматок землі і зовсім занедбаний. Я не знаю, як це сталось, але очі встигли скоріше голови, бо поки подумала, що то недосяжна мрія для мене, то очима вже "посадила" і огірки, і помідори, і перець, і салати, і кріп!!! з петрушкою та базиліком 😄. Парадокс. Тут нема смачних помідорів, не мають того смаку, що вдома. Тож ще куплю кашпо( поки в роздумах скільки штук) та посаджу на той рік помідори. Звісно, що мене це не дуже врятує, але я спробую, бо, навіть, салати робити нема бажання. Я сьогодні як раз зрізаю останні помідори, вони як раз були в маленьких ящиках...умовно проходили під назвою " задохліки", але "врожай" от досі є...я люблю такі помідори, а ці були ну дуже смачні...пересадила в теплицю перець, просто шкода викидати, він квітне та в'яжеться ПС.сорт помідорок можу подивитись, я їх собі на насіння залишила, сподобались 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В середу в 10:03 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 10:03 7 хвилин тому, irina1969 сказав: сорт помідорок можу подивитись, я їх собі на насіння залишила, сподобались Іра, не треба, бо замовляти в Україну я не буду, насіння дорого обійдеться завдяки послугам перевізників. Мені вже тут презентували пакетики з насінням, тож саджати є що, якраз балконні сорти, чері та кущові. Оті пакетики мене і муляють😁. Мама однієї знайомої вже набавилась тут з теплицею, тож мені дістався невеличкий "скарб". Тож подивлюсь, що в мене вийде на наступний рік. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В середу в 10:42 Поділитись Опубліковано: В середу в 10:42 40 хвилин тому, allanek сказав: Іра, не треба, бо замовляти в Україну я не буду, насіння дорого обійдеться завдяки послугам перевізників. Мені вже тут презентували пакетики з насінням, тож саджати є що, якраз балконні сорти, чері та кущові. Оті пакетики мене і муляють😁. Мама однієї знайомої вже набавилась тут з теплицею, тож мені дістався невеличкий "скарб". Тож подивлюсь, що в мене вийде на наступний рік. пізно,я вже подивилась🤣 сорт загадка, в замовленні було "томат низький 42 дня" е розфасовка з профпакетів, але я дуууже сумніваюсь що там таке було в назві🙄 це так сорт називається,🙃 країна походження Мексика опис Прихований текст Детерминантный сорт. С этим сортом вы будете первыми среди своих соседей, кто начнёт собирать спелые плоды. Один из самых ранних томатов в мире. Сорт хорошо себя чувствует и в холодном и в тёплом климате. Подходит для контейнерного выращивания. Плоды маленькие круглые, ярко-красные, малосеменные, с превосходным ароматом и хорошим вкусом. Высота куста - 1 м. Масса плодов: 20-40 г. Сверх-ранний. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В четвер в 18:55 Поділитись Опубліковано: В четвер в 18:55 я в тому році питала рецепт соусу Sweet Chili ( солодкий чілі) зробила і з грушею, і з апільсином, і звичайний...з"їли тільки звичайний,інші не пішли, може кому треба рецепт☺️ для нас він ідеальний і по гостроті і по смаку 3 кг очищеної солодкої паприки, о.5 кг гіркого червоного з насінням перекрутити, пів стакана часнику через прес, 1.5 кг цукру, 60 гр солі,250 мл води, в каструлю і після закипання варила ще 20 хв,додати 0.5 винного( яблучного) оцету і проварити потім розвела в холодній воді 3 ст.л з чубком кукурудзяного крохмалю,додала і після закипання ще 10 хв проварила, в стерилізовані банки, перевернути і закутати...вихід 10 баночок по 490 гр я ще стерилізувала, бо у мене в коморі жарко буду робити ще порцію, але без крохмалю а з желфіксом 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому В 01.10.2025 в 11:17, allanek сказал: Вони пасують одне одному 👋. Трошки гуморного. Стою вчора на терасі і зненацька звертаю увагу, що під сусіднім будинком є, як кажуть поляки "огрудок", це коли у квартири на першому поверсі є вихід в невеликий приватний простір, де власники розважаються, хто як може- хто рослини посадив, хто газон, хто дитячі принади поставив, хто обідній стіл. А тут бачу такий шматок землі і зовсім занедбаний. Я не знаю, як це сталось, але очі встигли скоріше голови, бо поки подумала, що то недосяжна мрія для мене, то очима вже "посадила" і огірки, і помідори, і перець, і салати, і кріп!!! з петрушкою та базиліком 😄. Парадокс. Тут нема смачних помідорів, не мають того смаку, що вдома. Тож ще куплю кашпо( поки в роздумах скільки штук) та посаджу на той рік помідори. Звісно, що мене це не дуже врятує, але я спробую, бо, навіть, салати робити нема бажання. Син у Ванкувері мешкає у багатоповерхівці вище 30 поверхів точно, але мешканці 1 поверху мають такі ж клаптики землі з десяток квадратних метрів. Одного разу проходимо повз і я бачу - картопля росте, я аж заклякла. Син сміється - тут, каже, українці живуть🌱 Про всяк випадок нагадаю глибину посадки цибулинних🌷 А в мене гарбуз закохався у ялинку🎃 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Ну що дівчата, як то кажуть, реалії нікуди не діти... Вчора нас розбомбили вщент. Розбили ТЕЦ, газогон, підстанції. Уже добу сидимо без світла, газу, води. Щоправда воду намагаються давати пару разів на день за графіком. В от все інше під великим питанням. Є загиблий і поранені, бо вдарили також по залізничній станції прямо в потяг. Отаке воно, "життя" 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому Наташа, а в в вас є піч чи камін, щоб можна було зігрітись, поки дадуть світло та газ? Добре, якщо і генератор маєте. Я бачила світлини потягу😪. Тримайтесь... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 42 минуты назад, allanek сказал: Наташа, а в в вас є піч чи камін, щоб можна було зігрітись, поки дадуть світло та газ? Добре, якщо і генератор маєте. Я бачила світлини потягу😪. Тримайтесь... У нас все є, дякувати Богові. І піч, і газовий балон з плиткою, і технічна дощова вода, і заряджений напередодні інвертор, і генератор...такий собі пункт незламності на дому. Сусідам грієм воду і заряжаєм телефони. Біда тим людям що в квартирах, та ще й з малими дітьми чи лежачими хворими Я вчора навіть прала чоловікові спецодяг на огороді в дощовій воді. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 28 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 28 хвилин тому Я вас читаю і наче повернулась в 2022 рік. Скільки разів я на форумі казала, майже, те саме, що зараз від вас чую, коли в нас так само не було світла, а в сусідів ще газу і каміну чи буржуйки. Погано зараз вам, а накрило мне. Стала помічати, чим більше часу проходить, тим яскравіші спогади тих перших днів. Добре, що підготувались. Наташа, не пропадайте, хоч пару слів, але пишіть, щоб ми знали, що з вами все добре. Як донька? В Києві на навчанні? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 16 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 16 хвилин тому 8 минут назад, allanek сказал: Як донька? В Києві на навчанні? Так. Якщо чесно то не знаю, добре це чи погано. Бо Київ, то теж небезпечно. Але, оце як таке сталося з потягом, то нехай вона ще побуде в Києві. Ще і тимчасово скасували курсування приміських поїздів. Хоч би не скасували міжобласне сполучення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 11 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 11 хвилин тому 13 минут назад, allanek сказал: Погано зараз вам, а накрило мне. Стала помічати, чим більше часу проходить, тим яскравіші спогади тих перших днів. Ми напевно в стані постійного стресу, тому якось мобілізувалися і не падаємо духом. Намагаємося жити звичайний день і звичайне життя. Сподіваюсь, наші служби все навчилися за ці роки находити якусь альтернативу, тому чекаємо, може ж хоч газ буде, то вже буде набагато легше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз